HWSW Informatikai Kerekasztal: PhysX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PhysX Fizikai gyorsító chip Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 08. 12:03

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 12:55

Szoftveres emulávióval vagy már van szilikonba öntve GT300.

Mé kéne DX11-es chip a Computa Shaderhez? A DX10 és DX10.1-es rendszerek is tudják futtatni a CS programokat. Persze van némi megkötés főleg a DX10 rendszerek esetén, de annyira nem vészes. :)
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1802 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 08:29

BumTop's 3D desktop uses touchscreen, OpenGL and nVidia PhysX
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1803 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 10:16

NVIDIA PhysX 9.09.0408 released

Idézet

* Updated runtime to improved operation of Cryostasis Game.
    * Supports NVIDIA PhysX acceleration on all GeForce 8-series, 9-series and 200-series GPUs with a minimum of 256MB dedicated graphics memory.
    * Experience GPU PhysX acceleration in many games and demos, some of which are highlighted in PowerPack downloads on www.geforce.com.
    * Runtime upgrade ONLY for AGEIA PhysX processors users. (New installations should install older PhysX system software such as version 8.09.04 – prior to installing this update).
    * Includes the latest PhysX runtimes used in the latest game titles.
    * Supports NVIDIA PhysX acceleration on GeForce via CUDA 2.0 for SDK versions 2.7.3, 2.7.2, 2.7.5, 2.8.0 and 2.8.1 (requires graphics driver v177.81 or later).
    * Includes all the latest PhysX SDK Runtimes.
    * Supports control of your GPU PhysX configuration from the NVIDIA display driver control panel. (requires graphics driver v180.00 or later)

Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1804 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 07:10

Sega Licenses NVIDIA PhysX and APEX Technologies for Global Studios

Dark Void title will use PhysX (as UE3 title) with APEX GPU effects, like turbulence smoke we saw in the demo with cars

Terminator Salvation is using PhysX. "PC version will feature GPU-accelerated PhysX effects for a truly immersive game environment."

NVIDIA PhysX Technology Brightens Darkest of Days

#1805 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 11. 23:55

Abu féle PhysX >> lista << elgondolkoztatott egy kicsit.

Idézet

Az összes többi PhysX játék procin számol

Én szeretek a Joint Task Force-al játszani de még sose láttam ilyen szintű (physx-es ?) rombolást pedig fel van telepítve a physx driver.
http://games.softpedia.com/screenshots/Joi...3-Trainer_2.jpg
http://games.softpedia.com/screenshots/Joi...3-Trainer_1.jpg
:eek:
Lehet hogy cpu-n is csak akkor müxik ha van hozzá hardver amit nem használ ?  :rolleyes:  (na ezt jól megfogalmaztam)
Próbálkoztam az NV Physx Tweaker v0.1 progival is de semmi látvány különbség ha CPU módot választom.

A 8.09.04-es driverral és egy X1950pro-val elindulnak a techdemok, se régebbi se újabb driverokkal nem csinál ilyet. Ez most jó ?
http://img10.imagesh...7387/physx2.jpg
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1806 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 08:20

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 0:55

Abu féle PhysX >> lista << elgondolkoztatott egy kicsit.

Én szeretek a Joint Task Force-al játszani de még sose láttam ilyen szintű (physx-es ?) rombolást pedig fel van telepítve a physx driver.
http://games.softpedia.com/screenshots/Joi...3-Trainer_2.jpg
http://games.softpedia.com/screenshots/Joi...3-Trainer_1.jpg
:eek:
Lehet hogy cpu-n is csak akkor müxik ha van hozzá hardver amit nem használ ?  :rolleyes:  (na ezt jól megfogalmaztam)
Próbálkoztam az NV Physx Tweaker v0.1 progival is de semmi látvány különbség ha CPU módot választom.

A 8.09.04-es driverral és egy X1950pro-val elindulnak a techdemok, se régebbi se újabb driverokkal nem csinál ilyet. Ez most jó ?
http://img10.imagesh...7387/physx2.jpg

eszreveszed, ha toredekere esik az fps  :Đ mirrors edgevel eleg jol latni - bar sokat nem adnek az effektekert, a kitoro uvek kb dukenukem szintu (minek ehhez fizika?), egyedul a kilodozott foliak mutatnak jol, de nem ilyesmik miatt lesz jo egy jatek vagy sem.

bar ugyanigy vagyok a dx10.1 dologgal is.

