HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Quo Wadis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:55

Talán gigabyte :D
Érdemes egy GetDataBack-et ráereszteni, és megnézni mit talál. Esetleg egy Active Partition Recovery-vel is megpróbálhatod, de én ezzel nem játszanék csak úgy, hogy előtte lementem a getdataback-el, ha bármi crach van. Luxusabb kivitel esetén, DiskExplorer-el vagy Getdataback-el image-be le a vinyót, egy ugyanakkorára/nagyobbra a diskexplorerrel kiirni, és a mentéssel kisérletezni.

Agazad van bocs! :respect:
Az izgalom teszi!
Ez a GetDataBack agy test progi?
A fiam már okosan leformatálta a D meghajtót  :mad:
De nem tudom ezt miért csinálta a vonyó?
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek...

#562 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:35

Ha leformázta, az már lehet bukta, de a remény hal meg utoljára. GetDataBack egy fizetős adatmentő prg amugy, de kipróbálásra ingyenes, csak épp menteni nem tudsz vele asszem, csak megvizsgálja van e valami amit le tudna szedni.

#563 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:22

Sziasztok

Mivel lehet partíciós táblát visszaállítani? Tudtommal van vmi kis progi ami képes egy sérült partíciós táblát önmagára (tehát másolás nélkül) visszaállítani.

#564 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:24

Hi.

Mondanátok olyan progit ami még jól működő partícióról tud véletlen törölt adatot visszamenteni.
A get data back nem jó hozzá.

Thx

#565 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:23

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:22

Sziasztok

Mivel lehet partíciós táblát visszaállítani? Tudtommal van vmi kis progi ami képes egy sérült partíciós táblát önmagára (tehát másolás nélkül) visszaállítani.

az a Partition Recovery. ha kell pü-zz.
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#566 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:24

Idézet: nord^ - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:24

Hi.

Mondanátok olyan progit ami még jól működő partícióról tud véletlen törölt adatot visszamenteni.
A get data back nem jó hozzá.

Thx

próbálkozz a Stellar Phoenix Fat&NTFS-ével. ha kell pü-zz, úgyis lógok neked eggyel!  ;)
ASUS A8N-E AMD ATHLON64X2 4200+ 2*1024 Mb OCZ Gigabyte ATI 300SE 128Mb NEC AD-7203S WD6400AACS Benq LED V2200Eco

#567 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 17:49

Idézet: brugyu - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:24

próbálkozz a Stellar Phoenix Fat&NTFS-ével. ha kell pü-zz, úgyis lógok neked eggyel!  ;)

püztem ;)

#568 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 19:43

Sziasztok !

Gondom lenne: tegnap épp egy rarokba tömörített iso-t csomagoltam ki, amikor egyszercsak azt írta ki a win, hogy "nem sikerült a késleltetett írás". Ekkor az összes könyvtár üresnek látszott  az adott vinyón. Gyors reboot, természetesen ekkor már nem volt üres egyik könyvtár sem, viszont azóta írtó lassú lett a vinyó. A HD Tune-t néztem, és ott az error check az 4 óra után is kb. 70%-nál járt (4mb/sec-es sebességgel!), igaz, addig nem mutatott hibát. Ennek a tesztnek egyébként kb. 1 óra alatt le kéne futnia(másik ugyanilyen vinyón eddig tartott) A vinyó egy 160-as Samsung (PATA, SP1614N). Kezdjem el valahova elmenteni róla az adatokat? S.M.A.R.T.-ot egyelőre nem tudok nézni rajta, mert raid-en van, azon meg nem lehet kiolvasni.

Köszi !

#569 Felhasználó inaktív   Aias 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 18:48

Sziasztok!

Barátnőm sikeresen kikapcsolta az off gombbal számítógépét.
Egy Maxtor DiamondMax plus8, 40 Gb háttértár elszált. A vinyón 1 ntfs és 3 fat32 particó van.
xp- vel nem tud felállni, még akkor sem ha nem róla, hanem egy másik vinyóról bootolnák. Linux alatt látható a fat rendszer, de olvasni nem, vagy csak nagyon lassan tud róla olvasni. Bart Pe fel áll vele látja is, de a lényeget nem olvassa, és tetű lassú, mert fogja a rendszert. Kiprobáltam Hiren's Cd boot-ot, Ubcd-t, de semmi sem segített, ugyanis a recovery programok, úgy látom először át akarják nézni a vinyót, de ez annak sérülése miatt, nem sikerült neki. Nem tud valaki valami hasznos dolgot a Kürt kft-n kivül?

#570 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 19:01

Idézet: Aias - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 17:48

Sziasztok!

Barátnőm sikeresen kikapcsolta az off gombbal számítógépét.
Egy Maxtor DiamondMax plus8, 40 Gb háttértár elszált. A vinyón 1 ntfs és 3 fat32 particó van.
xp- vel nem tud felállni, még akkor sem ha nem róla, hanem egy másik vinyóról bootolnák. Linux alatt látható a fat rendszer, de olvasni nem, vagy csak nagyon lassan tud róla olvasni. Bart Pe fel áll vele látja is, de a lényeget nem olvassa, és tetű lassú, mert fogja a rendszert. Kiprobáltam Hiren's Cd boot-ot, Ubcd-t, de semmi sem segített, ugyanis a recovery programok, úgy látom először át akarják nézni a vinyót, de ez annak sérülése miatt, nem sikerült neki. Nem tud valaki valami hasznos dolgot a Kürt kft-n kivül?

ha godolod ránézek, de ennél a típusnál ha gond van sok esély nincs olcsón megúszni.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#571 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:02

:respect:
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#572 Felhasználó inaktív   illegal_alien 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:51

Hi mindenki!

A problémám a következő:

Szal van 1 vinyó rajt 3 parti 1XP többi lényegtelen. Ghost imageből visszarakom a vinyóra az xp-t, de hülye módon az e-re tette fel ahol FONTOS ADATOK VOLTAK. Szerintetek file recoveryvel vissza lehet még varázsolni azt a részt amit nem írt felül a ghost??
SZIA!

#573 Felhasználó inaktív   gabori 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 18:46

Hello Mindenkinek!

A problémám a következő:
Tökéletesen működik egy 60 gigás Maxtor a rack-ben(IDE2 master),ebbe a rack-be most tettem egy zsír új 200 gigás Maxtort,amivel akad egy kis problem.
Rohadtul belassul a gépem,amikor az új winyó bent van,adatokat szinte lehetetlen cserélni a lemezek között.(Jól van Jumperolva!)
Ennél a winyónál az Eszközkezelő-ATA Controller-nél alapból a Transfer Mode-ot NEM a Bios állítja be,nem tudom miért.Én átállítom Ultra DMA6-Ultra 133-ra,bepipálom,hogy a bios állítsa be,majd újraindítás.
Ekkor minden OK,frankón megy az adatcsere...először!
Aztán rar file-okat akarok kicsomagolni ezen a winyón,de nem nagyon megy.Megint belassul!
Megnézem az Eszközkezelő-ATA Controller-nél, és meglepődve látom,hogy ismételten NEM a bios állítja be a Transfer Mode-ot,és az megint visszaállt Ultra DMA-Ultra 100-ra.
Ötleteket szeretnék kapni minden hw,sw, bios mágustól!
Előre is THX!

Configom: AMD3200+ proci,1024 MB Ram,Radeon 9600 Pro VGA,Maxtor120GB HDD,Maxtor200GB HDD

#574 Felhasználó inaktív   brugyu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 07:54

Idézet: illegal_alien - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 9:51

Hi mindenki!

A problémám a következő:

Szal van 1 vinyó rajt 3 parti 1XP többi lényegtelen. Ghost imageből visszarakom a vinyóra az xp-t, de hülye módon az e-re tette fel ahol FONTOS ADATOK VOLTAK. Szerintetek file recoveryvel vissza lehet még varázsolni azt a részt amit nem írt felül a ghost??

ha szerencséd van akár a teljes E meghajtód is visszaállítható.
próbálkozz GetDataBack-el, vagy a Stellar Phoenix FAT&NTFS-ével.
kell hozzá egy másik vinyó, vagy sok üres hely!

#575 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 18:52

Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, hogy megoldást találjak a saját bajomra, ami szinte maximálisan sikerült!

Gondoltam leírom az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat, hátha másnak is segit egyszer...

Szóval. Van egy 60BG-os hdd-m, amin sok más mellett 6GB MP3-at is tároltam. Ezt sikerült letörölnöm, és már kezdtem lemondani a fájlokról. Ebben a topicban olvastam a GetDataBack nevű progiról, ami nálam tökéletesen bevált!

A 60GB ketté volt osztva (20GB primary, 40GB extended). Miután úgy gondoltam, hogy mindent leszedtem a hdd-ről, a windows lemezkezelőjével eltávolítottam a kiterjesztett partíciót, majd az elsődlegest. Ezután létrehoztam egy 60GB-os partíciót, amit gyorsformáztam. (nem vagyok benne biztos, de szerintem ez tette lehetővé a fájlok visszaszerzését. talán ha teljes formatot engedek rá akkor végleg elvesznek)

A GetDataBack vissza tudta szerezni a teljes adatmennyiséget, az 1065 db fájlból, mindössze 50 lett CRC-hibás.

Ha esetleg erre is tudna valaki megoldást (CRC-hibás MP3 fájl javítás) megköszönném.

Szóval bátran ajánlom a GetDataBack-et!

#576 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 11. 13:26

Hali!

Egy olyan vinyó adataival lehet vmit kezdeni, ami füstöl, ha áram alatt van? Nem sokat lett füstöltetve. Egyszer amikor meghalt, egyszer meg most az előbb, amikor kipróbáltuk nálam. Rackben volt, a racknek semelyik lámpája nem világított. Pár mp után elkezdett füstölni, áram lekapcs.

Egy Samsung SP1604N 160-as PATA vinyóról van szó. A tápcsatlakozó feletti kis IC-k barnultak meg plusz szaga van.

Előre is köszi a tippeket!

Szerkesztette: Moe 2005. 11. 11. 13:30 -kor

#577 Felhasználó inaktív   Hunter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 21:58

Üdv!!

Most volt a gépem szervízben a következő tünetekkel.

120GB Maxtor a winfos XP-t szerettem volna újra telepíteni, mert már annyit sz**akodott, hogy szinte használhatatlan volt a gép. (1,5 évet bírt) Szóval a vinyó 3 patícióra volt osztva, minden installált cucc meg rendszer a c-n, (20GB) a másik kettőn adat (kb 50-50GB).

Hogy ne legyen a c-n sok szemét, azt szoktam csinálni, hogy gyorsformázom és aztán telepítek. Ezt most XP-vel csak úgy tudom megoldani, hogy törlöm a c partíciót, majd újra csinálom és formázom.

Itt volt a gond a formázás eljutott 100%-ig magd a gép újra indult, és a c partíció unkown format volt (se FAT se NTFS ként nem ismerte fel) gyorsformázásnál is mindíg újra indult kb a harmadáig jutott el.

Azt hittem meghalt a vinyó, de semmi baja.

Azt csinálták a szervízbe, hogy lementettek minden adatot és most egybe van formázva.

3 kérdésem lenne hozzá értőkhöz:

1) mi okozhatta a problémát? (az alaplap és a videokártya ventilátora nem ment, de nem tudom ennek lehet e hozzá köze)

2) azt mondták a szervízbe hogy hülyeség a vinyót partícionálni, mert azzal csak hamarabb megölöm, mert állandóan a partíciók közt kell hogy ingázzon

3) ha esetleg mégis jobb lenne ha partícionálnám akkor a particion magic mennyire jó erre és mennyire megízható
:think:

Üdv! előre is: THX!  :respect:
AMD Athlon64 X2 3800+, ASUS M2N-E, ASUS EAX1600PRO 512DDR2, 2xSamsung 250GB HDD, 2x512 DDRII

#578 Felhasználó inaktív   Moe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 00:38

Idézet: Moe - Dátum: 2005. nov. 11., péntek - 14:26

Hali!

Egy olyan vinyó adataival lehet vmit kezdeni, ami füstöl, ha áram alatt van? Nem sokat lett füstöltetve. Egyszer amikor meghalt, egyszer meg most az előbb, amikor kipróbáltuk nálam. Rackben volt, a racknek semelyik lámpája nem világított. Pár mp után elkezdett füstölni, áram lekapcs.

Egy Samsung SP1604N 160-as PATA vinyóról van szó. A tápcsatlakozó feletti kis IC-k barnultak meg plusz szaga van.

Előre is köszi a tippeket!

Közben kiderült, hogy nem a vinyó égett/füstölt, hanem a rackben húzódó vezeték. Így még van remény, de én már nem merem a gépemben próbálgatni. :Đ

#579 Felhasználó inaktív   Krajczi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 06:59

Sziasztok!

Nem találtam még eddig választ a problémámra a fórumban, ezért inkább leírom direktben, hátha van valakinek egy jó ötlete.
Van egy 80 GB Maxtor SATA-1 vinyóm. Vettem mellé egy 200 GB SATA-2 Samsung-ot.
A 200-ast akartam megtenni rendszervinyónak, ezért Norton Ghosttal átraktam az egész állományt a 80-asról a 200-asra. "Persze" a 200-ast is most 80-asnak látja az XP.
A 80-asról bebootolva megpróbáltam a Partition Magic-kel kiterjeszteni a 200-ast ténylegesen 200-assá, de 12 órája megy a resize, és még mindig nem fejezte be.ű
Ez így rendben van?
Legyek még türelemmel? Valaha befejezi? Vagy próbálkozzak másképp?
Előre is köszi a válaszokat!
Krajczi

#580 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 20:29

Idézet: Krajczi - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 7:59

A 200-ast akartam megtenni rendszervinyónak, ezért Norton Ghosttal átraktam az egész állományt a 80-asról a 200-asra. "Persze" a 200-ast is most 80-asnak látja az XP.

Költői kérdés: a partíciót látja 80-asnak, vagy az egész lemezt fizikailag?
Elég valószínű, hogy az előbbiről van szó.
A partíció kiterjesztés soká tart, sajnos.
Az ilyeneket megspórolhatod legközelebb, ha egy kicsi (5-6GB) partícióra telepíted az XP-t, így csak azt kell ghostolni. A maradék helyre létrehozol egy külön partíciót az adatoknak.
Az új vinyóra átghostolod az XP partíciót, a maradék helyet meg szintén partícionálod ízlés szerint. Az adatokat meg elég másolni.

Régi [XP (5GB)][Data (75GB)]
      ˇghostˇ  ˇcopyˇ
Új    [XP (5GB)][ Data (195GB)]

Remélem nem zavartalak össze nagyon. :)
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.