Sziasztok !
A problémám a következö :
Van két seagate barracuda 7200/2mb vinyóm a gépmbe, és a köv. események történtek :
Egyszer egy-két hónapja a windows nem bírta megnyitni a meghajtót, mintha tök üres lenne, formázás nélkül. Akkor csináltam egy chkdsk-t (Azóta sem tudom hogyan csináltam, hogy a windows leellenörizta indulás elött a meghajtót, valaki leírhatná, hogyan kell), majd újraindítás után a windows leellenörizte a meghajtót. Ott talált egy két hibát, az mbr-ben is, majd kijavította, és ment tovább minden.
Most nemrég ugyanez történt, majd észrevettem, hogy egy iso-t akartam kiírni neroval, és egyszerüen nem bírta, mert annyira lelassult a vinyó. Próbaképp megpróbáltam átmásolni a másik vinyóra, elkezdödött a másolás, a 4gb-ra 21 percet írt, amit kicsit sokallok.
Utána csináltam a jó merevlemezzel egy sanra benchmarkot, ott 30mb/s jött ki, a másikkal annyira lassú volt, hogy egy ora után inkább újraindítottam a gépet.
Megnéztem a rossz vinyót egy smart progival, és azt vettem észre, hogy a raw read error rate, és az ecc on hte fly count elég magas, és folyamatosan emelkedik is az ´rt´kük egy egy újraindítás után.
A kérdés:
- Mi lehet a baj ?
- Hogyan és mivel lehet a legjobb minöségben lementeni az adatokat róla?
- Esetleg mivel próbáljam megjavítani ?
Nagyon fontos lenne a számomra, sok emlék és személyes adat van rajta.
Ami érdekes, a levelek is ott vannak, és amikor elindítom az outlook-ot, az könnyen elindul, ésw ott van minden levél.
Elöre is köszönök minden segítséget!
PS.: A seagate diagnostic tool is hibásnak itélte, de ráadásul mindkét drive-ot.
Szerkesztette: krisz123 2006. 01. 01. 20:48 -kor