Üdv!!
Most volt a gépem szervízben a következő tünetekkel.
120GB Maxtor a winfos XP-t szerettem volna újra telepíteni, mert már annyit sz**akodott, hogy szinte használhatatlan volt a gép. (1,5 évet bírt) Szóval a vinyó 3 patícióra volt osztva, minden installált cucc meg rendszer a c-n, (20GB) a másik kettőn adat (kb 50-50GB).
Hogy ne legyen a c-n sok szemét, azt szoktam csinálni, hogy gyorsformázom és aztán telepítek. Ezt most XP-vel csak úgy tudom megoldani, hogy törlöm a c partíciót, majd újra csinálom és formázom.
Itt volt a gond a formázás eljutott 100%-ig magd a gép újra indult, és a c partíció unkown format volt (se FAT se NTFS ként nem ismerte fel) gyorsformázásnál is mindíg újra indult kb a harmadáig jutott el.
Azt hittem meghalt a vinyó, de semmi baja.
Azt csinálták a szervízbe, hogy lementettek minden adatot és most egybe van formázva.
3 kérdésem lenne hozzá értőkhöz:
1) mi okozhatta a problémát? (az alaplap és a videokártya ventilátora nem ment, de nem tudom ennek lehet e hozzá köze)
2) azt mondták a szervízbe hogy hülyeség a vinyót partícionálni, mert azzal csak hamarabb megölöm, mert állandóan a partíciók közt kell hogy ingázzon
3) ha esetleg mégis jobb lenne ha partícionálnám akkor a particion magic mennyire jó erre és mennyire megízható
Üdv! előre is: THX!