HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 17. 19:26

Idézet: layosh19 - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 16:41

Típus: Seagate Barracuda 7200.7 80GB.
Azt tudni kell, hogy 1-2 hetente 800 km-t vonatozik velem.
Vonatozás után pesti havernál már nem működött, de ott nem volt kedvem foglalkozni vele.
Nem volt leejtve, nem volt odaütve semminek.
Vonatozás haza. Itthon néztem meg -> nem elérhető a partíció.
Javítási kísérlet semmi. Nem akartam rontani a helyzeten.
"Kotyogásról" annyit, hogyha finoman a fülem mellet megrázom a vinyót érdekes hangokat produkál.
Amit alapból nem kéne, szerintem. A másik vinyóm szépen hangtalanul tűri a rázást. :)
Adatmentés gondolom nem olcsó mulatság?
Pár személyes cucc, ami fontos lenne, a többi pótolható, vagy felejthető. :)

A Seagate Barracuda sorozatnál (40 - 80 - 120G) a fejszerelvény arretáló részének jellegzetes hangja van - ezt hallod. Igazán nagy baj akkor lenne ha nem hallanád, mert akkor a fej beragadt és nem tud olvasni! Ilyenkor a BIOS-ban sem jelenik meg a winchester típusa és mérete.
Nálad valószínűleg felületi hiba van, ezt okozhatta a sok hurcolászás (nem kell hozzá 1 méterről leejteni!), esetleg túlmelegedés, vagy egyszerűen eddig tartott. A mentés valószínűleg megoldható, bár nem egyszerű, házilag nem kivitelezhető és sajnos függ a sérült felület méretétől. Ha szilánkot fogott, akkor képzeld el - a tárcsák 7200/perc sebességgel forognak! Bár ennek már nagyon durva hangja is van.
Innen a távolból egyelőre csak ennyi...

Szerkesztette: pittti 2006. 12. 17. 19:28 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1942 Felhasználó inaktív   nagyko 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 17. 21:56

Idézet: nagyko - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 19:58

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, adva van egy Asus P5GZ-MX alaplap és van hozzá egy samsung 250GB-os hdd.
Ma lett kibontva a gép. Windows XP CD-be, majd SP2-is fajinul felment rá...
Nem tudom én voltam-e a hülye, de beraktam a hozzá kapott support cd-t, az automatikusan elindult, volt egy ilyen, hogy install all drivers, elindítottam, egyszer csak ujraindult. Azóta induláskor a gép, nem látja sem ahdd-t, sem a dvd meghajtót... Ha bemegyek a biosba ott sincs ott, de egy kis idő mulva (max. 1 perc), megtalálja a bios. de ha ujraindítom, megint semmi....
Nem tudom mi a probléma?

Bocsánat mi voltunk a rüszügyíkok...
Csak ide kábelt kellett átdugdosni...

#1943 Felhasználó inaktív   layosh19 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 18. 00:52

Idézet: pittti - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 19:26

A Seagate Barracuda sorozatnál (40 - 80 - 120G) a fejszerelvény arretáló részének jellegzetes hangja van - ezt hallod. Igazán nagy baj akkor lenne ha nem hallanád, mert akkor a fej beragadt és nem tud olvasni! Ilyenkor a BIOS-ban sem jelenik meg a winchester típusa és mérete.
Nálad valószínűleg felületi hiba van, ezt okozhatta a sok hurcolászás (nem kell hozzá 1 méterről leejteni!), esetleg túlmelegedés, vagy egyszerűen eddig tartott. A mentés valószínűleg megoldható, bár nem egyszerű, házilag nem kivitelezhető és sajnos függ a sérült felület méretétől. Ha szilánkot fogott, akkor képzeld el - a tárcsák 7200/perc sebességgel forognak! Bár ennek már nagyon durva hangja is van.
Innen a távolból egyelőre csak ennyi...

Azért köszönöm!
De még egy kérdés: akkor Captain Nemo-val vagy PC Inspector-ral is felesleges próbálkoznom?
Mondjuk rontani már nem fogok a helyzeten.
Annyira nem életbe vágó dolgok vannak rajta, csak rossz így elveszíteni őket. :(
Tudom menteni kellett volna :pokeas:

#1944 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 20:46

Idézet: layosh19 - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 0:52

Azért köszönöm!
De még egy kérdés: akkor Captain Nemo-val vagy PC Inspector-ral is felesleges próbálkoznom?
Mondjuk rontani már nem fogok a helyzeten.
Annyira nem életbe vágó dolgok vannak rajta, csak rossz így elveszíteni őket. :(
Tudom menteni kellett volna :pokeas:

Hát ha nem sajnálod - rontani nem fogsz vele, de szerintem menteni sem. De egy próbát megér!

