HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 23:11

Idézet: Boot_Sector - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 22:21

Szevasztok! Lenne egy sújos problémám! Van 1 40Gb-os Maxtorom ATA 133. Nem tudok partíciót létrehozni mert a Partition Magic egy hibaüzenetet ír ki. Próbáltam DOS-bol is partícionálni de ot be se lép az fdisk-be. És a Partition Magic-ben Sárgán jelenik meg BAD felirattal. Ha tud valaki valamilyen programot vagy megoldást azt nagyon megköszönném!!!!

DiamondMax Plus 8 slim? (ebből van Fireball 3 is)
Vagy 540-es széria?
Milyen táppal használtad? Ha valami olcsó sz@rral, akkor az ötkilós kalapács az egyetlen formázóeszköze.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2162 Felhasználó inaktív   Boot_Sector 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 05. 14:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 23:11

DiamondMax Plus 8 slim? (ebből van Fireball 3 is)
Vagy 540-es széria?
Milyen táppal használtad? Ha valami olcsó sz@rral, akkor az ötkilós kalapács az egyetlen formázóeszköze.

Szevasztok! Hipponak megköszönöm, a Paragon Partition Managger bevált! A hiba az volt, hogy le volt válkasztva a partícióbol 1,4Gb de a partícióbol nem hiányzott, és se a Windosos se a Partition Magic nem látta csak a Paragon Partition Managger! Most tökéletesen működik. Mégegyszer kössz a segítséget!!!

#2163 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 17:19

Nekem is ezt ajánlotta egy fórumtárs, hogy próbáljam ki, mikor szarakodott a wincsim és bevált, ezért ajánlottam neked is :)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2164 Felhasználó inaktív   üveggolyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:26

üdv !

segate 120 satam igencsak köhög. Az egy dolog h a bizonyos részen tartózkodó fájlok meghibásodtak , eltorzultak, de mostmár a teljes formázást , amit seatools-al kaarok csinálni, azt se hajlandó megcsinálni.
Rögtön a kezdéskor  elszáll hibával.

Mit tehetek ? Nem mai gyerek már , de azért nem szeretném elveszíteni.

#2165 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 13:53

Urak!

nagy gáz van, 1 gigás noname (minősitest kerüljuk) pendrive eddig mukodott rendesen, de mára nem hajlandó a windows felismerni, és kezelni ... tobb gépen probaltam, több windows alatt ... valami ötlet, hogy valahogy akár tömöritve, akár bármi uton az adatokat, vagy egy részét erről leszedni?

köszönettel
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#2166 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 14:41

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:53

Urak!

nagy gáz van, 1 gigás noname (minősitest kerüljuk) pendrive eddig mukodott rendesen, de mára nem hajlandó a windows felismerni, és kezelni ... tobb gépen probaltam, több windows alatt ... valami ötlet, hogy valahogy akár tömöritve, akár bármi uton az adatokat, vagy egy részét erről leszedni?

köszönettel

Betűjele sincs, vagy csak formázatlannak látja?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2167 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 14:52

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:41

Betűjele sincs, vagy csak formázatlannak látja?

mint ismeretlen usb eszkoz látja, de nincs nyoma az eszkozkezeloben .. de a particiok között .. valami Skymedi cuccos ...
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#2168 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 02. 06. 19:48

4 óra önszopatás után olybá tűnik a zsírúj raptor gyárihibás. ez lett volna az utolsó, ami eszembe jut. ellenben szidtam az alaplapgyrátótol az optikai meghajtókig mindent. mentésgemre legyen mondva, az első gépen piszok lassú lett az egész boot és a vin telepítéskor csak annyit írt ki nem hozzáférhető és  hirenboot el sem indult. még a másikban viszont elindult, a lifeguardos quicktest eccer egy 0004es, 2x 0007 hibakódot adott, a teljes teszt meg le sem futott, leállt valahol az első harmadában kb. 1 óra után, h too many errors found, code 0225. meg h a kontaktoljak a supporttal. mitha az segítene...
ramirises cucc, kiskereskedőtől, csomagküldve... szerintetek milyen gondok lehetnek a jótállás érvényesítésével?

Szerkesztette: avman 2007. 02. 06. 19:49 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2169 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:50

Sziasztok,segítsetek légyszi. A samsung vinyóm 160 gigás, c és d partíciókkal. XP reinstall után (többszöri, mert először a d-re sikerült rátennem), a d-ből csak egy részt látok, az újonnan keletkezett könyvtárak hiányoznak. Sp2-t feltettem mert az korábban előkerítette a hiányzó részt a winchesterből, de most nem segített. MOst fut éppen a final data, de nem nagyon talál semmit, ezek a fájlok törlődtek, csak valami beállítás, ami előhívja őket?

köszi a segítséget.

#2170 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 07:29

Idézet: mrgorgeous - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 0:50

Sziasztok,segítsetek légyszi. A samsung vinyóm 160 gigás, c és d partíciókkal. XP reinstall után (többszöri, mert először a d-re sikerült rátennem), a d-ből csak egy részt látok, az újonnan keletkezett könyvtárak hiányoznak. Sp2-t feltettem mert az korábban előkerítette a hiányzó részt a winchesterből, de most nem segített. MOst fut éppen a final data, de nem nagyon talál semmit, ezek a fájlok törlődtek, csak valami beállítás, ami előhívja őket?

köszi a segítséget.

Service Pack 2-es az XP-d? Ekkora winyó csak ez alatt használható. Ha nem, akkor úgynevezett túlcsordulásos hiba lépett fel - 137 Giga után visszaír az elejére. Ebben az esetben nincs esélyed! Az utólag feltett SP2 általában már nem segít. Maximum RAW recovery-t tudsz csinálni (File fejlécek alapján).

#2171 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:48

szerencsém volt, végül a get data back mindent megtalált. vannak még csodák..(:

#2172 Felhasználó inaktív   üveggolyó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:46

Idézet: üveggolyó - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:26

üdv !

segate 120 satam igencsak köhög. Az egy dolog h a bizonyos részen tartózkodó fájlok meghibásodtak , eltorzultak, de mostmár a teljes formázást , amit seatools-al kaarok csinálni, azt se hajlandó megcsinálni.
Rögtön a kezdéskor  elszáll hibával.

Mit tehetek ? Nem mai gyerek már , de azért nem szeretném elveszíteni.

van valami ötletetek , mit csináljak ezzel a vinyóval?

#2173 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 07:17

Halli

Van egy Acer 5670-es laptopom és tegnap óta csak PIO módban megy a vinyója. Nemtok win-t telepíteni sem, mert általában nem kezdi el a formázást, de ha el is kezdi olyan lassan, hogy megőszülnék.

Garis még a cucc, de fingom sincs mi a hibája. Állítgatni nem állítottam rajta semmit, eccerűen ilyen lett. Begarizás csak legvégső esetben, kéne a gép 7végén (is)
üdv
tus

#2174 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 09:14

Idézet: tus - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 7:17

Halli

Van egy Acer 5670-es laptopom és tegnap óta csak PIO módban megy a vinyója. Nemtok win-t telepíteni sem, mert általában nem kezdi el a formázást, de ha el is kezdi olyan lassan, hogy megőszülnék.

Garis még a cucc, de fingom sincs mi a hibája. Állítgatni nem állítottam rajta semmit, eccerűen ilyen lett. Begarizás csak legvégső esetben, kéne a gép 7végén (is)

Pedig alighanem nem úszod meg. Winyócsere!!!

#2175 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:04

Most vettem egy Samsung 400 GB/7200/16Mb Sata-II vinyót!

Annyi volna vele a gondom, hogy erre tettem át a windows-t, de nem minden alkalommal boot-ol be róla. Bejön az alaplap logója, de mikor már az XP-t kéne kiírnia, akkor már stabil fekete képernyő, és kénytelen vagyok kinyomni. Ezt kb minden második, harmadik újraindításkor csinálja.

A vinyó látszólag jó, ment a formázás, partíciók. A Samsung.com-ról szedtem le, ehhez a tipushoz merevlemez tesztelőt (HUTIL 2.03), ami kétszer végigfutott kb 7 óra alatt, de nem talált semmit!  :mad:

Szerintetek mi lehet a gond?  :think:

Esetleg lehet, hogy valamit kellene frissítenem? (Bios, chipset ?). A windows sp2-es.

Minden cuccot feltettem rá, mint a korábbi Samsung sata 120 Gb-ra, ott nem volt ilyen problémám.
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#2176 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 22:43

Idézet: Hz-7 - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:04

Most vettem egy Samsung 400 GB/7200/16Mb Sata-II vinyót!

Annyi volna vele a gondom, hogy erre tettem át a windows-t, de nem minden alkalommal boot-ol be róla. Bejön az alaplap logója, de mikor már az XP-t kéne kiírnia, akkor már stabil fekete képernyő, és kénytelen vagyok kinyomni. Ezt kb minden második, harmadik újraindításkor csinálja.

Véletlenül nem Nforce chipset-es alaplapod van? Azoknál szokta ezt csinálni.
Megoldás: Le kell tölteni az Nvidia honlapjáról a legújabb chipset drivert, ezenkívül Maxtor winyóknál még szükséges egy Firmware frissítés is.

#2177 Felhasználó inaktív   Hz-7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 09:49

nem, mert Intel 865PE a chipset!

Bár lehet hogy itt is elkélhet egy frissítés, de szerettem volna elkerülni, ha nem muszály!
Asus P4P800-E Deluxe; 2,6 Ghz Celeron+gyári hűtő; 2*256 DDR PQI;Ati Radeon 9600 256MB+fordulatszabályzós venti; 2*120 Gb Samsung-Seagate; Chieftec 420 Táp; LG-DVD IRÓ GSA 416-3B; LG CD IRÓ48*16*48; Audigy5.1; Creative Inspire P580; HP LaserJet 1022 Nyomtató; Canon Lide60 scanner; Elöl-hátul 12cm-es Chiftech venti (csúszó és golyós)

#2178 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 22:59

Nekem is a fenti témában lenne kérdésem.
Előzmények: véletlenül nem a c-re, hanem a d-re (ahol az egyéb dolgok vannak) tettem fel az xp-t. Mivel előzőleg már rajta volt a c-n is, ezért finoman elrontottam az egészet. (azért akartam újra telepíteni a gépen a windowst, hogy hátha gyorsabb lesz). ezután fogtam és töröltem a d-ről a windows könyvtárat. persze ezután amikor bútolásra került a sior, két windows közül választhattam. nagy nehezen feltettem a c-re újból az xp-t, de a d-ről menet közben szinte minden elveszett. getdataback-kel visszahoztam egy részét, de így is nagy volt a veszteség. De a kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen progi, ami képes úgy eltávolítani az xp*t, hogy nem formázza le a vinyót, mert persze még mindig két xp közül lehet választani, és konzisztencia vizsgátlatot akar a gép, amelynek eredménye 0 xp, de átugrom, mert nincs kedvem 6-szor is újratelepíteni az xp-t.

köszi a segítséget

#2179 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:13

Idézet: mrgorgeous - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 22:59

Nekem is a fenti témában lenne kérdésem.
Előzmények: véletlenül nem a c-re, hanem a d-re (ahol az egyéb dolgok vannak) tettem fel az xp-t. Mivel előzőleg már rajta volt a c-n is, ezért finoman elrontottam az egészet. (azért akartam újra telepíteni a gépen a windowst, hogy hátha gyorsabb lesz). ezután fogtam és töröltem a d-ről a windows könyvtárat. persze ezután amikor bútolásra került a sior, két windows közül választhattam. nagy nehezen feltettem a c-re újból az xp-t, de a d-ről menet közben szinte minden elveszett. getdataback-kel visszahoztam egy részét, de így is nagy volt a veszteség. De a kérdésem az lenne, hogy van-e bármilyen progi, ami képes úgy eltávolítani az xp*t, hogy nem formázza le a vinyót, mert persze még mindig két xp közül lehet választani, és konzisztencia vizsgátlatot akar a gép, amelynek eredménye 0 xp, de átugrom, mert nincs kedvem 6-szor is újratelepíteni az xp-t.

köszi a segítséget

A konzisztencia vizsgálatot legalább egyszer hagyhattad volna lefutni.
A boot.ini szerkesztésével tudsz megszabadulni a kettős indítás látszatától.

Egy telepítéstől miért lett volna bármilyen egyéb veszteség?
Persze, helytelen rendszerhasználat esetén, amikor a munkaasztalon gyűjtögetek több gigányi zenét, adatot, akkor nem kell csodálkozni, hiszen a telepítő fel is hívja a figyelmet a Doc&Settings könyvtár felülírására.
Az asztalon tárolt nagyméretű anyagok is képesek lassítani a rendszert.

Ha telepítéskor a telepítő által látott meglévő rendszer javítását választottad volna, akkor nem lehet veszteség.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2180 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 11:57

Köszi, igen ,most már tudni fogom.
A boot.ini-t hogyan tudom szerkeszteni?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +