HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1221 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:01

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:57

Te miért így értetted? :reklamacio:

mert mindenki általában így érti. ha aszondod hogy a DVD játszódban benne van/benne dolgozik a dts, akkor azt mindenki úgy fogja érteni hogy a dvd játszód le tudja játszani a dts hangsávokat mindenféle segédberendezés (dts-t tudó erölködő, receiver) nélkül, mert a szükséges kütyü "benne van", "benne dolgozik".

megkell jegyezni, gáz is, hogy nincsen a boxosban benne valami rendes hangrész, mert így a stúdiók ahogy esik úgy puffan elven, jól/rosszul oldják meg a hangot.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 01. 22:08 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1222 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:48

úgy érzem kicsit erősen fogalmazol. ráadásul nemis ez volt az állításod. mostmár módosítottad, mert az OpenAL slideware-n megtláltad a native szócskát. persze mondanon sem kell, hogy ez sem azt jelenti hogy az "x.360 natívan támogatja az OpenAL"-t, hanem azt, hogy a creative által leszállított implemetáció közvetlenül, segédhw/segéd driver nélkül használható (devices:native) :D

Akkor ez bármelyik implementációra igaz lehet....és akkor már csak a piaci ár dönt nem igaz? :smoker:

Továbbá nem az bánt hogy a microsoft új gyártókat támogat(na), hanem egy huszáros vágással meg is lop bennünket,hogy akadájozza a régi készülékeink zavartalan használatát, az új operációs rendszer alatt....ezekután én most egyáltalán nem is AKAROK pillanatnyilag VISTA-ra váltani.Tehát bevezethet új hangázsrendszert, ez engem nem zavar, sőt...ha úgy itélem meg majd vásárolok olyan kártyát is ha van benne fantázia, de hagyja meg a már meglévő eszközök tisztességes és korrekt használatát.

Már sokan megjegyezték itt hogy ez nem igazán "korrekt". És bizony ahogy fentebb mondtátok(bizony TI) ŐK/ÉN IS a PIAC.  És ÉN úgy döntök: amíg nem orvosolják ezt a szarvashibát addig NEM fogok VISTA-ra váltani.

Szerkesztette: Lacee78 2007. 01. 01. 22:20 -kor

Kép

#1223 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:41

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 22:15

Továbbá nem az bánt hogy a microsoft új gyártókat támogat(na), hanem egy huszáros vágással meg is lop bennünket,hogy akadájozza a régi készülékeink zavartalan használatát, az új operációs rendszer alatt....ezekután én most egyáltalán nem is AKAROK pillanatnyilag VISTA-ra váltani.Tehát bevezethet új hangázsrendszert, ez engem nem zavar, sőt...ha úgy itélem meg majd vásárolok olyan kártyát is ha van benne fantázia, de hagyja meg a már meglévő eszközök tisztességes és korrekt használatát.

ezért útálom a monopolistákat, akár kreatív, akár picipuha. hosszútávon mindig az olyan gyalogbékák szvnak, mint te meg én. na ez van. Mert persze a Creative-nak semmibe se kerüln átprogramozni az EMU csipjeit wasapira, ez technikaklag egyszerű. Csakhát pénz, meg megy a levesbe az a sok pénz amit az EAX-be költöttek. arról nemis beszélve, a wasapi-ért a picipuha tuti, hogy sápot szed. szal most a kreatív inkább fájtol. mimeg szopunk. ez van.
Temég úgyahogy örülhecc, de a többi hangzsugagyártó uyganúgy benne a levesben. a multimédia appok nemigazán szívesen dolgoznak ASIO-ra, ami jó lenne, mert a wasapi mellett a többi zsuga legalább akkora szarban van. mondjuk a foobar2000 igen, szal muzsika lesz :D

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 22:15

És ÉN úgy döntök: amíg nem orvosolják ezt a szarvashibát addig NEM fogok VISTA-ra váltani.
ez okés, de szar az, amikor az ember már a 4. dx10-es bitangjó játékról csúszik le, mertcsak vista-only :( Egyébként ezért vettem boxost, előre éreztem a kavarás előszelét...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 01. 22:46 -kor

#1224 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 22:41

ez okés, de szar az, amikor az ember már a 4. dx10-es bitangjó játékról csúszik le, mertcsak vista-only :( Egyébként ezért vettem boxost, előre éreztem a kavarás előszelét...

Az biztos hogy nem dobom ki a drágaszágot! ;)

Akkor lesz duál rendszer,és VISTA alatt max. játszom sztereo PCM-mel, aztán DTS neo6-ozok...(nem nagy szívvel, fából vaskarika azért az csak nem a legjobb alternatíva :down: )

Szerkesztette: Lacee78 2007. 01. 01. 23:01 -kor

Kép

#1225 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 00:19

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 20:16

aaah.... :rolleyes:  :bolond: Gond van az állítások értékelésével? Nem voltál te komcsi politikai tiszt?

Látom sokat ittál szilveszterkor...vagy nagyon úgy tűnik.

Najó. Ebből elég, pihenni mész.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1226 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 00:51

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 0:19

Najó. Ebből elég, pihenni mész.

Szólásszabadság van nem? AZ is a törtélem része volt. Takargatni kéne tán? Vagy nem mindenkinek világos hogy a fórumtárs mely tulajdonságára asszociáltam kedves didyman....?!
Kép

#1227 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 02. 01:00

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 0:51

Szólásszabadság van nem? AZ is a törtélem része volt. Takargatni kéne tán? Vagy nem mindenkinek világos hogy a fórumtárs mely tulajdonságára asszociáltam kedves didyman....?!

Olvastad a fórumszabályzatot? Akkor tudhatnád, hogy - többek között - tilos a személyeskedés, úgyhogy ne asszociálgass itt mások tulajdonságaira.
És más sem.
Elég legyen már az ingyencirkuszból.

#1228 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:00

En leirnam sajat velemenyem, itt az altalam inditott forumszalon, be lehet szolni nyugodtan, azert van a forum.

En megvedenem a Creative-ot, mert mint ceg szabvanyt alkotott es mint business, megvett mindenkit aki szamitott es kellett ahhoz hogy ma a consumer piac vezetoje legyen "all-in-wonder" (ATi metafora  ;) )

Tudjuk hogy nagyreszt az E-Mu Systems DSP-inek (know-howjainak, licenszeinek, fejleszteseinek, jo az Aureal-nak is...meg az Ensoniq-nak is, nezzetek bele egy wavetable fileba....) koszonheti mai jo hiret, amit anno sajnos nem mondhatott el, de hat ez az elet, ez a business.

Most leirnam, miert is istenitem en annyira ezeket a kartyakat es miert teszem azt, miutan mar jo par kartyat halottam es kiprobaltam.

Az "istenites" az EMU10K1 korszaknal, vagyis a Live!-nal kezdodik. Kezdodhetne az EMU8000-nel is...
Anno, soha nem felejtem el, 2 kartya volt amit nagyon tiszteltem. A GUS es az AWE32. Sajnos az AWE tre DA konverterrel rendelkezett, eleg xarul szolt, de mint alapotlet mar kozelitett a GUShoz. Az volt am a full-size ISA kartya, RAMmal, ASP sockettel, EMU8000-el...Chip magazin szerint is "Multimedia Produkt des Jahres" volt....

E-MU dedikalt profi kartyakrol is olvastam sokat, roluk nem irok mert nincs szemelyes tapasztalat, ismerosnek van, allitolag "istencsaszar".

Maga az architektura, egy chipben:

PCI interface
Memory Paging Unit
Wavetable Synth Engine
DSP / Programmable Effect Processor

Mire is hasznalhato egy mai Creative (nem E-MU) sima "Sonylaszter"?

5.1, 6.1, 7.1 es osszes kombinacio, permutacio, variacio....stb...hangkeltesre,DVD Audio felbontasu anyag lejatszasara
EAX Advanced HD real-time , hw gyorsitott terhangzasra jatekokban
Wavetablas szinti amatoroknek, nem kamu! GUS ota hasonlo konzumer kartya nem veszi fel a versenyt
DSP effektek, hardverbol, valos idoben, kiserletezo kedvueknek (Normalizer, EQ, akar gitar effekt is)
Kivalo software tamogatas, minden ami szamit tamogatja, ami nem az is fogja

Digital gameport, FireWire a kartyan, mint extra, ez mindig is erossege volt a SoundBlastereknek.
Mi kellhet egy kicsit akaratosabb es penzesebb PC felhasznalonak ennyi penzert? Alternativa nem sok van. vannak de azok ennyit igy egyben nem tudnak. Ha igen, en nem tudok roluk, kerem irjatok le, okosabb leszek en is.

OpenSource driver tamogatas kX projekt kereten belul, ami valljuk be kihozza a DSP reszbol amaximumot, es mar felprofi studio alkalmazasokra is alkalmassa teszi.

Ha valaki azt mondana h a hangminoseg rossz, akkor az hajthatja bit-accurate modban S/PDIF-en kedvenc szerkojat. En is igy teszek, igy mar nem "szanalmas" a hangja, anelkul sem az....

Be kell latni, kinotte magat a Creative es THX Certified kartyakat csinal Pistikeknek elfogadhato aron.
En ugy mondanam hogy valami nagyon komplexet, amit ki sem hasznalnak legtobben, olcson ad, a nagykozonsegnek.

Nem linkelnek be sokmindent amit az EMU10K(x) procikrol olvastam, de massal osszehasonlitva (nVidia APU, Envy, Aureal, Realtek??...) lehet mondani hogy "state-of-the-art".

Peace!  :smoker:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1229 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:07

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 12:00

Be kell latni, kinotte magat a Creative es THX Certified kartyakat csinal Pistikeknek elfogadhato aron.

Csak az a baj, hogy az ilyen szavak mint a THX-ek dobálása tényleges minőséget nem takar.
Azzal egyetértek, hogy digiten hajtva lényegesen jobb minőséget érhetünk el. Az azonban nem hiszem, hogy a felhasználók nagy része ezt teszi. Továbbá ez nem mentség arra, hogy emiatt trágya legyen az analóg kimenet.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1230 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 14:36

Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#1231 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:06

.... :rolleyes:

Szerkesztette: Lacee78 2007. 01. 02. 15:07 -kor

Kép

#1232 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 15:08

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 18:32

Tulképpen mit állítottál rajta, ha megkérdezhetem? Mert úgy emlékszem annyi volt a tipp, hogy kapcsolj ki mindent amit lehet , EQ-től kezdve  :think:
Ezek után mit állítottál és mire?

A bass managent-el szórakoztam (defaultra visszaállítottam, mert túlságosan tolta a mélyet) + Crystalizer (50%-ra) és a hangfalon defaultra mindent sőt ott is visszavetetm a mélyből annyira sok volt .. az EQ-t viszont acoustic-ra állítottam.. szeretem, ha szép tiszta csengésű zenét hallhatok.

Szerkesztette: Hippo 2007. 01. 02. 15:12 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1233 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 18:15

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 15:08

A bass managent-el szórakoztam (defaultra visszaállítottam, mert túlságosan tolta a mélyet) + Crystalizer (50%-ra) és a hangfalon defaultra mindent sőt ott is visszavetetm a mélyből annyira sok volt .. az EQ-t viszont acoustic-ra állítottam.. szeretem, ha szép tiszta csengésű zenét hallhatok.

100-as skálán lehet állítani a basszus erősségét, Hippo.(THX setup center/subwoofer level)

Szerkesztette: Lacee78 2007. 01. 02. 18:17 -kor

Kép

#1234 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:37

Sziasztok.

Használtam a keresőt és elolvastam a fórumot  :D .
Az lenne a kérdésem hogy egy logitech z-5500-as hangfalrendszer vásárlása előtt állok és van egy SB Live 5.1es hangkártyám. Nézegetve és elolvasva a fórumot + teszteket beleszerettem az új x-fi kártyákba.
Az lenne a kérdésem hogy ugye a mostani kártyámról mindenképp megéri váltani de feltétlenül szükséges az Xtreme Music vagy Elég csak az Xtreme Audio? Játszani nem nagyon szoktam így nem is számít hog ya játékoknak milyen a hangja, viszont a filmeknek és a zenenék annál inkább. Az sem teljesen tiszta nekem hogy mi a külömbség a két kártya között mert árban vagy 8K. Esetlegesen valami más alternatíva?
Jah és több helyen láttam hogy az x-fi család nem vista kompatibilis. Igaz ez?

És még egy kérdés: ezek a krtyák hagyományos PCI foglalatúak? Vagy nem is létezik újfajta PCIx1 foglalatú hangkártya?

Előre is köszi a segítséget!
Üdv!  :respect:

#1235 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 14:59

Idézet: ave - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 14:37

Sziasztok.

Használtam a keresőt és elolvastam a fórumot  :D .
Az lenne a kérdésem hogy egy logitech z-5500-as hangfalrendszer vásárlása előtt állok és van egy SB Live 5.1es hangkártyám. Nézegetve és elolvasva a fórumot + teszteket beleszerettem az új x-fi kártyákba.
Az lenne a kérdésem hogy ugye a mostani kártyámról mindenképp megéri váltani de feltétlenül szükséges az Xtreme Music vagy Elég csak az Xtreme Audio? Játszani nem nagyon szoktam így nem is számít hog ya játékoknak milyen a hangja, viszont a filmeknek és a zenenék annál inkább. Az sem teljesen tiszta nekem hogy mi a külömbség a két kártya között mert árban vagy 8K. Esetlegesen valami más alternatíva?
Jah és több helyen láttam hogy az x-fi család nem vista kompatibilis. Igaz ez?

És még egy kérdés: ezek a krtyák hagyományos PCI foglalatúak? Vagy nem is létezik újfajta PCIx1 foglalatú hangkártya?

Előre is köszi a segítséget!
Üdv!  :respect:

Szia, ha jatszani nem nagyon akarsz, akkor nemsok ertelme van ujitani a live!-on. Az au2/4/xfi tobblete elsosorban a javitott EAX terhangzason jon ki. zene/film eseten nem szokas nagyon environmental audiot hasznalni. Ha mindenkepp fejleszteni akarsz, szerintem akkor neked egy au2-es is megterszi, marha ragaszkodsz a creative-hoz, mint brandhoz.
Az xFI kartyak PCI2.2-esek, nem PCIe-k.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 04. 15:01 -kor

#1236 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 15:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:59

Ha mindenkepp fejleszteni akarsz, szerintem akkor neked egy au2-es is megterszi, marha ragaszkodsz a creative-hoz, mint brandhoz.
Az xFI kartyak PCI2.2-esek, nem PCIe-k.

Audidy2-t kapni még újonnan?

Milyen más hangkártyát ajánlasz Creativeon kívül?

#1237 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 16:35

Idézet: ave - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 15:49

Audidy2-t kapni még újonnan?

Milyen más hangkártyát ajánlasz Creativeon kívül?

aud hegyek itten

itten meg a nem creative kartyak topikja

lenyeg a lenyeg, mosta a pistaval nagy borulas lesz hangugyben, erdemes varni...

#1238 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:23

Ezt hogy érted SFIJ? Épp ma akartam rászánni magam Vista telepítésre..

Nem megy rajta a kicsikém (ExtremeMusic)? :)

#1239 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 19:36

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 18:23

Ezt hogy érted SFIJ? Épp ma akartam rászánni magam Vista telepítésre..

Nem megy rajta a kicsikém (ExtremeMusic)? :)

Extreme music úgy megy, mint bármely 7.1-es kodek. ha térhangokat akarsz akkor olyan alkalmazást kell használnod, ami a vista alatti OpenAL-ra készítettek fel. az XPs OpenAL-os gámák 1 része egy dll+konfig file párossal úgy-ahogy szóra bírhatóak. Vista alatt minden hangcucc szopás, nemcsak a creative-é, mert a picipuha fenekestül felforgatta a hangicsálást. de erről elég hosszan vitáztunk a topikban :D

#1240 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 08:37

Tehát akkor az 5.1-es hangfalrendszeremen is csak sztereoba tudnám megszólaltatni a zenét pl winamp-al? :(

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.