HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 14:06

Idézet: mrgorgeous - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 11:57

A boot.ini-t hogyan tudom szerkeszteni?

Szinte bármivel.
Ha van egy fájlkezelőd (pl Total Commander), akkor, ha engedélyezve van a rejtet fájlok mutatása, egyszerűen az F4 gomb lenyomásával, csak az írásvédelmet ki kell kapcsolni.
Ha nincs, akkor
a Startmenü>beállítások>vezérlőpult>rendszer
(avagy az asztalon a sajátgépre jobbkatt>tulajdonságok)
Speciális fül, lent az indítás és helyreállításnál a Beállítások gomb.
Ott találsz egy Szerkesztés gombot.
Kb ezt fogod látni:

Idézet

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect

Mint látható, itt az első partícióról induló rendszer elindul automatikusan, 30 sec. után.
A nemkívánatos sort eltávolítod, és mented a fájlt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2182 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 20:50

Hy! Lassan egy hónapja vettem egy Samsung SP2504C 250GB SATA2-es winyót. A baj az h nagyon-nagyon hangos. Ilyenkor nagyon lassú az adatátvitel és bizonyos játékok is szaggatnak miatta. Csináltam a HDTune-vel tesztet és felraktam egy SMART progit. Az eredmények itt vannak: :( 

1.Smart http://kepfeltoltes....pics/1smart.jpg
2.HDtune http://kepfeltoltes....pics/teszt1.jpg

Megtudná mondani vki h mi lehet a gond, és hogy ezt kicserélik-e garnciába?
A válaszokat előre is köszi. :respect:

Szerkesztette: Raymund 2007. 02. 11. 20:51 -kor

#2183 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 21:29

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 20:50

Hy! Lassan egy hónapja vettem egy Samsung SP2504C 250GB SATA2-es winyót. A baj az h nagyon-nagyon hangos. Ilyenkor nagyon lassú az adatátvitel és bizonyos játékok is szaggatnak miatta. Csináltam a HDTune-vel tesztet és felraktam egy SMART progit. Az eredmények itt vannak:

Azonnal rakjál a winyó alá egy hűtőventillátort, mert megfőzi magát! Szegény már a működés határán dolgozik, az írás - olvasás is bizonytalan. Ilyen hőmérsékletnél már a hőtágulás mértéke is okozhat átviteli problémát, de a mechanikának, csapágynak és az elektronikának sem tesz jót.
A mutatott érték ne tévesszen meg, ezeken a winyókon a szenzor nagyon rossz helyen van és alá is mér, a tényleges belső hőmérséklet akár 20 °C-al is magasabb lehet!
Ha így hajtod tovább, hamarosan megpusztul!

Szerkesztette: pittti 2007. 02. 11. 21:34 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2184 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 11. 21:47

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:29

Azonnal rakjál a winyó alá egy hűtőventillátort, mert megfőzi magát! Szegény már a működés határán dolgozik, az írás - olvasás is bizonytalan. Ilyen hőmérsékletnél már a hőtágulás mértéke is okozhat átviteli problémát, de a mechanikának, csapágynak és az elektronikának sem tesz jót.
A mutatott érték ne tévesszen meg, ezeken a winyókon a szenzor nagyon rossz helyen van és alá is mér, a tényleges belső hőmérséklet akár 20 °C-al is magasabb lehet!
Ha így hajtod tovább, hamarosan megpusztul!

Itt van 2 új kép. Itt már más is a baja :(    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/200...1214208win1.jpg
Meg egy hőmérsékletes http://kepfeltoltes....u/pics/win3.jpg

Szerkesztette: Raymund 2007. 02. 11. 21:57 -kor

#2185 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:25

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:47

Itt van 2 új kép. Itt már más is a baja

Hát ez tényleg nagyon érdekes - bár én a hőfokot mindenképpen egy kicsit magasnak találom. Egyszerűen nem tudom értelmezni, pedig nemistudom hány S.M.A.R.T. - ot láttam már. Az is lehet, hogy gyenge minőségű, kontakthibás a SATA kábel. Az előtte használt winyóval nem produkált ilyet?

#2186 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:30

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 21:47

Itt van 2 új kép. Itt már más is a baja :(    http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/200...1214208win1.jpg
Meg egy hőmérsékletes   http://kepfeltoltes....u/pics/win3.jpg

Kézzel érintve mennyire meleg a vinyó egy-két óra működés után? Mert 78-80 fokot egy tökzárt dobozban tudna elérni egy ilyen vinyó. 60 fok felett meg megfogni ssem nagyon lehet. Csatlakozó, kábelhiba lehet esetleg még, ha normál elrendezésben tényleg ilyen forró, akkorments róla és vidd vissza.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2187 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:35

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:25

Hát ez tényleg nagyon érdekes - bár én a hőfokot mindenképpen egy kicsit magasnak találom. Egyszerűen nem tudom értelmezni, pedig nemistudom hány S.M.A.R.T. - ot láttam már. Az is lehet, hogy gyenge minőségű, kontakthibás a SATA kábel. Az előtte használt winyóval nem produkált ilyet?

Hát az a helyzet, h komplett konfigot cseréltem és ez a winyó is a része, szal nem volt benne előtte winyó. Kipróbáltam másik sata kábellel is, akkor ue volt. Max ki kell próbálnom egy másik gépben, h ott is ezt csinálja-e. Aztán akkor majd kiderül h rossz-e. :confused: Annyit azért még elmondok, h nagyon lassú volt az elején. A XP indulásánál a csík kb 25ször végigment, mire bejött a gép, és kb 2-3MB/s el másolt. Aztán másik portra duktam az alaplapon a winyót és igy most ilyen lett. (azért igy jobb, de akkor... :mad: )

#2188 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:40

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:30

Kézzel érintve mennyire meleg a vinyó egy-két óra működés után? Mert 78-80 fokot egy tökzárt dobozban tudna elérni egy ilyen vinyó. 60 fok felett meg megfogni ssem nagyon lehet. Csatlakozó, kábelhiba lehet esetleg még, ha normál elrendezésben tényleg ilyen forró, akkorments róla és vidd vissza.

Na akkor majd még azt nézem h milyen meleg kézzel. A kébel nemtom sztem jó, mert van benne egy sata-s dvd író ás a 2 kábelét megcseréltem. A dvd író ment ugyanúgy tökéletesen, a winyó meg maradt ugyanolyan rossz. De akkor ezt szted kicserélik gariba?

#2189 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:51

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:40

Na akkor majd még azt nézem h milyen meleg kézzel. A kébel nemtom sztem jó, mert van benne egy sata-s dvd író ás a 2 kábelét megcseréltem. A dvd író ment ugyanúgy tökéletesen, a winyó meg maradt ugyanolyan rossz. De akkor ezt szted kicserélik gariba?

Fennáll a kockázat hogy visszaviszed a boltba, ottfogják, megnéz(eget)ik, majd két hét múlva visszaadják azzal hogy náluk jó. Volt már ilyen nem egyszer.
Ha van rá lehetőséged, mindenképpen nézd meg egy másik gépben, és ha tudsz egy S.M.A.R.T. -ot is kérjél le róla. Lehet hogy okosabbak leszünk.

#2190 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 11. 22:57

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:51

Fennáll a kockázat hogy visszaviszed a boltba, ottfogják, megnéz(eget)ik, majd két hét múlva visszaadják azzal hogy náluk jó. Volt már ilyen nem egyszer.
Ha van rá lehetőséged, mindenképpen nézd meg egy másik gépben, és ha tudsz egy S.M.A.R.T. -ot is kérjél le róla. Lehet hogy okosabbak leszünk.

pl. Active Smart progiból csinálok egy képet az jó?

#2191 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:03

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:57

Személy szerint a HDtune-t jobban szeretem - egyértelműbb, áttekinthetőbb.

#2192 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:07

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:03

Személy szerint a HDtune-t jobban szeretem - egyértelműbb, áttekinthetőbb.

Itt a HDTune nem ir rosszat,de most például az ActiveSmart sem :confused: http://kepfeltoltes....

#2193 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 11. 23:07

Idézet: Raymund - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 22:57

Nem. Töltsd le a samsung hutil nevű programját és ereszd rá a vinyóra. Ha szerencséd van, írni fog egy hibakódot-azzal a szerviz köteles lesz foglalkozni és elég is a dologhoz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2194 Felhasználó inaktív   mrgorgeous 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 00:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 15:06

Szinte bármivel.
Ha van egy fájlkezelőd (pl Total Commander), akkor, ha engedélyezve van a rejtet fájlok mutatása, egyszerűen az F4 gomb lenyomásával, csak az írásvédelmet ki kell kapcsolni.
Ha nincs, akkor
a Startmenü>beállítások>vezérlőpult>rendszer
(avagy az asztalon a sajátgépre jobbkatt>tulajdonságok)
Speciális fül, lent az indítás és helyreállításnál a Beállítások gomb.
Ott találsz egy Szerkesztés gombot.
Kb ezt fogod látni:

Mint látható, itt az első partícióról induló rendszer elindul automatikusan, 30 sec. után.
A nemkívánatos sort eltávolítod, és mented a fájlt.

nagyon köszi, már meg is csináltam.

#2195 Felhasználó inaktív   Raymund 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 12. 01:03

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 23:07

Nem. Töltsd le a samsung hutil nevű programját és ereszd rá a vinyóra. Ha szerencséd van, írni fog egy hibakódot-azzal a szerviz köteles lesz foglalkozni és elég is a dologhoz.

Letöltöttem, de ezt h kell elindítani, mert XPből nem indul...

#2196 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 07:44

dosból ha jól tudom..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2197 Felhasználó inaktív   zAcsKO 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:18

sziasztok,

Nincs szerencsém mostanában a vincseszterekel. Tegnap az egyik bad sectorosról mentettem adatot a másik bad sectorosra, jobb híján.  Van ugyanis egy 120Gb-os IBM/Hitachi vinyó, 4 éves. Egy szerencsétlen mozdulat következtében sikerült működés közben 1 méterről leesnie a parkettára (egy külső usb csatlakozóval pihent a számítógép tetején amig le nem lett rántva a táp zsinórjával).

Na el is kezdtem az adatmentést, kb. 50-szer kellett ki-bekapcsolni, mert annyiszor fagyott ki olvasási hiba miatt. Miután lementettem amit lehetett, lefuttattam a Hitachi saját programját, ami defective device: excessive shock üzenettel fogadott, garancia akkor is ugrana ha lenne.
HD Tune viszont csak 3 piros kockát talált (gyorskereséssel), a smart értékek szerint 5 db reallocated sector és 60 raw read error, de ez azóta sem változott. SMART szerint még mindig fitt mint állat:)
SMART beolvasás közben egyébként erősen fagyogat a program, alig bírja olvasni.

Na de a lényeg, létezik e olyan program ami végignézi a vinyót, megjelöli a hibás szektorokat, és utánna nem enged többet odaírni. A gyári program repair sectors-a nem segített, inkább valami más külső, windows alól futó megoldás kéne. A rendszerpartició sértetlen és nem is akarnám ujratelepiteni ha nem muszáj, arra lenne szükségem, hogy a hibás részeket ne lássa  a vinyó, ne használja azokat, de ez ne járjon a rendszerparticio törlésével, ami szerintem sértetlen. (a másik partíció már le van mentve, törölhető.)

Aki esetleg jártas ebben, megköszöném ha leírná, ilyen esésénél mi okozhatja a bad sectort. Végigkarcolja a tányért a fej, vagy a mechanika sérül? Talán ha  a mechanika sértetlen maradt ,csak pár helyen megkarcolódott a tányér akkor még használhatóvá lehetne tenni, nem?

előre is kösz,

#2198 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:31

Idézet: zAcsKO - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 11:18

sziasztok,

Nincs szerencsém mostanában a vincseszterekel. Tegnap az egyik bad sectorosról mentettem adatot a másik bad sectorosra, jobb híján.  Van ugyanis egy 120Gb-os IBM/Hitachi vinyó, 4 éves. Egy szerencsétlen mozdulat következtében sikerült működés közben 1 méterről leesnie a parkettára (egy külső usb csatlakozóval pihent a számítógép tetején amig le nem lett rántva a táp zsinórjával).

Ha belekarcolt volna, akkor arról semmit nem mentesz! Valószínűleg csak nekikoccant a fej a tárcsának, de ez is elég volt.
Eltüntetés - hát igazán jó megoldást én sem tudok -
1, Formázás - elvileg bejelöli a hibás területet és nem ír oda többet.
2, Norton System Works - a benne lévő Disk Doctor ugyanezt csinálja, csak formázás nélkül.

A legnagyobb gond ott van ha véletlenül lepattant egy kis szilánk a fejből (kerámia ötvözet), vagy a tárcsáról. Ebben az esetben a hiba előbb - utóbb (inkább előbb) szaporodni kezd, és rövid időn belül véglegesen tönkremegy a winyó. Mindenesetre éles adatot én nem bíznék rá!

#2199 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 13:49

Sziasztok!
Következő a problémám: Adott 120-as Maxtor, 1,5 éves, külső USB-s mobil rackben. chkdsk futtatva rajta, azóta az asztali gép azonnal lefagy amint bedugom az USB-t. Csak a szétkapcsolás és reboot segít! Notebook, kolléga asztali gépe gond nélkül kezeli. :think:

Ha nincs más, akkor lementegetem az adatokat a notira és kiírom, majd Format, de ez elég időigényes lenne!

Ha valaki tudna ötletet.... ;)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: zsuk

#2200 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 16:13

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 13:49

Sziasztok!
Következő a problémám: Adott 120-as Maxtor, 1,5 éves, külső USB-s mobil rackben. chkdsk futtatva rajta, azóta az asztali gép azonnal lefagy amint bedugom az USB-t. Csak a szétkapcsolás és reboot segít! Notebook, kolléga asztali gépe gond nélkül kezeli. :think:

Ha nincs más, akkor lementegetem az adatokat a notira és kiírom, majd Format, de ez elég időigényes lenne!

Ha valaki tudna ötletet.... ;)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: zsuk

Más USB-s eszközzel nincs gondja a gépednek? Az alaplapi USB 1-es, vagy 2-es?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.