Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2006. 11. 26. 11:21
"Szimpla" eset: Win nem lát egy partíciót, illetve unallocated-nek veszi jól.
Active Partition Recovery 5.0 cserébe simán látja a könyvtárakat, fileokat,
tehat remenykedem. Ami bosszant, hogy eleddig csak ez az egy util latta,
a többi vagy semennyire, vagy csak töredékeket. Kérdezném, hogy van e
valami free megoldás erre, marmint visszahozni egy torlodott particiot?
Elore is koszonom a valaszokat!
Elküldve: 2006. 11. 26. 23:04
Miután ez megtörtént elkezdte betölteni a rendszert, de egyszercsak megállt, a vinyó halk, kattogó hangokat adott ki magából majd a gép restartolt magától.
Beraktam másik gépbe a vinyót. PqMagic nem indul el CRC hibával kilép, rápróbáltam a partition recovery-re is,de az hasonló élményben részesített. Viszont ha PqM Partition Info-t indítom csak el,akkor az látja a partíciókat,és hibát is jelez.
Most már csak ez lenne a kérdésem, hogy van-e program, amely tutira elindul, és legalább rápróbálhatok 1 partíció helyreállításra / törlésre? Vagy kuka a vinyó? (Maxtor 120G)
Elküldve: 2006. 11. 26. 23:29
Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. nov. 26., vasárnap - 22:04
Miután ez megtörtént elkezdte betölteni a rendszert, de egyszercsak megállt, a vinyó halk, kattogó hangokat adott ki magából majd a gép restartolt magától.
Beraktam másik gépbe a vinyót. PqMagic nem indul el CRC hibával kilép, rápróbáltam a partition recovery-re is,de az hasonló élményben részesített. Viszont ha PqM Partition Info-t indítom csak el,akkor az látja a partíciókat,és hibát is jelez.
Most már csak ez lenne a kérdésem, hogy van-e program, amely tutira elindul, és legalább rápróbálhatok 1 partíció helyreállításra / törlésre? Vagy kuka a vinyó? (Maxtor 120G)
Szerintem azon a hdd-n nem érdemes görcsölni helyreállítással mert hibás részt(eket) tartalmaz.
Elküldve: 2006. 11. 27. 10:01
Hmm?
Elküldve: 2006. 11. 27. 14:46
Érdekes problémám van, felteszem ide, hátha tudja valaki a megoldást.
(természetesen lehet, hogy már volt róla szó, és nem vettem észre, akkor csak egy jelzést kérnék)
van két merevlemez:
WD3200 (320 GB, PATA)
Samsung SP2541N (250 GB, PATA)
mindkét diszt gond nélkül üzemel négy gépben is ha fiókba szereljük (hárman vagyunk rájuk)
apropó környezet, mindenhol WinXP Pro SP2, minden gépben több tároló is van, másk hdd-k dvd írók stb. De mindkettő, mindenhol gond nélkül használható
Ha azonban áttesszük őket külső dobozba, egyik sem látható!
Van USB2-es és Firewire egyaránt (4 db. más más típus)
Csak akkor, ha bejumpereljük a 32GB-os határt (és persze MASTER-t). Ekkor azonnal látható lesz a külső periféria és 32GB-ra formázhatnánk is a diszkeket.
Érdekes, hogy ugyanebben a "rendszeben" a tavaji 160 GB-os HDD-k gond nélkül használhatók mind fiókban, mind USB2es vagy Firewire dobozban!
Kérdésem tehát csak annyi, hogy mi vagyunk a barmok és nem veszünk észre valamit vagy spéci, Microsoft hibáról lehet szó.
(természetesen a jumperek a dokumentáció szerint vannak szóló MASTER-be kapcsolva, és a négy PC egyástól függetlenül települtek - mind szoftveresen, mind topológiailag -, így nem valószínű az egyedi beállítási hiba)
Köszönöm
Elküldve: 2006. 11. 27. 15:18
Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 9:01
Hmm?
milyen alaplapod van?
Elküldve: 2006. 11. 27. 16:08
Elküldve: 2006. 11. 27. 18:24
Egy particionálás után hallódni kezdett a 160G-os samsung winyóm, csak akkor bootol átlag 3.-szorra ha a 32 bit-es módot bekapcsolom a BIOS-ban, és állítólag egyes játékok közben fekete képernyővel lefagy néha.
Tud -e valaki valamilyen programot vagy módszert amivel meg lehetne javítani ? Partiton Magic nem jelez semmi rendellenességet.
Elküldve: 2006. 11. 28. 14:50
Van egy 60 gigás notebook winyóm a Thinkpad 600-asomba, a régi 5 gigás lecsereléséhez. Ahogy a mondás tartja: szegény ember vizel és főz, hát én is csak olyan 60 gigáshoz tudtam hozzájutni szinte ingyé, amit egy barátom egy buliban levert valahonnan. Meg tudtam határozni, hogy hol vannak a hibás részek, gondoltam próbálgatom a hasznos részt, a vinyó 2/3-át használni, a hibás részeket meg külön partícióra teszem, és csak semleges dolgokat tartok rajta. Nu, hát úgy jártam, hogy eleve 55 gigásnak ismeri fel, de ez még lehet, hogy rendben. Viszont 4 partíciót hoztam létre, abból az egyik extended, a legutolsó (end of free space helyen van). Ez 2 logikai partícióból áll, de mindkettővel az a helyzet, hogy a dos és az xp látja, meg írja. A 98 viszont nem tartja formázottnak. Ha 98-al formázom, akkor a 98 látja (bár bekapcsolás után csak akkor, ha előtte egy norton disk doktorral elkezdem elemezni, utánna már formázottnak ismeri fel), de a dos mond rá marhaságokat (xp-t közben letöröltem), téves labelt és nem látja a fájlokat sem rajta.
Próbáltam azt is, hogy csak egy partíciót, primary-t a helyére, de azzal is ez a helyzet.
Nincs valami tippetek?
Másik, hogy anno folt a disktool nevű progi dos alá, van valami olyasmi a mai rendszerekre is? Megjelölném vele a bad sectorok melletti sectorokat is, hogy biztosra mehessek, mert van, amit jónak tart, de nehezen olvas, azokat is lezárnám.
Köszi!
Elküldve: 2006. 11. 28. 19:49
remélem itt tudnak segíteni a nálam okosabb emberek
4 napja a 30G-s MAXTOR wichesterem el kezdett kattogni (ez volt a C:)
a szerizben azt mondták hogy kuka...
de bennem még él a remény hogy visszakapjam az 1 év alatt összegyűjtött videókat, képeket
tudnátok segíteni?
előre is köszönöm
Elküldve: 2006. 11. 28. 21:06
Idézet: petrosz_ - Dátum: 2006. nov. 28., kedd - 18:49
remélem itt tudnak segíteni a nálam okosabb emberek
4 napja a 30G-s MAXTOR wichesterem el kezdett kattogni (ez volt a C:)
a szerizben azt mondták hogy kuka...
de bennem még él a remény hogy visszakapjam az 1 év alatt összegyűjtött videókat, képeket
tudnátok segíteni?
előre is köszönöm
Adatmentéssel foglalkozom. Keress privátban!
Elküldve: 2006. 12. 01. 12:30
Elküldve: 2006. 12. 01. 20:14
Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 14:18
Abit nf7-sl v.2
amugy adatmentesrol.... irtam mailt a kov. cegnek: www.kurt.hu - KÜRT – „Hogy túléld az IT kihívásait”
jah' aztan meg lodd le magad mikor meglatod a szamlat.... "Látatlanban az adatmentés árával kapcsolatban annyit tudunk mondani, hogy az átlagár 200 000 forint + áfa körül mozog. Amennyiben az eszköz valóban fizikai hibás, az árral eme összeg fölött kell kalkulálni."
aranytalcan hozzak az adataimat vagy adnak autot melle vagy mi? mi a f@sz*m kerul 200.000 ft be, vagyis legalabb 250 ahogy en kiveszem + oda visszamenes stb, vagy 300
bakker.... bemegy szobaba, szedszed hdd, kivesz lemezek, leolvas, atmasol es kesz.... fasz*omert van pofajuk ennyi penzt elkezni.... hihetetlen.... azert veszek canon 400 digital rebelt vagy laptopot, stb.... beszaras....
nemtom ti hogy vagytok vele de nekem nem no a fan a love....
Elküldve: 2006. 12. 01. 20:50
Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 19:14
amugy adatmentesrol.... irtam mailt a kov. cegnek: www.kurt.hu - KÜRT – „Hogy túléld az IT kihívásait”
jah' aztan meg lodd le magad mikor meglatod a szamlat.... "Látatlanban az adatmentés árával kapcsolatban annyit tudunk mondani, hogy az átlagár 200 000 forint + áfa körül mozog. Amennyiben az eszköz valóban fizikai hibás, az árral eme összeg fölött kell kalkulálni."
aranytalcan hozzak az adataimat vagy adnak autot melle vagy mi? mi a f@sz*m kerul 200.000 ft be, vagyis legalabb 250 ahogy en kiveszem + oda visszamenes stb, vagy 300
bakker.... bemegy szobaba, szedszed hdd, kivesz lemezek, leolvas, atmasol es kesz.... fasz*omert van pofajuk ennyi penzt elkezni.... hihetetlen.... azert veszek canon 400 digital rebelt vagy laptopot, stb.... beszaras....
Figyelj tudom, hogy drága, de ő áruk inkább a céges piaci szegmensre van pozicionálva.
Melleseg nem annyi, hogy szétszed, lement , összerak.
Sok múlik a tapasztalaton.
Sokak által ismert közhely (bár nem szószerint idézem):
"Az egyszeri kihívja az autószerelőt a mert valamiért nem indul be az autója.
A szervizes felnyitja a motorháztetőt, fog egy kalapácsot, ráüt és az autó beindul.
Aztán elkér kb x számjegyű összeget.
Az emberünk kérdően mered a szakemberre:
- Mi került ezen ennyibe? (egy kalapáccsal ő is rá tudott volna ütni)
- Persze... rá tudott volna - mondja a szervizes
... de Ő tudta, hogy hova üssön."
Elég sarkított dolog, és az adatmentés kicsit bonyolultabb is annál, hogy a szakember megmutatja, hogy hogyan kell és azt minden további nélkül, egy nem ezzel foglalkozó is meg tudja csinálni.
Első és legfontosabb a tapasztalat, gyakorlat.
Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközei, speciális felszerelései a műveletek biztonságos elvégzéséhez.
A költség tartalmazhatja az anyagköltséget is. (nem egy mentésnél több fej tönkremegy mire jobb esetben meglesz az adat)
Másrészt baromi nagy felelősség. Ha nem biztos valaki a dolgában akár hozzá se kezdjen. Lehet, hogy több család megélhetése múlik azon, hogy az adatmentő mennyire hozzáértő, tapasztalt, jól felkészült.
Persze, ha nem fontos adatokról van szó, akkor próbálkozni lehet - ebből is tanulhat az ember (de sok esetben csak a szerencsén múlik ennek sikeressége)
Szerkesztette: XC-biker 2006. 12. 01. 20:51 -kor
Elküldve: 2006. 12. 01. 20:56
A mentés árához viszonyítva elenyésző az az összeg amivel megelőzhető az adatvesztés.
Arhiválás, RAID rendszerek, stb...
Azért mindez nem azt jelenti, hogy teljesen egyetértek a fent említett cég üzletpolitikájával, de vannak dolgok amit meg kell fizetni, ha a megrendelőnek megér annyit.
Nyugodtan mondhatja, hogy köszönöm, nekem ennyit nem ér meg...
Szerkesztette: XC-biker 2006. 12. 01. 21:06 -kor
Elküldve: 2006. 12. 01. 21:06
Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:56
Azért az is benne van az árban, hogy rajtuk kívül más nem csinál ilyen szinten adatmentést.
A profizmust és a monopol helyzetet az élet minden területén meg kell fizetni.
Szerkesztette: fLeSs 2006. 12. 01. 21:19 -kor
Elküldve: 2006. 12. 01. 21:13
Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:06
A profizmust és a monopol helyzetet az élet mindig területén meg kell fizetni.
Van egy-két cég, aki komolyabb dolgokat is megold.
De ugye a Kürt rég a szakmában van és a pénzügyi és szakmai háttér nem elenyésző.
Nem kell sokat rágódniuk egy-egy több milliós beruházáson, mint egy-egy kisebb cégnek.
Illetve ott egy nagy céget kell eltartani, nyereséget hozni.
Elküldve: 2006. 12. 02. 16:09
Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 19:50
Melleseg nem annyi, hogy szétszed, lement , összerak.
Sok múlik a tapasztalaton.
Sokak által ismert közhely (bár nem szószerint idézem):
"Az egyszeri kihívja az autószerelőt a mert valamiért nem indul be az autója.
A szervizes felnyitja a motorháztetőt, fog egy kalapácsot, ráüt és az autó beindul.
Aztán elkér kb x számjegyű összeget.
Az emberünk kérdően mered a szakemberre:
- Mi került ezen ennyibe? (egy kalapáccsal ő is rá tudott volna ütni)
- Persze... rá tudott volna - mondja a szervizes
... de Ő tudta, hogy hova üssön."
Elég sarkított dolog, és az adatmentés kicsit bonyolultabb is annál, hogy a szakember megmutatja, hogy hogyan kell és azt minden további nélkül, egy nem ezzel foglalkozó is meg tudja csinálni.
Első és legfontosabb a tapasztalat, gyakorlat.
Fontos, hogy legyenek megfelelő eszközei, speciális felszerelései a műveletek biztonságos elvégzéséhez.
A költség tartalmazhatja az anyagköltséget is. (nem egy mentésnél több fej tönkremegy mire jobb esetben meglesz az adat)
Másrészt baromi nagy felelősség. Ha nem biztos valaki a dolgában akár hozzá se kezdjen. Lehet, hogy több család megélhetése múlik azon, hogy az adatmentő mennyire hozzáértő, tapasztalt, jól felkészült.
Persze, ha nem fontos adatokról van szó, akkor próbálkozni lehet - ebből is tanulhat az ember (de sok esetben csak a szerencsén múlik ennek sikeressége)
igen, en is tisztaban vagyok hogy external driveoktol kezdve, raiden keresztul qur*asok lehetoseg van egy ilyen szituacio megelozesere.... de mikor nincs ra penz akkor nincs ra penz.... (1-2 ho mulva lett volna.... de nem vartam meg, 13 honaposan hunyt el, masik wd meg mar megy 6 eve....) most aztan lehet azzal ervelni, hogy ha erre nem volt akkor most legyen d.recoveryre.... i know i know....
akkor is sok.... ro-ban lehet megoldom felebol.... ha lesznek fejlemenyek majd meg irok....
cYa
Elküldve: 2006. 12. 02. 21:33
Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 15:02
1. click on your start menu and open the run dialog.
2. type "cmd" and return (note: dont enter quotes)
3. Next type "fsutil dirty query e:"
4. If the return message indicates that the volume is dirty go to step 5
5. Next type "chkdsk e: /f /x"
6. After that finshes repeat step 3.
7. If it is no longer dirty then reboot and you should notice no more
ckdisk.
If this process doesn't work check out Kelly's site,listed by a
previous response earlier today.
nekem műxik
szerk:
itt meg egy Silicon212 nevezetű fickótól egy faxa magyarázat
PC Club Forums
PC Review
Sziasztok, üdv mindenkinek új segítségkérő vagyok. Ha lehet.
A probléma, hogy felraktam egy billentyűzet driverét és újraindítottam a gépet. Bootolás és wingenyó (xp, sp1, hun) betöltése közben hasonlóan tanult kollégám esetéhez bejött a következő szöveg kék háttér felett:
"Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát és nyomjak egy billentyűt". Majd nyomás után kiírja:
"A CHKDSK a fájlokat ellenőrzi; fájlrekordszegmens olvashatatlan."
No most a vinyót (Maxtor, 160 Gb) látja a windows, csak épp az adatok tűntek el. Rengeteg régi kép, dokumentumok, stb.
Érteni meg nem értek hozzá sajnos, csak user szinten. Tanult kollégám sikerén felbuzdulva én is beírtam a run dialog-ba amit ő, de megakadt a 3. (Next type "fsutil dirty query e:) lépésnél.
Azt írja ki, hogy "hiba, a paraméter nem megfelelő".
Van vkinek ötlete, hogy mit csináljak? Megmenthetőek az adataim, meg a vinyóm?
Köszönettel
Elküldve: 2006. 12. 03. 01:45
Idézet: dtbsz - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 20:14
ne idegeskedj, árt a szépségednek
na most verheted a fejed a falba, en is ezt teszem minden ilyen hir hallatan
DE, az erő veled van!

Súgó
A téma zárva.