HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (213 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 III. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 22:32

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 23:13

"Veszélyes a Michelin, sugallja Todt" - A5-ön!  :nevet:  :nevet:  :nevet:

Szerinte pedig shumi sem azért csúszot meg, mert a pálya megette az összes létező gumifajtát... :eek:  :D

Ez már kezd szánalmas lenni...

ez a Todt nyilatkozat nagyon tetszett.

a Michelin nagyon veszélyes, hiszen a szarrá rongyolódott gumi SEM kapott defektet.
a Bridge meg biztonságos, hiszen MS-nek nem két defektje volt múltkor 1 körön belül. és a bahreini, maláj full simára radírozott RB gumik is biztosan atomstabilan tapadtak, ha 5-6 seccel lassabb köröket tudott csak vele menni. ja és ezt a messze a verseny vége előtt....

és a Michelin egyértelmű veszélyességének egyedüli oka pedig az edzésen megtett pár +kör. emiatt kellene "sajnos" külön edzésgumit tervezni...

:omg:

#22 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 22:42

dehát tudod te is...valamire fogni kell a gyengeségeiket! De az már lol, hogy szerintük azért lassabbak,mert ők a biztonságot is számításba veszik! A Michelin nem lenne a F1-ben, ha nem tartaná fontosnak a biztonságot...de hát a ferrari nem lehet rosszabb a vetélytársaknál, schumi nem tudd gyengébb lenni...na jó, ez a piros látásmód! :D De ezt már megszoktam sokaktól....
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#23 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:04

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 22:50

Lehet ezt akartad leírni, csak nem ezt sikerült.
A slick gumi jó ötlet.

Szerintem ezt írtam le, csak Te nem értetted. :D
RDaneel_hu

#24 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 23:14

Igen, nem a mérete miatt van a baj, hanem a kialakításuk miatt. 90-es évek elején sem voltak kisebbek a légterelők, csak olyan volt mint egy doboz egy 90°-tól eltérő él sem volt benne.

De bizony-bizony keskenyebbek voltak.
Nézz meg egy pár képet az időszakból.
RDaneel_hu

#25 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:07

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 23:19

Ajjajj, mindjárt jön a szabályváltoztatás  :reklamacio:

Fura, hogy pont ezt suggalod... a sajtón kersztül épp a BMW és a Meki szeretne gumiszabályt változtatni.
A Ferrari nem.

Akkor most mi van? :)
RDaneel_hu

#26 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:14

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 0:07

Fura, hogy pont ezt suggalod... a sajtón kersztül épp a BMW és a Meki szeretne gumiszabályt változtatni.
A Ferrari nem.

hááát egy dolog a szabályváltoztatás és egy másik a bírálat.

az tuti, hogy szar a rendszer, de az is igaz, hiogy ennek ellenére most megy a szekér. a gumiszabállyal együtt is. egy esetleges változás pedig ki tudja, hogy mit hozna. szal lehet ha most komolyan át kéne gondolni, akkor megváltozna a véleményük.

bár sztem akkor is támogatnák. nem hinném, hogy reális esély lenne a ferrari újboli dominanciájára

#27 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:19

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 0:14

nem hinném, hogy reális esély lenne a ferrari újboli dominanciájára

Aha... tehát mégiscsak ez volt a gond. :)
De legalább Te elismered.
RDaneel_hu

#28 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:27

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 0:19

Aha... tehát mégiscsak ez volt a gond. :)
De legalább Te elismered.

nem ez a gond, de ez egy ilyen mértékű szabályváltozásnál reális dolog számba venni ezeket is.
az tuti, hogy bármilyen apró váltás mozdít vmit az erőegyensúlyon, és hülye lenne bárki bármit is az ellenfele kedvére tenni.

ugyanúgy, ahogy pl most az edzésváltásnál is végiggondolták a tankméretekkel kapcsolatos okozatokat.

gumi ügyben pedig a tények ismertek: a ferrari eléggé gázban van, és a bridgestone-ok finoman szólva nem a legjobbak. vagyis egy esetleges váltásnál szinte biztosan javulnának (mert romlani jelentősen már nemigen tudnak :D)

de pont azért írtam, hogy a mostani gumiszabály még így is olyan problémás, hogy fogadni mernék rá a mclaren és a bmw is rábólintana. még a full stabil vezető helyet veszélyeztetve is...

#29 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:30

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 0:07

A Ferrari nem.

A sajtón keresztül...és nem hivatalosan pedig mindenki!
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#30 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 06:49

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:02

Én sem mondom, hogy hibás volt, nem hibás volt, hanem alattomos. És én egy ilyennek nem fogok szurkolni. És igen, egy kissé rossz szemmel nézek azokra, akiknek az ilyen húzások beleférnek, mert innen már csak egy lépés a Ferrarimentalitás.

:)

Alattomos ? Ha jól tudom ez a kanyar elött korábban fékezek technika nem Alonso fejlesztés, azért nem ennyire okos ő. Ezt már régebb óta alkalmazák a pilóták a pozíciójuk megvédése érdekében. Csak az épp egy látványosabb volt, azért maradt meg mindenkiben.

Érdekes Montoyát senki nem hibáztatta, mikor a tavalyi monacoi nagydíjon a safety car idején gumimelegítés közben belesatuzott, sumák meg hátulról belerongyolt. Szóval ?  :confused: Akkor sumák volt a hibás, mert nem figyelt. Ennyi erővel kultárd is elbambult akkor. Hogy is van ez ?

#31 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:08

Idézet

Én még mindig azt tartanám a legjobb ötletnek, ha nem a méretet meg a típust korlátoznák, hanem meg lenne mondva, hogy fékpadon max 800Le, és hogy ezt elektromos hajszárító motorral érik el, vagy felhúzós rugóval az mindenkire rá lenne bízva.

Ez egy jó ötlet Mumia!

De több ok miatt is bukta.. egyrészt bizonyos csapatok mentalitásából adódóan lenne egy megnyomom a gombok bűvös kombinációját és kapok 100Le-t...

De a legfőbb....
Vegyük azt, hogy 800Le a határ...
Képzeld azt, hogy úgy szabályozzák a motort (teszik ezt a WRC-ben) hogy esik a nyomaték folyamatosan.. de ez egy állandó 800Le-s teljesítményt produkálna...
Na ez BRUTÁLIS erős motor lenne. Szarrá alázná a jelenlegi 900-950Le-s motorokat.
Ezzel valamilyen szinten évekre szabadságot adnál a motorok terén.

Én sokkal jobban látom a teljesítmény megfogását az üzemanyagban.
Végül is az üzemanyag MAGA a teljesítmény, energia.

Legyen mondjuk 150Literes a tank. Meghatározott üzemanyaggal...
ezt muszáj lenne, hogy meghatározzad a kocsi maximális tüzelőanyag energiáját...

És itt már beléphetne az álltalad is támogatott "motorszabadság"

Azt ne gondolja senki sem, hogy gyengék lennének a mai kocsik.
Igaz, hogy Sennaék korában 95% Toluol tartalmú akármit hívták benzinnek... De azokba a kocsikba ÖMLÖTT a nafta.
Illetve a fogyasztás és a leadott teljesítmény sem lineárisan fut.
Szóval fele üzemanyaggal nem lenne csak fele teljesítmény. Több megmaradna.

150-175Literrel jó szintre meglehetne fogni a dolgokat.
És ezzel a lépéssel folyamatosan foghatóak lennének a kocsik.
MINIMÁLIS motor áttervezéssel. Nem mint jelen esetünkben a 2.4-es változat.
Eleve megmaradhatnának a fő mechanikus részek egy újabb üzemanyagmennyiség csökkentésnél.

Töredékébe kerülne egy esetleges váltás.

Lehet valamit kihagytam. De hidjétek el ezen iszonyat sokat gondolkoztam és szerintem részlet sem maradt ki. Ez tuti mindenkinek megfelelne.

Idézet

Igen, nem a mérete miatt van a baj, hanem a kialakításuk miatt. 90-es évek elején sem voltak kisebbek a légterelők, csak olyan volt mint egy doboz egy 90°-tól eltérő él sem volt benne.

Így van. A mérettel sosem volt baj.
Biztos jártál már úgy, hogy egy Lada mögött autóztál... mondjuk ótópályán... simán visszaveheted a gázt... szinte húz maga után...
De egy nála nagyobb felületű nyugati kocsi sem hat már a mögötte lévőre annyira...

A felület nem gond. Sőőt.. Jó. Húzza maga után a nála gyengébbet. A kialakítást viszont már annál inkább a rossz irányába viszi a dolgokat.

Idézet

Szerintem ezt írtam le, csak Te nem értetted.

Inkább diplomatikusan akartam fogalmazni....: :D

Idézet

De ha marad az aero (főleg a hátsó szárnyak nagysága) akkor továbbra sem lesz előzés.

Igen, leírtad amire gondoltam...
De ez tévedés.. hiába is szépítjük. :D

Mert nem hogy főleg, hanem hogy éppen hogy nem. :)

Visszatérve...
Kasztni aerodinamika maradjon. Ezt meg kell hagyni a csapatoknak.
Viszont vasalódeszka spoilerek kellene. Növeli az élményt. Viszonylag felzárkózhatnának a kiscsapatok. (talán)
Keskenyebb, mint a mai, de slick gumi. Ez kell a népnek, versenyautóra ez való.

Gumi és motorszabály eltörölve.. mármint a hétvégés marhaságok.
Legyen igenis végletekig kihajtott edzőmotor.
Szeretem a hosszabb távú autóversenyeket. De a forma 1 sosem arról szólt, hogy 2 részben megrendezett hosszútávú....
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#32 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:11

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 7:49

Érdekes Montoyát senki nem hibáztatta, mikor a tavalyi monacoi nagydíjon a safety car idején gumimelegítés közben belesatuzott, sumák meg hátulról belerongyolt. Szóval ?  :confused: Akkor sumák volt a hibás, mert nem figyelt. Ennyi erővel kultárd is elbambult akkor. Hogy is van ez ?

:confused:  Mivan?
Az ezévi monaco-i futamon mit is csinált Montoya?(kissumival?) Némi párhuzam azért vonható a FA vs. DC eset és ezen incidens között...

#33 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:25

Ez a benyalimit nem tudom mennyire lenne használható. Kb. 250-270 lityit esznek most az egész versenytávon a gépek, teljesen más konstukciójú motorok kellenének az ennyivel lecsökkentett benyamennyiséghez.

Amúgy én nem limitálnálnám sem a gumi, sem a benzint. A motorok a gyakorlati maximum körül mozognak már évek óta (900-950LE), a gumik óriási fejlődése miatt gyorsult ennyit a cirkusz. Olyan kanyarsebességeket produkálnak ennek köszönhetően, amilyent évekkel ezelött el sem tudtak képzelni.

Én maximálisan ellenzem ezeket a csökkentgetéseket, nem erről kéne szólnia az F1-nek. Lassan tényleg oda lyukadunk ki, hogy 4 hengeres, 2 ütemű 600cm3-es kis zümmögőket kell néznünk. Vagy 3 hengeres volt a trabi ? :Đ

Szerkesztette: Rudi 2005. 05. 31. 07:34 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:31

Idézet: pitius - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:11

:confused:  Mivan?
Az ezévi monaco-i futamon mit is csinált Montoya?(kissumival?) Némi párhuzam azért vonható a FA vs. DC eset és ezen incidens között...

Szerintem egyáltalán semmi köze ennek a két dolognak egymáshoz. Az idei monti eset szabadedzésen történt, szándékosan, míg Alonso versenyhelyzetben egy régebb óta alkalmazott technikával védte a pozícióját.

#35 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:35

Utánakérdezgetek majd pár komolyabb ember körében, hogy saccra mennyi lenne a veszteség...
De hidd el fele üzemanyaggal nem lenne fele a teljesítmény.

100Literbe is beleférne a jelenlegi teljesítmény, csak a fűtőértéket kellene emelni.
Mondjuk kicsivel nagyobb kompresszíótűrés, nagyobb kompresszió. És megvan oldva.

Azt mondom, hogy 175Liter, fix üzemanyag. És úgy szabályozzák a jelenlegi teljesítményt, ahogy akarják.
Ha változtatni akarják, SEMMIN nem kell mahinálni.. buzibbnál buzibb szabályokat hozni...
Csak azt mondják, hogy jövőre 165Liter. És kész.
A kiscsapat nem megy csődbe az új motorok vételén és fejlesztésén.. hanem legrosszabb esetben lejebbcsavarják.

Egyébként igen, ezt kifelejtettem. A fűtőértékre gondolok.
Megoldható. Hidd el.

Idézet

teljesen más konstukciójú motorok kellenének az ennyivel lecsökkentett benyamennyiséghez.

Ezt nem állítottam. De egyszer úgyis jön egy nagy váltás.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#36 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:36

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 7:49

azért nem hibáztattuk Montoyát, mert fordítva volt :)
MS satuzott az alagútban az SC mögött és JPM szállt bele
ennek megfelelően volt hibás sumák!
;)

Alonso pedig nem az ilyen pozíciótartás miatt alattomos, mint amit most Imolában művelt MS ellen. az zsír volt. hanem pl. az említett DC féle eset és a mostani monacoi sikánvételek miatt...

#37 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 07:38

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:25

Én maximálisan ellenzem ezeket a csökkentgetéseket, nem erről kéne szólnia az F1-nek. Lassan tényleg oda lyukadunk ki, hogy 4 hengeres, 2 ütemű 600cm3-es kis zümmögőket kell néznünk. Vagy 3 hengeres volt a trabi ? :Đ

Egyetértek. Hozzák vissza a V12-es motorokat (vagy hagyják meg a választás szabadságát, '94-ben például voltak a mezőnyben V8-as, V10-es és V12-es motorok is) és a slick gumikat. Legyen újra az F1 a királyok kategóriája.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#38 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 16:02

És sosem mondtam, hogy szar pilóta, viszont, hogy mindenkinél jobb, azt tagadom, és azt is, hogy bárkinek ad 1mp-et körönkért azonos autóval.

Nem 1 sec-et mondtak, Ron Dennis is azt mondta, hogy azonos kocsival bárkinél gyorsabb tud lenni lenni 2 tizeddel, legalábbis én ezt olvastam anno..De ezt ugyse tudjuk meg sajna, mindif is flame alap lesz :)
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#39 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:16

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:42

..na jó, ez a piros látásmód! :D De ezt már megszoktam sokaktól....

hmmm.....A saját szemedböl kiálló gerendát esetleg észreveszed?  :think:

#40 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:21

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 6:36

Alonso pedig nem az ilyen pozíciótartás miatt alattomos, mint amit most Imolában művelt MS ellen. az zsír volt. hanem pl. az említett DC féle eset és a mostani monacoi sikánvételek miatt...

Tényleg, direkt 2x elhagyta a pálya vonalát poziciotartás végett, ilyenkor nem kellett volna egy áthajtásos bünti?

Mintha valakit már büntettek volna ilyenért  :think:

Téma megosztása:

• (213 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.