Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:32
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:33
Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:26
BlueDeath az a baj, hogy a dolog nem két fillér. xfi+genius akár 50-80 ezer forintokba rúg, így a júzernek joggal alakul ki az a kényszerképzete, hogy minőségi cucca van - merhát mégsem alaplapi ríltek. a szomorú a dologban az, hogy a hangmonősége sajnos pont olyan mint az alaplapi rilteké. (itt most a nem a bekapcsolható dsp effektekre tessünk gondolni). Ésha megnézed az itt megsértődöttek azért vannak legalábbis besértődve, mert komolyan minőséginek hiszik a cuccukat.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 31. 13:36 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:34
Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:26
Egyszer bementem a hiradástechnikai üzletbe. Kérdeztem az eladót, mi a véleménye egy Technics erősítőről. Leugatta. Kérdeztem egy másikról. Leugatta. A végén elmondta, hogy szerinte 2 millió forint alatt nem lehet hallgatható zenét csinálni a nappaliba. Mesélt nekem 500K-s cd lejátszóról, meg arany szálas RCA kábelről, de valahogy nem tudott meggyőzni róla, hogy adjam el a lakásomat, hogy szégyenkezés nélkül vehessek egy erősítőt meg egy cd lejátszót. :Đ Vannak végletek, de el kéne fogadni a nagy tudású audió guruknak, hogy van aki meló után bedob egy pár mp3-at, vagy nyom egy pár kört a cs-vel és arra jó neki egy ilyen szar x-fi is, főleg a 3000Ft-os genius hangfalakkal. Ettől ők még nem hülyék, csak másképp értelmezik a "jól szól" fogalmát.
Na erről beszéltem fentebb.
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:35
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:29
elvis. ezt a szakma CMP-nek SMT-nek esetleg hyper-threadingnak hííja, de semmiképp sem SMP-nek. nem kéne belekontárkodni a szakmába és akkor nem lenne pofára való eseés...
Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 31. 13:37 -kor
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:36
Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:26
Megkövetlek.SFIJ volt aki kardoskodott az AZALIA mellett.
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:36
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:29
Kár, hogy átszerkesztetted. Wikipedian írnak talán még magyarul is, hogy mi az SMP.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2006. 12. 31. 13:51
Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:26
az egészből megint az derült ki, h az audiofilek szokás szerint hozzák a szektás barom hozzáállásukat. ezért van minden középszerű kis átlagjúzernek már hányingere tőlük. nekem már akkor elegem lett, mikor elkezdődött a lesajnáló, tudálékos kis szításuk, bár elsősorban akkar akadtam ki, mikor valamelyikük kioktatott, h nem úgy van ám az óccsó árral kapcsoatosan. kb. ennyire lehet velük vitatkozni.
a nagy arcuk eltakarja a kilátást, így ezt valahogy nem veszik észre, h gyakorlatilag mindenki a pokolba kívánja őket szakmai hozzáértük ide, igényességuk oda.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:02
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:36
Én nem értem, hogy mi volt a problémád SFIJ-el, amikor az Azalia-ról írt. Komolyan. Nem láttam, hogy azt írta volna, hogy az azalia a legjobb dolog a világon.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:05
Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:51
Namost.. a középszerű kis átlaguser kategória nemtom nálad mit és kiket takar. De szerintem ők sem X-fit, sem high-end cuccokat nem használnak.
Kár lenne beállítani magatokat középszerű usernek, mikoris nem vagytok azok. Ez ilyen egyszerű.
Fogalmam sincs, hogy hogy viszonyulnak az átlaguserek az audiofilekhez és arról sincs fogalmam hogy viszonyulnak a ct "buzikhoz", már elnézést a kifejezésért.
De hogy nekem hányingerem van a ct "buzik"-tól, az hótziher.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:07
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:08
Én ezen már csak röhögni tudok. Azt nem érted, hogy kurvára nem érdekel a szakszöveg, mert nem értek hozzá. 1 dolog érdekel, hogy szól a cucc. És ha berakok pl egy flac system of a downt vagy akármi mást, akkor sokkal jobb hangélményben van részem, ha megy a hátsó két hangszóró is, mintha nem menne. Ennyi. Ezt kéne felfogni.
Azt szerettuk volna mondani, hogy a sokhangszorora gyurmazott sztereo hang joval alacsonyabb objektiv minoseget kepvisel, mintha sztereoban hallgatnad. Ennyi. Az, hogy neked jobb igy, szerintem mindenkinek el kell fogadnia. Mindenki ugy elvez, ahogy tud es ahogy akar.
Es tovabbra is:
- semmi gond az X-Fi-vel
- semmi gond az 5.1-re kevert szteroval
- semmi gond a loudnessel
Az egyetlen, amiert itt megy a hercehurca az az, hogy ez egy szakmai forum, ami arrol szol, hogy tajekoztassuk az idetevedoket. Ha valaki laikus benez ebbe a forumba, es meg szeretne tudni, hogy objektive milyen az X-Fi hangminosege, akkor azt kell latnia, hogy
- kurva jo a DSP
- jo 3D-s effekteket tud a kartya
- a Vistas tamogatas nem idealis
- sima zenehallgatasra teljesen felesleges ezt venni, mert vannak jobbak, olcson
- 3D-s jatekra, mozizasra jo vetel.
Aki ezekkel nem ert egyet, erveljen, kerem.
Szerk.:
Es meg valami:
A hanghuseget nem lehet elerni ugy, ha belemaszatolsz a hangkepbe. Se a 2.0->5.1 keveressel, se Crystallizerrel, se massal. Ezek mind rontanak a hangon. Persze elektronikus zenenel majdnem mindegy, mert ott nincs referencia. Akusztikus zenen viszont _csak_ ronthatsz. Ha javulaskent eled meg, akkor hallgasd igy, de ne javasold masnak, ugyanis a te iteleted hibas, objektive.
Szerkesztette: Emvy 2006. 12. 31. 14:11 -kor
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:10
További kellemes évet.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:12
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:09
És mi van akkor, ha történetesen nekem be van állítva?
Olyan nincs. Szamolj utana.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:17
Szerkesztette: Pietrosz 2006. 12. 31. 14:23 -kor
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:19
Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:12
Számol a halál. Te tényleg nem érted? Olvasd el BlueDeath vagy avman hszeit.
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:23
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:17
Hogy ez mitől "joval alacsonyabb objektiv minoseget" azt nem tudom, de biztos én vagyok a hülye ahogy SFIJ is írta többször is. Bocs hogy élek
azért mert write-only júzer vagy.
szépen leírtam 2 fontos dolgot.
a) a hátsó csatik átvitele 200Hz-16kHz, mig a fronté 20Hz-20kHz
b) aztis leírtam, hogy fontos a sztereónál nemcsak a hangosság, hanem a fázisviszony is. A hátsó gyenge, surround hangfalakkal, szétvered ezt a fázisviszonyt, szétpicsázod a szeteró hangképet. A Moziban sem teszik ki a zenét a surroundra, hanem mindig a Frontokból jön a film alatt.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 31. 14:33 -kor
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:24
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:17
Ezt kurva fontos volt még egyszer így leírni
Szerintem te még mindig azt hiszed, hogy valami olyan szintű felkeverés történik ami teljesen hazavágja a hangzást.
------------
Számol a halál. Te tényleg nem érted? Olvasd el BlueDeath vagy avman hszeit.
En nem hiszek semmit. Egyreszt hallottam X-Fi-t, masreszt elvileg lehetetlen nem rosszabbra keverni a hangot. Amit ket mikrofonnal vesznek pl. fel, abbol hogy csinal 5x annyi informaciot?
Itt ti nem ertetek valamit (semmit), es n. hozzaszolas, erveles utan azt gondolom, hogy szimplan azert, mert butak vagytok. Nem lehet mindenkinek 150 feletti IQ-ja, na, evvan.
Miutan ez kiderult, orultem a szerencsenek.
Modoknak: a hsz-em szemelyeskedos reszeert termeszetesen bevallalom a figyelmeztetest, ha ugy erzitek.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:25
Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:05
Kár lenne beállítani magatokat középszerű usernek, mikoris nem vagytok azok. Ez ilyen egyszerű.
Fogalmam sincs, hogy hogy viszonyulnak az átlaguserek az audiofilekhez és arról sincs fogalmam hogy viszonyulnak a ct "buzikhoz", már elnézést a kifejezésért.
De hogy nekem hányingerem van a ct "buzik"-tól, az hótziher.
igazából nekem nincs ct-n, csak tök véletlenül keveredtem ide, mert htcp-be kerestem valami hangkártyát. mp3/ac3/aac/stb. másnak. analóg vonalra, egyelőre. csak ezen a szinten nem kevés ilyen vitának voltam tanúja és kb. az is lett, amire számoltam.
a középszerű kis átlagjúzer azt takarja, akit eccerűen nem érdekelnek azok a szempontok, amiket ti itt felsoroltok. vagy mert nem érti a technikai részét (amit ti igazi tolvajnyelven adtok elő, amiből a beavatottak talán megértenek valamit). ***ideszerkesztve alant
amúgy rendeltem, hálistennek lehet nem jön meg, mert annyit elértetek, h a cmédiás sima pci terrateket felveszem a listára.
még valami, ez az egész a triumvirátusotok részéről is tele van övön aluli piszkálódással, kezdve duplaregges felvetéstől a kavingtonon át a nyelvtanóráig, a sima leidiótázással és igénytelenezéssel bezárólag.
az általam kicsit elfogultnak tartott prüderatúra meg itt most kimerült abban, h befenyítse - mellesleg teljesen jogosan - elvist (aki nem hiányzott a nyelvtanórákról, lévén asszem határontúli), aki alá szépen pakolgattátok (szerk: aka adtátok alá) a lovat, szakmaiság ide és oda. (látszott, h szándékosan bőszítitek). halványan utalgasson valami megfoghatatlanra magyarításokkal, anglicizmusokkal és egyebekkel kapcsolatosan (mintha csak azért lenne, h a fórum magas stilisztikai követelményeit betartassa). meg h nem beszéljünk csúnyán. illetve a szigorú szakmai szempontokra célozgat. holotta legelején le kellett volna állítani az egész szítást, mert itt, így ebben a totyikban teljesen értelmetlen.
szerk: *** vagy mert ugyanolyan elkötelezett "konzumidióta" costumer irényba, mint az audiofil
Szerkesztette: avman 2006. 12. 31. 14:33 -kor
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:30
Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:24
Itt ti nem ertetek valamit (semmit), es n. hozzaszolas, erveles utan azt gondolom, hogy szimplan azert, mert butak vagytok. Nem lehet mindenkinek 150 feletti IQ-ja, na, evvan.
Miutan ez kiderult, orultem a szerencsenek.
Modoknak: a hsz-em szemelyeskedos reszeert termeszetesen bevallalom a figyelmeztetest, ha ugy erzitek.
Erre mit lehet írni?
Eljött hozzánk a megváltó, örvendjünk
(az IQ-dat tetováltasd a homlokodra, de amolyan börtöntetkós módon ám :Đ)
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 12. 31. 14:32
Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:25
akkor bocs miről beszélsz? nekem legalább terméktapasztalatom van. a hosszú idők alatt a CT teljes termékpalettája megfordult a kezeim között, és állítom neked a legegyszerűbb CT termékek szólnak a legjobban. Volt egy fapad Sb16C "vibra", amin volt egy 2x3W-os erősítő. Rendes hangfallal csodaszép hangja volt. Minek utána szépen átkondiztam egy live! 24-et, annak is teljesen tistességes lett a hangja, bár annyira azért nemvolt rossz. a műveleti erősítőt is kicseréltem rajta. filléres picsa ügyek, kb anyagköltségen extra 800Ft ha volt. Az Audigy fellet magasztalva. Na azt visszavittem a mistrálba, mert iszonyat zajos volt és brummos. a mistrálos arc is elismerte. Az Audigy 2ZS-em konzoljában halott volt az MM erősítő, pedig azért vettem, hogymajd szépen bedigizek vele dolgokat. Teljesen paff voltam, mondtam ilyen nincs. és ekkor OLVASGATTAM ITTEN, HOGY IGEN, VAN OLYAN, HOGY TISZTESSÉGESEN MEGCSINÁLT HANGKÁRTYA. Vettem egy treeatec dmx6 Fire-t, és a mai napig örömöm van benne.

Súgó
A téma zárva.