HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#351 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:22

...lenne 1 kerdesem!

Van ugyebar a legegyszerubb kartya...

Ott en 4db jack aljzatot latok (gondolom a 7.1 -nek)

Hova dugom a mikit, meg a line-in -t?

Ugye nem olyan SW -bol megosztos baromsag, hogy vagy 5.1 vagy mikrofon?!?! (mar, ha nincs elolapi kivezetesem)

Adnak legalabb valami 1 slotot elfogalalo kis hatlapot amin rajta van meg az a 2 aljzat? (nem akarnam vegyiteni az integralttal a rendszert)

#352 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:02

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 12:22

...lenne 1 kerdesem!

Ugye nem olyan SW -bol megosztos baromsag, hogy vagy 5.1 vagy mikrofon?!?! (mar, ha nincs elolapi kivezetesem)

Adnak legalabb valami 1 slotot elfogalalo kis hatlapot amin rajta van meg az a 2 aljzat? (nem akarnam vegyiteni az integralttal a rendszert)

Ugyan nekem csak egy Audigy 2 ZS-m van es az is marad egy ideig, megneztem egy-ket kepet a karirol es valoban 4 jack aljzat van rajta. Szerintem a mic es a line-in van osszekeverve igy vagy microfont dugsz bele v. valami mas kulso hangforrast. En mas kabelrol ill. egyeb tartozekrol nem tudok. A dobozban csak a kari, hasznalati utasitas es telepito CD talalhato.
Azert valaki erositsen meg, akinek mar van ilyen.
Kozelebbi kepeket itt talalsz:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16829102188
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#353 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 08. 01:24

Hello!

Nos hat a UPS-is ugy akarta es megerkezet az elite pro! :respect:
De mivel karacsonyra kapom az asszonytol igy csak szenteste lesz doboztepes! :(

Erdekes az aljara az van irva:

Contents of this box are from USA, Singapore and Malaysia!

Vegre valami ami nem made in china!

Ugyhogy mar csak 17nap :eek:

#354 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 08:52

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 14:22

...lenne 1 kerdesem!

Ja, es meg a digi kimenetet nem is kerdeztem!

Szoval az hol, merre?

Nehogy ma 30k -ert egy fapados v@cak jarjon, ami melle meg vadaszhatok mindenfele kiveztetest, hogy normalisan tudjam hasznalni?!?!?

...ha igen, akkor telleg platinumra kell beruhaznom, de dragallom majndem 50k -ert :(
(valakinek nincs tavolkeleti rokona, aki a gyarban dolgozik? :D)

u.i.
tm21thc majd ird meg, hogy gyaxiban mivel tud tobbet, mint a mezei verziok!
(mellesleg lehet nem artana kiprobalni, mukodik e, karacsonykor eleg kellemetlen a postan allva feladni az ajit, gariztatasra...)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 12. 08. 08:54 -kor

#355 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 01:09

Hat az alap verziokhoz kepest nem tudom neked majd megmondani milyen a kulonbseg!
De a jelenlegi audigy2Pl-hez kepest megirom a valltozast!
Most negy jatek van felinhalva meg jovo het kedden osszeall az occso studiocuccom ugyhogy mar csak 16nap... :D

Szerkesztette: tm21thc 2005. 12. 09. 01:09 -kor

#356 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 16:59

Hétvégén jött haza haver amcsiból meglepett engem is egy elite pro-val  :) Nagyon király cuccos. Talán csak annyi a gondom hogy a paneloldalon lévő mikrofonbemenetet nem tudtam életre kelteni, de lehet hogy csak én vagyok béna.kb annyi beállítás van rajta mint egy F22 vadászgépen,főleg audio creation módban. Távirányítója űber, videó/mp3/fotó/minden  :D  irányítható a mediacenterben vele.
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#357 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:01

Ja és mégvalami a doboza akkora mint egy 17-19" CRT moncsié  :D
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#358 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:29

wow! Grat a szerzeményhez. Valamikor meglehet lesni? :think:  :smoker:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#359 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:53

Nah, nalam is mar egy X-Fi zajong...