#1945 Felhasználó inaktív   layosh19 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 19. 14:07

Idézet: pittti - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 20:46

Hát ha nem sajnálod - rontani nem fogsz vele, de szerintem menteni sem. De egy próbát megér!

Lényegében mindent, ami kellett vissza tudtam állítani Némó Kapitánnyal! :)
És teljes formázás után, már majd egy napja megy megállás nélkül a vinyó tökéletesen.  :D
Még egy hibás szektor sincs rajta! Hogy mi lehetett a baja, azt nem tudom.  :confused:
Mondjuk a Némó is kicsit érdekesen látta az adatokat: mintha 2 időpont egy pár hetes és a múlt csütörtöki keveredett volna, mármint az abban a pillanatban lévő adatok, egy könyvtáron belül is, de se baj amiket nem látott, azok mind pótolhatóak. :)

Köszi a segítséget.

Lala

#1946 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 19. 19:22

Idézet: layosh19 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 14:07

Lényegében mindent, ami kellett vissza tudtam állítani Némó Kapitánnyal! :)
És teljes formázás után, már majd egy napja megy megállás nélkül a vinyó tökéletesen.  :D
Még egy hibás szektor sincs rajta! Hogy mi lehetett a baja, azt nem tudom.  :confused:
Mondjuk a Némó is kicsit érdekesen látta az adatokat: mintha 2 időpont egy pár hetes és a múlt csütörtöki keveredett volna, mármint az abban a pillanatban lévő adatok, egy könyvtáron belül is, de se baj amiket nem látott, azok mind pótolhatóak. :)

Köszi a segítséget.

Lala

Gratulálok! Mindenesetre érdekes hiba volt :respect:

#1947 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 00:57

Helló.

Adott 1 80as Maxtor vinyó rajta fél évi mp3+film gyűjtemény, némi személyes cókmók... Haver gépében teljesített szolgálatot, immár 3. éve.
Lévén Karácsony, ajándékok miegymás, a Jézuska megelőlegezett neki, 1 250gigás Seagate-et.
A gond ott kezdődött, h úgy gondolta,h majd megformázza az új HD-t, s felteszi rá az XP-t.
-bibi 1 : 131 gigánál nem lát többet a piszok.... Gondolom nem SP2 XP telepítő CD-je van... utóbbi remélhettőleg megoldaná a gondját...  :confused:  :think:
-bibi 2: a 80as Maxi-n levő XP elszállt. De hogy hogy azt nem tudjuk... HW szinten minden látja a vinyókat, méretre is meg ahogy kell cakk-pakk.
De ha hagynánk a maxit boot-olni, akkor POST utáni képen megáll, és se kép se hang.  :eek:
Mondom majd áthozom hozzám, beteszem SLAVE-be, és meggyógyítjuk...
Itthon berakom Sec SL-be. (Pri MA, SL a sajátjaim)+Sec MA. A DVDRW.
Elindul, minden kafa... Speedfan is látja a szenzorokat, új meghajtóprg telepítve.
És belépek a sajátgépbe,h majd lemásolok mindent jól, erre mintha be sem raktam volna a Maxtort!  :eek:
Ugyanúgy látom a gépem, mintha semmit se változtattam volna.
Win setupnál + mintha 1 formázatlan vinyó lenne.... :think:
Nálam SP2-setup látja a javítást, de elszáll ha belépek.... Kirak parancssorba, azt c:\ konzol, és minden parancs hibaüzit ad... Szerintetek hogy tudnánk adatavesztés nélkül megúszni a kalandot?

#1948 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 16:40

Idézet: carr - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 0:57

Helló.

