HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 17:14

Idézet: leslie - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 17:11

Ezen én is csodálkozom. Kollegám még régebben csinált a tőzsdén egy kissebb vagyont. Apró bibi, h egy nagyobból.  :Đ

:D

Én lassan idegileg megyek tönkre, itt állok a shortommal és egyik nap le, másik nap fel. Miközben nyugat és usa folyamatosan zúg le.

Mai nap milyen?
Bux a mélypontjáról +4.5%? Ilyen pénteki (és mai, ami eddig látszik belőle) usa mellett?
http://stooq.com/not.../?kat=i3&sort=6

Ja, hogy a kérdésre is válaszoljak: én 2 éve "mentem tönkre", szóval most jó. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 03. 02. 17:15 -kor

#1922 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 18:14

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 16:52

még mindig nem mentetek tönkre ebbe? hogycsináljátok? :D

én most nemrég nulláztam... :(
de attól még folytatni kell.

attól meg agybajt kapok, hogy rohadt FAZ-t eladtam  :reklamacio:

Szerkesztette: WiZARD 2009. 03. 02. 18:15 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1923 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 18:37

Fless meg már úton van Hawaii-ra? :D

#1924 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:37

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 18:37

Fless meg már úton van Hawaii-ra? :D

attól még messzi vagyok...  :p  :cool:  :(  :Đ

mai napon a számlám +4%. kérdés, hogy zárjam-e a shortjaimat? :D

#1925 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:37

attól még messzi vagyok...  :p  :cool:  :(  :Đ

mai napon a számlám +4%. kérdés, hogy zárjam-e a shortjaimat? :D

A 680 még nincs meg. :)

#1926 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:00

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:45

A 680 még nincs meg. :)

elnézve ezt a lecsorgást van egy olyan érzésem, hogy elfogytak az eladók. és a vevők is. :D pedig a forgalom elég magas.
az SP500 RSI-je elérte a 30-at, eddig mindig visszapattant erről kivéve egy esetet októberben a legalján.

#1927 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:03

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:00

elnézve ezt a lecsorgást van egy olyan érzésem, hogy elfogytak az eladók. és a vevők is. :D pedig a forgalom elég magas.

:D :Đ :Đ

#1928 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:03

:D :Đ :Đ

na, itt a 700 és közel van 21:30 perc. :) ilyenkor szokott elkezdődni az igazi móka. :D

#1929 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:37

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:26

na, itt a 700 és közel van 21:30 perc. :) ilyenkor szokott elkezdődni az igazi móka. :D

Rázárnak, kétség ne legyen... ;)

#1930 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:37

Rázárnak, kétség ne legyen... ;)

kérdés, hogy mi lesz ezután.
ugye én most shortban ülök, szal nemtom átérezni egy longos fájdalmát :D de azért megpróbálom beleképzelni magamat a helyébe.

mit lát a longos? a bikákban nincs semmi erő, a nap végén a minimumon végzett az index végeredményben folyamatos lecsorgással.
de 700 ponton, ami akár egy támasz is lehet, végülis egy kerek szám.

esés van, fordulónak nyoma sincs -> eszem ágában sem lenne belevenni az esésbe, esetleg azért, mert 700 pont, támasz, blabla. de ugye sokan nem így gondolkodnak.

kérdés mik az esélyeim? egy longosnak nincs sok esélye jelenleg, szal én a helyükben dobnám amim van. :D holnap ha begyorsul az esés (amiről beszéltem múlt pénteken), akkor 600 környékén jön a forduló. legalábbis vhogy így képzelem el. :D

a mai napon +5% a számlám, de még mindig -2,4%-ban vagyok a kezdőtőkéhez képest...  :omg:  :D még1 ilyen nap és jó vagyok. :D

#1931 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:30

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 22:07

kérdés, hogy mi lesz ezután.

Mindig ez a kérdés... az összes elemzésben is. Már kezdem unni, hogy mindig meg kell várni a köv. lépést, hogy megmondjuk mi is volt az a lépés. :D

Idézet

ugye én most shortban ülök, szal nemtom átérezni egy longos fájdalmát :D de azért megpróbálom beleképzelni magamat a helyébe.

mit lát a longos? a bikákban nincs semmi erő, a nap végén a minimumon végzett az index végeredményben folyamatos lecsorgással.
de 700 ponton, ami akár egy támasz is lehet, végülis egy kerek szám.

Ja. Kivéve, ha informatikusok, mert akkor az 512 a köv. kerek támasz. :D

Idézet

esés van, fordulónak nyoma sincs -> eszem ágában sem lenne belevenni az esésbe, esetleg azért, mert 700 pont, támasz, blabla. de ugye sokan nem így gondolkodnak.

kérdés mik az esélyeim? egy longosnak nincs sok esélye jelenleg, szal én a helyükben dobnám amim van. :D holnap ha begyorsul az esés (amiről beszéltem múlt pénteken), akkor 600 környékén jön a forduló. legalábbis vhogy így képzelem el. :D

a mai napon +5% a számlám, de még mindig -2,4%-ban vagyok a kezdőtőkéhez képest... még1 ilyen nap és jó vagyok.

Mármint USD-ben, nem? De HUF-ban... szóval ne szólj semmit. Amúgy meg hol vagyok én még a 0%-tól is... :(

Amúgy én is valahogy úgy képzelem. Egyszerűen esni sem lehet folyamatosan, márpedig ezt csinálják lassan 1 hónapja. Mondjuk ez a folyamatos, "lassú" esés ilyen, de muszáj lenne, hogy begyorsuljon és forduljon. Akkor, amikor mindig... mikor már mindenki világvégét vízionál. (Nyilván ekkor gyorsul be az esés is a pániktól)

Szóval illene mondjuk szerdán egy napon belüli fordítás és péntekig emelkedés. Vagy már holnap? Abban még nem hiszek, bár napon belül (usa napon belül) lehet. Számomra a kérdés, hogy itthon hogy néz majd ez ki eltolva. Az előző alapján már holnap kéne fordítani a shortot. Bux reggel jó eséllyel megint megnézi a 9800-at és akkor fordulni kellene... csak ugye kérdés, hogy sikerül-e. Bár a mai nap arról tanúskodott, hogy sikerülhet, de egyrészt megint itt a kérdés, hogy ilyen usa nap (3 nap) után? Rendes BUX esés nélkül? Nomeg a 9800-at is harmadjára érinti holnap... kezd annak a valószínűsége is megnőni, hogy lassan törni fogja...

A legtisztább asszem az lenne, hogy holnap nagy gap down-ban zárni, 0 pozi és kivárni.
Közepesnél kivárni, hátha holnap még esés lesz belőle (bár ha 9800 alá megyünk, akkor meg kár dobni később is)
Ha nem lesz rendes gap down és nem esünk, akkor... akkor kiugrok az ablakon. :)

#1932 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 22:30

Mármint USD-ben, nem? De HUF-ban... szóval ne szólj semmit. Amúgy meg hol vagyok én még a 0%-tól is... :(

az USD sem lesz mindig ilyen erős, ha visszaesik egyszer mondjuk 100 HUF-ra, akkor beopom. :D részvényekkel nem vszínű, hogy sikerül ledolgoznom egyhamar.

egyébként most a külföldi blogokat olvasgatva (amit megfogadtam, hogy nem fogok csinálni :D) totális összezavarodottság van.
a shortosok kiszállnak, mert már közelinek érzik a rallyt, a longosok meg félnek a további eséstől ezért lassan ők is ki akarnak szállni. :D mondom én, hogy a végén elfogynak a vevők és az eladók... :D

egyébként a forgalom elég magas volt, igaz a C most is sokat nyomott a latban, de már nem annyit, mint múlt pénteken. az biztos, hogy most már extrém túladottság van, szal bármikor fordulhat az irány, észnél kell lennem. :)

#1933 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 23:30

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 23:30

Mindig ez a kérdés... az összes elemzésben is. Már kezdem unni, hogy mindig meg kell várni a köv. lépést, hogy megmondjuk mi is volt az a lépés. :D

Ja. Kivéve, ha informatikusok, mert akkor az 512 a köv. kerek támasz. :D

Amúgy én is valahogy úgy képzelem. Egyszerűen esni sem lehet folyamatosan, márpedig ezt csinálják lassan 1 hónapja. Mondjuk ez a folyamatos, "lassú" esés ilyen, de muszáj lenne, hogy begyorsuljon és forduljon. Akkor, amikor mindig... mikor már mindenki világvégét vízionál. (Nyilván ekkor gyorsul be az esés is a pániktól)

Szóval illene mondjuk szerdán egy napon belüli fordítás és péntekig emelkedés. Vagy már holnap? Abban még nem hiszek, bár napon belül (usa napon belül) lehet. Számomra a kérdés, hogy itthon hogy néz majd ez ki eltolva. Az előző alapján már holnap kéne fordítani a shortot. Bux reggel jó eséllyel megint megnézi a 9800-at és akkor fordulni kellene... csak ugye kérdés, hogy sikerül-e. Bár a mai nap arról tanúskodott, hogy sikerülhet, de egyrészt megint itt a kérdés, hogy ilyen usa nap (3 nap) után? Rendes BUX esés nélkül? Nomeg a 9800-at is harmadjára érinti holnap... kezd annak a valószínűsége is megnőni, hogy lassan törni fogja...

A legtisztább asszem az lenne, hogy holnap nagy gap down-ban zárni, 0 pozi és kivárni.
Közepesnél kivárni, hátha holnap még esés lesz belőle (bár ha 9800 alá megyünk, akkor meg kár dobni később is)
Ha nem lesz rendes gap down és nem esünk, akkor... akkor kiugrok az ablakon. :)

A problema az, hogy nem tudjuk pontosan, hogy hol van a vege. Siman belefer, hogy evekig agonizalunk meg, siman belefer, hogy meg 50%-a eltunik a tozsdenek.

En arra szavaznek, hogy longokkal meg varni kellene, foleg, ha nem daytradel valaki, hanem befektet. Felfele sokkal lassabban mozog a dolog, raerunk belerakni a penzt.
while (!sleep) sheep++;

#1934 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 00:05

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. márc. 1., vasárnap - 13:40

Végülis szinte biztos, hogy fel fog menni, nem? Legfeljebb nem olyan hamar, mint ahogy Ti üzleteltek, hanem évek alatt... ;)

Továbbra is érdemes nyilasi.tozsdeforum.hu-t olvasni. :)

#1935 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 00:17

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 22:44

egyébként most a külföldi blogokat olvasgatva (amit megfogadtam, hogy nem fogok csinálni :D) totális összezavarodottság van.
a shortosok kiszállnak, mert már közelinek érzik a rallyt, a longosok meg félnek a további eséstől ezért lassan ők is ki akarnak szállni. :D mondom én, hogy a végén elfogynak a vevők és az eladók... :D

Akkor holnap bezár az egész piac? :)

Idézet: Emvy - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 23:30

A problema az, hogy nem tudjuk pontosan, hogy hol van a vege. Siman belefer, hogy evekig agonizalunk meg, siman belefer, hogy meg 50%-a eltunik a tozsdenek.

En arra szavaznek, hogy longokkal meg varni kellene, foleg, ha nem daytradel valaki, hanem befektet. Felfele sokkal lassabban mozog a dolog, raerunk belerakni a penzt.

Félreértettél, én max lokális aljat várok most. Szóval ha longba fordulnék (és a piacok is), azt max napokra (esetleg 1-2 hét? Már leírni is fura, de ennyi esés után lehetne normalizálódás... :)) értem.

#1936 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 00:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 0:17

Akkor holnap bezár az egész piac? :)

zártam az USO shortomat +9%-ért, végülis a céláram a 40 USD-s olaj volt, és ez ma teljesült, lehet, hogy tovább fog esni, de a 40 USD erős támasznak tűnik, és ez most biztos hozam, úgyhogy bezsebeltem. :)

egyébként nemtom kiszámoltátok-e már, de ha heti rendszerességgel összejön a tőke 10%-án 10% nyerő, azaz 1% hozam a tőkére vetítve, az egy év alatt asszem ~65%-os hozamot jelent. és ez nem is tűnik olyan nehezen kivitelezhetőnek, márpedig 65% hozamot ki tud felmutatni éves szinten hosszabb időtávon? :)

asszem vmi ilyesmi a célom. könnyűnek tűnik, mégsem az, mert a piac könnyen megtréfálja az embert és ha összehozok egy bukót, akkor a következő héten máris lemaradásban vagyok.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 03. 01:40 -kor

#1937 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 08:56

most se volt meg az igazi pánik, úgyhogy én továbbra is lefelé várom a piacokat.

bár most talán lesz egy kis korrekció (1-2%), bár az is lehet hogy ma is minuszba fordul nap végére.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1938 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 09:02

A BUX-ot pl. várhatod...
Nyitunk kb. fél % mínuszban a tegnapi plussz után?
:rolleyes:

#1939 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 09:05

mit akarsz, németek is +0,4%

#1940 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 09:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 9:05

mit akarsz, németek is +0,4%

És tegnap?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első