Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2005. 11. 13. 22:46
Volna egy kis problémám a vinyómmal. Samsung sata 120-as. Indítás után nem volt hajlandó bootolni. Tartalék vinyót raktam be. Ha a samsung rajta van a sata porton nem hajlandó bootolni a másik vinyó sem, viszont ha lehúzom rendesen bootol. Megpróbáltam a bootolás után rádugni a sataás vinyót hát kinkeservesen felismeri. De csak 1 particiónak pedig előtte 3 partició volt rajta. Na de azzal nem vagyok előrébb hogy felimeri mivel amikor meg szeretném nézni mi van rajta a gép lefagy és csak akkor éled fel ha lehúzom a satás vinyót. Próbálkoztam partition magic progival azt írja ki hogy partition table hibás. Végigolvastam a topikot és próbálkoztam az általatok ajánéott dolgokkal de úgy néz ki nagyon láma vagyok mert semmi nem sikerült. Ha valaki megtenné és segítene avval hogy leírná lépésről lépésre mit tegyek hogy az a nyavalyás partition tábla visszakerüljön és az adataim visszakapjam. Előre is köszi
Elküldve: 2005. 11. 14. 13:25
A gyári progija szerint SMART failed. A "raw error rate"-re panaszkodik. Illetve az "Ultra ATA crc error rate" és a "spin up time" is túl magas szerintem, de erre nem jelez hibát. (Egyébként meg állatira lelassítja a rendszert.)
Már nem garis, és a zerofill nem segített.
Érdemes még megpróbálnom valamit vagy goto kuka? Esetleg gyűjti valaki a halott vinyókat?
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2005. 11. 14. 15:50
Nekem is lenne egy kérdésem. 80 GB-s Samsung HDD egyik napról a másikra nem hajlandó 4-5 MB/sec-nél nagyobb sebességgel írni-olvasni (HD Tune). Van egy másik is (Maxtor) a gépben, azzal semmi probléma.
Megcseréltem a két vinyót, a Samsungot legyalultam, újraformáztam. Eredmény ugyanaz.
Van valakinek lövése, hogy mi lehet a gond? (SMART értékek látszólag rendben vannak)
Elküldve: 2005. 11. 14. 16:30
Elküldve: 2005. 11. 15. 21:53
"hiba memórialapon belül történő művelet végrehajtásakor"
Mi lehet a gond?
Szerkesztette: spidey 2005. 11. 15. 21:54 -kor
Elküldve: 2005. 11. 17. 23:27
Mit lehet vele csinalni azon kivul, hogy kuka? (mar nem garis)
Kivulrol epnek tunik, semmi egesnyom.
Elküldve: 2005. 11. 18. 00:35
Meghalt benne a 80-as maxtor úgy hogy már be sem kapcsol a vinyó, kész,ko,fel se pörög. Égési és egyéb nyom nincs. Gép védve volt a széltől is, nem volt mozgatva stb. A vinyó utolsó lekapcsolásnál még tökéletesen működött. Úgy gondoltuk betojt a vinyó.
A gép a 400-as Azona tápját (kb. 3 éves) is beleértve tökéletesen működött ezután kb. 2 hónapig 1 vinyóval, azonban most a 120-as (kb. fél éves) vinyó néha leáll, kiag egy fura hangot és megfagy a gép.
Lehetséges-e hogy a maxtor vinyót is a táp nyírta ki vagy csak egyszerűen megdöglött mert "régi" (kb. 2 éves) volt? Lehetséges-e hogy az új vinyót is kinyírhatja?
Az esethez hozzátartozik hogy az alaplapi Sata chip rejtélyes körülmények között meghalt kb. 1éve. Az alaplap kb. 3 éves. (abit nf7-s)
Lehetséges-e hogy szar a táp? ha nem a táp a hibás akkor pedig mi?
Abból indulok ki hogy nem a táp a hibás.
Miért halt meg 2 vinyó ilyen hamar egymás után, miért halt meg az alaplapi sata chip és miért nem lehet tuningolni a tuningprocit ebben a gépben?
A konfigban a 400-as Azona társai: 1db 120-as seagate, 2500barton, 512ram, gf3 ti 200, 2 odd, nf7-s.
Írjatok rá vmit plz
Elküldve: 2005. 11. 18. 00:50
Elküldve: 2005. 11. 18. 01:44
Maxtor DiamondMax VL40 40GB (1.5 ev)
Seagate Barracuda IV 80GB (1.25 ev)
2xHitachi 180GXP 120GB 8MB cache (0.5, 0.75ev)
Hitachi 180GXP 120GB 2MB cache (2 ev)
Pedig Chieftec 340W volt alattuk.
Bezzeg a 3 ev garival vett visito Samsung SATA 160-asok nem akartak elromlani
Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 18. 01:55 -kor
Elküldve: 2005. 11. 18. 01:50
Most alaplapi RAID-1 meg lett szuntetve, es ket kulon vinyot akartunk, mindegyiken hadrafoghato Win, adatbazist meg percenkent atmasolva masik vinyora, vinyoimage DVD-re kiment, stb.
Na, ez nem sikerult, mert a P4P800 Deluxe alaplap primary IDE-je megadta magat.
Ha nincs vinyo SLAVE-re dugva, akkor egyaltalan nem lehet bootolni
Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 18. 01:52 -kor
Elküldve: 2005. 11. 18. 09:44
Az , hogy az írás nem sikerült nem izgat.
Nagyobb bajom: a wincsi akinek C-D particiói voltak mindegyik ismeretlen lett
Eddig NTFS volt és most vmi RAW4......
A lemez nem rossz,mert a C-re simán felment egy új friss XP, de a D-t hiába látja, kezelni nem tudja .
Létezik vmi progi erre ???
Holnap lesz HDD-regeneratorom, de nem hiszem,hogy megoldja....
Aki tud az segítsen, köszi...
Elküldve: 2005. 11. 18. 10:39
Kiváncsi vagyok van-e valakinek ötlete.
Elküldve: 2005. 11. 18. 10:54
Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 9:44
A lemez nem rossz,mert a C-re simán felment egy új friss XP, de a D-t hiába látja, kezelni nem tudja .
Létezik vmi progi erre ???
Testdisk
Siman visszairja az elveszett particiostablat.
Elküldve: 2005. 11. 18. 11:29
A problémám hogy a 60as maxtorom mobil rack-ben egyszerűen alig akar másolni dolgokat(nagyon lassan)
Múlt héten formázni kellett,mivel besem ismerte a az egyik partíciót - GetDataBack el visszamentettem a cuccokat - majd formáztam mind 2partíciót az egyiket a windows formázás nem tudta ezért particion magicel csináltam(ott ment), lefuttatam scandisket meg HD tune progit és 1.8%os Damaged szektort talált, de végülis a scandisk rendbe rakta sztem.
Szal nagyon lassan másol rá(nálam), havernál jól ment, és a kábelekkel minden rendben már átnéztem hogy nincs kilazulva stb. - Nrm értem mia gond
Vagy a végét járja a vinyó mert már 2,5 - 3éves és mobil rack-ként használtam szal hurcipáltam
Tudtok mondani vmit?Ezt nem értem hogy havernál másolta normálisan
Vagy a Mobil Rack Kerrettel lehet gond?mivel ugyenezen az adatkábelen van rajta az LG dvd rom és az normálisan másol
Elküldve: 2005. 11. 21. 11:30
Olyan problémám van, hogy adott egy gép ami működőképes (volt) és minden rendben volt vele frissítettem a win upd oldalról és a frissítés letöltése után újraindítást kért.
Újraindítás után a gép látja a winyót, elkezdi tölteni a win-t de kékhalállal újtaindúl.
