HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 21. 20:29

Sipi- valami brókercégnél nyitsz számlát, és 0,5-1% körüli jutalékért cserébe vesznek olyan részvényt amit csak akarsz.
(negyedévente 2,5k körüli számlavezetési díj van)

mindenki otp-t akar venni. rengetegen nyitnak nálunk is számlát, hogy hozzanak be lét és otp-t vegyenek...
de közel se biztos hogy érdemes venni. imho inkább mol, telekom... persze otp is lehet jó, de érdemes elolvasni amit perzecutor linkelt és elgondolkozni rajta (nem mondom hogy feltétlen és mindenben tökéletesen igaza van, meg pártatlanul írni se könnyű), én is épp most akartam linkelni (még napközben olvastam nyilasi blogján).

szerencsével az a 8% könnyen megvan pár nap/hét alatt. de lehet bukni is, nincs tuti biztos tipp sajnos.
írok privit mindjárt.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 10. 21. 20:31 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#582 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 20:52

Közben kerestem és azt találtam, hogy az ebroker az nekem havidíja 0 forint volna és 0,55% (min 150 Ft) a véltel/eladás. Találtam még az equitas.hu -t, ahol ugyancsak havidíjmentes, de 0,25% (mint 150 Ft) a díj. Azthiszem, még olvasnom kell először egy kicsit :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 10. 21. 20:52 -kor

#583 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 20:59

Detto ugyananbban a cipoben jarok, mint te, Sipi-. Szolj, ha megtalaltad a tuti megoldast. :)

#584 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 21:06

Ha csak egyszeri alkalommal akarsz a Cibnél részvényezni, az internet bankon keresztül is lehet ilyen megbízásokat kiadni, csak kérned kell a fiókodban.

Kicsit belassul néha és semmi plusz szolgáltatása (árfolyam meg ilyesmi) nincs, azokat a fő Cib site-on lehet nézni. Jutalék nem túl magas asszem, és arra SZVSZ tök elég, hogy most bevásárolj és ülj rajta 1-2 évig...

Gyors pörgésre viszont nem jó, mert az eladások értékét csak 3-4 nap múlva írják jóvá, addig ülnek a pénzeden.
LY

#585 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 21:44

Ez az eBrokerre is vonatkozik? Az is a CIB-e, nem?

#586 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 21:56

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 22:44

Ez az eBrokerre is vonatkozik? Az is a CIB-e, nem?

Az eBroker külön történet szvsz. Külön szerződés, rendes bróker program adatszolgáltatással.

A másik meg egy szimpla CIB-es értékpapírszámla. Nyitsz egyet, amin a CIB-es nebtbankon keresztül lehet eladni meg venni (valszeg drágábban mint az eBrokeren) és itt vége is a lehetőségeknek. Arra elég, ha hosszú távra veszel valamit, nem napi szinten kereskedsz.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 10. 21. 21:57 -kor

#587 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 22:01

azért nem mind1, hogy cib ebrokernél 1 részvény vételénél és eladásánál is 0,55%, azaz összesen 1,1% jutalékot számonak fel (ha jól értelmezem), vagy equilornál a vétel+eladásra számolnak fel 0,8%-ot.
persze egyszeri tranzakciónál, aktív kereskedés nélkül nincs nagy jelentősége ennek sem.

ráadásul cib ebroker standard csomaghoz én látok 330 forintos havidíjat, bár ez még nem sok, de 15 perces késleltetett adatok realtime helyett... bár ha valaki nem akar aktívan kereskedni, annak elég ez.

Laa-Yosh szerintem részvényeket mindenhol T+3 napos elszámolással tudsz kereskedni. a részvény már csak ilyen...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 10. 21. 22:04 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#588 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 22:13

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 23:01

azért nem mind1, hogy cib ebrokernél 1 részvény vételénél és eladásánál is 0,55%, azaz összesen 1,1% jutalékot számonak fel (ha jól értelmezem), vagy equilornál a vétel+eladásra számolnak fel 0,8%-ot.
persze egyszeri tranzakciónál, aktív kereskedés nélkül nincs nagy jelentősége ennek sem.

ráadásul cib ebroker standard csomaghoz én látok 330 forintos havidíjat, bár ez még nem sok, de 15 perces késleltetett adatok realtime helyett... bár ha valaki nem akar aktívan kereskedni, annak elég ez.

Laa-Yosh szerintem részvényeket mindenhol T+3 napos elszámolással tudsz kereskedni. a részvény már csak ilyen...

Persze, hogy nem mindegy.
Ezért írtuk már ketten is, hogy arra jó, ha megvesz valamit és fél-egy-két év múlva eladja.
Erre elég a sima CIB netbank + épszámla. Szerintem ott sem lehet 0.5-0.6-nál drágább. (Nekem is van ép számlám náluk, de még rá se néztem. :D)

Aktív kereskedéshez meg jó díjak, árfolyamszolgáltatás, gyors rendszer (nem java-s netbank) kell.
Equitas pl. 0.25%, ahogy Sipi írja. Daytrade meg 0.15%.

Ilyen szempontból az eBroker akkor nem tűnik túl jónak, ha ott is 0.55-öt láttál.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 10. 21. 22:14 -kor

#589 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 22:35

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 23:13

Aktív kereskedéshez meg jó díjak, árfolyamszolgáltatás, gyors rendszer (nem java-s netbank) kell.
Equitas pl. 0.25%, ahogy Sipi írja. Daytrade meg 0.15%.

Ilyen szempontból az eBroker akkor nem tűnik túl jónak, ha ott is 0.55-öt láttál.

equitasnál is megbízásonként 0,25% az elektronikus rendszerben
daytrade 0,15%
üzletkötőn keresztül 1% (daytrade is)

itt az hogy megbízásonként, az azt jelenti, hogy 1 ügylet az 2 megbízás?

cib ebrokernél meg vannak különböző szintek, 2500as havidíj mellé már csak 0,4% a juti megbízásonként.

azért van még pár brókercég akiknek az árait/szolgáltatásait érdemes lehet megnézni. budacash, concorde, cashline, hamilton, és mindenek előtt equilor :)

#590 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 22:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 23:35

equitasnál is megbízásonként 0,25% az elektronikus rendszerben
daytrade 0,15%
üzletkötőn keresztül 1% (daytrade is)

itt az hogy megbízásonként, az azt jelenti, hogy 1 ügylet az 2 megbízás?

cib ebrokernél meg vannak különböző szintek, 2500as havidíj mellé már csak 0,4% a juti megbízásonként.

azért van még pár brókercég akiknek az árait/szolgáltatásait érdemes lehet megnézni. budacash, concorde, cashline, hamilton, és mindenek előtt equilor :)

Egy megbízás egy vétel vagy eladás.
Tehát egy komplett vétel+eladás 2x0.25 vagy 2x0.15.

Persze, érdemes mindenhol szétnézni... sokféle kondíció van. Kinek mire van szüksége: olcsó bétes részvények, határidős bux, külföldi piac, árutőzsde...

Szerkesztette: vipisrac 2008. 10. 21. 22:48 -kor

#591 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 22:55

ok, én is így gondoltam. csak nálunk ha jól tudom (legalábbis bétes prompt kötésnél) csak 1x van jutalék...

#592 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 07:28

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 21:03

Egyszerű kérdésem van: részvényt hogy tudok venni és annak milyen költségei vannak?
Röviden fogalmazva: van CIB-es számlám (online bankszámla) és max. 4-500e forintot tudunk "nélkülözni", ezért azt valami jövedelmező konstrukcióba kellene helyezni. Ezért gondoltam a részvényre (OTP?).
Vagy inkább maradjak a számlán lévő 8%-os lekötésnél (3 hónapra most ennyit ad a CIB)?

Feljebb volt linkelve az FHB, 6 hónapra 12% (bruttó) kamat. Én biztosan nem kockáztatnék. Mondjuk 400-500 ezer forintnál nem jelentős. Én elvinném a CIB-ből a pénzt.

----
USD 218, CHF 187, EUR 280...EURUSD 1,28.

Szerkesztette: Kory 2008. 10. 22. 07:29 -kor

#593 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:19

mol 9900, otp 2390 (2385nél megvan a 10%), eur/usd 1,28  szép nap lesz ez is...

Szerkesztette: WiZARD 2008. 10. 22. 08:19 -kor

#594 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:34

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 21:03

Egyszerű kérdésem van: részvényt hogy tudok venni és annak milyen költségei vannak?
Röviden fogalmazva: van CIB-es számlám (online bankszámla) és max. 4-500e forintot tudunk "nélkülözni", ezért azt valami jövedelmező konstrukcióba kellene helyezni. Ezért gondoltam a részvényre (OTP?).
Vagy inkább maradjak a számlán lévő 8%-os lekötésnél (3 hónapra most ennyit ad a CIB)?

részvényvásárlásnál azt szokták mondani hogy csak akkor ha 3-5 évig tudod nélkülözni a pénzed. ez ebben a volatilis időszakban különösen igaz. másrészt azt gondold végig hogy mekkora gáz ha mondjuk elbukod a felét, 2/3-át.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#595 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 23:01

ez azt jeleneti hogy T+3-n írják jóvá az épszámlán?  :eek: ezt nem tudtam :omg:

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#596 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:48

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 9:37

ez azt jeleneti hogy T+3-n írják jóvá az épszámlán?  :eek: ezt nem tudtam :omg:

igen, t+3 kell kifizetni, illetve t+3 kapod meg érte a lét, ha eladod...

ezért nem értettem korábban a kérdésed, hisz ez nem az ügynökségen múlik, mindenhol így van.

#597 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:53

otp vs mol vs huf

#598 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 08:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 9:48

igen, t+3 kell kifizetni, illetve t+3 kapod meg érte a lét, ha eladod...

ezért nem értettem korábban a kérdésed, hisz ez nem az ügynökségen múlik, mindenhol így van.

ok, de eladásnál akkor még csak az ép számlán van a pénz... szal ha nem az épszámlán akarom felhasználni akkor még 2 napig kell utaztatni. ha jól értem... :think:

ez azt is jelenti hogy vásárlás után legalább 3 napig kell tartani a papírokat?

#599 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 09:00

Igen, T+3.
De igazából ez csak akkor gáz, ha a pénzed el akarod utalni a befszámláról vagy valami rövidebb teljesítésű instrumentumot akarsz venni belőle.

Ha csak részvényekről van szó, akkor adhatsz vehetsz, amikor akarsz. Teljesítés miatt nem kell pénzre várni.

#600 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 09:02

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 9:54

ok, de eladásnál akkor még csak az ép számlán van a pénz... szal ha nem az épszámlán akarom felhasználni akkor még 2 napig kell utaztatni. ha jól értem... :think:

ez azt is jelenti hogy vásárlás után legalább 3 napig kell tartani a papírokat?

igen, ha eladsz részvényt és máshol kell a pénz, akkor 3 nap mire megkapod, és máshol fel tudod használni.

nem kell 3 napig tartani. ha veszel ma egy papírt, és holnap eladod, akkor 3 nap múlva kell kifizetned, és 4 nap múlva (holnap+3) kapod meg a pénzt.

ha meg daytradelsz akkor 3 nap múlva csak a profit/veszteség kerül elszámolásra, hisz az eladás/vétel kinullázza egymást.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.