Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 22:46
a gazdasági helyzetnek és a jövőképnek van hatása a részvény árára illetve a "birkanyáj" effektusnak, ami napjainkban hatványozottan igaz. attól, hogy az OTP részvénye 700 forint még nincs semmi.
meg lehet nézni hogy az USA-ban milyen 10-edelések, 20-adolások, 50-edölések mentek végbe 1-2 év alatt. itthon miért ne történhetne meg ugyanez? ez is csak tőzsde.
szal senki ne mondja, hogy nincs lejjebb.
Miért ne lenne hatása?
Bár ezt nem tudom, de szerintem közvetlen hatás is lehet, minimum a sajátrészvényeken keresztül (nem mintha az jelentős lenne).
De inkább a pszichológiai hatásra gondoltam. 6-700-nál lehet, hogy már roham lenne a betétekért is, vagy valami más. Szóval ilyen mélységekben már könnyen dől az egész szvsz.
Azt persze nem mondom, hogy itt az alja, sőt... meggyőződésem, hogy megy ez még lentebb.
Short és ellenállás: Én is ilyesmin gondolkodtam, mert ugye volt most 1-2 eset, mikor a shortom megmaradt a korrekcióra is, ahol potenciális rányitási lehetőség lett volna. De olyankor én is arra gondolok, hogy átmegy az ellenálláson és KO.
A nagyobb kockázat miatt nem nyitottam rá. Minden nyitás bejött volna amúgy, a mai is, mégis arra jutottam, hogy nem volt rossz döntés, túl nagy lett volna a poziméret.
Persze ha a kockázatot csökkented azzal, hogy trendirányban vagy, akkor mégis megjátszhatónak tűnik, de ezzel együtt sem látom, hogy hiba lett volna. Ha már hiba, akkor inkább az új aljon való zárás elmaradása volt az, gyakorlatilag az alapozta volna meg az újabb, ellenálláson megjátszott pozinyitást. Így viszont inkább dupla vagy semminek tűnt.
Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 25. 23:16 -kor

Súgó
A téma zárva.