Se csökkentett mód se legulolsó helyes config se semmi...
Próbáltam Linux live cd vel is nem tudott helyesen betöltődni...
A Win helyreállítási consolból is próbáltam, átlépek a c: re Majd DIR s kifagy az egész.
Van valakinek ötlete mit tehetnék?
Köszi!
Elküldve: 2005. 11. 21. 12:06
Idézet: ElRoyMcBonG - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 10:30
Olyan problémám van, hogy adott egy gép ami működőképes (...
Van valakinek ötlete mit tehetnék?
Köszi!
biztos, hogy semmi más nem történt a géppel?
nem raktad pl odébb 30 centit?
Kicsit ilyen "kimozdult kábel" szaga van...
persze nem biztos, de a helyedben azért megnézném.
ha nem ez a gond, akkor meg win reinstall....
Elküldve: 2005. 11. 21. 13:21
Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 13:06
nem raktad pl odébb 30 centit?
Kicsit ilyen "kimozdult kábel" szaga van...
persze nem biztos, de a helyedben azért megnézném.
ha nem ez a gond, akkor meg win reinstall....
Szervusz!
Köszönöm a segítséed, sajna nem ilyen 1xű a megoldás, most épp egy Chkdsk-t engedek rajta végig, ezzel küzd a lelkem... Amit csak lehetett és értelme volt kapcsolót rádobtam had dolgozzon...
A lényeg, hogy küzd s talán annyira helyre tudja hozni, hogy olvasható legyen s tudjak menteni a win nem érdekes csak a többi adat...
Ha esetleg van vmi olyan progi amit javasolsz,hogy érdemes végigzaklatni rajta, érdekelne.
Thx!
Respect.
Elküldve: 2005. 11. 21. 13:37
Következő a probléma...
Adott egy gép XpProf Outlook Express 6 tal a baj pedig az, hogy a Beérkezett üzeneteimből eltűnt egy mappa. Megnéztem a forrásmappát amiben tárolja az adatokat az Outlook de ott sincs semmi.
?s em mi okozhatta ezt. Illetve adódhatott-e esetleg a Winyó sérüléséből.
Mi tévő legyek?
Tud vki ajánlani vmi programot amit végighajtva esetleg meg találhatom a filejaimat?
Thx.
Respect.
Elküldve: 2005. 11. 21. 13:41
Idézet: ElRoyMcBonG - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 12:21
Ha esetleg van vmi olyan progi amit javasolsz,hogy érdemes végigzaklatni rajta, érdekelne.
Thx!
Respect.
ehhez kell egy másik vinyó, vagy sok hely:
getdataback, meg amit én jónak tartok stellar phoenix fat&ntfs
Szerkesztette: brugyu 2005. 11. 21. 13:43 -kor
Elküldve: 2005. 11. 21. 17:11
Egyik ügyfelünknél az általuk adott konfig garos HDD-je (Seagate Barracuda 7200.8 250GB - ST3250823A) véleményem szerint csapkodja a fejet. BIOS felismeri és a fejcsapkodás is "csak az első I/O" műveletnél kezdődik. Ezt abból gondolom, hogy amíg a Seagate teszt progi floppyról szép lassan betöltődött nem csinálta (csak amikor hozzá akatr férni), addig ha egy másik HDD van mellette és arról indítom a gépet akkor sokkal hamarabb elkezd kattogni. Ja és ekkor egyben fagyasztja is a gépet. Van rajta pár GB (nekik) fontos adat, a többi pótolható. Az eddig leírt próbákon kívül semmivel nem bántottam.
Az én tudományom itt véget ér. Mivel érdemes próbálkozni?
1. bekapcsolás közben kocogtatni
2. rugdosni, csapkodni
3. elektronika csere (kinek van hozzá controllere?)
4. adatmentő cégnek az éves profit átutalása
Előre is kösz!

Súgó
A téma zárva.