HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 17:35

2.0 az USB. Minden más tökéletesen működik. Közben IDE-n keresztül lementettem a cuccot. Powermax végigfuttatva, DE semmi. Sajátgép nem látja, USB-n keresztül a Powermax sem!
Notebook érzékeli, de ő sem tud vele mit kezdeni, ott sem látja a Sajátgép. Hát most itt tartok.

Így valami tipp? :confused:

#2202 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 17:48

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 17:35

2.0 az USB. Minden más tökéletesen működik. Közben IDE-n keresztül lementettem a cuccot. Powermax végigfuttatva, DE semmi. Sajátgép nem látja, USB-n keresztül a Powermax sem!
Notebook érzékeli, de ő sem tud vele mit kezdeni, ott sem látja a Sajátgép. Hát most itt tartok.

Így valami tipp? :confused:

Bocs milyen OP-rendszer alatt használod (XP - XPSP2 - WIN98)? Esetleg egy próba erejéig megnézném egy másik USB rackben is. Ha jól értettem akkor direktben az IDE csatolóra kötve hibátlanul működik.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2203 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 18:40

XPSP2. Azért gondolom, hogy a rack jó mert kolléga asztali gépén tökéletesen ment. Most újra IDE-n keresztül próbáltam, a BIOS látja, de ha indítom a gépet nagyon lassú az egész rendszer. Sajátgépből továbbra is semmi! Én még ilyet nem láttam! Powermax semmi hibát nem jelez!
A nootebook Eszközkezelője (Eszközkezelő->Lemezmeghajtó->Tulajdonságok->Kötetek->Állapot) azt írta amikor megmutattam neki USB-n keresztül, hogy "nem használható". A saját wincsi-re ugye azt írja: "on-line"
Így sajnos meg sem tudom formázni.

Valami ötlet? :think:

#2204 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 18:44

Bocsi most megnéztem: Nem azt írja, hogy nem használható, hanem azt, hogy "nem inicializált"!!!

#2205 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 19:21

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 18:44

Bocsi most megnéztem: Nem azt írja, hogy nem használható, hanem azt, hogy "nem inicializált"!!!

Ne haragudj, próbáld meg a HDtune-t letölteni, feltelepíteni és a S.M.A.R.T. táblát tedd be ide. A rackes winyót addig tedd vissza az IDE portra.

#2206 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 21:54

Szóval ezt mutatta a HD tune:

Csatolt fájl:

#2207 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 21:56

meg ezt:

Így valami?

Csatolt fájl:

#2208 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 22:02

plusz:

Csatolt fájl:

#2209 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 22:09

közben feltettem egy másik prog-ot, a Hard Disk Sentinelt. Ez elég lehangoló eredményt adott:
Azt írta, hogy 558 hibás szektor van rajta és a várható élettartam 74 nap. :banghead:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: zsuk500 2007. 02. 12. 22:15 -kor

#2210 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 00:40

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 22:09

közben feltettem egy másik prog-ot, a Hard Disk Sentinelt. Ez elég lehangoló eredményt adott:
Azt írta, hogy 558 hibás szektor van rajta és a várható élettartam 74 nap. :banghead:

Na így már világosabb. Az 558 szektorral egyelőre nincs gond, ezek reallokált szektorok - lásd a felületi tesztet - ott nincs hiba. A nagyobbik baj, hogy ez a winyó mechanikailag elöregedett - rengeteget ment, lassú a felpörgés (lehet csapágy), bizonytalan a Seek, és erősen ingadozik a felületről visszaolvasott jel.
Egyszóval - el lehet gondolkodni egy új winyó beszerzésén - mert ez még egy darabig biztosan el fog menni, de az állapota nagyon bizonytalan, ez jól kiolvasható a S.M.A.R.T.-ból. (meghibásodás várható)

#2211 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 19:53

Jó estét!
Szóval sajnos már rá kellett jönnöm mi a helyzet. Este Partition Magic megformázta, ahogy kell. Csak sajnos utána már kezdődtek is a gondok. Az XP folyamatosan mindenféle hibaüzenetet köldött, pl hardverhiba miatt stb. nem sikerült a késleltetett írás a meghajtón, nagyon lelassult ebből adódóan, úgyhogy megszületettt a döntés: kuka! CSak azt furcsálom, hogy a gépben szintén Maxtor van ő is sokat ment és per pillanat semmi baja. Ez fele annyi idős volt mint a másik. Persze a garancia rég lejárt!
Mindenesetre köszönöm a segítséget! :respect:

Üdv:Zsuk

#2212 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 18:29

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 9:14

Pedig alighanem nem úszod meg. Winyócsere!!!

Nem úsztam meg, de megy vissza megen. Ez meg kattan néha egyet :(
üdv
tus

#2213 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 09:51

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 0:40

Na így már világosabb. Az 558 szektorral egyelőre nincs gond, ezek reallokált szektorok - lásd a felületi tesztet - ott nincs hiba. A nagyobbik baj, hogy ez a winyó mechanikailag elöregedett - rengeteget ment, lassú a felpörgés (lehet csapágy), bizonytalan a Seek, és erősen ingadozik a felületről visszaolvasott jel.
Egyszóval - el lehet gondolkodni egy új winyó beszerzésén - mert ez még egy darabig biztosan el fog menni, de az állapota nagyon bizonytalan, ez jól kiolvasható a S.M.A.R.T.-ból. (meghibásodás várható)

Azért 558 átheléyezett szektor elég durva, a SMART pedig éppen azért tevékenykedik, hogy ez normál működés közben ne okozhasson hibát-Ha ekkor is megjelennek hibás szektorok, akkor az már rég több, mint komoly baj.. Itt érdekes lenne az időfaktorral foglalkozni: Mikor, milyen ütemben történtek az áthelyezések. A lemez elektromagnetikai tulajdonságai formázással, vagy más módon még jelentősen javíthatóak, ámbár a SMART ténykedése ezügyben elég lehangoló. Nagyon ingadozó működési hőmérséklettel nem meglepő ez az eredmény. Érdekes, felpörgésre-órára számítva abszolút nem öreg vinyó, tehát valószínűbb, hogy a rack hűtetlensége tett rá mély benyomást.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2214 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 20:07

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 9:51

Azért 558 átheléyezett szektor elég durva, a SMART pedig éppen azért tevékenykedik, hogy ez normál működés közben ne okozhasson hibát-Ha ekkor is megjelennek hibás szektorok, akkor az már rég több, mint komoly baj.. Itt érdekes lenne az időfaktorral foglalkozni: Mikor, milyen ütemben történtek az áthelyezések. A lemez elektromagnetikai tulajdonságai formázással, vagy más módon még jelentősen javíthatóak, ámbár a SMART ténykedése ezügyben elég lehangoló. Nagyon ingadozó működési hőmérséklettel nem meglepő ez az eredmény. Érdekes, felpörgésre-órára számítva abszolút nem öreg vinyó, tehát valószínűbb, hogy a rack hűtetlensége tett rá mély benyomást.

Sajnos a mai, garanciaidőre tervezett winyóknál (pláne Maxtor) a 8462 üzemóra nagyon sok. Nem azt mondom hogy ennyi idő után mindegyik tönkremegy, de sok tartalék nincs bennük. Abban igazad van, a használat körülményei is nagyban befolyásolják egy winyó élettartamát (mobilrack, melegedés, hurcolás, rázkódás), de tény hogy a régebbi típusokat sokkal gondosabban tervezték és gyártották. Nekem van több 7 -8 éves winyóm abszolut hibamentesen, a fenti üzemidőnek a többszörösével (szerver, többszázszor 24 óra).

#2215 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:14

558 realloc nem kevés, de nem is sok. Itt tényleg az a döntő, h ez az 558 hogyan jött össze.

8500 üzemóra pedig - ha az a 37 fok valós - pláne nem sok.

Az ilyen "21 nap múlva véged" nálam a blöff kategóriába tartozik.
Ciciman is on borda

#2216 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 22:15

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 20:07

Sajnos a mai, garanciaidőre tervezett winyóknál (pláne Maxtor) a 8462 üzemóra nagyon sok.

Maga a futásidő szerintem nem sok, én több (ugyanolyan) HDD-t láttam otthoni, ki-bekapcsolgatott gépben meghalni, mint egy 24h-ban futó serverben...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2217 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 17:56

Idézet: brd - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 22:15

Maga a futásidő szerintem nem sok, én több (ugyanolyan) HDD-t láttam otthoni, ki-bekapcsolgatott gépben meghalni, mint egy 24h-ban futó serverben...

Valaminek köszönhetően mégis feltűnően sok HDD megy tönkre, röviddel a garanciaidő lejárta után.
Ötlet?

#2218 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 22:11

Így tervezik meg őket, gondolom. Fogyasztói társadalom... Úgy tűnik, a sok kapcsolgatás ártalmasabb, mint a folyamatos üzem. Ill. a megfelelő hőmérséklet is fontos.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2219 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 21. 23:18

Vinyót mechanikailag két dolog vieli meg nagyon: A felpörgés-leállás (ez nagyban ráhat az elektronikára is), és a felmelegedés-kihűlés ciklusok állandó váltakozása, illetve ezek relatíve gyors változása.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2220 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 15:36

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 23:18

Vinyót mechanikailag két dolog viseli meg nagyon: A felpörgés-leállás (ez nagyban ráhat az elektronikára is), és a felmelegedés-kihűlés ciklusok állandó váltakozása, illetve ezek relatíve gyors változása.

Le is vagyon írva, h óránként 5 (öt?) C (szoba)hőmérsékletváltozást szeretnek 1 óra alatt ... tehát ha rányitod a gépedre az ablakot, nem köszöni meg.

Hosszabb távra műanyag mobilrák nem a legjobb megoldás, 7200 rpm és fölötte aktív hűtés kell(ene) a wincsnek. Midi/mini ATX házakban, ahol a tervezés nem szólt másról, csak ócsó legyen, találomra vannak szellőzőlukak fúrva, olyan is lesz a szellőzés.

Szerkesztette: fram 2007. 02. 23. 15:38 -kor

Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »