HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 00:39

Üdv

Egy kis segítség kéne. Van egy egy kb 4éves Seagate 120GB-os PATA-s winyom. Múlt héten óta egyszerűen nem ismeri fel az xp. A biosba pedig ott van a winyó tehát elvileg felismerte a gép, elvittem ismerőshöz is és ott is ugyanez van, biosba felismeri de xp alatt semmi? Mit lehet tenni, végleg megadta magát?

#1882 Felhasználó inaktív   mrzek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 14. 22:12

Sziasztok

Légyszi segítsen valaki ha tud. A 2-es számu vinyom Xp op. rendszeren ha másolni vagy ha megnézni akarok egy adot álományt ezt írja ki. (A fájl nem nyitható meg. Kizárólagos joggal használja egy másik alkalmazás vagy operációs rendszer.) Ha ráengedek egy viruskeresőt akkor is ez a helyzet se törölni se másolni nem lehet.Az álomány mérete megmaradt de mintha zárolná valami.Nincsne kijelölve a tulajdonságokben se a rejtett se az írásvédet mező.
Ha lenne valakinek valami ötelete nagyon megköszönném.

THX

#1883 Felhasználó inaktív   pandor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 18:17

sziasztok
egy lehalt vinyó adatainak (levelek, word doksik) lementéséhez keresnák szakembert, egy próba erejéig (nem kürt árkategóriásat)
van valakinek javaslata/tapsztalata kihez forduljak

a történet:
windows reboot és onnantól a bios nem látja. a gép bekapcsolásakor felpörög 1-2 másodpercre, aztán semmi. túl sok kisérletezés nem volt. master/slave/adatklábel/gép csere...
régi maxtor vinyó 20GB (nincs előttem, ezért nem tudok pontos típust).

kösz a segítséget előre is

#1884 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 18:51

Idézet: einstein - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 19:06

Vkrisz, nem tudok valódi vinyószerelő körülményeket biztosítani, de nem is nyitottam még fel 1-et sem soha. Máshoz meg mind1. OK?

te ezt nem vagom mashoz meg mindegy.. ok ?:) ezt mire irtad??? visszaneztem de lehet en vagyok mar almos hogy nem teljesen l :think: atom

#1885 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 13:48

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 18:51

te ezt nem vagom mashoz meg mindegy.. ok ?:) ezt mire irtad??? visszaneztem de lehet en vagyok mar almos hogy nem teljesen l :think: atom

No problem! Visszaolvasva én sem vágtam. :rolleyes: Szal ahhoz mind1 hogy milten körülmények uralkodnak, hogy szétvágj 1 ATA kábelt. ;)

#1886 Felhasználó inaktív   szerenkemnek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 14:07

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy az xpm (és ezzel együtt a gépem is) oly mértékben belassult, hogy maga bekapcsolás utáni asztalbehozatal az 1 órát vett igénybe. A tesóm nem bírta már idegekkel, és állandóan ki-be kapcsolta a gépet. A lényeg: újrahúztam a rendszert (XP), most megy minden, de a SATA-s 200 GB-os Seagate Barracuda 7200.9-es vinyóm (nem rendszervinyó) az valahogy nem működik. Beolvassa szépen a rendszer, meg minden, de amikor hozná be a windows asztalt, akkor elkezd a vinyó írófeje kattogni, a képernyő fekete marad. Ha kiveszem, akkor a fővinyóval tökéletesen megy minden. A storyhoz hozzátartozhat az is, hogy nem rég meghalt a 300W-os tápom, és a scerekor az ülzetben "csak" 400W-os volt. A kérdésem tehát az, hogy a táp befolyásolhatja-e a SATA-s vinyó működését, illetve hogy  a vinyó haldoklik-e már. Egyáltalán lehet-e még tenni valamit, hogy legalább annyi időre feltámadjon, hogy az összes anyagot kiírhassam róla?

Remélem sikerült jól megfogalmaznom a problémát.

#1887 Felhasználó inaktív   szerenkemnek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 15:53

Nagyon köszönöm a lehetőséget, és azt, hogy meghallgattatok, de valaki szeret odafönt, és sikerült megoldanom a problémát.:) A satás tápkábellel van/volt a gond, amit kicseréltem egy normálból satára alakító tápkábelre. Örülök, mint állat.:D
Mégegyszer köszönöm a lehetőséget, és csak okuljatok belőlem is!:)

#1888 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 18. 18:39

hi alll!

A probléma akövetkező:van egy 80gb Samsung hdd amin az egész rendszer+minden van.Úgy döntöttem nyomok neki egy fiull virus scant csökkentettbe:eredmény 20 találat kb 10trójai.Mind kiírtva,restart.
A hdd 3partícióra van formázva 1 10g a win ,1 32gb a programok ,1 32gb a dokumentumok,a dokumentumokba 3 felhasználó van és az én dokumentumaim nem látszódnak csak az hogy 4(!)Kb helyet foglal a mappám de a win azt írja hogy a partíción csak 8Gb hely van.Ezek szerint ott van  az összes dokom csak az NTFS vagy vmi más sérült?PLz help!!
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#1889 Felhasználó inaktív   manitu666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 08:34

Sziasztok! Remélem tud nekem segíteni valaki, a probléma a következő lenne: Keresek Maxtor DiamondMax Plus 9 160GB ATA/133 HDD elektronikát (6Y160P0042211) SN: Y43YGN9E; Code: YAR41BW0 K, M, C, D; 6Y160P0042211; L8FY4; CABXGJJD; 0602402CMYER; 2004.04.07-es a vinyó! Sürgős lenne...! Thx

#1890 Felhasználó inaktív   zentus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 11:43

Hali
következő a gondom... van egy maxtor 250Gb-s sata2 vinyóm ntfs...
Ment a gép egyszer megállt... restartoltam a windows elkezd bootolni egy darabig megy azt kék halál... kíirja rossza a partició újra telepitem a telepitési összetevők másolássánál 10%ig jutt el azt megáll...
Átvíttem a vinyomat egy másik gépre, hogy a másik partición lévő adatokat átmásoljam... és elkezdi másolni hosszan áll és kiírja, hogy a (total commander), hogy "hozzáférés megtagadva"

Amit probáltam: chkdsk talát hibákat és a második lépésben megszakad...

Sejtésem az, hogy a vinyó az jó csak a pertició valamiért megsérült, mert (ext3 az jó és a swap is "linux" itt is probáltam kimenteni de nem ment)...

#1891 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 06:26

Idézet: zentus - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 11:43

Hali
következő a gondom... van egy maxtor 250Gb-s sata2 vinyóm ntfs...
Ment a gép egyszer megállt... restartoltam a windows elkezd bootolni egy darabig megy azt kék halál... kíirja rossza a partició újra telepitem a telepitési összetevők másolássánál 10%ig jutt el azt megáll...
Átvíttem a vinyomat egy másik gépre, hogy a másik partición lévő adatokat átmásoljam... és elkezdi másolni hosszan áll és kiírja, hogy a (total commander), hogy "hozzáférés megtagadva"

Amit probáltam: chkdsk talát hibákat és a második lépésben megszakad...

Sejtésem az, hogy a vinyó az jó csak a pertició valamiért megsérült, mert (ext3 az jó és a swap is "linux" itt is probáltam kimenteni de nem ment)...

ilyen problemama nekem is volt, felulet hiba lehet a vinyon!
nekem is ez vlt, megprobaltam formazni, de 9%nal megall azaz ugy klelassul hogy fel ora alatt sem jutott 1 %al elore !
szoval biztosan mondom rossz! masold le amit tudsz es kukaba vele vagy tedd fel a vaterara...
azok a fajlok aholk rossz szektor lesz, buizony elvesznek :(
nekem tobb 100Gnyi adatom veszett igy el, hogy egy pontjan olvasasi hiba volt, es akkor az egesz fajl a kukaba megy..
tele is van mar vele nagyon a f...om !!!
esetleg, egy olyat hogy getdatabackfat vagy ntfs probalj meg, de azok a fajlok amikbol hianyzik, kukaalkalmasak lesznek !

#1892 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 21. 17:04

Hello!

Van egy 160as pata-s samsung vinyóm. Sajnos tönkrement rajta az elektronika. Azt találtam ki, hogy veszek egy ugyan ilyen vincsesztert, és kicserélem az elektronikákat, hogy le tudjam menteni az adatokat. Maxtornál már csináltam ilyet, de samsungnál állítólag kicsi rá az esély, hogy sikerül....

Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
köszi!
I.

#1893 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 22. 19:23

:wc2:

Sziasztok.

Tegnap elhunyt a Western Digital Caviar SE 200 GB-s hdd-m (WD2000JD SATA 8MB c., gyartasi ido: aug.02.2005).

Fagyott a gep, ujrainditaskor pedig, mikor olvasna rolla akkor ilyen hangokat hallok.... "Kling-kling-kling-kling...." Probaltam mindenfelet (kabelcserek), de ha logikusan gondolkodok akkor mechanikai hibaja van s akkor meg vagyok b@s*va. Most data recovery cegeket keresek. Vajon mekkora az eselye hogy mentheto a discekrol az adat? Velemenyetek szerint? (100 Clean roomban)

Ha esetleg valakinek van sajnalatos modon ilyen teren tapasztalata, vagy tanacsa, kerem segitsen, irjon!

Megoldasokra, cegekre de legfokepp ARAKRA lennek kivancsi.

A medium:

Amd Sempron 2400+
Abit Nf7-SL v.2 lap
2x 512 DDR dualban
6600 GT 128 Mb TDH LE Agp-n
Nec Dvd-Rw
Asus Cd-Rw
A zombi hdd + egy WD 80-as hagyomanyos hdd
egy drb halokartya az alaplapin kivul

mindez egy Chieftec BX-03B-B-B-ben egy Chieftec ATX-410-212 410W-s tappal.

Utolag meg probalkoztam, jumperek, biosban matatas mert nem akartam elfogadni a tenyeket s 1x mikor HDD ki volt kotve de a venti mukodott alatta (Oprendszer install kis hddre) s utanna bekotottem ujbol a 200ast a kling-kling-kling nem tartott olyan huzamos ideig illetve a lassan mar elfogadott 0 gb helyett ujra a megszokott 198 gb ot irta ki bootnal de oprendszerben nem lattam csak a device manager-ben. My computerben NADA, semmi. Orultem kicsit de aztan 1 ujrainditas utan ugyanaz tortent 0GB es az a lelekfacsargato hang. Ez azert fura mert valahol ketsegbeesesemben olvastam olyanrol, hogy hermetikusan zart muanyagzacsiban huteni nemtommeddig es utanna kapunk hutesi idotol fuggoen 30-40 perc mukodesi idot amit ajanlatos adatmentesre hasznalni, vagy vegso esetben "leejteni" magasrol, dehat en nem az a tipus vagyok aki tobb mint 2 ev munkajaba, energiajaba es idejebe csak ugy belerug, foldhozveri.

A hutesnek vajon koze lehet ehhez a kis pozitiv anomaliahoz? Vagy csak veletlen egybeeses?

Gari 36 ho van ra most a 13. hoban jarok de nem adtam vissza mert nagyon fontos adato vannak rajta.

A hard hutve volt 2 ventis hutovel, ~ 20 fokokat mert az everest ami szerintem jo. Meg 1 kerdes.... jo dolog ez a venti a hddre? Mert nagyon sok por rakodik le szegenyekre es nemtudom, hogy ez mennyire egeszseges szamukra? Inkabb jo huzat?

Ha megbizhato nem raid HDD-t kellene ajanlanotok egy jobaratnak ugyanekkoraban legalabb akkor mit ajanlanatok?

