HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:02

Idézet: cheoppy - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 17:30

Csak a partíció boot szektorát kellett helyretenni

nah ezt hogy kell csinálni pontosan?  :think: mert elszállt a winyóm unmountable boot value-val

#82 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 13:02

XP cédével javítókonzol és fixmbr.

Fake, az opera nem fagy beee :p
szerk. Viszont érdekes, az IE amúgy simán megnyitja helyi gépről, képként. Minnyá megnézem azt a forráskódot. :Đ

Szerkesztette: didyman 2005. 06. 14. 13:07 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#83 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:24

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 8:02

nah ezt hogy kell csinálni pontosan?  :think: mert elszállt a winyóm unmountable boot value-val

Én Winhexxel csináltam ;) , pontosabban a www.ntfs.com-on elolvastam a recovery részből a Partition/disk recoveryt és leírások alapján a partíció boot szektora hiányzott, mert az MBR megvolt(ezt a Getdataback mutatta), a partíció megvolt, a gép látta a helyét is, csupán nem tudta, milyen partíció az. Ezután Winhexxel megnéztem a partíciót, tényleg hiányzott az az NTFS-es partition-boot-sector, úgyhogy a partíció végéről helyremásoltam, restartoltam, ráengedtem egy chkdsk-et, és utána már működött rendesen.

Xp javítókonzolában ezt a fixboot csinálja, de nem volt kedvem cd-vel játszani.

Hogy nálad mi a hiba, ahhoz meg kell nézni, hogy mit ismer fel a lemezből a Win, illetve hogy melyik boot-szektor szállt el, mert van az MBR, ami a teljes lemez legelején van, ez indítja a gépet, illetve van minden partíciónak (ntfs esetében legalábbis) egy boot-szektora, ez az adott partíció első szektora, ami megmondja, hogy milyen fájlrendszerű, hol van az MFT, mekkora a partíció, stb. Persze ha az MBR hiányzik, akkor a fixmbr kell javítókonzolból.

#84 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 17:18

nem szórakoztam a boot value-val, getdataback-el lementettem róla mindent azután megformáztam powermaxal

#85 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 13:07

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 18:18

nem szórakoztam a boot value-val, getdataback-el lementettem róla mindent azután megformáztam powermaxal

Nem esetleg "unmountable boot VOLUME"? Mert akkor elég a javítókonzolon a chkdsk... Google-ben rengeteg linket találsz a hibaüzenetekről... Főleg, ha az olvasási hibák nem a hdd-n hanem a képernyőn jelentkeznek.  :smoker: Bár tévedhetek is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#86 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 18:16

Idézet: Warrior - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 14:07

Nem esetleg "unmountable boot VOLUME"? Mert akkor elég a javítókonzolon a chkdsk... Google-ben rengeteg linket találsz a hibaüzenetekről... Főleg, ha az olvasási hibák nem a hdd-n hanem a képernyőn jelentkeznek. Bár tévedhetek is.

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 9:02

az volt, de inkább eladom, amúgyis idegesített a hangja

#87 Felhasználó inaktív   gforce9 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 15:34

Üdv!

Ilyent még nem láttam:
Hitachi 160GB HDS722516-VLAT80/8M
Olvasni lehet róla mint az őrült laptól függően 40-55 Mb/sec-el de írni rá 8Mb/sec a max sőt írás közben van amikor lemegy 1-1,5 MB/sec-re. 3 alaplapon volt tesztelve.. különböző kábelekkel beállításokkal a hiba ugyanaz mindenhol... Ötlet? Esetleg látott már valaki ilyet?

#88 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 10:20

Elég nagy sz@rban vok :(
Mindenegyes indulás után bejön a winfo$ betöltése közben, hogy a D meghajtón a consistency miatt chekkkolni meg hitelesíteni kell az adatokat.
Egyszercsak megjelent bootolás közben ez a kék képernyő, majd lefutott sikeresen, de következő indításnál  is ugyanez előjött, utána tizedjére is bejött, majd reinstall, és akkor mostanáig teljesen jó volt.

Nos a kérdés: Mi a f*sz van? Nemvolt fagyás, vagy rendszerösszeomlás, az egészben az a lol ,hogy még csak nem is a C:-t ,hanem a D:-t ellenőrzi, de azt minden induláskor hiába rakta rendbe előző alkalommal.

WinXP Prof SP2 En van fenn, KAV, Spybot S&D, tegnap előtt lett reinstall, a winyó egy 40gigás Maxtor és nemkérek fújolást mert eddig nem volt semmi fémes kattogás, meg badsector, gyors és hangját se lehet hallani...

Segítségetek előre is köszönöm! :respect:

:sandor:

Vki plíz...

szerk: SMARTnál minden oké :)

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 18. 10:36 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#89 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:19

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 12:53

Kíváncsi vagyok, valaki tudná-e a választ... elég érdekes.

Van egy régi seagate medalist 4 giga vinyó. A pontos típust majd megnézem ha kell. Ez a következő képp ment tönkre. Minden merevlemezen vannak ugye jumperek: master, slave, stb. Van olyan jumper pár is ami jelzetlen, fentartott. Némelyik típusnál láttam olyat is hogy jumper félrerakási tüskepár. Vagyis hogy ne kallódjon el a jumper ha épp semmire se kötöm, van rá parkoló. Voltam olyan ütődött ezt kipróbálni a medalistnál is és ráraktam egy jelzetlenre a jumpert. Ez után pár percig ment a meghajtó bekapcs után, op rendszerben, aztán megsavanyodott. Kikapcs, bekapcs, innen már akármit lehetett csinálni, jumperelni összevissza, annyit csinált, hogy dobálta a fejet megveszekedettűl egyik végéből a másikba. Olyannyira, hogy kézbefogva szinte táncolt a meghajtó. A korongok persze pörögtek. Még mindig ilyen lenne, ha türelmesebb lettem volna és nem vágtam volna rá egy baromi nagyot, amitől a legfelső oldalon kanyon méretű barázdát vágott a fej. Már csak odáig fut el a fej és visszugrik parkoló sávra. Talán ha le lehetne polírozni újra a felszínét... vagy majd átrakok bele korongot egy másikból.

Szóval a dilemma az, hogy ettől a jumpereléstől halt-e meg, vagyis ez egy önmegsemmisítő beállítás-e. Írtam levelet a seagatosoknak, de csak tettették a hülyét. A kürtnél meg alapból több tízezret fizet az ember a bevizsgálásért.

:offtopic: Bocs az offért erről egy volt szaktársam jutott eszembe aki szétszedte a vinyót és megtörölgette a lemezeket szarvas bőrrel :D Utánna csodálkozott hogy nem megy a viynó :D :offtopic:

#90 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 15:02

Akinek chkdskes baromsága van ezt csinálni:

1. click on your start menu and open the run dialog.
2. type "cmd" and return (note: dont enter quotes)
3. Next type "fsutil dirty query e:"
4. If the return message indicates that the volume is dirty go to step 5
5. Next type "chkdsk e: /f /x"
6. After that finshes repeat step 3.
7. If it is no longer dirty then reboot and you should notice no more
ckdisk.

If this process doesn't work check out Kelly's site,listed by a
previous response earlier today.

nekem műxik ;)

szerk:
itt meg egy Silicon212 nevezetű fickótól egy faxa magyarázat :)

Idézet

Just let chkdsk do its thing. Chances are, you won't see that on the next boot. Usually that is the result of a system being improperly shut down.

On operating systems that use a disk cache (anything greater than DOS (without smartdrv)) they need to be shut down a certain way. On Win9x or OS/2 systems a simple c-a-d or two will flush the caches and reboot the system. On any NT system, you need to select Shutdown or Restart. If you don't follow this (say your OS hung and you need to reset, or you got the blue screen of death) the disk cache could be written to an unkosher part of the disk during power-off which could result in data loss, but usually only results in lost chains and cross-linked files.

That's why Windows will run chkdsk (NT systems) or Scandisk (9x) on startup if the system was not properly shut down - whenever the system is running a "dirty" bit is active in the file system, shutting down causes the OS to deactivate this bit (improper shutdowns don't have the bit deactivated) and this bit is what the OS looks for during startup to determine if the disk needs checked or not.

If NT (nt,2k, XP) chkdsk finds this bit, you'll get a message saying one or more drives need to be checked for consistency. That's all it i

Idézet

EXCELLENT explanation Silicon!!!! Very nice.

This should be a sticky or at least added to the FAQs!!!

PC Club Forums
PC Review
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#91 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 19:15

Üdv!
Egy pár kérdésem volna a következő esettel kapcsolatban:
40GB seagate
Szórakoztam a partícionáló programokkal meg hasonlókkal, és szépen el is varázsoltam néhány giga fontos anyagot.
Amikor rájöttem, még párszor próbálkoztam, ide oda image meg minden, aztán getdataback. Visszaállítás közben kiírja hogy van néhány rossz szektor. Eddig ezek nem voltak, úgyhogy gondoltam a sok szarakodás a partíciókkal(talán egyszer egy műveletnél ki is kapcsoltam , de már nem mernék megesküdni rá) okozhatta. Amikor megvan minden, fdisk fat32 format, aztán scandisk. Ez utobbi abban a pillanatban ahogy elkezdi a felületellenőrzés jönne kiírja hogy rossz szektor, nem megy tovább és nem is tudja kijavítani.
Leellenőrzöm a seatools összes tesztjével, semmi hiba.
Zérózom a discwisardal. 2-3 óra utána ugyanaz az eredmény a scandiskkel. Ekkor kezd rosszabbá válni a hangulatom. Másnap megint egy zéró úgy, hogy kikapcsolom az alaplab bootsector védelmét. Most tovább tart a dolog 4-5 óra és utána megjavult minden.

Furcsaság: Amikor először teljes zerofillt csináltam nem jelzett be az alaplap, pedig kéne ha a bootsectort is piszkálom.
Akkor sem szólt amikor csak kifejezetten az első 65 szektort nulláztam.
Ezenkívül az alaplapi energiagazd miatt párszor az első esetben megszakadt a folyamat amíg meg nem nyomtam egy gombot. Ezt is kikapcsoltam a második esetben.

Kérdéseim: A vírusvédelem és a folyamat megzsakítása miatt nem sikerült elsőre, vagy van hogy normál esetben is csak többedszerre sikerül?

Mi a különbség a különböző nullázóprogik között?

Olvastam itt az ibm féle dft 3.01 ről(amit egyébként nem sikerült sehonnan sem leszednem), és hogy abban van vaéami repair funkció a nullázás mellett ami szintén sokáig tart. Ez mikor jó, és mi ez pontosan?

Miért nem szólt az alaplapi védelem ha tényleg matatva lett a bootsector?

UI.:Kicsit hosszúra nyúlott de az elmúlt 3 nap kínlódás után után már csak leírtam. :rolleyes:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#92 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 13:30

beírom ide is
elhalálozott egy ilyen winyó
filmeket másoltam rá, kattant egyet és azóta semmi
az alján mintha kisülésnyom lenne
aki tud, segítsen

Fram: számodat elhagytam, de beszélnünk kellene
írj egy pü-t
yooccoo#2929

#93 Felhasználó inaktív   Drake Ramoree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 14:46

Üdv!
A problémám a következő: netezgetés közben megfagyott a képernyő (win), reset után nem volt hajlandó bootolni a winyóról (Maxtor 40GB-os, kb. 4 éves), de ekkor még újabb restart után a bios felismerte. Gondoltam talán túlmelegedett (pontos hőfokot nem tudok, de melegnek tűnt), kikapcsoltam a gépet. Ezek után bármikor indítottam, a bios sem ismerte fel, másik gépbe téve ide kábel hibát jelzett a gép, nem is indult a winchesterrel.
Felpörögni felpörög, a nyákján sérülésnyom nem látszik, viszont használhatatlan, és rettentően fontos adatok vannak rajta. Mi lehet a probléma? Elektronika-csere lehet h segít? Az adataimat hogy tudnám a legolcsóbban visszaszerezni?? Néztem adatmentő cégeket, de ... inkább nem kommentálom az áraikat... Tényleg nagyon fontos volna! Segítsetek plz!!!!! :confused:  :(

#94 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 19:56

Idézet: Drake Ramoree - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 15:46

Mi lehet a probléma?

A hiba a userben van, aki rettentően fontos adatait mentés nélkül egy négyéves Maxtorra bízta. És még csak tudatlansággal sem védekezhet, ha ismeri a nyák, felpörög, elektronika-csere, BIOS, reboot, adatmentő cég kifejezéseket.

Szerkesztette: worxland 2005. 06. 23. 20:00 -kor

aláírás
Spoiler

#95 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 08:30

Vannak helyek ahol olcsóbban is megcsinálják mint a Kürt. Vagy megjavítják. A múltkor egy bontóban javasolták nekem ezt az Uniprint nevű helyet(mondjuk én csak elektronikát akartam vanni) és ezek azt mondták 9000 ért megcsinálják. Az adatmentést nem kérdeztem.
Az én próblémámra van valakinek ötlete?
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#96 Felhasználó inaktív   Drake Ramoree 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 11:19

Idézet: worxland - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 20:56

A hiba a userben van, aki rettentően fontos adatait mentés nélkül egy négyéves Maxtorra bízta.

Azt kell mondjam teljes mértékig egyetértek. Menteni majdnem mindig szoktam, vagy másolatot tartani, hát persze épp akkor nem foglalkoztam ezzel... íme az eredmény. De csak azt tudom mondani, hogy hibájából tanul az ember, meg talán én is...  :rolleyes:
Egyébként egyéb benfentes ismerősök a nyák cseréjére bíztattak, már csak kellene találni egyet, meg olyan valakit aki már csinált ilyet, magamban kevéssé bízok.

Gurgula: köszi az infot.  :respect:

#97 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 12:19

Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 9:30

Vannak helyek ahol olcsóbban is megcsinálják mint a Kürt. Vagy megjavítják. A múltkor egy bontóban javasolták nekem ezt az Uniprint nevű helyet(mondjuk én csak elektronikát akartam vanni) és ezek azt mondták 9000 ért megcsinálják. Az adatmentést nem kérdeztem.
Az én próblémámra van valakinek ötlete?

Bocs a reklámért, de a kérdésedre válaszolva:
-A Kürthöz képest kb. 1/10 áron dolgozunk, és nagyon kevés olyan hiba van, amit még nem tudunk megoldani (törött tányérról mentés pl.), ráadásul minden mentést egy ingyenes külső beméréssel kezdünk, és ha nem kell megbontatni a HDD-t akkor, egy fix árajánlat után eldöntheted, hogy kéred-e a mentést vagy sem...de minden le van írva a www.datasec.hu oldalon.

M.

#98 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 24. 21:14

Kedves meridabigyó!
Légyszíves ha egy kicsit értessz a dologhoz próbálj segíteni a kérdésemet illetően. És persze akkor személyszerint én elnézem a reklámot is. :)

#99 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 21:15

Elnézést a Meridabigyót nagybetűvel akartam.

#100 Felhasználó inaktív   Arsene Lupin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 22:32

Létezik olyan program, ami Dos alatt visszahoz egy letörölt könyvtárat? Be van építve a gép és a kibontása minimum egy, de inkább két napos munka, a visszaszerelés és beállítás miatt. Ha nem lenne ilyen bonyolult a dolog, már rég beleraktam volna a hard disket egy másik gépbe, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Tudtok segíteni?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.