HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 10. 09:33

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 9:12

Igen, eszerint febr. 2. volt a fordulónap.

Köszi.

(Bár jó volna tudni, hogy vissza fog-e esni 10e környékére, ahol évvégén tartózkodott.)

#1582 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 09:42

fless: mi ez a cég? grafikont pls úgy tegyél már be legközelebb, hogy lehessen tudni miaz. de ha titkolod is akármiért a ticker-t, legalább a chart beosztása legyen egyértelmű/látható.
jól sejtem hogy ez logaritmikus chart? mert így szám/magyarázat nélkül elég csalóka lehet.

németek szépen esnek, bár ők is 5 napig emelkedtek...

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 10. 09:46 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1583 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 10:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 9:42

fless: mi ez a cég? grafikont pls úgy tegyél már be legközelebb, hogy lehessen tudni miaz. de ha titkolod is akármiért a ticker-t, legalább a chart beosztása legyen egyértelmű/látható.
jól sejtem hogy ez logaritmikus chart? mert így szám/magyarázat nélkül elég csalóka lehet.

Igen, így kicsit hiányos volt. Pl én nem látom a brutális emelkedést, amit utána leírt, gondolom ez vmi rövid grafikon.
De amúgy az egészről kb ua. a véleményem. Az lehet, hogy ilyen felfelé gapes mozgásról lehet következtetni, de szvsz ez egyrészt már késő az esetek többségében, másrészt meg úgy gondolom, hogy most más a piac jellege. Normál piacon lehet, hogy fel lehet figyelni rá, de itt lefelé is ugyanolyan köröket tett meg a papír. Nem normál felvásárlásról van szó, hanem csődárazásról is a másik oldalon.
Szóval továbbra is csak a kaszinót látom benne...

Sőt, ugye ha logikusan végiggondoljuk akkor a csődárazás szinte automatikusan adja a másik szcenáriót is: a felvásárlási pletykákat. Nyilván ha csődközelbe kerül egy cég az azt jelenti, hogy 0-ba tart az egész... és vélhetően azért korábban, vagy még csődközelben is csak csinált/ért valamit a cég.

#1584 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 10:46

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 9:42

http://finance.yahoo.com/echarts?s=ANSV#ch...ource=undefined

#1585 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 10:50

Akkor nem rövid grafikon volt. :)

#1586 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 16:08

na, a watchlistemen rohadt sok részvény szerepel, de eddig összesen egy darab jelzett vételt, ebből arra következtetek, hogy várnak a csomagra, utána jön a nemulass... :)

#1587 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 16:13

remélem jó lesz a mentés, és lesz nagy mulatás :)

btw OTP mitől indult meg ennyire? pletykák vannak, de itt senki nem tud semmi biztosat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1588 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:08

egyelőre a sell the news érvényesül, én szóltam! :D

szerk: a GE-vel opóágon vagyok, de egyelőre nem adom el, viszont a JASO longom jól hoz, a GOOG, SSO, POT short dettó.

az SP500 850-es támasza elesett mint a vaj, de sztem lesz egy visszapattanás, ha nem ma, akkor holnap.

szerk2: az AMD-t most shortolnám 2,25-ről, ha tudnám, de a brókeremnél most nem lehet (a célár 2-2,1 USD) - szerk3: már késő, beesett 2-ig, és már jön is fel. :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 10. 17:28 -kor

#1589 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:39

hát ez csúnya.
(és csúnyán megszoptam ezt is)

#1590 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 16:13

remélem jó lesz a mentés, és lesz nagy mulatás :)

btw OTP mitől indult meg ennyire? pletykák vannak, de itt senki nem tud semmi biztosat.

OTP gyj péntek, másra nem tudok gondolni...

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 17:08

egyelőre a sell the news érvényesül, én szóltam! :D

Na ja, de én nem hittem el. Általában ilyen sellhez előtte buy is szokott tartozni, most meg alig volt. :)

OTP-m jól áll, Richterem szarul. Alapvetően még mindig short túlsúlyban vagyok, szóval talán nem gáz. De eladni és fedezetlenül hagyni nem mertem. :(

Lassan muszáj lesz innen lelépni, mert itt nem lehet kereskedni. A buxot egy szűk sávban tartják, a 4 blue pepitában mozog le/fel. Ráadásul ugye normálisan shortolni, csak a buxot lehet.

#1591 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 17:53

nekem az a mákom, hogy hiperdiverzifikált vagyok, van shortom, longom egy csomó.
a GE-vel ugyanúgy szoptam meg, mint a múltkor az EGLE-vel, tök szép pluszban voltam a tőkém 20%-ával (alapár és alapár+5% átlagáron), erre másnap beomlott.
ma a GE-vel ugyanez történt. :D és az a nyomorult csak esik, esik és esik... hogy másképp lehet lekereskedni egy ilyen piacot, mint ahogy én csinálom? 1-2 napos momemtumtrader. tegnap +15%, ma -10%. nevetséges.

#1592 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 18:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 18:48

OTP gyj péntek, másra nem tudok gondolni...

Shortolni lehet Dax certifikátot is, de azért elég izgis móka...

Nagyon erős ellenállást tört át, 2409-2411 egy több hete meglévő rés volt amiről többször is lefordult.
Holnapra várhatóan erős támasz, de ha USA nem kaparja össze magát, akkor csak idő kérdése...
LY

#1593 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 18:05

USA amúgy olyan mint a fél pár zokni a centrifugában...
LY

#1594 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 19:07

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 18:04

Nagyon erős ellenállást tört át, 2409-2411 egy több hete meglévő rés volt amiről többször is lefordult.
Holnapra várhatóan erős támasz, de ha USA nem kaparja össze magát, akkor csak idő kérdése...

Igen, tudom, de épp az a legfurcsább.
Hetek óta az erő legkisebb jele nem mutatkozik, ma meg a semmire (mert igaz, hogy csak a zárásunk után esett be usa, de addig sem volt jó hangulat sehol) nekiáll kitörni?!?

Szerinted -3-4% USA után hol lesz holnap az OTP? :)
Főleg, hogy a bankszektort megint agyonverik kint.

Szóval úgy néz ki mintha direkt szívatna a BUX minket/magát. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 10. 19:09 -kor

#1595 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 19:21

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 19:07

Igen, tudom, de épp az a legfurcsább.
Hetek óta az erő legkisebb jele nem mutatkozik, ma meg a semmire (mert igaz, hogy csak a zárásunk után esett be usa, de addig sem volt jó hangulat sehol) nekiáll kitörni?!

nem feltétlen semmire, van/volt némi pletyka. (ebrd beszáll/ nagy értékű-mennyiségű kötvényt jegyeztek. azaz talán nem kell állami segítség-hígítás)

de hogy a kötvények évi 20% körüli hozamát miből fogják kifizetni  :think:

#1596 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 19:58

holnap (vagy még ma) a 820-825 tesztelése után felfelé várom a piacot.
ha a 820 nem tartja meg, akkor beomlás lesz.

a mai napon már a negyedik bear-flag alakulgat az indexeken (öö mire leírtam, az utolsóból már le is csorgott / szerk: vagyis mégsem).

szerk2: 20:15-kor lépett ki belőle.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 10. 20:29 -kor

#1597 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 21:49

sztem a short covering elkezdődött (remélem nem szóltam el magamat).

szerk: nos, a mai napon jópár dolgot megtanultam, legalábbis olyat, ami a taktikámba illeszkedik.

1. a nagyforgalmú részvények esetében a pre/after-market árfolyamokat is figyelembe kell venni, ha pl. pre-marketben a részvény elmegy az előző napi csúcspontjára és visszaesik a nyakvonal alá, akkor az egy duplatetőnek tekinthető. a fibo-szintek berajzolásánál is ugyanez a helyzet.
2. ha a részvény a vétel napján nem úgy viselkedik ahogy én azt elvárom, akkor másnap el kell adnom már a nyitás után
3. ha egy több hetes/hónapos formáció sérül és én ezt észreveszem, akkor azonnal el kell adni
4. a hirtelen felindulásból elkövetett vételekről qrvára le kéne szoknom. az előre betervezett vételeknél pedig a kitörési pont felett kell vennem, nem hozhatom lejjebb a kitörési pontot, mert opás lesz belőle.

más most nem jut eszembe.

az indexek a novemberi mélypontból húzott trendvonalon vannak, sztem most mindenki felpattanásra számít, ezért esés lesz. :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 10. 22:17 -kor

#1598 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:29

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 20:07

Hetek óta az erő legkisebb jele nem mutatkozik, ma meg a semmire (mert igaz, hogy csak a zárásunk után esett be usa, de addig sem volt jó hangulat sehol) nekiáll kitörni?!?

Lehetett bennfentes dolog, elég nagy volt ma a forgalom is és ne feledjük hogy péntek reggel 8kor gyorsjelentés, Csányi meg elég nagy mellénnyel nyilatkozgatott a múlt héten hogy a top nemtomhányban van most az OTP eredményessége (amekkora genya bank, ez akár igaz is lehet).

Idézet

Szerinted -3-4% USA után hol lesz holnap az OTP? :)
Főleg, hogy a bankszektort megint agyonverik kint.

Ez most nem az én véleményem ugyan, de igaznak tűnik:
USA nagyon gondosan nem tört le, egyrészről tartja egy 3 hónapos szűkülés alsó trendvonala, másrészről meg október óta a 8000-9000 sávban botladozik, és se a felfelé, se a lefelé törés nem jött be nekik tavaly. Valószínű hogy hónapokig ebben a sávban lesz a matatás, amíg valami drasztikusabb dolog nem történik.

A várható scenario tehát az, hogy USA nyitáskor szépen megpattan, OTP meg reggeli esés után addig ráül valamelyik támaszára... van egy pár. 2400, 2340-70 között bármi, 2300, 2240 vagy akár a 2150 - attól függ, hogy a fent említett bennfentes dolog mennyire igaz.

A B terv az, hogy USA letörik, és ezzel lefelé szélesít kicsit a sávon, de ez a valószínűtlenebb.

Rosszmájak szerint ugyanis ma azért volt a bedöntés, mert Obama ellenőrizve akarja kiosztani a zsét, így nem lehet bónuszra költeni ;)
LY

#1599 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:33

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 22:49

az indexek a novemberi mélypontból húzott trendvonalon vannak, sztem most mindenki felpattanásra számít, ezért esés lesz. :D

Igazi indok nincs erre, az egész mai esés túlreagálásnak tűnt, és bár nemtom mennyire precíz ilyenkor hirtelen a forgalmi adat (Dowban én még csak valami kakit látok) de elég kevésnek tűnik elsőre... kevesen szórták ki a dolgaikat, aki meg sávkereskedésben bevásárolt a legutóbbi mélyponton, az egyszerűen karba tett kézzel ül rajta, hogy márpedig ő ezt a sáv tetejéig nem adja ;)
LY

#1600 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 01:15

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 0:29

Lehetett bennfentes dolog, elég nagy volt ma a forgalom is és ne feledjük hogy péntek reggel 8kor gyorsjelentés, Csányi meg elég nagy mellénnyel nyilatkozgatott a múlt héten hogy a top nemtomhányban van most az OTP eredményessége (amekkora genya bank, ez akár igaz is lehet).

Nemcsak lehet, biztos, hogy az volt. Legalábbis én épp erre akartam célozni az írásomban. :)

Hogy kint sáv alján vannak-e és pattannak egyértelműen? Várható lenne a korábbiak alapján, de azért ez a mai nap nagyon csúnya lett ám. Múlt héten ugye lassan, szenvedősen felment az ék/háromszög tetejére, majd ki is tört. És most nem az éket tesztelte vissza, hanem 1 nap alatt visszaesett - forgalommal - az ékbe, annak is (illetve a hosszabb távú trendvonalnak is) az aljára.

:think:

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.