Adott 1 80as Maxtor vinyó rajta fél évi mp3+film gyűjtemény, némi személyes cókmók... Haver gépében teljesített szolgálatot, immár 3. éve.
Lévén Karácsony, ajándékok miegymás, a Jézuska megelőlegezett neki, 1 250gigás Seagate-et.
A gond ott kezdődött, h úgy gondolta,h majd megformázza az új HD-t, s felteszi rá az XP-t.
-bibi 1 : 131 gigánál nem lát többet a piszok.... Gondolom nem SP2 XP telepítő CD-je van... utóbbi remélhettőleg megoldaná a gondját...  :confused:  :think:
-bibi 2: a 80as Maxi-n levő XP elszállt. De hogy hogy azt nem tudjuk... HW szinten minden látja a vinyókat, méretre is meg ahogy kell cakk-pakk.
De ha hagynánk a maxit boot-olni, akkor POST utáni képen megáll, és se kép se hang.  :eek:
Mondom majd áthozom hozzám, beteszem SLAVE-be, és meggyógyítjuk...
Itthon berakom Sec SL-be. (Pri MA, SL a sajátjaim)+Sec MA. A DVDRW.
Elindul, minden kafa... Speedfan is látja a szenzorokat, új meghajtóprg telepítve.
És belépek a sajátgépbe,h majd lemásolok mindent jól, erre mintha be sem raktam volna a Maxtort!  :eek:
Ugyanúgy látom a gépem, mintha semmit se változtattam volna.
Win setupnál + mintha 1 formázatlan vinyó lenne.... :think:
Nálam SP2-setup látja a javítást, de elszáll ha belépek.... Kirak parancssorba, azt c:\ konzol, és minden parancs hibaüzit ad... Szerintetek hogy tudnánk adatavesztés nélkül megúszni a kalandot?

Ha csak a partíciós táblában a Disk Signatura sérült, az manuálisan javítható. Minden más esetben kell egy másik winyó, és adatmentő programmal (PC inspektor, stb) arra menteni!
A hibás winyót buzerálni (Pq Magic, stb) TILOS ha valamit is vissza akarsz kapni róla!

#1949 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 17:19

Manuálisan hogyan tudom javítani?
2felé volt partícionálva.20/60.(20/55)
Nem battattam... Speedfannal már megnézettem onlány, az azt mondja jó a cókmók.
Meg látja is rendesen.
De a win, az nem.  :think:
Rá fogok nézni azzal a progival... hátha az majd látni fogja. Naggggyon remélem! :)
:respect: Köszi!

#1950 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 22:36

Idézet: carr - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 17:19

Manuálisan hogyan tudom javítani?
2felé volt partícionálva.20/60.(20/55)
Nem battattam... Speedfannal már megnézettem onlány, az azt mondja jó a cókmók.
Meg látja is rendesen.
De a win, az nem.  :think:
Rá fogok nézni azzal a progival... hátha az majd látni fogja. Naggggyon remélem! :)
:respect: Köszi!

Persze hogy látja, hiszen fizikailag abszolut egészséges a winyód. A manuális módszer sajnos nem jó a két partíció miatt. Nekem van kb. 2000 db partícióstábla mentésem (10 év alatt összegyűlik) - ez meghibásodás esetén visszaírható, de csak egy partíció esetén! Edpart-al a partícióstábla manuálisan is szerkeszthető, de ez nagy odafigyelést igényel - magyarán nem lehet kísérletezni.
Nálad csak a szoftveres mentés marad, ehhez mindenképpen kell egy másik winyó (a mentendőre tilos írni!).

#1951 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 07:08

Egy ismeros rendszererol lenne szo, a napokban vacakolni kezdett.
Neha lehal, es device\hd0 ra hoz errort (windows log)
Csereltem kabelt, ket napja nem fordult elo ez a leallas, eddig sem volt gyakori de naponta elofordult.
Altalaban chkdsk segit,
Seagate Sata HDD, ECS Elit lap sulinyet.

Addig eljutottam hogy a Seagate HDD tesztjet lefuttattam, ami a meghajtora "zold pottyot" hozott a ket NTFS particiora pirosat. A logbol kiderul hogy vmi kritikus particio hiba van a lemezen.
Lementettem a logot majd beillesztem.

A gond es dilemma az, hogy a rendszer most 2 napja rendben mukodik, csak a Seagate tesztje hozza hibasnak a particiot. CHKDSK es mas particio ellenorzo programok nem talalnak hibat.
Parazzak a teszt miatt vagy doglodik a HDD?
Mennyire megbizhato a Seagate tesztje?

#1952 Felhasználó inaktív   seabound 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 24. 13:28

Sziasztok!

A héten gépet váltottam, és hoztam volna át a régiből a Samsung SP2514N 250GB-s winchesteremet, de az újban egyszerűen nem látszik. Pontosabban a BIOS felismeri, a Windows is felismeri, de a partíciókat már nem látja. Kipróbáltam egy ismerős két másik gépén is, ugyanez.
A régiben viszont tökéletesen működik, illetve... ma az egyik rackes indításnál (most már nem szerelgetek, amíg meg nem tudom, mi a probléma) úgy jártam, hogy ott sem látszott semmi. :think: De aztán kikapcsoltam, újraindítottam, és tökéletesen működött.

A részletek, amik fontosak lehetnek és eszembe jutnak:
- mindkét gépen SP2 van
- a Samsung a régi gépen is csak háttértárként funkcionált, tehát nincs rajta oprendszer
- 2 partíciós NTFS, PartitionMagic-kel lett elkészítve, kb. egy éve
- a bekötést/jumperelést jól csinálom, nem az a hiba

Súlyos a gond? Vagy csak valamit szoftveresen kell állítani?
Előre is köszi.

Ja, még valami: az új gépben a "főwinchester" SATA-s, a régiben IDE-s volt, gondoltam, esetleg köze lehet a problémához, de az említett ismerősnél is pont így van, és ott egyiken sem látszott. Igaz, ott csak racken próbáltuk, itt közvetlenül is. Gondolom, ez felesleges információ volt, de a biztonság kedvéért még leírtam.  ;)

Szerkesztette: seabound 2006. 12. 24. 13:32 -kor

#1953 Felhasználó inaktív   thunderknight 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:21

Sziasztok !

Hogyan lehetséges az , hogy egy 80 gigás Samsung vinyót , ami sata kábellel van bekötve a bios ide-snek látja ? Ez egy Samsung HD080HJ tipusú vinyó és a 0. hely (Primary ATA Channel)-en látja . Abit nf7-s2-es alaplap a legújjabb bios-szal ( bár már ez is több mint 1 éves ) , sata drivert nem enged telepíteni , mert eszköz nem található ! Ez meghaladja a képességeimet , remélem van akiét nem , mit lehetne tenni ?

Előre is köszönöm a válaszokat , biztos van rá megoldás !  :confused: :think:
Mindenkinek alanyi joga hülyének lenni , páran élnek is a jogaikkal !

#1954 Felhasználó inaktív   seabound 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 25. 10:45

UPDATE: kiderült, hogy az az egyszeri alkalom a régi gépnél biztos nem a winchester hibája volt, hanem a racké, mert utána ugyanezt eljátszotta a régi Quantum Fireballommal. Akkor ez egy másik probléma, erre van ötlet esetleg? (Hozzáteszem, az előző sokkal fontosabb.)
Azért megnyugodtam, szó sincs leendő adatvesztésről.  ;)

#1955 Felhasználó inaktív   Croaton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:31

Sziasztok!

Van itt egy kis érdekesség...remélem nem akkora a baj, mint amilyennek kinéz  :confused:

Adott 2db Samsung SP2004C típusú, 200GB-os SATA-s 8MB cache-s winyó, különbség köztük csak az életkorukban van, egyikük ~1300 órát ment, másik ~6800-at.

Ez utóbbinál, tehát a régebbinél előjött a PIO probléma, UDMA5-ből szépen lerepült PIO-ba, de semmi átmenet, hogy esetleg először 4-be, utána 3-ba stb... nem volt ilyen, egyenesen leesett. Egyszer csak a másolás lement 2MB/sec-re, egér lelassult, zene eltorzult -> gép kifagyott.
A problémát sikerült megoldani, (thanks HWSW :) ), most már marad UDMA5-ben, nem repül le.

Futtattam azonban egy tesztet mindkét winyón, kíváncsiságból, és ezt kaptam:

1300 órás:

Kép

6800-as:

Kép

Valami hát eléggé nem stimmel :). Most azt nem tudom, hogy ez az eltérés mitől lehet? Defragolni kellene.... vagy pedig a PIO miatt van ez a probléma? Vagy egyszerűen csak meg fog halni a régi winyó....
A health status nem mutat semmi bajt, eltérés is csak az üzemórában van, a többi érték között alig van valami különbség (pl egyiknél valami 100, másiknál 99).

Mit gondoltok, mit tegyek?  :eek:

Előre is köszönöm annak akinek van valamilyen ötlete...

Szerkesztette: Croaton 2006. 12. 25. 15:33 -kor

#1956 Felhasználó inaktív   Hmaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 09:30

Lehet, hogy már volt hasonló probléma, de nem volt kedvem mind a 66 oldalt végigolvasni. Egy éve lett összeállítva a gépem egészen jó cuccokból. De már az első hónapokban felmerült egy elég komoly probléma vele, ami úgy látszik ismétlődik, szinte ugyanakkor. A probléma a következő: Elindítom a gépet, de minden jel nélkül egyszer csak kikapcsol. Ezek után nem lehet visszakapcsolni, csak ha kihúzom a tápot, és várok kb 30 mp-et. Visszadugom, és jobb esetben elindul. Rosszabb esetben bootolni akar, de persze nem hajlandó bootolni semmilyen lemezzel, úgy tesz, mintha nem érzékelné a merevlemezt. És ezt felváltva csinálja, néha megpiszkálom a merevlemez kábeljeit, hátha kontakthibásak, konaktsprayjel is megfújtam, de semmi. A fickó, aki összeállította a gépünket elég régóta van a szakmában, de ő se tudott vele mit csinálni anno, elvitte, aztán formatált, meg hasonlók, ezek után sem ment, majd még1szer, és valami oknál fogva megjavult, de nem tudja mitől. Elmondása szerint összeomlott az egész merevlemez, de konkrétumot nem tudott mondani. ezek után egy évig működött, ahogy kell. Egy hete egy kicsit erősebben vágtam be a klaviatúrát a helyére, és erre leállt. Azóta ugyanazt csinálja, mint tavaly. Mi lehet a probléma, lehet-e tenni valamit? A merevlemezem egy 200 gigás samsung hdd. még erősen garanciális, vajon elfoadják ezt hibának(márha a merevlemezzel van a baj), és kicserélik, vagy van valami csodamódszer, amivel meg lehet oldani? Előre is köszönöm a segítséget(márha még meg tudom nézni...)!

#1957 Felhasználó inaktív   Minax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 10:27

hogy megb****a magát szídzsét, itt van nálam egy nagykerből hozott zsír új 400as barracuda sata
és erre kerreg krákog meg minden....
most akkor mi a fac van??? ezeknek nagyon nem kéne ezt csinálni... mad_2.gif

#1958 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 15:50

sziasztok!

Nemrég felhalt a gépem, kiderült-nagy valószínűség szerint!!- hogy az XP<-> FAT32 ütközés volt a ludas. Sajna a winyómat a bios csak 30gbsnak érzékeli, szemben a valós 80-nal. Próbálok adatot menteniróla a Stella prg. segítségével, ami sajna demóban van csak meg, így nem tudom elvégezni a mentést. Tudtok esetleg egy full verziós progit erre a célra?

#1959 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:39

Idézet: Croaton - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:31

Sziasztok!

Van itt egy kis érdekesség...remélem nem akkora a baj, mint amilyennek kinéz  :confused:

Adott 2db Samsung SP2004C típusú, 200GB-os SATA-s 8MB cache-s winyó, különbség köztük csak az életkorukban van, egyikük ~1300 órát ment, másik ~6800-at.

Ez utóbbinál, tehát a régebbinél előjött a PIO probléma, UDMA5-ből szépen lerepült PIO-ba, de semmi átmenet, hogy esetleg először 4-be, utána 3-ba stb... nem volt ilyen, egyenesen leesett. Egyszer csak a másolás lement 2MB/sec-re, egér lelassult, zene eltorzult -> gép kifagyott.
A problémát sikerült megoldani, (thanks HWSW :) ), most már marad UDMA5-ben, nem repül le.

Futtattam azonban egy tesztet mindkét winyón, kíváncsiságból, és ezt kaptam:

1300 órás:

Kép

6800-as:

Kép

Valami hát eléggé nem stimmel :). Most azt nem tudom, hogy ez az eltérés mitől lehet? Defragolni kellene.... vagy pedig a PIO miatt van ez a probléma? Vagy egyszerűen csak meg fog halni a régi winyó....
A health status nem mutat semmi bajt, eltérés is csak az üzemórában van, a többi érték között alig van valami különbség (pl egyiknél valami 100, másiknál 99).

Mit gondoltok, mit tegyek?  :eek:

Előre is köszönöm annak akinek van valamilyen ötlete...

A Samsung honlapjáról letölthető a HUTIL nevű program, ez a Samsung gyári tesztprogija - diagnosztizál, de tud alacsony szinten formázni is. Lehet hogy ez az ok, lehet hogy nem, de a program biztosan megmondja hogy használható-e üzembiztosan ez a winyó. A kép amit feltettél nem túl bíztató!

#1960 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 13:42

Idézet: Minax - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 10:27

hogy megb****a magát szídzsét, itt van nálam egy nagykerből hozott zsír új 400as barracuda sata
és erre kerreg krákog meg minden....
most akkor mi a fac van??? ezeknek nagyon nem kéne ezt csinálni... mad_2.gif

Szevusz! Esetleg ha megpróbálnál egy kicsit (na jó - icipicit) közérthetőbben fogalmazni!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.