HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 17. 22:00

Helló!

Az a helyzet, hogy olyan 50 centi magasról lerántottam a laptopomat, (Dell Lattitude) filmet néztem rajta épp. Persze azonnal lefagyott. Látszólag nem lett baja, de valami mégis lehet, mert pl. a Firefox most lefagy, ha elindítom egyfajta ütemes kattogás keretében, és újra is kell indítanom ilyenkor a rendszert. De produkálta már Explorerrel is. A másik, hogy defragmentálni próbáltam, és lefagy a program egy idő után kékhalállal, valami memóriahibára hivatkozva. Ja, és enálkül is elkezdi egy idő után csinálni a kattogást. (Három-négy sorozat kattogás, aztán egy hosszabb "kereső" kattogás, mintha próbálna valamit olvasni a fej.)

A kérdésem az lenne, hogy mi történhetett, valami hibás szektorok keletkeztek, amin adat van? Mit csináljak?

#2402 Felhasználó inaktív   Gjaza 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 17. 22:18

No, még annyi van, hogy a Defrag 3 százaléknál száll el kékhalállal. Hibaüzenet: STOP (memóriacímek) aztán End of dump of phsyical memory. Esetleg virtuálismemória-szemét maradt fizikailag kiírva a vinyóra?

#2403 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 07:10

Egy ilyen működés közbeni leeséstől nagy valószínűséggel mechanikailag kikészült a vinyó a notiban. Olvasta a filmet a fej közben potty, kicsit összekuszálódott a fej a tányéron meg ki tudja mi történt még, szóval nem túl meglepő a diagnózis. Ha módodban áll ments le annyi adatot amennyit tudsz, ha van rajta fontos.
My photos

#2404 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 07:12

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 23:12

Sajnos zárlatos az elektronika (zener dióda, vagy a stab. IC), ezért blokkol a táp védelme.
A Maxtor honlapján a Serial Number alapján leellenőrizheted a garanciát, és útbaigazítást is adnak hogy mi a teendő ilyenkor.

Ahogy mondod. Majd az oldalon regisztrálni kell, hogy visszaküldi az ember, kap egy RMA számot, amit a visszaköldendő csomagra rá kell írni, majd posta. Elvileg pár hét és ha valóban kaka a vinyó, akkor jön az új vinyó a FedEx-el (vagy DHL).
My photos

#2405 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 21. 13:27

Sziasztok!
Van egy sd kártya ami le lett törölve,probáltam get data back for fat,de sajnos nem talált meg rajta a file-okat!Egyéb 5let?
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2406 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 21. 20:15

hazajövök, gép üresben, szivemhez kaptam mer legrosszabb esetben is ujra indul
jo kicsit bosszankodok, bekapcsolom, szépen megjelenik az ide meg a sata listán is minden winyo, de a windows töltö csik után a sata winchesterem ütemes kattogásba kezd és a win nem tud be bootolni ( nem a satán van a win)
ha lehuzom az alaplaprol azt a winyot akkor gond nélkül bebootol
körbetelefonáltam, azt mondják 60000 ft körül van az adatmentés.. mondom kösz
garancia nincs már, 250 gigabytes maxtor winyorol van szó, abbol hogy felismeri a biosz és kattog arra következtetek hogy mechanikai hiba és nem elektronika, de nem vagyok szaki, mi a véleményetek, megszerelhető olcsobban?

#2407 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 07:35

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. jún. 21., csütörtök - 21:15

hazajövök, gép üresben, szivemhez kaptam mer legrosszabb esetben is ujra indul
jo kicsit bosszankodok, bekapcsolom, szépen megjelenik az ide meg a sata listán is minden winyo, de a windows töltö csik után a sata winchesterem ütemes kattogásba kezd és a win nem tud be bootolni ( nem a satán van a win)
ha lehuzom az alaplaprol azt a winyot akkor gond nélkül bebootol
körbetelefonáltam, azt mondják 60000 ft körül van az adatmentés.. mondom kösz
garancia nincs már, 250 gigabytes maxtor winyorol van szó, abbol hogy felismeri a biosz és kattog arra következtetek hogy mechanikai hiba és nem elektronika, de nem vagyok szaki, mi a véleményetek, megszerelhető olcsobban?

A kattogás ami hallassz az a fej össze vissza dobálásának a hangja. Jobb esetben nem tudja prozicionálni a fejet a vinyó és nem tud semmi értelmeset csinálni, rosszabb esetben a fej már össze is maszatolta az adataidat, ha a tányorokhos is hozzáverődött.

Amit te magad meg tudnál csinálni az egy elektronika csere, ami nem orvosolja ezt a gondot, ha a fej mozgatásáért felelős mechanika károsodott.

Azt nyilván te tudod, hogy a rajta lévő adatok nélkülözhetőek vagy sem, ennek tükrében úgyis eldől mennyit szánsz a mentőakcióra.

A mostani helyzeteden nem javít, de későbbiekben jó szolgálatot tehet, ha raid mirror tömbön tartod a fontos adataidat, akkor egy vinyó halál esetén nem kell aggódni az adatvesztés miatt. (nálam bevált)
My photos

#2408 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 22. 11:46

milyen uj winyot vegyek, ha nem érdekel a gyorsaság, csak az élettartam és ne legyen forró?
ugyis csak adat winyo lenne

#2409 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 07:25

Sziasztok!

Egy jóbarátom hasonlóan járt, mint a ADAM, az áldozat egy 80 GB-os SATA-s Maxtor DiamandMax Plus 9, ami tönkrement.

Dolgozott a géppel, majd az lefagyott, újraindítás után semmi nem történt, csak gondolkozott a gép, 1-2 percnyi állás után ismét megpróbálta bekapcsolni, ekkor pedig ütemes kattogásba kezdett...

Egy dolgot tudtunk kipróbálni: van neki egy ugyanilyen vinyója, és átcseréltük az elektronikát, sajnos nem segített...ugyanúgy bekapcsoláskor ütemes kattogásba kezd.
Fontos munkaanyagok voltak rajta, egy részéről semmilyen mentés sincs. :(

Van valaki itt a fórumon, aki ezek után helyreállításra vállalkozna, vagy mindenképpen valami "profi" céghez kellene fordulni?

Szerkesztette: Kory 2007. 06. 28. 07:25 -kor

#2410 Felhasználó inaktív   port 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 19:11

Sziasztok!
Hitachi 80-as IDE vinyó, 2006. márciusi gyártás. Gép tökéletesen működik, este 11-kor kikapcs., majd 11.30-kor be. Windows be sem töltődött már, nagyon halk kattogás...
Tartalék vinyó be, de rendkívűl lassan töltődik, ha a hibás is a rendszerben van. Egyébként így sem tudja olvasni a rossz vinyót. Valami hibás memóriaterületről ad hibaüzenetet.
Olvashatóvá lehet még egyszer tenni a vinyót vagy simán kuka?

#2411 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 06:59

Idézet: port - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 20:11

Sziasztok!
Hitachi 80-as IDE vinyó, 2006. márciusi gyártás. Gép tökéletesen működik, este 11-kor kikapcs., majd 11.30-kor be. Windows be sem töltődött már, nagyon halk kattogás...
Tartalék vinyó be, de rendkívűl lassan töltődik, ha a hibás is a rendszerben van. Egyébként így sem tudja olvasni a rossz vinyót. Valami hibás memóriaterületről ad hibaüzenetet.
Olvashatóvá lehet még egyszer tenni a vinyót vagy simán kuka?

Ezt csak adatmentő cég tudja olvashatóvá tenni valószínűleg. Ha van még rá gari fontos adat akkor gariztasd le, ma már elég sok kisker is tovább adja a 3 év garit, ha ilyen nincs nézd meg van-e még rá gyári gari, ha az sincs akkor papírnehezék.
My photos

#2412 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 08:34

Idézet: Kory - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 6:25

Sziasztok!

Egy jóbarátom hasonlóan járt, mint a ADAM, az áldozat egy 80 GB-os SATA-s Maxtor DiamandMax Plus 9, ami tönkrement.

Dolgozott a géppel, majd az lefagyott, újraindítás után semmi nem történt, csak gondolkozott a gép, 1-2 percnyi állás után ismét megpróbálta bekapcsolni, ekkor pedig ütemes kattogásba kezdett...

Egy dolgot tudtunk kipróbálni: van neki egy ugyanilyen vinyója, és átcseréltük az elektronikát, sajnos nem segített...ugyanúgy bekapcsoláskor ütemes kattogásba kezd.
Fontos munkaanyagok voltak rajta, egy részéről semmilyen mentés sincs. :(

Van valaki itt a fórumon, aki ezek után helyreállításra vállalkozna, vagy mindenképpen valami "profi" céghez kellene fordulni?

Üdv!

Ha lényegesek az adatok akkor keress meg:  MSN és mail: adatmentes@hotmail.com
De érdemes nem maxtort használni a jövőben.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2413 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 11:07

Nálam van 2 ilyen hdd is ami ide-n illetve SATA-n keresztül nem működik (egy samsung 160-as, és egy 160-as SATA-s maxtror) sehol, viszont Usb-s összeköttetéssel meg tökéletes  :)
Szal érdemes ezzel is próbálkozni  :)

A hibajelenség ugyanez mind2 HDD-nél. (bootnál csak kattog)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 07. 02. 11:07 -kor

#2414 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 12:32

üdv!

utóbbi ~1 hónapban méret és csatolófüggetlenül sorra hozzák vissza a fél és egy év közötti hitachi winyókat. gyenge/rossz széria, vagy valami egyéb gond lenne hitachi winyókkal?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2415 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 22:32

Helló!
Nekem hasonló tapasztalataim vannak Maxtor-t illetőleg. Kb. egy éve csinálta, hogy hazamentem, bekapcs és loading közben kattant nem is egyet, aztán megállt, képernyő megfagyott és már csak a bekapcs ill. reset gombra reagált (a reset felesleges volt mert utána megint ugyanoda jutottam). Másnap, harmadnap ugyanaz. Na, mondom visszaviszem a boltba, cseréljék ki. A boltban rákötötték az ottani számítógépre, ment. Azóta megvan és ezt a hibát azóta nem művelte. Mostanában valamikor gondol egyet és egyszerűen lekapcsol, nemcsak Windows alatt, hanem egyszer egy UHU Linux Live CD futtatása közben is megfagyott. De ilyen legutóbb 3 hónapja volt, azóta nincs. Van viszont egy furcsa hang bootolás, másolás, írás, de még BIOS-ba munkálkodás közben is. Ha valakinek esetleg ötlete lehet, hogy ez mi lehet, megirhatja, engem már nem nagyon érdekel. Addig megy amíg megy.

#2416 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 04:46

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 12:32

üdv!

utóbbi ~1 hónapban méret és csatolófüggetlenül sorra hozzák vissza a fél és egy év közötti hitachi winyókat. gyenge/rossz széria, vagy valami egyéb gond lenne hitachi winyókkal?

Pontosabban, nálunk is jönnek vissza, DE 95%-ban olyan gépekből, ahol GAGYI tápegységek működnek!
FSP, enermax, Chieftec, stb. márkás tápok alatt valamiért nem böglenek :think:  :smoker:  ;)
A WD-k is nagyon érzékenyek a tápfeszre.

#2417 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 10:55

Sziasztok!

Lefuttattam egy rutin scandisk-et a C: meghajtón, mert néha asszonypajtás csak úgy kihúzza a gépet. Talált 4 kbyte bad sectort. Hát, nem nyugodtam meg. Elolvastam a topik első hozzászólását és elkezdtem tovább is olvasni. Megtaláltam az IBM DFT progiját, floppy-ra ki és elemzés.

A SMART kondíció szerinte GOOD, viszont a merevlemez defective, ugyanis vannak rajta rossz szektorok :(

Ez egy negyed terás vinyó, van rajta 4 partíció. Most írok ki mindent, szerencsére a fontos adatok backup alatt álltak korábban is.

Van értelme annak, hogy a DFT-vel megpróbáljam megjavítani a meghajtót? Úgy tudom, hogy a vinyókon van egy rejtett terület, amit a gép nem lát igazából. Viszont ide tudja allokálni a hibás szektorokat, innen kigazdálkodik magának cserébe. Ha már az oprendszer is látja, akkor annyira sok van, hogy elfogyott a bónusz terület. Tehát szaporodik és ez nem jó.
Két lehetőség van a javításra, egy mindent törlő és egy csak javító. Persze a javítás alatt álló részekről elmegy az adat, de ha úgysem tudja olvasni, akkor már kampeca alighanem.

Még egy infó: lefuttattam a teljes scandisk tesztet is (amikor a lemez felületén is végigmegy). Nos, ez merevre fagyott, amikor eljutott egy ideig a surface test szakaszban.

Ez nem jelent jót, nem? Remélem, hogy nem vagyok itt :offtopic: , ha mégis, akkor elnézést kérek!
Üdv!
.
.
.

#2418 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 11:36

Sajnos a merevlemezgyártók az üzleti érdekeik miatt kevésbé érzékenyre készítik azt az algoritmust, amely hibásnak minősít egy sector-t, mint az OS-ek ugyanilyen rutinjai. Ezért a hibás sector-ok az OS számára sokszor már akkor kezdenek megjelenni, amikor az első néhány hibás sector "létrejön" a HDD-n. A DFT, nem tudom, hogyan "javít" én a hasonló HDD-kre a HDDRegenerator nevű programot használom előszeretettel, ez egy olyan HDD esetében, ahol nem növekszik az OS számára is látható hibás sector-ok száma, teljes megoldást nyújt, vagyis valahogyan megszünteti a hibás sector-okat (az OS számára, de a SMART-ban ott maradnak), még akkor is, ha a HDD-n már elfogytak a javításra elkülönített sector-ok (ez utóbbit, nem tudom, hogyan csinálja, ne kérdezd).
Egyébként amikor az OS lemezellenőrző programja hibás sectort-t talál, érdemes kicsit várni, ugyanis lehet, hogy a HDD pont ilyenkor cseréli ki az adott sector-t. Ha ilyenkor nyomsz egy reset-et, akkor ez nem történik meg...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2419 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:13

Idézet: brd - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 11:36

.
.
.
A DFT, nem tudom, hogyan "javít" én a hasonló HDD-kre a HDDRegenerator nevű programot használom előszeretettel, ez egy olyan HDD esetében, ahol nem növekszik az OS számára is látható hibás sector-ok száma, teljes megoldást nyújt, vagyis valahogyan megszünteti a hibás sector-okat (az OS számára, de a SMART-ban ott maradnak), még akkor is, ha a HDD-n már elfogytak a javításra elkülönített sector-ok (ez utóbbit, nem tudom, hogyan csinálja, ne kérdezd).
.
.
.

Az a baj, hogy ha már bad sector, akkor én elvesztem a bizalmat. Most az a stratégia, hogy holnap veszek egy 80 gigásat, arra rámegy a rendszer és asszonypajtás fordítós munkái (plusz telebank, levelezése, hogy tudjon dolgozni), aztán már offline el tudom vinni gariztatni a mostani vinyót. 3 év garival vettem, még nem járt le szerintem…

Így gyakorlatilag megvalósul az, amit régen szerettem volna, hogy van két külön vinyó. Egyik csak rendszer és programok, a másik meg az adatok. Ha elég halk mindkettő, akkor nem lesz nagy zaj. A mostani technika hangerejével elégedett vagyok, így hasonlót választok újra.

Köszönöm a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#2420 Felhasználó inaktív   woudou 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 11. 17:06

HI! 
Bárki aki tudna segísen nekem! :confused:
Igaz hogy nem vinyóról volna szó hanem egy egy másmilyen adathordozóról, névszerint egy DVD-RW-ről,de kérlek segítsetek!

A gond az hogy volt rajta néhány film , én meg mert jó fej gyerek vagyok hát kölcsön adtam a haveromnak :pokeas: , ott volt nála pár hétig és most amikor meg akartam volna nézni hogy mi is volt rajta, azt látom hogy teljesen mást tartalmaz.
úgy hogy most azt szeretném megtudni hogy van-e lehetőség arra hogy megtudjam mit is tartalmazott a DVD-RW-m. (azt ne kérdezzétek hogy gyors vagy teljes törölve lett,Ha lehet írjátok meg melyik lehetőség esetén mit lehet tenni)
Ja és nem akarom visszanyerni az adatokat,csak megtudni hogy mi volt rajta az előző íráskor.

Ha bármilyen segítséget is tudtok nyújtani én azt megköszönöm!

Szerkesztette: woudou 2007. 07. 11. 17:07 -kor

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.