HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Rajjmen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:56

Ja és mindenkinek köszönöm a segítséget... :respect:

Közben utánanéztem én is és rájöttem, hogy fölös volt a kérdés. Legközelebb figyelmesebb leszek...

Mégegyszer köszönöm a segítséget... ;)

Rajjmen
EVGA X58 4-Way SLI Classified; Intel Core i7 920 D0; G.skill Perfect Storm DDR3-2133 PC3-17066 6GB; Sapphire HD5870 Gamer Edition; Corsair HX850W; OCZ Vertex 2 50GB; full water cooling; stb...

#1362 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 08:20

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:53

Addig csereld le a Maxtort rendes vinyora, amig teheted...

Miota 1 eve melozom, azota csak Samsungokat hasznalunk, mert azokkal nincs gond.
Elodom altal korabban eloszeretettel telepitett Maxtorok viszont hullanak, mint a legyek, mult heten csak 2 ugyfelunk kert rendszer reinstallt, mert elszallt a Maxtor 1-1.5 evesen.

Ez meg a kisebbik baj, a nagyobbik az, hogy a boltok osszes forgalmi adata elveszett+jatszhatnak megint egy-ket hetet a raktarkezelovel...

Igen, a következő vinyóm valami más lesz...addig is mentegetem ami fontos  :)

#1363 Felhasználó inaktív   kalman83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:37

baszus én is most azzal szívok hogy  az előtő deszkámmmmmmmal jobban ment a tuning  (asus a8n sli-deluxe) 290-en ment most ebben az abitban meg 250 a max :(
el nem tudom képzelni hogy mi lehet a hiba mert már miondent próbáltam valami ötletetek?
Gigabyte GA-965p-DS-4 , Core 2 Duo 6300 , 2x 1 GB ddr2 800Mhz , msi 7600GT, 400w NORTHQ 4775, SAMSUNG 940B , SilverStone Temjin 02 ,  Logitech Z5500digital , Logitech G-7 , SAITEK CYBORG EVO

#1364 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:39

Idézet: kalman83 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 12:37

baszus én is most azzal szívok hogy  az előtő deszkámmmmmmmal jobban ment a tuning  (asus a8n sli-deluxe) 290-en ment most ebben az abitban meg 250 a max :(
el nem tudom képzelni hogy mi lehet a hiba mert már miondent próbáltam valami ötletetek?

Inkább írd át az aláírásod te :lama:  :p  :D

Nekem alapfeszen ment a 9×260... :think: Most alapon használom, nem éreztem gyorsabbnak a gépet... :smoker:  :think:

#1365 Felhasználó inaktív   djdome 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:15

Sziasztok!

Egyik havernak vettünk egy ilyen ultrás lapot, amiben Hynix chipes samsung modul csücsül 2X512/400-as.
A probléma az, hogy teljessen kiszámíthatatlan időközönként dob egy kékhalált. Próbáltuk a ramokat külön külön, próbáltuk kisebb órajellel, de ugyan ez a szitu. Van amikor játék alatt órákig nem csinálja, de teljesse kiszámíthatatlan.
A VGA Ati Radeon X700 256Mb, winyó Samsung SATA2, NForce driverből csak a hálókari driver van telepítve+Proci driver. A memóriabeállításokat is végig zongoráztuk 1T, 2T és a többi értéket is emeltük, de semmi változás. Ja és 3200+ Venice van benne. Alaplap Bios frissítve 18-ra utánna CMOS Reset is volt.
Szal amit itt a fórumon olvastam mindent kipróbáltunk.
Nagyon idegesítő probléma. Tudjuk, hogy a memória nem olyan márkás, de laza beállításokkal 190 fsb-n nem kellene ilyet játszania,volt, hogy próbáltuk 205 fsb-vel akkor is kb 1 óra játék alatt nem dobott kékhalált. Nem értem mi a f**z lehet vele. Én már csak alaplapra tudok godolni.
Valakinek esetleg van valami ötlete mit lehet vele kezdeni?

#1366 Felhasználó inaktív   kalman83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:07

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 13:39

Inkább írd át az aláírásod te :lama:  :p  :D

Nekem alapfeszen ment a 9×260... :think: Most alapon használom, nem éreztem gyorsabbnak a gépet... :smoker:  :think:

még itt van a másik deszka is :D végén nem cserélem le bár azért hatalmas előny az abit normális nf4 hűtése!  (asus 9k-n pörgő ventijével a cuccos 44-45 c  volt ezzel  most 47-49 !!!!! de ha nagyobb fordulatra rakom a hátsó ventit akkor 40-42 re lemegy!!!)
Gigabyte GA-965p-DS-4 , Core 2 Duo 6300 , 2x 1 GB ddr2 800Mhz , msi 7600GT, 400w NORTHQ 4775, SAMSUNG 940B , SilverStone Temjin 02 ,  Logitech Z5500digital , Logitech G-7 , SAITEK CYBORG EVO

#1367 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 15:29

Esküszöm Kálmán, nem vagytok normálisak ezzel a tuning mizériával. Miért nem jó alapon használni a gépet? Nem értem.  :omg:  :confused: Aztán csodálkoztok, ha valami tönkremegy a gépben.

#1368 Felhasználó inaktív   kalman83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:40

Idézet: Brown - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:29

Esküszöm Kálmán, nem vagytok normálisak ezzel a tuning mizériával. Miért nem jó alapon használni a gépet? Nem értem.  :omg:  :confused: Aztán csodálkoztok, ha valami tönkremegy a gépben.

:D majdnem barebonom lett :D de hát tudod. meg az a titka adolognak nem kell megvárni hogy megáljon valami! de amúgy alapon is faxa csakhát ha lehet akkor miért ne  :D
de most az fsb 250-en megy azt hagyom úgy aminek ez nem elég annak a 300 se lesz elég!

#1369 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:45

Idézet: kalman83 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:40

de most az fsb 250-en megy azt hagyom úgy aminek ez nem elég annak a 300 se lesz elég!

ááá  :D  :omg:

#1370 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:46

Idézet: Brown - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:29

Mert miért menne tönkre bármi? Ha nem emelsz feszültséget, az élettartam nem változik. ( a megadott maximális hőmérséklet alatti használat esetén) Feszültségemelés elméletben lehet ártalmas a vezetőcsíkok nagyobb mértékű fogyása miatt, de ez is baromi elméleti dolog. Az ingyen nyert plusz teljesítményen gondolom nem akarsz vitát nyitni ;)
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1371 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:49

Idézet: kalman83 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:40

Nana! Itt egy élő példa: DV anyagok MPEG2-re átkódolási ideje frekiemeléssel majdnem lineárisan csökken  :p

#1372 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 16:54

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 15:46

Mert miért menne tönkre bármi?  Az ingyen nyert plusz teljesítményen gondolom nem akarsz vitát nyitni ;)

Nem egyszer hallottam és tapasztaltam ismerőseim körében, hogy tuning mellett nem volt stabil a gép, függetlenül, hogy volt-e feszemelés, vagy sem és mentek tönkre alkatrészek. Nekem nem ér ennyit a tuning, hogy emiatt instabil legyen a rendszerem, vagy adatok, hardvereszközök lássák a hátrányát. Ez a két kollega kedves ismerőseim és sose értettem, hogy viszonylagos csúcsgépeik mellett, mi az az alkalmazás, ami aggasztóan lassabban menne tuning nélkül. Akárhányszor meglátom az ilyen hozzászólásukat, biztos, hogy az orruk alá dörgölöm még ezt.  :D Csak, hogy ne legyen nyugodt életük...  :D

#1373 Felhasználó inaktív   kalman83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:06

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:49

Nana! Itt egy élő példa: DV anyagok MPEG2-re átkódolási ideje frekiemeléssel majdnem lineárisan csökken  :p

ez így van de pl más alkalmazásokban nem veszed észre. mert játék alatt már nem jön ki annyira láthatóan :( elég msot ez hirtelen 250en 18h-t ment a p95 addig nem áltmeg akkor jó lesz at :D

#1374 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 17:53

Idézet: Brown - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 17:54

Nem egyszer hallottam és tapasztaltam ismerőseim körében, hogy tuning mellett nem volt stabil a gép, függetlenül, hogy volt-e feszemelés, vagy sem és mentek tönkre alkatrészek. Nekem nem ér ennyit a tuning, hogy emiatt instabil legyen a rendszerem, vagy adatok, hardvereszközök lássák a hátrányát. Ez a két kollega kedves ismerőseim és sose értettem, hogy viszonylagos csúcsgépeik mellett, mi az az alkalmazás, ami aggasztóan lassabban menne tuning nélkül. Akárhányszor meglátom az ilyen hozzászólásukat, biztos, hogy az orruk alá dörgölöm még ezt.  :D Csak, hogy ne legyen nyugodt életük...  :D

Tuningolni addig kell, amíg stabil a gép.  :rolleyes:
Alkatrésztönkremenetel tuningtól pedig csak egyetlen módon lehetséges: a táp nem bírja, és "magával ránt" pár alkatrészt is.  :eek:

#1375 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:43

Idézet: Brown - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 16:54

Ez a két kollega kedves ismerőseim és sose értettem, hogy viszonylagos csúcsgépeik mellett, mi az az alkalmazás, ami aggasztóan lassabban menne tuning nélkül. Akárhányszor meglátom az ilyen hozzászólásukat, biztos, hogy az orruk alá dörgölöm még ezt.  :D Csak, hogy ne legyen nyugodt életük...  :D

Amíg egyszer nem tuningolsz, nem is igazán tudod átérezni :)

Másrészt nem eszetlenül kell szivatni szerencsétlen gép agyát, csak amennyit biztonsággal elbír. Úgy viszont nem lehet gyakorlati kihatása sem a stabilitására, sem az élettartamára.  :up:

#1376 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:06

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 10:32

2 napja normálisan indul a gép anélkül, hogy bármit csináltam volna, szépen felpörög minden bekapcsoláskor és elsőre megtalálja őket a BIOS is, stb. Ki érti ezt...

Na egy újabb x akta.  :D

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 11. 01. 23:06 -kor

My photos

#1377 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:11

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 20:42

Hát lehet, hogy én gondolkodom binárisan, vagy túl alacsonyra tettem a lécet, vagy mittudomén, de nekem ez az audiomax bizbasz is megüti azt a mércét amit egy számítógéptől (!!!) elvárok. Philips 2.1-es hangcucc van rajta (ebben a kategóriában jónak mondható), ezen nincs lényegi különbség (volt live!-om is, soundstormom is) játékok hangjában.
Zenére, házimozira úgyse szgépet használok, ami kivétel adódik, az optikán megy erősítőre.

Az mindenkinek az egyéni ízlése, hogy mit vár el és mivel elégszik meg az szgép recsegőjétől. Ez valóban nem vita kérdése, ha a te felhasználási célodra megfelel, akkor örülj neki mert nem kell többet költened rá.
Csak annyit szerettem volna, hogy azért nem véletlenül vannak külön kategóriák a hangkeltők között.

Azt meg jól teszed, hogy zenét nem gépről hallgatsz. Arra még mindig a cd, erősítő, hangfal az igazi.  :respect:  (a dvd-k valódi dvd audio hiányában erre szintén alkalmatlanok)
My photos

#1378 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 23:13

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 20:48

Na erről a témáról már írtam eccer régebben, baromi érdekes a dolog... velem még nem nagyon fordult elő, hogy egy gépet összerakok, és minden azonnal tökéletes. Olyan mintha az alkatrészeknek össze kéne "szokni". Biztos van valami a dologban, mert 1-2 hét nyüstölés után akár hányszor telepítek wint, konfigurálok akármit, ezután mindig tökéletes a rendszer :) The spirit in machine ;)

Az elején még bejáratós.  :D 
Utána még a tuning is jobban szokott menni.
My photos

#1379 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:06

Egy kicsit off leszek, meg egy kicsit nem is  :Đ
Szóval újabb tapasztalat a deszkával: sfclone game-k NF7-S konfigommal csont nélkül indulnak, ha biosban kitiltom a DVD író IDE csatornáját (meg a szokásos sfcure, nodedisabler...)
AN8-Ultrán szenvedtem vele, de az istennek se akartak menni (az újabbak, asszem SF3.3 óta...)
Egy csomó szopás után fizikailag lerántottam a kábelt a lapról, és láss csodát! azonnal indulnak.
Basszus, ez a bios nem kapcsolja ki teljesen az IDE csatornát, és a kis görény SF átlát rajta!!!  :think:

És visszatérve audióra: nem a Realtek művelte a 15%-os cputerhelést, hanem a biosban van egy "Disable unused PCI clock" beállítás, ami elvileg a nem használt PCI slotok órajelét tiltja, ezzel erőforrást takarítva meg (alapból be van kapcsolva) Ezt letiltottam, így most audiomax is 8-9% terheléssel dolgozik  :omg:
Az igazsághoz hozzátoartozik, hogy van egy tvkártya a gépben, és lehet, hogy ez nem szereti ezt a beállítást. Tulajdonképpen emiatt kapcsoltam ki próbaképp, mert előtte befagyott capture indításnál, azóta perfekt.  :up:

#1380 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 09:41

Optikai kimenet működik valakinek?  :(
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.