HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:29

Na itt van egy gold chart, amelyen látható, hogy 99-2000-ben volt a mélyponton

Csatolt fájl:

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#162 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:33

Itt meg egy dollár-frank chart - 99-2000-ben csúcson volt a dollár

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  chf.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: Miki2 2005. 10. 19. 12:33 -kor

#163 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:42

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 11:05

az is csak drágább lesz olcsóbb nem, nincs igazam?

18 évvel ezelőtt 500 dolcsi volt egy ounce arany, 5 évvel ezelőtt pedig pont a felét érte.

Csatolt fájl:

#164 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:00

Most a FED kamatelemésére számít a piac, ez dollár emelkedést eredményezi, tehát ez alapján az arany csökkenni fog. Jól mondom? Akkor dollárt kell venni...

#165 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:11

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:00

Akkor dollárt kell venni...

És/vagy aranyrészvényt shortolni. Vagy aranyat eladni (annak a pofátlan bávnak)

Egyébként én nem a fed-es emelési várakozások miatt tartom 2006-ot az usd évének, hanem a sokéves chartok igéztek meg.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Miki2 2005. 10. 19. 13:18 -kor

#166 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:14

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 13:20

:reklamacio:  :D  :D  :omg:

Baszod alásan, percre pontosan akkor foglalkoztál MOL-vétellel, amikor beindult a zuhanás. Az ilyen embereket elégették a középkorban  :D
Most pedig jössz az arannyal. Figyi! Az arany árfolyammozgása szinte pontosan a dollár inverze, és a dolcsi most pattant el sokéves mélypontjáról, tehát az elkövetkező egy-két évben majdnem ugyanolyan mértékű aranyár-csökkenés várható, amennyi dolláremelkedés (20-40%).

Mindjárt szerzek egy gold-chartot.

Ezt nem értem! Most hülye vagyok vagy jó? :D

Ha zuhan az azt jelenti, hogy szarér - hugyér lehet venni részvényt nem? És előbb utóbb csak felmegy?

Az arany, is hosszútávú befektetés lenne, de ezek szerint azt nem éri meg akkor megvenni nem?

#167 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:20

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:14

Ha zuhan az azt jelenti, hogy szarér - hugyér lehet venni részvényt nem? És előbb utóbb csak felmegy?

Az arany, is hosszútávú befektetés lenne, de ezek szerint azt nem éri meg akkor megvenni nem?

Ha zuhan akkor tényleg olcsón lehet részvényt venni, de mondjuk akkor amikor vége a zuhanásnak, ha még az elején veszed az cumi. A mostaninak még nincs vége. Ma megint elég brutál hírek vannak mindenhol a jövő évi meg az idei hiányról. Már 20ezer alatt a bux, -4,5%. Az euro bevezetésével meg már Bulgária is jobban áll :(
Az arany most csúcson van a chartok szerint, a kérdés hogy megy-e még följebb. Ha a dollár erősödni fog akkor az arany lejjebb megy, tehát csak később érdemes venni, amikor olcsó. Addig lehet rá gyűjteni :)
Azért megnéznék egy olyan chartot is ami az arany és az olaj árát hasonlítja, hogy ott mi a helyzet.

#168 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:21

Ha gazdag tőzsdés lennék, te lennél az első és legjobban megfizetett alkalmazottam.  :D

#169 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:23

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:20

Az arany most csúcson van a chartok szerint, a kérdés hogy megy-e még följebb.

Még mehet, de már közel van az 500 dolláros sokéves csúcshoz. Persze azt is jó lenne tudni, hogy az 1.36-os eur/usd árfolyam trendfordulót jelentett-e a dollárnak.

#170 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:24

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:20

Ha zuhan akkor tényleg olcsón lehet részvényt venni, de mondjuk akkor amikor vége a zuhanásnak, ha még az elején veszed az cumi. A mostaninak még nincs vége. Ma megint elég brutál hírek vannak mindenhol a jövő évi meg az idei hiányról. Már 20ezer alatt a bux, -4,5%. Az euro bevezetésével meg már Bulgária is jobban áll :(
Az arany most csúcson van a chartok szerint, a kérdés hogy megy-e még följebb. Ha a dollár erősödni fog akkor az arany lejjebb megy, tehát csak később érdemes venni, amikor olcsó. Addig lehet rá gyűjteni :)
Azért megnéznék egy olyan chartot is ami az arany és az olaj árát hasonlítja, hogy ott mi a helyzet.

Chart = ez a grafikon? :D Okítsatok már vazze... :D

Tényleg zuhanni fog, ahogyan nézem, hát ez a 2010es Euro szerintem úgysem jön össze... De meglátjuk!

#171 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:24

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:21

Ha gazdag tőzsdés lennék, te lennél az első és legjobban megfizetett alkalmazottam.  :D

Tárgyaljunk róla! :D

#172 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:27

Lejtőn a nyugat-európai tőzsdék...

#173 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:27

Egyébként ha vennék akkor csak rövid távra, amíg még megy föl egy kicsit. Vagy olcsóér, Törökbe :)
Volt egy előadás befektetésekről a mindentudás egyetemén, ott azt mondta a faszi hogy hosszú távon minden jóra fordul, csak az a baj hogy hosszú távon meghalunk :)

#174 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:29

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:27

Egyébként ha vennék akkor csak rövid távra, amíg még megy föl egy kicsit. Vagy olcsóér, Törökbe :)
Volt egy előadás befektetésekről a mindentudás egyetemén, ott azt mondta a faszi hogy hosszú távon minden jóra fordul, csak az a baj hogy hosszú távon meghalunk :)

Hát igen... Meg én azt nem értem, hogyha mondjuk amennyivel mondjuk 5 év múlva többet fog érni a részvényem, annyival drágább is lesz az élet nem? Kérdés az, hogy amit ezen felül hoz a részvény, az mindenképp megéri nem?

#175 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 13:32

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:29

Hát igen... Meg én azt nem értem, hogyha mondjuk amennyivel mondjuk 5 év múlva többet fog érni a részvényem, annyival drágább is lesz az élet nem? Kérdés az, hogy amit ezen felül hoz a részvény, az mindenképp megéri nem?

A várható hozamot érdemes csökkenteni a várható inflációval ha azt akarod tudni hogy érdemes-e belevágni. Ez a baj a betétlekötéssel, reál hozama alig van, kb az értékvesztést tudod kivédeni vele. Egy hosszú távra összerakott, diverzifikált részvényportfólióval majdnem ugyanez a helyzet.

#176 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 14:10

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:32

A várható hozamot érdemes csökkenteni a várható inflációval ha azt akarod tudni hogy érdemes-e belevágni. Ez a baj a betétlekötéssel, reál hozama alig van, kb az értékvesztést tudod kivédeni vele. Egy hosszú távra összerakott, diverzifikált részvényportfólióval majdnem ugyanez a helyzet.

Hát igen, ha az ember előrelátó lenne... :D

#177 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 20:07

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 14:32

emelkedő piacon azért nem hoz olyan keveset a részvény...

az biztos, hogy ma rendesen beszakadt :)
forint gyengül, kötvényhozamok emelkednek folyamatosan.

én most kötöttem le 1 hónapos betétbe. addig nem számítok semmi jóra, majd utána meglátjuk mi lesz..

euro vételen is gondolkodtam, de nem bíztam tartós forintgyengülésben. bár most egyre több oldalról hallom, hogy ezt várják. középtávon mindenképp

még lehet, hogy benevezek rá és lecserélem a betétet

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 19. 20:07 -kor

#178 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 07:54

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 21:07

emelkedő piacon azért nem hoz olyan keveset a részvény...

Emelkedő piacon nem, de most egy darabig nem látunk olyat szerintem :(
Na mindegy, majd meglátjuk. Most úgysincs pénzem

#179 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 16:25

Sziasztok!

A következőben fordulok hozzátok.Jelenleg OTP-s számlával rendelkezek ahol 2,3 honapra szoktam lekötni a felesleges lovémat.De mostanába valami nevetséges kamatokat adnak.Jelenlegi lekötésemre 3,75% éves kamatot biztositottak.Elkezdtem nézegetni a többi pénzintézetet, van pár jelöltem is /HVB,MKB/, de szivessen vennék más ajánlatot ha van valami jobb.
Köszi.

üdv:Csecse

#180 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:26

Idézet: Csecse13 - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 17:25

Sziasztok!

A következőben fordulok hozzátok.Jelenleg OTP-s számlával rendelkezek ahol 2,3 honapra szoktam lekötni a felesleges lovémat.De mostanába valami nevetséges kamatokat adnak.Jelenlegi lekötésemre 3,75% éves kamatot biztositottak.Elkezdtem nézegetni a többi pénzintézetet, van pár jelöltem is /HVB,MKB/, de szivessen vennék más ajánlatot ha van valami jobb.
Köszi.

üdv:Csecse

Inkább nézd meg az ajánlatokat - pénzintézettől függetlenül - és az alapján dönts.
A legtöbb banknak van betét - befektetési alap összekötött ajánlata, ami azt jelenti h a pénz felét betétben lekötöd (erre magasabb kamatot ajánlanak és általában 2-3 hó a futamidő, de ebben nem vagyok biztos) a másik felét pedig valamilyen befektetési alapba teszed (ilyenje van pl. CIB, HVB, Erste, K&H, Citibank, Budapest Bank stb. - különböző neveken persze, de lényegében ugyanarról szól).
Ami még jó: piaci indexált betétnek hívják, de ez már kevesebb helyen elérhető. Jellemzően jóval magasabb kockázattal mint egy sima betét. Általában HUF-EUR árfolyamkockázatra játszik és ettól függően vagy nagyon magas kamatot fizet, vagy majdnem semmit - és ezt olykor időarányosan súlyozzák is.
Vagy vannak még olyan számla/kártya szolgáltatások, ami rugalmas (akkor nyúlsz a pénzedhez amikor akarsz) és jellemzően egy pénzpiaci befektetési alaphoz van kötve a hozama (mostanában 7% körül hirdetik, de ez a jövőben valszeg lefelé fog menni...  :( )
Ennyi jutott eszembe... :think:
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.