Idézet: Gurgula - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 20:15
Egy pár kérdésem volna a következő esettel kapcsolatban:
40GB seagate
Szórakoztam a partícionáló programokkal meg hasonlókkal, és szépen el is varázsoltam néhány giga fontos anyagot.
Amikor rájöttem, még párszor próbálkoztam, ide oda image meg minden, aztán getdataback. Visszaállítás közben kiírja hogy van néhány rossz szektor. Eddig ezek nem voltak, úgyhogy gondoltam a sok szarakodás a partíciókkal(talán egyszer egy műveletnél ki is kapcsoltam , de már nem mernék megesküdni rá) okozhatta. Amikor megvan minden, fdisk fat32 format, aztán scandisk. Ez utobbi abban a pillanatban ahogy elkezdi a felületellenőrzés jönne kiírja hogy rossz szektor, nem megy tovább és nem is tudja kijavítani.
Leellenőrzöm a seatools összes tesztjével, semmi hiba.
Zérózom a discwisardal. 2-3 óra utána ugyanaz az eredmény a scandiskkel. Ekkor kezd rosszabbá válni a hangulatom. Másnap megint egy zéró úgy, hogy kikapcsolom az alaplab bootsector védelmét. Most tovább tart a dolog 4-5 óra és utána megjavult minden.
Furcsaság: Amikor először teljes zerofillt csináltam nem jelzett be az alaplap, pedig kéne ha a bootsectort is piszkálom.
Akkor sem szólt amikor csak kifejezetten az első 65 szektort nulláztam.
Ezenkívül az alaplapi energiagazd miatt párszor az első esetben megszakadt a folyamat amíg meg nem nyomtam egy gombot. Ezt is kikapcsoltam a második esetben.
Kérdéseim: A vírusvédelem és a folyamat megszakítása miatt nem sikerült elsőre, vagy van hogy normál esetben is csak többedszerre sikerül?
Mi a különbség a különböző nullázóprogik között?
Olvastam itt az ibm féle dft 3.01 ről(amit egyébként nem sikerült sehonnan sem leszednem), és hogy abban van vaéami repair funkció a nullázás mellett ami szintén sokáig tart. Ez mikor jó, és mi ez pontosan?
Miért nem szólt az alaplapi védelem ha tényleg matatva lett a bootsector?
UI.:Kicsit hosszúra nyúlott de az elmúlt 3 nap kínlódás után után már csak leírtam.

Itt idézem a kérdéseimet, amik egyenlőre csak részlegesen lettek megválaszolva.
És akkor még egy bónusz:
Mi a különbség a hdtune felületellenőrzés között, meg a többi gyári felöletellenőrzés között?