Szerkesztette: arn 2009. 06. 12. 08:21 -kor

#1807 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 08:45

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 9:20

eszreveszed, ha toredekere esik az fps 

Épp ez az hogy nem veszem észre mert a játék cpu-val szerintem nem igazán számolja a physx-et. ABU féle physx lista lehet hogy hibás.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!

#1808 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:21

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 9:45

Épp ez az hogy nem veszem észre mert a játék cpu-val szerintem nem igazán számolja a physx-et. ABU féle physx lista lehet hogy hibás.

lehet programfuggo - valahol nem engedelyik, ha nincs hwes tamogatottsaga. azert ajanlottam a mirrors edget, mert ott tutira mukodik procival is.

#1809 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:36

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:21

lehet programfuggo - valahol nem engedelyik, ha nincs hwes tamogatottsaga. azert ajanlottam a mirrors edget, mert ott tutira mukodik procival is.

A "lista" szerint ez a játék nem használ hardvert. Ha nincs hardver támogatása (?) akkor miért nem megy cpu-n ? Abu erre felé nézhetne... Kíváncsian várom a válaszát, hátha tud valami megoldást.
Mirrors edge meg nem tud érdekelni alapból mint játék. Itt nem a gépigényre gondoltam hanem a stílusra és a történetre.

#1810 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:44

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:36

Mirrors edge meg nem tud érdekelni alapból mint játék. Itt nem a gépigényre gondoltam hanem a stílusra és a történetre.

azt hittem csak tesztre kell - a normalisabb effekt legbivalyabb procival is jatszhatatlan, mi ertelme?

#1811 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:52

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:44

azt hittem csak tesztre kell - a normalisabb effekt legbivalyabb procival is jatszhatatlan, mi ertelme?

Tesztre mi a ráknak ? Nézzem azt ami nem érdekel ?  :rolleyes: 

#1812 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 09:54

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:52

Tesztre mi a ráknak ? Nézzem azt ami nem érdekel ?  :rolleyes: 

mivel ez egy hwes forum, ahol az embereket erdekelni szoktak az ilyen dolgok  :Đ van olyan jatek ami csak a technikai megoldasai miatt erdekel.

#1813 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 10:00

Idézet: arn - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 10:44

a normalisabb effekt legbivalyabb procival is jatszhatatlan, mi ertelme?

Maradjunk a Joint Task Force-nál, a játék nem használ alapból csak 1 magot. Physx driverral meg se nyekkenik a második mag, hogy esetleg azon futna valami akár egyszerűbb effekt is.

#1814 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 10:15

Ezt a listát anno az NV-től kaptam ... az új játékokkal egészítettem ki. Nem tom mi a helyzet a JTF-fel ... majd megkérdezem.
A PhysX egyébként alapesetben egy szálon fut. De ezt a licensz megszerzése után át lehet írni (nem kis meló). Nyilván ez fontos, mert az NV a GPU-kat gyárt nekik nem érdekük, hogy többmagos procikkal hasonló sebességgel tekerjen a technika (az AGEIA-nak is fontos volt, hogy CPU-n halljon le a fizika). Sokan ezért adnak egy rakat pénzt a Havokért az ingyenes PhysX ellenében. A Havok az konkrétan végletekig optimalizált.

Szerkesztette: Abu85 2009. 06. 12. 10:17 -kor

#1815 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 10:30

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 11:15

Ezt a listát anno az NV-től kaptam ... az új játékokkal egészítettem ki. Nem tom mi a helyzet a JTF-fel ... majd megkérdezem.
A PhysX egyébként alapesetben egy szálon fut. De ezt a licensz megszerzése után át lehet írni (nem kis meló). Nyilván ez fontos, mert az NV a GPU-kat gyárt nekik nem érdekük, hogy többmagos procikkal hasonló sebességgel tekerjen a technika (az AGEIA-nak is fontos volt, hogy CPU-n halljon le a fizika). Sokan ezért adnak egy rakat pénzt a Havokért az ingyenes PhysX ellenében. A Havok az konkrétan végletekig optimalizált.

Az NV nem teszi publikussá (érthetővé) a listát ? Most nem a felsorolásra gondolok mert az megvan, hanem a használt hardver-re vonatkozóan.
Ez a Havok physics meg szép és jó ha elérhető lenne. 2006(7?) óta elérhető a catalystban megfelelő kártyák alkalmazásával.
http://img146.imageshack.us/img146/5118/at...ysicsenable.png
Ha olyan sokan adnak pénzt a havokért akkor eddig az elmúlt pár évben miért nem láttunk semmit ? A legutóbbi Havok-os gpu hír is csak arról szólt hogy OpenCL-re portolják. Na nehogymá ez fogja vissza az elterjedését.  :omg:

#1816 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 13:32

Idézet: Chabi - Dátum: 2009. jún. 12., péntek - 11:30

Az NV nem teszi publikussá (érthetővé) a listát ? Most nem a felsorolásra gondolok mert az megvan, hanem a használt hardver-re vonatkozóan.
Ez a Havok physics meg szép és jó ha elérhető lenne. 2006(7?) óta elérhető a catalystban megfelelő kártyák alkalmazásával.
Ha olyan sokan adnak pénzt a havokért akkor eddig az elmúlt pár évben miért nem láttunk semmit ? A legutóbbi Havok-os gpu hír is csak arról szólt hogy OpenCL-re portolják. Na nehogymá ez fogja vissza az elterjedését.  :omg:

ennyit talaltam, talan itt tobb infora lelsz :)

http://www.hardforum...d.php?t=1141844

Idézet

-Joint Task Force http://www.jointtaskforce.com Very nice RTS using physx engine, sadly devs didn't hook the api to the card, but the word on their forums is it may happen in a futur patch.

Szerkesztette: arn 2009. 06. 12. 13:32 -kor

#1817 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 13:50

http://www.nzone.com...games_home.html

Itt a PR list. :)

#1818 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 14:20

Idézet

-Joint Task Force http://www.jointtaskforce.com Very nice RTS using physx engine, sadly devs didn't hook the api to the card, but the word on their forums is it may happen in a futur patch.

Joint Task Force Patch 1.1

Idézet

Physx:
· The patch version has the newest driver. The game won't run at all until the player installs the very latest driver.
· Mission loading time and exiting from missions are now highly improved in general and especially on BOS4 mission.
· Building collapses have been changed in that small chunks are now visible for a while before disappearing.
· Building collapses have been improved and run much smoother.

http://games.softpedia.com/get/Patch/Joint...rce-Patch.shtml

:think:  Lehet hogy nem az 1.2-es patch-el kéne tolnom hanem csak az 1.1-el ? Az 1.2 az valami bugfix csomag.
http://games.softpedia.com/get/Patch/Joint...-12-Patch.shtml

The Unofficial PhysX Links & Info Page
http://personal.inet...48fs/physx.html

#1819 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 14:46

Na valami ilyesmire gondoltam:
http://physx.cwx.ru/
Last update - June, 12, 2009
:up:

#1820 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 06. 12. 14:46

Ez egy régebbi lista, konkrétan abból az időkből amikor elkezdték ezt a GeForce PhysX-et, azóta nem csináltak újat. Ez is csak a marketinganyagban volt benne, hogy tudjuk melyik játék GeForce PhysX és melyik AGEIA támogatású. Plusz kiegészítettem az új címekkel.
Érdemes lenne egyébként összegyűjteni ezeket. Nem hülyeség.

A Havok-ot most nem a GPU alapú fizikára értettem. Itt konkrétan a CPU-s részre válaszoltam, hogy azért fut akadozva a PhysX, a GPU PhysX-es játékokban, mert egy szálon számol. Ha több szálon számolna, akkor nem kellene a Mirror's Edge-hez külön hardver a fizika számítására. :) Egy combos proci képes lenne a 30 FPS-re.
Itt a Havok lista. - ezek a játékok támogatják, ahol van pénz ezt a rendszert választják, mert nagyon gyors és sokkal jobban kezelhető a konzolokon - ugye a PhysX ott is egyszálas, így eleve bukta (hardveres gyorsítás nem lehetséges, át kell írni). Van aki dolgozik már Havok FX-es játékon, sőt van aki saját fizikai motort írt OpenCL-re. A GeFOrce PhysX-hez nem nagyon nyúlnak, mert a zárt CUDA platformra épül. Gondolom az NV nem fogja kukázni a PhysX-et, így már dolgozhatnak az OpenCL-be portoláson.

Szerkesztette: Abu85 2009. 06. 12. 14:48 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »