HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:12

Idézet: evela - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:07

Több gépben hasonló probléma van, akár mobil rack-ben, akár IDE vezérlőre csatlakoztatva

Akkor nézd meg, hogy nincs-e véletlenül elgörbülve-e egy láb a vinyón a sok csereberétől. Ha ez se, ments le róla mindent, aztán futtass rajta powermax-ot.
MCSE+M/S, MCITP

#22 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 19:57

Idézet: gerdez - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 10:40

Hello mindenkinek!

A baj a kovetkezo:

Egy 80 GB Seagate Barracuda-rol van szo. Az este kilovom a gepet normalisan. Ma reggel bekapcsolom... nem eszleltem semmit... aztan egy fajlt keresgelve nezem, hogy hoppa, nincs meg az egyik HDD. Nezem, nezem... nincs. Gepet ujrainditok, nezem a BIOS-ban, ott sincs. Hat mondom jo, az egesz melo rajta van. :( Megint ujrainditok es meg mindig semmi. Akkor aztan lekapcsoltam a gepet egeszen, vartam, ujrainditottam. Megvan a HDD. Most felek lekapcsolni a gepet. Mi lehet / lehetett? Attol kell feljek, hogy vege lesz a HDD-nek? Az adatokat lementettem, de akkor most a halalara keszul a HDD? Vagy mi tortenhetett? Ilyet soha nem csinalt meg egy HDD sem.

Ugyan ez a típus, ugyan ez a jelenség! ...egy hete már nem is próbálom elindítani. 60GB archiválás céljából összegyűjtött adat van rajta. :(

...reménykedek, hogy egyszer még elindul.

#23 Felhasználó inaktív   conrad 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:04

Segítsetek!

egyik pillanatról a másikra eltűnt a vinyóm fileszerkezete, stb, csak ez látszik:

http://imgfrm.index...._0000582884.jpg

Valami jó program kellene, mert az adatok fontosak. Tehetek valamit hogy megmaradjanak?

Köszi előre is

#24 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:23

Idézet: conrad - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 13:04

Segítsetek!

egyik pillanatról a másikra eltűnt a vinyóm fileszerkezete, stb, csak ez látszik:

http://imgfrm.index...._0000582884.jpg

Valami jó program kellene, mert az adatok fontosak. Tehetek valamit hogy megmaradjanak?

Köszi előre is

A fentebb említett Runtime Getdataback-et próbáld ki.

http://www.runtime.org/
MCSE+M/S, MCITP

#25 Felhasználó inaktív   conrad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:36

Egy 80Gb-s kezdte el ezt a dolgot, 2000 és XP között hurcolom nap mint nap. A 80-on NTFS volt, 2x elszállt, utána annyira tönkrement hogy fel sem ismerte a gép. Vettem egy 160GB-os samsungot, ennél is ez a probléma van, már párszor elszállt. Mindenféle NTFS verzióval megpróbáltam, sőt most FAT32 volt rajta, egy jó ideig bírta is. Most az a különbség, hogy régen azt dobta ki infónak, hogy nincs formázva, itt pedig a linkelt képen is látszik, hogy az adatok meglehetnek, mert 100GB foglalt a lemezen, de mégis csak 3 file látszik, az is vmi krixkrax.  :(  Valami végleges megoldás kellene, mert elég rossz, hogy fontos doksik szállank el havonta-2havonta.
Valami ötletetek lenne esetleg?
Köszi

#26 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:44

Idézet: conrad - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 13:36

Egy 80Gb-s kezdte el ezt a dolgot, 2000 és XP között hurcolom nap mint nap. A 80-on NTFS volt, 2x elszállt, utána annyira tönkrement hogy fel sem ismerte a gép. Vettem egy 160GB-os samsungot, ennél is ez a probléma van, már párszor elszállt. Mindenféle NTFS verzióval megpróbáltam, sőt most FAT32 volt rajta, egy jó ideig bírta is. Most az a különbség, hogy régen azt dobta ki infónak, hogy nincs formázva, itt pedig a linkelt képen is látszik, hogy az adatok meglehetnek, mert 100GB foglalt a lemezen, de mégis csak 3 file látszik, az is vmi krixkrax.  :(  Valami végleges megoldás kellene, mert elég rossz, hogy fontos doksik szállank el havonta-2havonta.
Valami ötletetek lenne esetleg?
Köszi

Tuning? IDE kábel rendben van? Rackben van a vinyó?
MCSE+M/S, MCITP

#27 Felhasználó inaktív   conrad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:47

Idézet: kraftxld - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 13:44

Tuning? IDE kábel rendben van? Rackben van a vinyó?

Igen, rackben van, nincs semmi tuning, a kábel pedig ok, legalábbi s remélem, a rackhez adták, és mióta beszereltem nem volt piszkálva. Superrack márkájú a rack amúgy...

#28 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 12:55

Idézet: conrad - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 13:47

Igen, rackben van, nincs semmi tuning, a kábel pedig ok, legalábbi s remélem, a rackhez adták, és mióta beszereltem nem volt piszkálva. Superrack márkájú a rack amúgy...