#1894 Felhasználó inaktív   zentus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 22. 20:17

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 7:26

ilyen problemama nekem is volt, felulet hiba lehet a vinyon!
nekem is ez vlt, megprobaltam formazni, de 9%nal megall azaz ugy klelassul hogy fel ora alatt sem jutott 1 %al elore !
szoval biztosan mondom rossz! masold le amit tudsz es kukaba vele vagy tedd fel a vaterara...
azok a fajlok aholk rossz szektor lesz, buizony elvesznek :(
nekem tobb 100Gnyi adatom veszett igy el, hogy egy pontjan olvasasi hiba volt, es akkor az egesz fajl a kukaba megy..
tele is van mar vele nagyon a f...om !!!
esetleg, egy olyat hogy getdatabackfat vagy ntfs probalj meg, de azok a fajlok amikbol hianyzik, kukaalkalmasak lesznek !

Garos a vinyó, hogy visszem vissza cserére...
Milyenre érdemes cserélni?

#1895 Felhasználó inaktív   manitu666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 12:56

Idézet: istvan_ - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 17:04

Hello!

Van egy 160as pata-s samsung vinyóm. Sajnos tönkrement rajta az elektronika. Azt találtam ki, hogy veszek egy ugyan ilyen vincsesztert, és kicserélem az elektronikákat, hogy le tudjam menteni az adatokat. Maxtornál már csináltam ilyet, de samsungnál állítólag kicsi rá az esély, hogy sikerül....

Van valakinek ilyen téren tapasztalata?
köszi!
I.

Mi baja volt annak a Maxtor vinyónak (nekem is egy Maxtornak halt meg az elektronikája)?

#1896 Felhasználó inaktív   istvan_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 13:18

Idézet: manitu666 - Dátum: 2006. nov. 23., csütörtök - 12:56

Mi baja volt annak a Maxtor vinyónak (nekem is egy Maxtornak halt meg az elektronikája)?

"Szokásos" 80 Gb-os lct mittudoménhányas.... a tápcsatlakozónál lévő ic elfüstölt..... A konkrét tünetekre már nem emlékszem, mert kb 2 éve volt....

#1897 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:30

Idézet: zentus - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 20:17

Garos a vinyó, hogy visszem vissza cserére...
Milyenre érdemes cserélni?

cseszheted a garidat! engem kibaszottul nem vigasztalna meg ha gariban kapnak masikat amikor tobb szaz giganyi adatom veszik el  :reklamacio:

#1898 Felhasználó inaktív   zentus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:39

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 16:30

cseszheted a garidat! engem kibaszottul nem vigasztalna meg ha gariban kapnak masikat amikor tobb szaz giganyi adatom veszik el  :reklamacio:

Hali gdbvel kimentetem.... szerencsém volt.... most vittem vissza garba.. milyen vinyóra cseréltesem ki? (sata II 250Gbs legyen)

#1899 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 15:59

Idézet: zentus - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 15:39

Hali gdbvel kimentetem.... szerencsém volt.... most vittem vissza garba.. milyen vinyóra cseréltesem ki? (sata II 250Gbs legyen)

menj a winyo markak statja topicba sok ertelmes es epito jellegu hozzaszolas van, wd xxxx ks azt hiszem most azt istenitik
szemelyes tapasztalatom nincs, a gdbfel pedig szerencsed volt,  :respect: magadnak! en nem voltam ilyen  :mad:  s csak  :eek: tam

#1900 Felhasználó inaktív   tikoov 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 24. 16:45

a kérdéses winyó egy maxtor diamondmax 10 200GB
Az áram bevezetésnél lévő kis fekete kockán látható egy égés szerű elváltozás
és igy nem is müködik.
tudtok estleg javasolni valakit aki megjavítaná , vagy  elfogadható áron lementené a rajta lévő anyagot?
Köszönöm elöre is a segítséget

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »