HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:06

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:45

ne idegeskedj, árt a szépségednek :) amugy igen, jol fogalmazott tanult kolegam, ok valoban nem a kis proli hetkoznapi csorokra szakosodtak, hanem a nagykutyakra, nekem is van mar 4 vinyom ami eletmento mutetre var, de oda azert nem vinnem! hol van nekem 1 millam 320 gigara???? igazad van pofatlansag, vagy inkabb ugy mondanam igazi magyarok: egy nap alatt milliomosnak lenni! a baj nem veluk van, hanem a tobbi sok ezerrel, aki ezt az arat megfzeti es ezaltal neked nicns eselyed ilyen szolgaltatasahoz jutni.. mint megannyi mashoz
na most verheted a fejed a falba, en is ezt teszem minden ilyen hir hallatan  :banghead:
DE, az erő veled van!

Erre az esetre vannak, hozzám hasonló altrenatívák akik a mentéseket valamivel olcsóbban megcsinálják, mint a fent említett cég.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1922 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 03. 12:31

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 0:45

ne idegeskedj, árt a szépségednek :) amugy igen, jol fogalmazott tanult kolegam, ok valoban nem a kis proli hetkoznapi csorokra szakosodtak, hanem a nagykutyakra, nekem is van mar 4 vinyom ami eletmento mutetre var, de oda azert nem vinnem! hol van nekem 1 millam 320 gigara???? igazad van pofatlansag, vagy inkabb ugy mondanam igazi magyarok: egy nap alatt milliomosnak lenni! a baj nem veluk van, hanem a tobbi sok ezerrel, aki ezt az arat megfzeti es ezaltal neked nicns eselyed ilyen szolgaltatasahoz jutni.. mint megannyi mashoz
na most verheted a fejed a falba, en is ezt teszem minden ilyen hir hallatan  :banghead:
DE, az erő veled van!

:D jah' az ero velunk van.... ez a fontos.... :):up:

#1923 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 12:31

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 11:06

Erre az esetre vannak, hozzám hasonló altrenatívák akik a mentéseket valamivel olcsóbban megcsinálják, mint a fent említett cég.

errol kicsit bovebben.... lehet? :confused:

#1924 Felhasználó inaktív   Ghostman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:28

Szevasztok!

Van egy 36 os wd raptorom. RAID ba volt kötve a haverjával, egy darabig minden ok volt. Vmelyik nap leállitottam a gépet, lehuztam öket, mer másik vinyot raktam fel, mivel vistát akartam kipróbálni. Sikerült is. Amikor visszaraktam a raptorokat, a raid tömbben 68,9 giga helyett (striping) már csak 49 et mutatott, de a win alatt még mindig 70 volt. Vmelyik nem ujratelpitettem a rendszert, de már csak 49 giga lett. Arra rájöttem, hogy azér 49, mert az egyik raptort már csak 25 gigásnak látja, és ezért a raid a másikat is csak 25 ösnek állitja be. Kipróbáltam őket nem raidban is, 2 tök egyforma vinyo, egyik 36 giga, a másik 25 amikor telepitem a win-t. Letöltöttem a wd oldalárol a tesztprogikat, de azok szerint minden rendben van. Seekeltette, majd kiugrottam a bugyimból olyan hangokatr adott, de mindkettőnél ugyanazt irta, hogy nincs semmi hiba, ez egy 25 gigás vinyo. Esetleg tudtok valami progit, amivel mélyebbre lehet ásni, vagy valahol belenyulni ? Ja a különbség a kettő között annyi volt csak a wd progi szerint, hogy a 36 gigásnál (bocsi nem emléxem pontosan) azt irta CHS:4500*166*255 36gb  A másiknál meg 3526*166*255 25 gb. Szal esetleg tudtok valami megoldást, vagy progit, amivel meg lehetne gyógyitani ezt a szegény kis szörnyeteget?

Köszi, üdv

Szerkesztette: Ghostman 2006. 12. 03. 17:29 -kor

<a href='http://www.eve-online.hu' target='_blank'>New rules in the universe</a> HTC oneX

#1925 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:04

Új partíciót szeretnék csinálni a már feltelepített oprendszerrel rendelkező vinyómon. A partícionálással nem is lenne semmi problémám, csak a Partition Magic és sok más efféle program nem tudja beolvasni az MBR-t.
"Parition's drive letter cannot be identified"
Linuxot szerettem volna telepíteni egy új partícióra, de még maga a linux is hibásnak írja ki a vinyót.
Pedig az xp és minden más program hibátlanul fut a gépemen...  :confused:

Kérlek segítsetek!! :respect:

#1926 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 00:18

Úgy látom halott ez a topic!  :rolleyes:

#1927 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 08:15

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 0:18

Úgy látom halott ez a topic!  :rolleyes:

nem, valami tortent! 3ika ota nem kaptam ertesites uj uzenetekrol, remelem ez csak pillanatyi gyengeseg a forum reszerol es nem valami gebasz :)

#1928 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 09. 11:50

üdv.. szóval nemtudom ez minek a hibája, de merevlemez van benne :p .. szóval van egy 40GB-os Samsung notebook merevlemezem USB2.0-ás rackben és ha csatlakoztatva és kikapcsolom a gépet és újra be akkor már nem észleli csak ha kihúzom bedugom, viszont másik gépen állandóan jelen van, ki-bekapcsolások után is. Ez valami usb beállításon múlik?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1929 Felhasználó inaktív   thunderknight 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:16

Hali !

Van egy "kis" gondom : havernak a 40 gigás Seagate vinyója , ha berakom a gépembe mobile rack-ben , nem índítja el a windows-t , ilyen hibaüzenettel : disk boot failure ( nem ez az elsődleges bootolandó HDD ) . Viszont a windows-t sem lehet rá feltelepíteni ! Átnéztem Hiren's boot cd 8.5-tel és semmi hibát nem találtak a programok ! Mit lehet vele kezdeni ? Kérlek segítsetek !  :think:  :confused:

Előre is köszi !
Mindenkinek alanyi joga hülyének lenni , páran élnek is a jogaikkal !

#1930 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:55

Idézet: thunderknight - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 10:16

Hali !

Van egy "kis" gondom : havernak a 40 gigás Seagate vinyója , ha berakom a gépembe mobile rack-ben , nem índítja el a windows-t , ilyen hibaüzenettel : disk boot failure ( nem ez az elsődleges bootolandó HDD ) . Viszont a windows-t sem lehet rá feltelepíteni ! Átnéztem Hiren's boot cd 8.5-tel és semmi hibát nem találtak a programok ! Mit lehet vele kezdeni ? Kérlek segítsetek !  :think:  :confused:

Előre is köszi !

msn: adatmentes@hotmail.com
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1931 Felhasználó inaktív   layosh19 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 16. 20:56

Hi!

A probléma a következő: a vinyómban vmi, azt hiszem az olvasófej, "kotyog", és nem lehet elérni rajta a partíciót. A Windows és a BIOS is látja, csak nem lehet elérni ezt a meghajtót.  :(
És van rajta 60GB cucc, amiből sok pótolhatatlan.  :confused:
Javítható? Vagy dobhatom ki?
Nincs vmi diagnosztikai program, ami megmondaná mekkora a gond?

Előre is köszi!

#1932 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 23:03

Szevasztok mágusok! Nekem is lenne egy problémám... sajnos nem is kicsi.. adatvesztésről van szó.
Múltkor volt valami gebasz a vindózzal, aztán már csak a format segített... Partition Magic 8-al formáztam azthiszem.. egy samsung 120Gb vinyót! 3 patrició van 1 20Gb és 2 50Gb. na mindegy ez nem is fontos, a lényeg, hogy a C: meghajtómon, ahol a vindóz is volt, az asztalon volt egy szöveges dokumentum, amibe fontos adatok voltak... sajna nem parancsikon volt, hanem egy doksi.. sajna ugye ez formázáskor ment a többivel, de egyszerűen nem tudom visszaimádkozni... próbálkoztam valami GetDataBack for NTFS progival, de nem találta meg.. Van rá valami mód, hogy esetleg visszakapjam ezt a doksit??? :confused:  :confused:

#1933 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 15:11

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 23:03

Szevasztok mágusok! Nekem is lenne egy problémám... sajnos nem is kicsi.. adatvesztésről van szó.
Múltkor volt valami gebasz a vindózzal, aztán már csak a format segített... Partition Magic 8-al formáztam azthiszem.. egy samsung 120Gb vinyót! 3 patrició van 1 20Gb és 2 50Gb. na mindegy ez nem is fontos, a lényeg, hogy a C: meghajtómon, ahol a vindóz is volt, az asztalon volt egy szöveges dokumentum, amibe fontos adatok voltak... sajna nem parancsikon volt, hanem egy doksi.. sajna ugye ez formázáskor ment a többivel, de egyszerűen nem tudom visszaimádkozni... próbálkoztam valami GetDataBack for NTFS progival, de nem találta meg.. Van rá valami mód, hogy esetleg visszakapjam ezt a doksit??? :confused:  :confused:

Hát ha azt a winyót leformáztad, majd utána újratelepítetted az OP-rendszert akkor szerintem semmi. Szándékosan felülírt adatot elég nehéz menteni! :reklamacio:
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1934 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 15:20

Idézet: layosh19 - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 20:56

Hi!

A probléma a következő: a vinyómban vmi, azt hiszem az olvasófej, "kotyog", és nem lehet elérni rajta a partíciót. A Windows és a BIOS is látja, csak nem lehet elérni ezt a meghajtót.  :(
És van rajta 60GB cucc, amiből sok pótolhatatlan.  :confused:
Javítható? Vagy dobhatom ki?
Nincs vmi diagnosztikai program, ami megmondaná mekkora a gond?

Előre is köszi!

Esetleg ha bővebben írnál - típus, hibajenenség kezdete, javítási kísérletek? Olyan egyébként nincs hogy az olvasófej lötyög - azt a winyót semmi sem látná (max. szemüveggel!).
A diagnosztikai programokkal is vigyázni kell, a winyónak esetleg minden kínzás, felesleges indítgatás árthat! Szerintem ha fontosak az adatok rajta, vidd el szakemberhez. Ha ennyit nem ér meg, akkor valószínűleg nem olyan fontosak!
Javítani a winyódat egyébként 100% hogy nem lehet - maximum adatmentésről lehet szó.

#1935 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 16:09

Idézet: pittti - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 16:11

Hát ha azt a winyót leformáztad, majd utána újratelepítetted az OP-rendszert akkor szerintem semmi. Szándékosan felülírt adatot elég nehéz menteni! :reklamacio:

aztmondod semmi esély? Volt már rá alkalom, hogy visszatudtam hozni pár dolgot régebben.. mondjuk az másik progival volt..de ez már nagyon rég volt...

#1936 Felhasználó inaktív   wegazzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 16:35

Hella! :think:
Szeretném ha segítenétek!
Vettem egy 250GB-os WD SATA300-as vinyót. A BIOS felismeri, hogy 250GB-os, de mikor feltolnám rá az XP-t, az csak 130Gigás particiót tud csinálni neki. Ez mitől lehet?
Nem lehet, hogy az a baj, hogy bennehagytam a két régi 40gigás cuccost mind D: és E: meghajtó?
Sosem volt Sata cuccom, és nincs még tapasztalat:P

Thnx eplőre is a helpeket!
wegaz  :respect:

#1937 Felhasználó inaktív   layosh19 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 17. 16:41

Idézet: pittti - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 15:20

Esetleg ha bővebben írnál - típus, hibajenenség kezdete, javítási kísérletek? Olyan egyébként nincs hogy az olvasófej lötyög - azt a winyót semmi sem látná (max. szemüveggel!).
A diagnosztikai programokkal is vigyázni kell, a winyónak esetleg minden kínzás, felesleges indítgatás árthat! Szerintem ha fontosak az adatok rajta, vidd el szakemberhez. Ha ennyit nem ér meg, akkor valószínűleg nem olyan fontosak!
Javítani a winyódat egyébként 100% hogy nem lehet - maximum adatmentésről lehet szó.

Típus: Seagate Barracuda 7200.7 80GB.
Azt tudni kell, hogy 1-2 hetente 800 km-t vonatozik velem.
Vonatozás után pesti havernál már nem működött, de ott nem volt kedvem foglalkozni vele.
Nem volt leejtve, nem volt odaütve semminek.
Vonatozás haza. Itthon néztem meg -> nem elérhető a partíció.
Javítási kísérlet semmi. Nem akartam rontani a helyzeten.
"Kotyogásról" annyit, hogyha finoman a fülem mellet megrázom a vinyót érdekes hangokat produkál.
Amit alapból nem kéne, szerintem. A másik vinyóm szépen hangtalanul tűri a rázást. :)
Adatmentés gondolom nem olcsó mulatság?
Pár személyes cucc, ami fontos lenne, a többi pótolható, vagy felejthető. :)

#1938 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 18:48

Idézet: wegazzo - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 16:35

Hella! :think:
Szeretném ha segítenétek!
Vettem egy 250GB-os WD SATA300-as vinyót. A BIOS felismeri, hogy 250GB-os, de mikor feltolnám rá az XP-t, az csak 130Gigás particiót tud csinálni neki. Ez mitől lehet?
Nem lehet, hogy az a baj, hogy bennehagytam a két régi 40gigás cuccost mind D: és E: meghajtó?
Sosem volt Sata cuccom, és nincs még tapasztalat:P

Thnx eplőre is a helpeket!
wegaz  :respect:

Az XP-telepítő CD-d nem tartalmazza a Service Pack 2-t! Próbáld meg egy ilyennel, menni fog!

#1939 Felhasználó inaktív   nagyko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 18:58

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, adva van egy Asus P5GZ-MX alaplap és van hozzá egy samsung 250GB-os hdd.
Ma lett kibontva a gép. Windows XP CD-be, majd SP2-is fajinul felment rá...
Nem tudom én voltam-e a hülye, de beraktam a hozzá kapott support cd-t, az automatikusan elindult, volt egy ilyen, hogy install all drivers, elindítottam, egyszer csak ujraindult. Azóta induláskor a gép, nem látja sem ahdd-t, sem a dvd meghajtót... Ha bemegyek a biosba ott sincs ott, de egy kis idő mulva (max. 1 perc), megtalálja a bios. de ha ujraindítom, megint semmi....
Nem tudom mi a probléma?

#1940 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 19:04

Idézet: djviktorio - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 16:09

aztmondod semmi esély? Volt már rá alkalom, hogy visszatudtam hozni pár dolgot régebben.. mondjuk az másik progival volt..de ez már nagyon rég volt...

Igen, de az illető a C: formázása után új OPrendszert telepített, és azóta is használja. Swap meg egyebek, a Windows folyamatosan visszaír a merevlemezre - mentésre csak onnan van esély amit a rendszer még nem írt felül. Ne feledd, egy bizonyos állományról van szó amit már keresett, de a szoftver nem találta meg. Vajon miért?
Ha a formázás után rögtön észbekap (!!!) és akkor elküldi hozzám a winchestert 100% hogy helyre tudom állítani neki. 10 éve foglalkozom ezzel - tudom hogy mit beszélek, itt az esély szinte %-ban ki sem fejezhető. Esetleg egy RAW recovery-t még meg lehet próbálni (file fejléc alapján) a Word ugyanis elég gyakran ment a háttérben és lehet, hogy valamelyik mentése még helyreállítható.
De ez csak magánvélemény, nem kötelező elfogadni!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.