HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 20. 21:19

Idézet: arcadas - Dátum: 2005. dec. 20., kedd - 10:36

Hello!

Van egy 80 Gigás Maxtor merevlemezem, elég sokat hordom magammal, és egyre sűrűbben kezd el kattogni, mostanában már olyat csinál, hogy ha el akarok indítani egy "neki nem tetsző" programot akkor elkezd folyamatosan kattogni (ez akár egy percig is eltart néha) és jobb esetben elindítja a programot, rosszabb esetben nem indítja el, vagy ha már elindult a program akkor lefagy, vagy bezárja, ez főleg játéknál gond, mert bármelyik pillanatban kifagyhat, más programokat, HA elindít, akkor azok normálisan futnak (pl: böngésző, word, lejátszók, stb.). Ezen a vinyón van az oprendszerem is, nincs másik merevlemezem.

Lehet vele vmit csinálni (, ha igen, akkor mit?), vagy vehetek egy újat? Nincs rá gari. thx.

Milyen és mekkora tápegységet használsz?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#662 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 21:31

Esetleg, érdemes áttisztítani, átkenni a motor kontakt-felületeit, ugyanis Pitbull-mál már volt ilyen probléma, random csapkodta a fejet.

#663 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 14:55

A házhoz kapott neo 300Wattos tápom van, eddig nem volt vele probléma, a vinyón kívül csak egy dvd-
rw van rá kötve, meg persze az alaplap.

Valószínű mikor vittem múltkor a buszon akkor rázkódhatott vagy esetleg ütődhetett meg.

Stol, még nem csináltam ilyet, hogyan tudom áttisztítani? Ha bevinném egy szervízbe szted mennyiért csinálnák meg? Nem nagyon merem szétszedni, mert munkához kell a gép, és ha tönkre megy, nem tudok most másikat venni. thx
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#664 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 17:57

Kipróbáltam, hogy mi a helyzet, ha átkötöm a vinyót egy másik táp és ide kábelra. Így eddig tökéletesen működik a merevlemez, nem kattog, és a gyorsabb a windows is. Lehet hogy mégis a táp nem jó?...
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

#665 Felhasználó inaktív   gabrielmiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 25. 11:16

Üdv Mindenkinek!

Van 2 db 2.5"-os HDD (Fujitsu 40 GB, Hitachi 60 GB), és 2 db usb external enclosure (más típusok, mindkettő usb 1.1 és 2.0 üzemeltethető).
Mindkét HDD a notebook-ban tökéletesen működik.
De egyik HDD sem működik egyik külső házban sem!
Pontosabban: a windows eszközkezelőben az "USB Mass Storage Device" alatt megjelenik a HDD-k
neve és mint USB eszköz, viszont a "Disk Management" nem látja, így nem particionálható.
Öt különböző PC-n lett kipróbálva, mindnél ugyanaz a szituáció.
Valakinek van valami ötlete?
Előre is kösz!
Tisztelettel: Gabriel Miller

#666 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 11:32

Lehet, hogy akkora  a 2 note-HDD teljesitményfelvétele, hogy nem birja az USB kihajtani. Ha van külső tápja a doboznak, érdemes azzal is megpróbálni, ha 2 águ USB csati van rajta, akkor mindkettőt bedugni. A note-vinyók manapság jellemzően 800mA-1A körüli delejt is felkarmolhatnak, persze ez a csúcsáram, a valóságban nem fogyaszt ennyit, de az USB meg szabvány szerint max 500mA, sok esetben meg csak olyan 350-400mA körüli delejt tud kiköhögni, notebook esetében még kevesebbet. Ennek rakás oka lehet, érdemes pl ránézni arra, ha a lapon van még jumper, hogy az USB a +5V vagy a +5VSB ágból kapja a delej, a táp Stand-By ága ugyanis ritkán terhelhető jobban mint 2A, és ha erről kell menjen a rakás USB, meg a billentyűzet, egér, és ha még a táp is lekvár ráadásul, akkor ez okozhatja azt, hogy csak az USB-IDE kontrollert találja, a rajta lógó eszközt nem.

#667 Felhasználó inaktív   gabrielmiller 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 25. 12:18

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 11:32

Lehet, hogy akkora  a 2 note-HDD teljesitményfelvétele, hogy nem birja az USB kihajtani. Ha van külső tápja a doboznak, érdemes azzal is megpróbálni, ha 2 águ USB csati van rajta, akkor mindkettőt bedugni. A note-vinyók manapság jellemzően 800mA-1A körüli delejt is felkarmolhatnak, persze ez a csúcsáram, a valóságban nem fogyaszt ennyit, de az USB meg szabvány szerint max 500mA, sok esetben meg csak olyan 350-400mA körüli delejt tud kiköhögni, notebook esetében még kevesebbet. Ennek rakás oka lehet, érdemes pl ránézni arra, ha a lapon van még jumper, hogy az USB a +5V vagy a +5VSB ágból kapja a delej, a táp Stand-By ága ugyanis ritkán terhelhető jobban mint 2A, és ha erről kell menjen a rakás USB, meg a billentyűzet, egér, és ha még a táp is lekvár ráadásul, akkor ez okozhatja azt, hogy csak az USB-IDE kontrollert találja, a rajta lógó eszközt nem.

Mint már az előzőekben említettem:
5 különféle konfiguráción lett kipróbálva: asztali pc alaplapi 2.0 usb és
PCI USB kártya, notebook 2.0 usb-vel...
minden esetben a pót tápellátás is üzemben volt.
a HDD-k: +5V , 0.55 A
Azt nem értem, hogy akkor a 'Device management'-ben miért vannak jelen
a HDD-k mint USB eszköz és a 'Disk Management' miért nem látja egyiket sem?
A

#668 Felhasználó inaktív   $lash 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 25. 22:57

hello
a segítségeteket szeretném kérni:
volt nekem egy samsung SP0802N winchesterem:
Kép
egyszer amikor kapcsoltam be a gépet, elkezdett szikrázni, és elfüstölt rajta "valami". sajnos nem tudom mi lehetett az, de a képen látszik:
Kép
Kép
nem tudjátok véletlen, hogy mi lehetett ez, illetve hogy honnan tudnék szerezni?
vagy esetleg nincs valaki, aki elég bennfentes a samsungnál, hogy szerezzen egy beültetési rajzot, hogy megtudjuk mi ez?
a segítséget előre is köszönöm

Szerkesztette: $lash 2005. 12. 25. 22:58 -kor

#669 Felhasználó inaktív   sneci1977 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 00:00

Sziasztok!

Az a gondom, hogy minden egyes bootnál elindul a CHKDSK az egyik meghajtóra, de nem talál hibát. Töredezettségmentesíteni nem lehet, de még elemezni sem, mindig azt írja, hogy ütemezve van a CHKDSK, de hiába fut végig a következő rebootnál, mégis mindig ugyanaz van. Mitől van ez?
Előre is köszi!

sneci
Invitel ADSL 1024/128, T-Com terület---MB Asrock K7S8X CPU Athlon XP 2500+ /Barton/@1833MHz RAM Bo 1x512MB DDR333 HDD Maxtor 80GB/2MB Ultra-ATA/133; Maxtor 20GB/2MB Ultra-ATA-100 VGA Gigabyte 9600 PRO 128MB DVD-RW Pioneer DVR-110D DVD-ROM LG GDR8162B AUDIO C-Media AC97 5.1 MONITOR MAG Innovision 786PF PRINTER Canon i455x MOUSE Genius Netscroll Eye Ruby PS/2 PS Codegen 300W

#670 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 26. 01:17

Idézet: $lash - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 22:57

hello
a segítségeteket szeretném kérni:

Minden üzletiséget félretéve, 2k-ért megcsinálom :) .
Egyébként meg egy zener dióda. Mivel elégett, érdemes megnézni  táp 5V-os ágát (azt védte), hogy mennyin jár.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#671 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 10:18

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 1:17

Egyébként meg egy zener dióda. Mivel elégett, érdemes megnézni  táp 5V-os ágát (azt védte), hogy mennyin jár.

Miskolc környékén, én javítom :D

Szerkesztette: stol 2005. 12. 26. 10:18 -kor

#672 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 11:07

Sziasztok!

Régebben írtam ide hogy volt egy kis bajom egy maxtor lemezzel, és szeretném kérni, hogy ha valakinek van ötlete, hogy mit kezdjek vele, akkor legyen szíves megírni, mert most a téli szünetben rengeteg időm lenne foglalkozni a javítással.

Kösz a segítséget előre is :up:

#673 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 26. 12:45

Sziasztok!
Hiba történt egy partícionáls során amikor linuxot akrtam telepíteni a gépemre, és most 120 helyett csak 30 GB-osnak látja a winchestert a BIOS és a Partiton Magic is, így nagyobb partíciót nem lehet létrehozni. Egyébként Maxtor 6YL0 típusú winchesterem van.
SOS Most mit tegyek ? :respect:

Ezt a következő képpen értem el:
linux telepítő partícionálás, nem sikerült, bootoláskor az XP kijavította a partíciót,
linux telepítő partícionálás, nem sikerült, bootoláskor az XP kijavította a partíciót,
7-es Particion Magicben partícionálás, nem sikerült, a következő bootoláskor a Win már tudta javítani mert mindig ujraindult a második csíknál,
utánna az Ultimatebootcd-t nézegettem (lehet hogy itt elállítottam valamit amit nem kellett volna)
meghalt végleg a windowsos partícióm, az XP telepítő CD-je nem indult csak a SuSE-é, így föltelepíttem ezt, és már lehetett 120 GB-os partíciót létrehozni.
Ezután ment a Windowsos telepítő CD de csak 30 GB-nak látta a partíciót ennek helyére föltettem egy XP-t és akkora is.

Új MBR kellene talán ?

#674 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:14

"Matrox 6YL120L0"

#675 Felhasználó inaktív   $lash 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:32

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 1:17

A tápom 5V-ja az 5.03, ez szerintem ok, meg most is épp arról írok:)
(viszont megnéztem a 12V-os ágat is, és az 12,41V volt - ez nem sok?)
Köszönöm az ajánlatot, de most kaptam kölcsön szünetre egy weller pákát, meg szeretek is barkácsolni, so megcsinálom:) Annyit szeretnék még megkérdezni, hogy mennyi a dióda pontos értéke, és hogy hol kapok ilyet biztosan, mert hideg van, és nem szeretnék keresgélni:)

#676 Felhasználó inaktív   Gate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 26. 13:51

Hello!
Gondom van a vinyómmal. Pontosítok nem is a vinyómmal, hanem a partícióval. Egy SATA-s, 160GB-os Maxtor, aminek a pontos nevét most nem tudom. Az elsődleges partíciómon csak a WinXP, meg néhány létfontosságú progarm van. Alapban 11,7GB-s. Ha mindent összeszámolok kb 6GB van rajta.
Ezt hozza ki akkor is, ha bemegyek a főkönyvtárba, mindent kijelölök, jobbgomb, tulajdonságok...
Viszont a meghajtón minössze 1,7GB szabad terület van. Töredezettségmentesítés, lemezkarbantartó, megvolt. Az igazán furcsa dolog viszont az, hogy ez a szabad terület folyamatosan fogy. Most nem a pár KB-ot foglaló ideiglenes fájlokra, meg ilyenekre kell gondolni. Nyár elején telepíatettem úújra a gépem akkor még több mint 6GB szabad területem volt. Azóta szinte semmit nem raktam arra a meghajtóra. És nem most történeik velem ez először.
Remélem tud valaki segíteni.
Előre is köszönöm.

#677 Felhasználó inaktív   $lash 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:00

Idézet: Gate - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 13:51

Hello!
Gondom van a vinyómmal. Pontosítok nem is a vinyómmal, hanem a partícióval. Egy SATA-s, 160GB-os Maxtor, aminek a pontos nevét most nem tudom. Az elsődleges partíciómon csak a WinXP, meg néhány létfontosságú progarm van. Alapban 11,7GB-s. Ha mindent összeszámolok kb 6GB van rajta.
Ezt hozza ki akkor is, ha bemegyek a főkönyvtárba, mindent kijelölök, jobbgomb, tulajdonságok...
Viszont a meghajtón minössze 1,7GB szabad terület van. Töredezettségmentesítés, lemezkarbantartó, megvolt. Az igazán furcsa dolog viszont az, hogy ez a szabad terület folyamatosan fogy. Most nem a pár KB-ot foglaló ideiglenes fájlokra, meg ilyenekre kell gondolni. Nyár elején telepíatettem úújra a gépem akkor még több mint 6GB szabad területem volt. Azóta szinte semmit nem raktam arra a meghajtóra. És nem most történeik velem ez először.
Remélem tud valaki segíteni.
Előre is köszönöm.

ez nem biztos, javítsatok ki, de nem a lapozófile/virtuális memória foglalja a sok helyet, és azért nem látod, amikor mindent kijelölsz, mert a mappa beállításaiban le van tilva a megjelenítése? :confused:

#678 Felhasználó inaktív   Gate 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 26. 14:10

Idézet: $lash - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 14:00

ez nem biztos, javítsatok ki, de nem a lapozófile/virtuális memória foglalja a sok helyet, és azért nem látod, amikor mindent kijelölsz, mert a mappa beállításaiban le van tilva a megjelenítése? :confused:

Háát... Nem hiszem. Mondjuk nem tudom, hgy hogyan kell beállítani a mappa beállításoknál, hogy lássam a lapozófájl méretét, de ha minden igaz akkor(ctrl+alt+del-lel megnézve) jelenleg 505MB a lapozófájl, és a csúcsérték 2,5GB. Nekem pedig közel 6GB hiányzik.
Viszont ha már itt tartunk, akkor hogy van a virtuális memória? Elkülönít egy bizonyom lemezterületet, vagy "dinamikus", és az általa nem használt lemezterületet tudom használni?

#679 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 17:11

Idézet: Gate - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 15:10

Háát... Nem hiszem. Mondjuk nem tudom, hgy hogyan kell beállítani a mappa beállításoknál, hogy lássam a lapozófájl méretét, de ha minden igaz akkor(ctrl+alt+del-lel megnézve) jelenleg 505MB a lapozófájl, és a csúcsérték 2,5GB. Nekem pedig közel 6GB hiányzik.
Viszont ha már itt tartunk, akkor hogy van a virtuális memória? Elkülönít egy bizonyom lemezterületet, vagy "dinamikus", és az általa nem használt lemezterületet tudom használni?

Fogadjunk, hogy fel van rakva vmilyen évjáratú Norton Utilities, vagy egyéb Norton szoft a gépre :)
Ha ez a helyzet, akkor a sima törlés/Lomtárból való eltávolítás után is megmaradnak a fájlok a gépen. Ekkor Lomtár->jobbgomb legördülő menüben van egy opció a végleges törlésre, fejből már nem tudom...  :think:

#680 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 20:30

A low level format törli-e a master boot sectort ? Hogy lehetne annak a tartalmát eltakarítani, törölni kell -e előtte a meglévő partíciók tartalmát ?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.