Próbáld ki a vinyót rack nélkül, és egy másik kábellel. Érdemes beruházni valami jobbfajta (Vantec, Revoltec stb.) kábelre, mert megéri azt a plusz ezres ráfordítást a jó minőségű kábel, mint késöbb mindig visszavarázsolgatni az adatokat.
MCSE+M/S, MCITP

#29 Felhasználó inaktív   conrad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 13:12

Köszi, megpróbálom. Remélem az adatokat is sikerül visszanyerni. :(

#30 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 28. 08:24

Conrad, a tápegységed miféle-fajta? A gép amúgy mennyire stabil? Vírus esetleg?

Asker: Mekkora a változás? Az XP-nél ez normális dolog, leggyakrabban a lapozófájl az: Ha nem fix méretű, akkor működés közben a win egyéni stratégiája szerint változhat a mérete. Ehhez hozzájön még egyéb tényező (pl. az MFT változása, programok által használt átmeneti fájlok, satöbbi) is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#31 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 20:10

Sziasztok! Ma történt velem, hogy törölni akartam pár dolgot egy 80GB-os IBM vinyóról, és azt mondta nekem a windows, hogy bizonyos fájlok nincsenek meg, amik ezért nem törölhetők. Ezek a fájlok jó mélyen bent vannak a könyvtárszerkezetben, ennek köszönhetően a könyvtárak sem törölhetőek. Pár gif file volt eredetileg, Total Commanderből és intézőből nézve is megvannak, bár párnak a neve módosult, pár karakter vagy a teljes kiterjesztés hiányzik, és nem engedi törölni őket a fenti szöveggel. Most a vinyó kezd haldokolni? Mit lehetne tenni?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#32 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 20:41

Idézet: Misi_D - Dátum: 2005. May. 28., Saturday - 21:10

Sziasztok! Ma történt velem, hogy törölni akartam pár dolgot egy 80GB-os IBM vinyóról, és azt mondta nekem a windows, hogy bizonyos fájlok nincsenek meg, amik ezért nem törölhetők. Ezek a fájlok jó mélyen bent vannak a könyvtárszerkezetben, ennek köszönhetően a könyvtárak sem törölhetőek. Pár gif file volt eredetileg, Total Commanderből és intézőből nézve is megvannak, bár párnak a neve módosult, pár karakter vagy a teljes kiterjesztés hiányzik, és nem engedi törölni őket a fenti szöveggel. Most a vinyó kezd haldokolni? Mit lehetne tenni?

start, futtatás, cmd
chkdsk c: /f

a c-t értelemszerűen írd át a beteg meghajtóra.

Szerkesztette: kraftxld 2005. 05. 28. 20:41 -kor

MCSE+M/S, MCITP

#33 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 21:29

Máris próbálom!  :respect:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#34 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:26

Sziasztok!

Van egy kb két éves maxtor 80 gb-os winyóm, ata133-as, 2mb cache.
A rendszernaplóban észrevettem hogy néha előfordul rajta egy-egy vezérlési hiba.
A SMART pedig 207 áthelyezett sectort talál, és van pár nemjó érték rajta.
Mostmár biztos hogy veszek másikat, de csak szeptemberben lesz "kedvem".

A kérdés:
Ér e valamit a Maxtor powermax utility, érdemes e foglalkozni vele, nem csinál e kárt vagy ilyesmi.

Válaszokat előre is köszi
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#35 Felhasználó inaktív   Tozo_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 21:35

Nekem olyan problémám van, hogy letörlöm a winchesterről adatokat de hely nem szabadul fel max 1-2 MB pedig én 1-2 GB-ot törlök. Nemtudom hogy ezt mi okozhatja, talán vírus?
Dell Inspiron 6400

#36 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 06:23

Talán lomtár? :rolleyes: :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#37 Felhasználó inaktív   Hegman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:02

Üdv Mindenkinek!

A következő kínom lenne:
A gépem:
MSI KT4 Ultra alaplap asszem a legutolsó bios-al (1.4)
IDE 0-n 2db mobil rack ebben cserélgetem a winchestereket (nem túl sűrűn hetente 3-4 alkalommal rakok ki be rack-et)
IDE 1-en CD író és DVD író
Eddig volt eg 40GB-os és egy 60GB-os maxtorom.
Vettem februárban egy Samsung 160GB/8MB IDE winchester-t (SP1614N)(1-es számú), volt rajta 3 NTFS partíció.
Márciusban egyszer eljátszotta, hogy az utolsó két partíció egyszerűen eltűnt (logikai), gondoltam mobil rack kontakt hiba stb. tehát rack csere, kábel csere. Most május elején dettó ugyan ez a jelenség, jó úgyis kellett egy másik winchester. Vettem még egy ugyan olyan Samsungot (2-es számú). Ez megpartíciónál 2db-ra egy 10GB és a maradék mindkettő NTFS. 10GB-ra felmegy win2000hu a 4-es service pack-kal. A maradékra mentem ahogy tudom a másikról a cuccokat Data get back-kal. Persze nem minden jön le jól és ráadásúl az 1-es számú winchester első logikai partícióját nem is látja. Na lementettem amit tudtam erre a 2-es számú winchester első partíciója a 10GB-os fizikai egyik pillanatról a másikra eltűnt. Gép nem indul róla. Egyik Maxtor be azon éppen XP volt chk disk induláskor fut és nem sok file maradt a 10GB-os partíción. most egyiket sem merem bedugni mert elég sok cuccom tűnt el már így is.
Mind a két Samsungot win2000 alatt formáztam és particionáltam.
Ez már a ?Data get back?-el függ össze, sok olyan filmem volt amit én vettem fel a dvd felvevőmmel mpeg2-be, és így volt olyan film ami 10-12GB volt. Ezeket szerettem volna kiírni dvd-re előbb-utóbb. Amikor eltűnt a partíció ahol ezeket tároltam a fent említett progival megpróbáltam visszahozni. Ezen volt még egy pár darab divx-es avi-m a címüknek megfelelő könyvtárban. Az adatmentéskor a nagy mpeg2-es felvételeim közül néhány feldarabolva a divx-es filmeknek a könyvtárába az ott régen szereplő file névvel és kiterjesztéssel tehát avi-nak átnevezve, találtam meg.
A két maxtor változatlanul jól működik és sosem volt velük semmi problémám egyik mobil rack-ben sem(tehát nem lehet kontakt, vagy kábel hiba). Egyébként a gép stabil és nem fagy nincs húzva.
A kérdéseim a következők lennének:
1. Kifogtam 2 db rossz Samsugot (nem hinném, hogy valószínű) fizikailag nem találni rajtuk hibát semmilyen programmal, vagy az alaplapom nem tudja rendesen kezelni az ilyen nagy kapacitású winchester-eket, bár erről nem olvastam sehol hogy problémát jelentene. Vagy a windows-nak van olyan problémája a nagyobb partíciókkal, az 1-es számú XP alatt szállt el a 2-es számú win2000 alatt. Tudom hogy az XP service pack 1-el tudja kezelni a 120GB feletti részeket, service pack 1 fenn is volt az XP-n
2. A data get back miért nem látta az 1-es számú winchester logikai partícióján az első partíción lévő adatokat (ezt lehet hogy nem túl jól fogalmaztam). És miért van az hogy nagyon sok file csak hibásan hozható vissza.

Jó lenne valami megoldás mert van 4db winchester-em ebből kettőt nem merek még berakni sem amíg nem tudom mi a hiba a másik kettőn meg nem férek el.
Köszönöm
Hegman
"Míg leng a lánc meleg az ülőke"

#38 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:53

Jó hogy van ilyen topik, mert nem tudom mit csináljak.

Egy külső usb 2-es rackem van, benne egy 120 gigás seagate barracuda. Minden rendben volt tegnapig. Akkor ugyanis az történt, hogy elkezdtett fagyogatni, könyvtárnyitásra folyamatosan homokórázott, nem nyitotta meg a tartalmát, az egész működése bizonytalan...

Az eseménynapló rendszer részében 30 bejegyzésben ezt lehet olvasni: "Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk2\D)."

Már sajnos felülíródott, de a másik eseménynapló bejegyzés, meg valami olyasmi volt, hogy az xp nem tudott lementeni adatot az X:\-ról, és ezért az adatok elvesztek....

Szóval valami adatjavító valami kellene, mert fizikailag rajta vannak a vinyón az adatok, csak bizonytalan az egész működése...

Valaki segítsen, mert nagyon fontosan azok az adatok számomra!

Köszi!

#39 Felhasználó inaktív   Tozo_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:05

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 7:23

Talán lomtár? :rolleyes: :)

Nem lomtár.
egyébként 60Gb-os Maxtor 7200rpm winchesterről van szó. XP op rendszer. ha megnézem a meghajtó tulajdonságait, ott 119MB szabad helyem van de ha kijelölök minden fájlt és megnézem a méretét az 55GB, azaz 4-5GB szabad helynek kéne lenni.
please help me :think: 
Dell Inspiron 6400

#40 Felhasználó inaktív   Meridabigyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:48

Idézet: ReeChee - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:26

Sziasztok!

Van egy kb két éves maxtor 80 gb-os winyóm, ata133-as, 2mb cache.
A rendszernaplóban észrevettem hogy néha előfordul rajta egy-egy vezérlési hiba.
A SMART pedig 207 áthelyezett sectort talál, és van pár nemjó érték rajta.
Mostmár biztos hogy veszek másikat, de csak szeptemberben lesz "kedvem".

A kérdés:
Ér e valamit a Maxtor powermax utility, érdemes e foglalkozni vele, nem csinál e kárt vagy ilyesmi.

Válaszokat előre is köszi

Vágd be ide a SMART értékeket, és megpróbálok segíteni...

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó