HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:41

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:17

Error Scan résznél talált egy hibás blokkot..

Kép

Ez most akkor tényleg hiba vagy mi? Damage Blocks résznél 0.0%-nak írja viszont..

A S.M.A.R.T. adatokból ítélve ez logikai hibának tűnik (áramszünet, nem befejezett írásművelet, stb.), viszont eltüntetni csak a gyártó alacsonyszinten is dolgozó programjával lehet (zerofill).
ELŐTTE MINDENT LEMENTENI!!!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2122 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:51

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:56

Nincs mit konvertálnom. A működő win formázni akarja a D:-t.
UBCD-ről már szinte mindent megpróbáltam, de nem látják a meghajtó tartalmát.
WinMe cd-ről bootolva látszik a tartalom, de a hosszú fájlnevekkel nem tud mit kezdeni, és szerinte a C: FAT-hibás.

Sérült a DISK SIGNATURA ami alapján az OP-rendszer azonosítja a partíciót. Az erről történő mentés mindenképpen manuális beavatkozást igényel (partícióstábla javítása Disk Editorral), erről azonban lebeszélnélek - vidd el szakemberhez! Az ehhez szükséges ismeretek az otthoni hobbiszintű gyakorlatot, vagy az egyszerű rendszergazdai szaktudást messze meghaladják...
Javítóprogramokkal csak a saját felelősségedre kísérletezz, elég nehéz lenne megmagyarázni az ügyfélnek, hogy az egyébként menthető adatait miért nem kapja vissza!

#2123 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:59

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:24

255-el történő osztás után is?

A fő kérdésem természetesen nem ez volt. Tudnál segíteni mi lehet a baj a vinyóval a feljebb leírt SMART értékek alapján? 3 helyen van piros block HDTune szerint.

kösz

u.i. azóta néhány érték tovább romlott, most ez a helyzet:

HD Tune: SAMSUNG SP1203N Health

ID                            Current  Worst    ThresholdData    Status
(01) Raw Read Error Rate      100      100      51    1575    Ok   
(03) Spin Up Time                  66    54    0        5888    Ok   
(04) Start/Stop Count                99    99    0        1432    Ok   
(05) Reallocated Sector Count    253      253      10    0          Ok   
(07) Seek Error Rate                  253      253      51    0          Ok   
(08) Seek Time Performance    253      253      0        0          Ok   
(09) Power On Hours Count        100      100      0        527201  Ok   
(0A) Spin Retry Count                253      253      49    0          Ok   
(0C) Power Cycle Count          100      100      0        885        Ok   
(C2) Temperature                      157      115      0        27      Ok   
(C3) Hardware ECC Recovered    100      100      0        170247539  Ok   
(C4) Reallocated Event Count      76    76    0        54      Ok   
(C5) Current Pending Sector    253      253      10    0          Ok   
(C6) Offline Uncorrectable        76    76    10    54      Ok   
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 100      100      51    0          Ok   
(C8) Write Error Rate              100      100      51    0          Ok   
(C9) TA Counter Detected          100      100      51    291        Ok   

Power On Time      : 527201
Health Status      : Ok

Szerkesztette: zAcsKO 2007. 01. 28. 15:01 -kor

#2124 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 16:55

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:51

Sérült a DISK SIGNATURA ami alapján az OP-rendszer azonosítja a partíciót. Az erről történő mentés mindenképpen manuális beavatkozást igényel (partícióstábla javítása Disk Editorral), erről azonban lebeszélnélek - vidd el szakemberhez! Az ehhez szükséges ismeretek az otthoni hobbiszintű gyakorlatot, vagy az egyszerű rendszergazdai szaktudást messze meghaladják...
Javítóprogramokkal csak a saját felelősségedre kísérletezz, elég nehéz lenne megmagyarázni az ügyfélnek, hogy az egyébként menthető adatait miért nem kapja vissza!

Ranish Partition Managerrel (rajta van az ubcd-n) sikerült egy ugyanolyan olvashatatlan, RAW formátumú másolatot létrehoznom :D
De mint írtam, a Getdataback az mentette a menthetőt, csak időt szerettem volna megtakarítani a holnapi napból, ha ma elkészülök vele.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2125 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:30

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:59

A fő kérdésem természetesen nem ez volt. Tudnál segíteni mi lehet a baj a vinyóval a feljebb leírt SMART értékek alapján? 3 helyen van piros block HDTune szerint.

kösz

u.i. azóta néhány érték tovább romlott, most ez a helyzet:

HD Tune: SAMSUNG SP1203N Health

ID                               Current  Worst    ThresholdData       Status  
(01) Raw Read Error Rate         100      100      51       1575       Ok      
(03) Spin Up Time                     66       54       0        5888       Ok      
(04) Start/Stop Count                99       99       0        1432       Ok      
(05) Reallocated Sector Count    253      253      10       0          Ok      
(07) Seek Error Rate                  253      253      51       0          Ok      
(08) Seek Time Performance       253      253      0        0          Ok      
(09) Power On Hours Count        100      100      0        527201     Ok      
(0A) Spin Retry Count                253      253      49       0          Ok      
(0C) Power Cycle Count             100      100      0        885        Ok      
(C2) Temperature                      157      115      0        27         Ok      
(C3) Hardware ECC Recovered    100      100      0        170247539  Ok      
(C4) Reallocated Event Count      76       76       0        54         Ok      
(C5) Current Pending Sector       253      253      10       0          Ok      
(C6) Offline Uncorrectable           76       76       10       54         Ok      
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 100      100      51       0          Ok      
(C8) Write Error Rate                 100      100      51       0          Ok      
(C9) TA Counter Detected          100      100      51       291        Ok      

Power On Time         : 527201
Health Status         : Ok

Az Offline Uncorrectable értéke változott ahogyan látom (a legutóbbi off-line scan szerint korrigálhatatlanul hibás szektorok száma), - ez nem jelent túl sok jót.
A Raw Read Error Rate hirtelen változása pedig egyértelműen felületi hibára utal, vagy ami még rosszabb - lehet kezdődő fejhiba.

Végső következtetés: ajánlatos mindent menteni - ez a winyó nem lesz hosszú életű!

Szerkesztette: pittti 2007. 01. 28. 17:34 -kor

#2126 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 16:55

Ranish Partition Managerrel (rajta van az ubcd-n) sikerült egy ugyanolyan olvashatatlan, RAW formátumú másolatot létrehoznom :D
De mint írtam, a Getdataback az mentette a menthetőt, csak időt szerettem volna megtakarítani a holnapi napból, ha ma elkészülök vele.

Szerinted egy olvashatatlan partícióról egy partíciómásoló program milyen másolatot tud csinálni?

#2127 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:53

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 17:42

Szerinted egy olvashatatlan partícióról egy partíciómásoló program milyen másolatot tud csinálni?

Fentebb kínáltak egy hasonló, fizetős progit.
Arról sem tételeztem fel mást.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2128 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 17:53

Fentebb kínáltak egy hasonló, fizetős progit.
Arról sem tételeztem fel mást.

Szerintem a problémákat nem megkerülni, hanem megoldani kell. Lehet egy winyót számtalan módon kínozni, apránként lementegetni a tartalmát (az adatmentő programok sohasem 100%-osak), újraformázni, újratelepíteni mindent, visszamásolgatni mindent - vagy egyszerűen kijavítani a hibás partíciót. Vesd össze a két módszer közötti időkülönbséget!
Melyik az elegánsabb megoldás?

#2129 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:30

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:41

A S.M.A.R.T. adatokból ítélve ez logikai hibának tűnik (áramszünet, nem befejezett írásművelet, stb.), viszont eltüntetni csak a gyártó alacsonyszinten is dolgozó programjával lehet (zerofill).
ELŐTTE MINDENT LEMENTENI!!!

Ezt a progit hol lehet megtalálni? A hiba igen, ahogy említetted egy rohadt áramszünet után volt..

Ezzel a progival az "alacsonyformázást" dos alól is ellehet végezni? csakmert épp a C meghajtómon van az a hiba.. (bízom benne, hogy ez a progi letakarítja róla a hibát)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2130 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:45

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:30

Ezt a progit hol lehet megtalálni? A hiba igen, ahogy említetted egy rohadt áramszünet után volt..

Ezzel a progival az "alacsonyformázást" dos alól is ellehet végezni? csakmert épp a C meghajtómon van az a hiba.. (bízom benne, hogy ez a progi letakarítja róla a hibát)

Hutil a neve, és a Samsung honlapjáról szabadon letölthető. (Vagy Google a barátod...)
Igen, BOOT floppyról kell használni.

Szerkesztette: pittti 2007. 01. 28. 19:47 -kor

#2131 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:56

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:16

Szerintem a problémákat nem megkerülni, hanem megoldani kell. Lehet egy winyót számtalan módon kínozni, apránként lementegetni a tartalmát (az adatmentő programok sohasem 100%-osak), újraformázni, újratelepíteni mindent, visszamásolgatni mindent - vagy egyszerűen kijavítani a hibás partíciót. Vesd össze a két módszer közötti időkülönbséget!
Melyik az elegánsabb megoldás?

Remélhetőleg jobban értesz az adatmentéshez, mint én.
Korábbi beírásaimban írtam, hogy az adat megvan, a rendszert szerettem volna elindítani úgy, ahogy működött, hogy lássam, mit is kell a mentésekből visszaállítani, hogy kész rendszert kapjon vissza a fél.
Ne kelljen még bogarászással töltenem nála/vele az időt, hogy mit is használt valójában a telepített, vagy csak a vinyón heverő alkalmazásokból. A Gdb a főkönyvtárakat számmal jelöli, bennük minden megtalálható, már csak ki kell találni, mi volt a ProgramFilesben, és mi a Dokumentum and Settingsben.
Két telepítést vélt felfedezni, így mintegy 30 gigányi adatot kell átböngészni, és a vadiúj vinyóra átvinni-telepíteni a szükségeseket. Természetesen ez már nem Maxtor.
Hová kell nekem az elegancia?
A gépösszerakó kájefté gépeihez volt szerencsém egy korábbi munkahelyemen (onnan lépett ki a cég névadó tulaja), és azt a gépparkot röviddel a beszerzésük után lecserélték brand gépekre.
Jelen esetben sejtem, hogy az ügyfél cégének anyagi kerete is meghatározó lehetett a gépek silányságában (vargáné táp, quantum lct vinyók, majd Maxtor 540-740 öngyilkosai).
Az otthoni gép vagy "cégajándék", vagy más juttatásként származik ugyanettől a cégtől, minden porcikáján a cég logojával, matricájával.

Kipróbáltam a Paragont is. Mivel régebbi termékei beváltak, jobbra számítottam.
Arra pl. nem, hogy windowsos, tehát minden infot csak onnan szed ki, így a kérdéses partíciót formázatlannak látja az is.
Az még tetézi, hogy amíg a 7-es nem, addig a 8-as verzió installkor, és uninstallkor is újraindíttatja a gépet. 2007-ben, windows XP alatt.

#2132 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:18

oké köszike, akkor mácsak egy floppy-drive-ot kell szerezni, mertt anno meghalt azóta meg nem kellett használnom így nem vettem :D

#2133 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:33

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 19:56

Remélhetőleg jobban értesz az adatmentéshez, mint én.
Korábbi beírásaimban írtam, hogy az adat megvan, a rendszert szerettem volna elindítani úgy, ahogy működött, hogy lássam, mit is kell a mentésekből visszaállítani, hogy kész rendszert kapjon vissza a fél.

Ez nem értés, vagy jobban értés kérdése. Arról van szó, hogy számtalanszor beleszaladtam ilyen esetbe mint most Te, az ügyfelet nem érdeklik a nehézségek, Ő működő rendszert szeretne visszakapni. Természetesen meg lehet oldani úgy is ahogy most Neked sikerült, viszont ha van egyszerűbb megoldás, miért ne azt használjuk. Mondjuk én könnyebb helyzetben voltam, sokéves hardveres gyakorlat, több mint 10 éves rendszerprogramozás - és igen - adatmentéssel is több mint 5 éve foglalkozom. Az ehhez szükséges programok jó részét is magam írtam. Persze nem Windows alá (bár az is megoldható volna) de az assembley sokkal elegánsabb megoldás.

Egy ilyen hiba javítása nálam egy, esetleg két órai munka. És pontosan azt kapom vissza amiért Te olyan sok órát szenvedtél, és még nincs vége! Persze a biztonság kedvéért én is áttenném a winyó tartalmát egy újra, de ez Ghost-tal + fél óra.

Amit viszont leírtál az az ügyfeledet is minősíti - üzleti célra ilyen gépet használni - ezt inkább nem kommentálom. Örülhet neki nagyon, hogy ennyivel megúszta!

Szerkesztette: pittti 2007. 01. 28. 20:34 -kor

#2134 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:38

A GDB képes egy sérült HDD-ről (partícióról is) image file-t készíteni, leolvasva arról mindent, amit lehet és utána ezzel az image file-al lehet a programból játszadozni. De csak zárójelben mondom. Meg azt is, hogy a munkámból adódóan többször találkozom mentendő hibás HDD-vel (fizikai és logikai értelemben is) és ez a program eddig mindig segített (már persze, ha volt mit, azaz működött egyáltalán a HDD), legalább annyira, mint egy másik. Aranyat érő program még a FileScavenger nevű kreálmány is: ezzel, megfelelő szakértelem birtokában akár sérült RAID-ről is lehet menteni (RAID5, RAID0 és JBOD), szintén tapasznyalatból említem. Egyetlen hátrányuk, hogy win alatt futnak, ill. a win-es filerendszereket ismerik csak. Az áruk sem egy nagyon magas összeg. Persze, csak egy mentésre, nem biztos, hogy mindenki hajlandó ennyit kifizetni...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2135 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:38

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:18

oké köszike, akkor mácsak egy floppy-drive-ot kell szerezni, mertt anno meghalt azóta meg nem kellett használnom így nem vettem :D

Ha valahol (vagy valakitől) meg tudod szerezni a Hiren’s BootCd-t, azon rajta van. És ehhez még floppy sem kell, mert a CD-ről fut!

#2136 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 20:50

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 20:38

Ha valahol (vagy valakitől) meg tudod szerezni a Hiren’s BootCd-t, azon rajta van. És ehhez még floppy sem kell, mert a CD-ről fut!

Egyrészt itt a fórumon is ki van tárgyalva, de ha jól tudom, tölthető ezerrel: http://www.google.co...%27s+bootcd&lr=

#2137 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:04

Már szedem is :)

#2138 Felhasználó inaktív   dae 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:23

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 18:56

Firmware sérülés, adatmentő cég segíthet ha az adatok kellenének róla, de a winyónak SATU!
Falidíszként még jól mutathat...

A winyó nem érdekel, csak az adatok.
Van kifejezetten ehhez a típushoz egy firmware javító progi: Athena javító

Van valakinek valami tapasztalata ezzel a progival?

#2139 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:40

Idézet: dae - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 21:23

A winyó nem érdekel, csak az adatok.
Van kifejezetten ehhez a típushoz egy firmware javító progi: Athena javító

Van valakinek valami tapasztalata ezzel a progival?

Gondolom a Salvation Data programjára gondoltál. A free verzió csak egy bizonyos modellszámú modellt javít, ezt feltétlenül ellenőrizd! Az eseteknek kb. az 50%-ában tud valamit kezdeni a winyóval. A fizetős (teljes) verzió viszont nagyon drága, és Magyarországról nem is regisztrálható.

Ha ez nem segít, akkor keresned kell egy olyan adatmentő céget akinek van PC3000-es kártyája. Ezzel gyakorlatilag minden Firmware hiba orvosolható. De csak akkor ha más hibája nincsen a winyónak!

#2140 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:48

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 13:28

Bocs, én ezt nem tenném. RAW formátumról történő bármilyen konverzió adatvesztős.
Mentésnél alap (és ököl) szabály hogy MENTENDŐ ESZKÖZRE NEM ÍRUNK!!!

Félreérthető volt: A már működő köteteket konvertálja át. hibáshoz semmiképpen sem nyúlni! De ha az ME telepítő felismeri, és javítani akarja a FAT-ot, akkor tegye.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.