Tegnap sikerult egy X-Fi Platinumot beszereznem.

Kb. 3 orat szivtam mire uzemkepes lett :(

Nem tudom, mit javitottak ezen a revizion, miert lett vissszahivva minden?!?!
Betettem a gepbe 12 unknown device post -nal, oprendszer rogton reset...

Nagynehezen sikerult a BIOS frissites (TV -tol nem hallottam, hogy a floppy olvasassal szenved :D -> uj lemez, frissites, fain)

Szoval 3x szedtem szet es raktam ossze a gepet, eloszor a kartyara nem dugtam tapot, aztan a elolapra...

Mellesleg csak 1 tapeloszto kabel van hozza, es jack atalakitobol is csak 1 van a dobozban!!! :(

Az adatkabel amivel az elolapot az ember osszekoti, eszmeletlen gany, vigyazzatok vele nagyon!!!
Kartyarol csak ugy lehet lehuzni, ha kartyat kiveszed, es csavarhuzoval alanyulsz, kulonben a szalagkabelt a tukre fogo muanyag ponhegesztese/ragasztasa, lazan elereszt!!!

Driver CD installalasa fenyevekbe telik... :(

Este 8 -ra sikerult minden gatyabarazni.

Egyelore egy Genius HT -vel megy (elvileg nehany napon belul jon a Logitech Z-5500).
Kartya elott egy audiomax rtl850 (asszem) chipes minikartya volt (integralt feleseg, de ahhoz kepest eleg tiszta, volt elotte mar tobbek kozott LIVE -om is, annal jobban szolt, sozval "nem rossz")

Arra szamitottam, hogy valamelyest eszreveheto difi lesz (de nem tul nagy), picit tisztabb hang,  ilyesmik...

Ellenben most jon a pozitivum, elkezdtem allitani (ugyebar melylada nem sozlt, stb), nyomgattam a kapcsolokat, tekertem a potikat, stb, es kib@szott jot szol a karesz!!!

1 pillanatra megfordult a fejemben, hogy bizti, hogy kell a Z-5500 nekem?!? (persze csak koltoi kerdes volt, nana, hogy kell :D )

Szoval eddig sokat szoptam vele, de a vegeredmeny igencsak kellemes...

u.i.
creative -eknak azert 1-2 seggberugast kuldenek a terkepszeru "fuzet", sz@r osszerakasi leiras, meg selejtes kabel miatt...

#360 Felhasználó inaktív   KBB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 23:07

Hehe, ez a Driver CD szopás nálam is volt.
Én a "value editon"-t vettem. Csak ugye a creative már mégse hív Value-nak egy 30k-s hangkártyát, szal lett belőle Xtreme Music :)

Egy Pioneer 110D DVD íróval kb fél óráig tartott mire felszenvedte a drivert. A CD-t kb olyan lassan olvasta, mint anno a 2x-es cd olvasóm. Nemtudom mit csináltak, de valamit keményen elszúrtak vele :)

Amúgy a többi dolog nálam pozitív, csak francért kellett akkora dobozba rakni, ha csak a kártya meg egy boríték van benne...
by kbb

#361 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 00:35

Én eddig bármilyen Creative szoftvert telepítettem, az mindig úgy ment fel, mint a lajhár. Akár CD-ről, akár HDD-ről, mindegy neki. Szóval szerintem ez nem az X-Fi driver sajátossága.

#362 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 09:07

megéri egy audigy 4-eset lecserélni a legalapabb x-fi-re?! :confused:
all bitches

#363 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 14:24

nem hiszem, a sima au4-en ugyanaz a dac mint x-fi extreme music-on csak új dsp van melette. + az au4 drivere kiforottabb.

