HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2681 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 18. 12:31

Idézet: brd - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 14:48

Straum: Csak úgy megjegyzem, szerintem a CAP limit jumpert raktad fel a HDD-re, és nem slave-nek tetted be. ;) Ugyanis, Samsung-nál slave úgy lesz, hogy nincs master és cable select jumper sem a HDD-n.

Viszont a rajta levo matrican a slave allasban fenn van a CAP limiter jumper...

Egyszer mar beszoptam ezt egy SP0411N-nel. :reklamacio:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 11. 18. 12:33 -kor

#2682 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 16:19

Sziasztok!

Samsung SP0802N vinyóról lenne szó. Nem látja sem a BOIS, sem az XP. Folyamatosan 1 hosszú, 6 rövid led jelzés érkezik a rack-ből. Mit jelenthe ez?

#2683 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 08:52

Idézet: Blöff - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 16:19

Sziasztok!

Samsung SP0802N vinyóról lenne szó. Nem látja sem a BOIS, sem az XP. Folyamatosan 1 hosszú, 6 rövid led jelzés érkezik a rack-ből. Mit jelenthe ez?

Háááát őőő, szerintem a rack nem tud jelzéseket küldeni. Szerintem inkább az következik be, hogy valamiért lekattan a hdd, és reseteli magát. Az egy hosszú kattanás pl a nem megfelelő tápellátást, a 6 rövid pedig a fej bepozícionálását jelentheti. Így látatlanban...

#2684 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 09:01

Idézet: edk - Dátum: 2007. nov. 19., hétfő - 7:52

Háááát őőő, szerintem a rack nem tud jelzéseket küldeni. Szerintem inkább az következik be, hogy valamiért lekattan a hdd, és reseteli magát. Az egy hosszú kattanás pl a nem megfelelő tápellátást, a 6 rövid pedig a fej bepozícionálását jelentheti. Így látatlanban...

Félreértettél! Nem kattanások vannak, hanem a rack ledje (piros) így villog: 1 hosszú, 6 rövid folyamatosan.

#2685 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 19. 20:10

Uraim!
  Mi történt ezzel a fórummal, hogy ennyire leült? 24 óra alatt 2 hozzászólás?

#2686 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 07:49

A már bezárt témában le volt írva a megoldás. A sípolást a motor szenvedése is okozhatja, sem a rack-ben, sem a HDD-ben nincs "hangszóró", ami sípoló jeleket (másik topik) adna ki magából.

Az hogy a rack lemezművelet ledje hogy villog, nem sokat jelent szerintem. Csak azt jelzi, hogy valamiért nem tudott elindulni a HDD. Otthoni javítás szerintem felejtős.

Szerkesztette: Kory 2007. 11. 21. 07:49 -kor

#2687 Felhasználó inaktív   Nor-bert 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 22. 12:35

Vennék Samsung SV0802E/NPS HDD-t. (5400rpm 80GB)

#2688 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 13:51

Üdv adott egy maxtor 6y160po vinyó amivel semmi baj ,de fogta magát és a smartot lekapcsolta és így minden monitorozó progi nyűgösködik vele.Hogy a fenébe kell ezt viszakapcsolni?Esetleg ez elektronikai hiba is lehet nem?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2689 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 07:41

Samsung HD321KJ 320 GB-os hdd-n megvannak az adatok, de nem bootol róla a gép.
Hogyan lehet helyrehozni a MBR-ot?

Köszi!

u.i.
- Egy Western Digital 250 GB-os hdd-m is kipurcant, de az teljesen.
- Egy másik Samsung tökéletesen működik már vagy három éve.

#2690 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 09:21

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 7:41

Samsung HD321KJ 320 GB-os hdd-n megvannak az adatok, de nem bootol róla a gép.
Hogyan lehet helyrehozni a MBR-ot?

Köszi!

u.i.
- Egy Western Digital 250 GB-os hdd-m is kipurcant, de az teljesen.
- Egy másik Samsung tökéletesen működik már vagy három éve.

XP CD be, Boot, Recovery Console, Fixboot, Fixmbr. Ennyi!!!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2691 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 03:11

Ezt már mind megcsináltam! De azért köszi! Sajnos így sem jó!  :(

#2692 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 06:21

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 2:11

Ezt már mind megcsináltam! De azért köszi! Sajnos így sem jó!  :(

A hdd állapota 100%-os? (Ezt nem árt ellenőrizni, pl egy másik gépben lévő oprendszeren mondjuk HDSentinellel)
Ha igen, akkor egy XP CD kell.
Bebootolsz, Enter -> F8 -> ha megtalálja a régi oprendszert akkor "J" mint javítás. (Javító telepítés)
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2693 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 14:51

Köszi a választ!
Az Everesttel néztem a SMART adatokat. Minden sorban 'Rendben' szerepel. 'Mindig rendben' vagy 'Az érték normális' van mindenütt.

Amint írtam, nem bootol a gép erről a winchesterről, tehát a boot szektor/MBR érvénytelen. Ezt kellene valahogy helyrehozni.

#2694 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 20:06

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 13:51

Köszi a választ!
Az Everesttel néztem a SMART adatokat. Minden sorban 'Rendben' szerepel. 'Mindig rendben' vagy 'Az érték normális' van mindenütt.

Amint írtam, nem bootol a gép erről a winchesterről, tehát a boot szektor/MBR érvénytelen. Ezt kellene valahogy helyrehozni.

megpróbáltad a javító telepítést?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2695 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 30. 07:50

Idézet: Harry - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 14:51

Köszi a választ!

Francot kell javítótelepítés. Telepítőlemezről belelépsz javítókonzolba (felkínálja), és ott a fixmbr, majd fixboot parancsokat kell kiadni (kapcsolók ügyében /? kapcsolóval)

Ja, hogy ezen túlvagy már. chkdsk /p is volt a konzolon? Ha logikai hiba van a lemezen, akkor a fixmbr, fixboot lehet sikertelen!
Most nézem, XC is a a konzolra gondolt, nem a javítótelepítésre: A két dolopg nem ugyanaz!

A vinyó egyedüli lemezeszközként sem hajlandó indulni?

Szerkesztette: didyman 2007. 11. 30. 07:53 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2696 Felhasználó inaktív   Hmaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 09:01

Már elég régi a probléma, de még mindig nem volt rá érkezésem, hogy esetleg elvigyem a winyót, gondoltam próbát teszek itt: egy 200 gigás Samsung Sp2014N típusú winyóm van. mg Májusban történt, hogy picit megkoccantottuk valamiért, utána leállt. Újrakapcsolásnál bootolni akart, de nem lehetett... Ezek után próbálkoztam alternatív megoldásokkal, és végül odáig jutottak, hogy a kábeleket megigazítottam, ki-bedugtam őket és végül helyre állt a dolog, mintha kontakt hibás lett volna... Egy hétre rá ugyanez megtörtént, azóta két havonta újra előjön ez a probléma. Az említett két napról napló is került a hd sentinelbe, és azóta 80%-on van a kondíció, "beavatkozásra" nincs szükség, minden működik, azzal a nem kicsit zavaró gonddal, hogy látványosan lassabb a gép, már csak a windows felállása alatt is... Tudtok valamit esetleg a hiba hátteréről, okáról? Van-e megoldás? Még garanciális, tehát nagy valószínűséggel visszavisszük a napokban, vajon kicserélik, megoldják a problémát? Ha más nem, engem igazán a háttere érdekel a dolognak, mert már nagyon bosszantó... Előre is köszi a válaszokat

#2697 Felhasználó inaktív   Tgabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 11:42

Szevasztok.

Van egy 200 Gbyte-os Samsung ATA winchesterem (SP2014N). A múltkor volt egy áramkimaradás
és akkor keletkezett egy rossz szektor. Úgy tudom, hogy vannak a winchesteren tartalék szektorok
amiket ilyenkor allokál a rossz helyett. Hogy tudom erre "rávenni" a winchestert? :think:    Más baj nincs vele, de zavar az az egy rossz szektor.  :confused: 
Köszi a választ.

Tgábor

#2698 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 00:30

Idézet: Tgabor2 - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 11:42

Szevasztok.

Van egy 200 Gbyte-os Samsung ATA winchesterem (SP2014N). A múltkor volt egy áramkimaradás
és akkor keletkezett egy rossz szektor. Úgy tudom, hogy vannak a winchesteren tartalék szektorok
amiket ilyenkor allokál a rossz helyett. Hogy tudom erre "rávenni" a winchestert? :think:    Más baj nincs vele, de zavar az az egy rossz szektor.  :confused: 
Köszi a választ.

Tgábor

Az átallokálható szektorok helye sajnos nem tetszőleges. Cilinderenként van erre a célra fenntartva bizonyos számú szektor (általában 64, vagy 128). Ha az adott cilinderen ez betelik, akkor sajnos a hiba ott marad! Legalábbis ami meghaladja az áthelyezhető mennyiséget. Hibás szektor amúgy ritkán keletkezik egymagában.
Esetleg megpróbálhatod a HDD regenerátort futtatni. (A Hirens bootcd-n rajta van.)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2699 Felhasználó inaktív   Tom Clancy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 20:36

Hello.

Nemrég vettem egy Samsung 320 gigás vinyót (SATA2, 16MB Cache), aminek kattogott a fejegysége (win telepítőben formázás meg is állt), visszaküldtem, kaptam helyette egy WD-t, ugyanilyen paraméterekkel és ezzel is gondjaim vannak. Első alkalommal látta a BIOS, majd mikor kiléptem belőle és újraindult a gép - hogy wint telepítsek cd-ről - akkor a telepítő be sem jött, a hardvervizsgálatnál lefagyott. RESET, majd a bootnál KÉPTELEN felismerni a vinyót, FAILURE válasszal és nem enged tovább, F1-re WAIT felirat és áll, BIOS-ba sem enged belépni (!). Visszatettem a régi vinyót is mellé (Samsung PATA 120GB), az sem segít, mégha az van a bootra állítva, akkor sem megy tovább a boot.

Viszont van még egy fontos dolog: amikor bekapcsolom a gépet, a lemez felpörög, de utána mintha leállna és nyekereg, kattog (halkan) egy picit, aztán abbahagyja. Emiatt gondolom hogy gyári hibás lehet, de azért kíváncsi vagyok szakértőbb véleményekre, mert nem akarom potyára visszaküldeni mégegy cserére.

+BIOS legfrissebb (ASUS P4P800E-Deluxe, v1009)
+megpróbáltam az 5-6 pinre jumpert tenni (SATA1 komp. érdekében), ez sem segített

Köszi előre is a válaszokat!

Szerkesztette: Tom Clancy 2007. 12. 01. 20:39 -kor

#2700 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 21:21

Idézet: Tom Clancy - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 19:36

Hello.

Nemrég vettem egy Samsung 320 gigás vinyót (SATA2, 16MB Cache), aminek kattogott a fejegysége (win telepítőben formázás meg is állt), visszaküldtem, kaptam helyette egy WD-t, ugyanilyen paraméterekkel és ezzel is gondjaim vannak. Első alkalommal látta a BIOS, majd mikor kiléptem belőle és újraindult a gép - hogy wint telepítsek cd-ről - akkor a telepítő be sem jött, a hardvervizsgálatnál lefagyott. RESET, majd a bootnál KÉPTELEN felismerni a vinyót, FAILURE válasszal és nem enged tovább, F1-re WAIT felirat és áll, BIOS-ba sem enged belépni (!). Visszatettem a régi vinyót is mellé (Samsung PATA 120GB), az sem segít, mégha az van a bootra állítva, akkor sem megy tovább a boot.

Viszont van még egy fontos dolog: amikor bekapcsolom a gépet, a lemez felpörög, de utána mintha leállna és nyekereg, kattog (halkan) egy picit, aztán abbahagyja. Emiatt gondolom hogy gyári hibás lehet, de azért kíváncsi vagyok szakértőbb véleményekre, mert nem akarom potyára visszaküldeni mégegy cserére.

+BIOS legfrissebb (ASUS P4P800E-Deluxe, v1009)
+megpróbáltam az 5-6 pinre jumpert tenni (SATA1 komp. érdekében), ez sem segített

Köszi előre is a válaszokat!

Milyen tápegység van a gépben?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.