#364 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 17:29

Idézet: Taranis - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 0:35

Én eddig bármilyen Creative szoftvert telepítettem, az mindig úgy ment fel, mint a lajhár. Akár CD-ről, akár HDD-ről, mindegy neki. Szóval szerintem ez nem az X-Fi driver sajátossága.

Ez bizony tényleg így van... :mad:
Bár szerintem, ha a Cd helyett az új, webről letölthető drivert teszem fel, akkor azért sokkal jobb a helyzet.
Főleg x64 alatt(igaz ott is volt probléma: csak a 1x reboot után jelent meg a Creative Audio Consol...  :o ).

#365 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 07:50

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 9:52

Ja, es meg a digi kimenetet nem is kerdeztem!

Szoval az hol, merre?

Nehogy ma 30k -ert egy fapados v@cak jarjon, ami melle meg vadaszhatok mindenfele kiveztetest, hogy normalisan tudjam hasznalni?!?!?

...ha igen, akkor telleg platinumra kell beruhaznom, de dragallom majndem 50k -ert :(
(valakinek nincs tavolkeleti rokona, aki a gyarban dolgozik? :D)

u.i.
tm21thc majd ird meg, hogy gyaxiban mivel tud tobbet, mint a mezei verziok!
(mellesleg lehet nem artana kiprobalni, mukodik e, karacsonykor eleg kellemetlen a postan allva feladni az ajit, gariztatasra...)

A line in/mic aljzat másodlagosan digital out-ban műkxik. DE mindez sovány vigasz,MERT mind az Audigy széria,mind az x-fi család csak analógban tudja az 5.1,6.1-eket,digital kimeneten CSAK 2.1-48khz-en,ÉS 2.0 96khz-en!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez annyit tesz hogy CSAK a filmek szólnak 5.1ben digitális kábeleken átjátszva(ugye ez a tömörített SPDIF-out) a real-time 3d hang engine csak 2.1-ben,vagy 2.0-ban,hiába csilli-villi külső egység.Én is beugrottam ennek(nekem egy Fatality ed. X-fi-m van) :(
Kép

#366 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 09:30

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 8:50

A line in/mic aljzat másodlagosan digital out-ban műkxik. DE mindez sovány vigasz,MERT mind az Audigy széria,mind az x-fi család csak analógban tudja az 5.1,6.1-eket,digital kimeneten CSAK 2.1-48khz-en,ÉS 2.0 96khz-en!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez annyit tesz hogy CSAK a filmek szólnak 5.1ben digitális kábeleken átjátszva(ugye ez a tömörített SPDIF-out) a real-time 3d hang engine csak 2.1-ben,vagy 2.0-ban,hiába csilli-villi külső egység.Én is beugrottam ennek(nekem egy Fatality ed. X-fi-m van) :(

Immaron en is nehany napja (hete) x-fi -t nyuzok, mar megvan hozza a logitech z-5500 is, es van nehany problemam, igaz ezek mar inkabb a hangfalszetthez kapcsolodnak, ugyohgy lehet majd nyitok egy z-5500 -as temat, ha meg nincs...

Minden esetre az x-fi nagyon sokat dobott az elozo hangcucc (genius ht) hangjan, ezutan a logi mar nem volt akkoranagy seggreules, de azert a melyek szenzeciosak igy is a logiban :)

Lenyeg a lenyeg, igy hogy koaxon egy dvd felvevore van kotve ami lejatszik minden sz@rt (dvd, divx/xvid, mp3, wma, audiocd, ...) es meg tuner is van benne igy foleg a HBO -t (de vegul is majdnem minden stereo jelhez jol jon), szoval a logi prologicII modban a TVzes is k.rva jo, szamitogeprol lassacskan semmit nem fogok hasznalni, max jatek...

Szoval esetleg akinek van egy haosnoloan jo/okos hangfalszettje, lehet nem is hangkarytaba kene olni a fennmarado penzt, hanem legalabb egy jo dvd lejatszoba, de a tuner miatt inkabb felvevobe, leven jobban szol dvd->(coax)->z-5500, mint X-Fi->(analog)->z5500

#367 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:20

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 10:07

megéri egy audigy 4-eset lecserélni a legalapabb x-fi-re?! :confused:

Max ha erősítőd van és nem megy vele a sub-od rendesen..
ha jól tudom x-fi-vel nincs sub kimenet probléma (legalábbis eddig nem olvastam róla)
ingyombingyom

#368 Felhasználó inaktív   Attila 007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 22:01

Sziasztok, nekem egy sima régebbi oemes audigy2 esem van Genius GHT-511 házimozihangfallal, de ez nem a D s változat hanem a sima ami annyit tesz hogy nincs benne a hangrendszerben Dolby Digital AC3 dekoder, azt szeretném kérdezni, hogy látom itt mások ugye másfajta hangfalakkal próbálgatták ezt az új kártyát engem a (fatality FPS es verzió érdekelne), és érdemes e lecserélni, kijön e az én "házimozi hangfalrendszeremen" a teljesitmény?Most ugye az audigy2 esembe sima átalakítóval van rákötve a hangfalrendszer. Leröviditve mégegyszer a kérdés de már kettő lett belőle:-): érdemes e lecserélnem a hangkártyát, és hogy ezen hangfalak mellé kellene esetleg valami erősitőt vagy valami mást venni hogy kijöjjön a teljesitmébny vagy ez az átalakitós megoldás ez bőven jó? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Attila u.i.: itt egy kép az én hagfalrendszeremről.

Csatolt fájl:

#369 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 23:50

Idézet: Attila 007 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 21:01

Sziasztok, nekem egy sima régebbi oemes audigy2 esem van Genius GHT-511 házimozihangfallal, de ez nem a D s változat hanem a sima ami annyit tesz hogy nincs benne a hangrendszerben Dolby Digital AC3 dekoder, azt szeretném kérdezni, hogy látom itt mások ugye másfajta hangfalakkal próbálgatták ezt az új kártyát engem a (fatality FPS es verzió érdekelne), és érdemes e lecserélni, kijön e az én "házimozi hangfalrendszeremen" a teljesitmény?Most ugye az audigy2 esembe sima átalakítóval van rákötve a hangfalrendszer. Leröviditve mégegyszer a kérdés de már kettő lett belőle:-): érdemes e lecserélnem a hangkártyát, és hogy ezen hangfalak mellé kellene esetleg valami erősitőt vagy valami mást venni hogy kijöjjön a teljesitmébny vagy ez az átalakitós megoldás ez bőven jó? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Attila u.i.: itt egy kép az én hagfalrendszeremről.

Én egy audigy2-öt cseréltem le egy Sound Blaster X-Fi Platinum-ra,és én érzek külömbséget a két kártya között.Logitech Z-5300-as hangrendszerrel használom és nagyon komolyan szól.
Kép
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#370 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 01:01

Na Udv mindenkinek!

Hat kicsit kesve ugyan de mostanra sikerult beloni az elite promat...

Az audigy2Pl utan azt kell hogy mondjam igazan hallhato a kulonbseg igaz azt meg nem dontottem el hogy a crystalizer mindig rajta legyen vagy ne!? Mert ha ez az a 136db SNR akko allandoan rajta lesz!!!! :D
Igaz alltalaban 192-320kbps zeneket hallgatok...
Most akkor mar elertem azt a hangzast amit szerettem volna!
Igaz csak a kulso box mereten lepodtem meg mivel a kepen kicsit csaloka.

Szoval ha nem is mindenki tudja maganak beinvesztalni a csucskarit szerintem mindenkeppen megeri!

A tesztlanyok az alabbiak voltak:

Gemini PS-04 mixer
Gemini CFX-50 dualcd
Creative X-Fi Elite Pro
AMD FX53 ~ AMD 64 X2 3800
Cambridge Soundworks 6.1
Behringer TRUTHB2031

35Giga Vinyl
Quake4
Call Of Duty2
Need for Speed Most Wanted

Téma megosztása: