Idézet
Én még mindig azt tartanám a legjobb ötletnek, ha nem a méretet meg a típust korlátoznák, hanem meg lenne mondva, hogy fékpadon max 800Le, és hogy ezt elektromos hajszárító motorral érik el, vagy felhúzós rugóval az mindenkire rá lenne bízva.
Ez egy jó ötlet Mumia!
De több ok miatt is bukta.. egyrészt bizonyos csapatok mentalitásából adódóan lenne egy megnyomom a gombok bűvös kombinációját és kapok 100Le-t...
De a legfőbb....
Vegyük azt, hogy 800Le a határ...
Képzeld azt, hogy úgy szabályozzák a motort (teszik ezt a WRC-ben) hogy esik a nyomaték folyamatosan.. de ez egy állandó 800Le-s teljesítményt produkálna...
Na ez BRUTÁLIS erős motor lenne. Szarrá alázná a jelenlegi 900-950Le-s motorokat.
Ezzel valamilyen szinten évekre szabadságot adnál a motorok terén.
Én sokkal jobban látom a teljesítmény megfogását az üzemanyagban.
Végül is az üzemanyag MAGA a teljesítmény, energia.
Legyen mondjuk 150Literes a tank. Meghatározott üzemanyaggal...
ezt muszáj lenne, hogy meghatározzad a kocsi maximális tüzelőanyag energiáját...
És itt már beléphetne az álltalad is támogatott "motorszabadság"
Azt ne gondolja senki sem, hogy gyengék lennének a mai kocsik.
Igaz, hogy Sennaék korában 95% Toluol tartalmú akármit hívták benzinnek... De azokba a kocsikba ÖMLÖTT a nafta.
Illetve a fogyasztás és a leadott teljesítmény sem lineárisan fut.
Szóval fele üzemanyaggal nem lenne csak fele teljesítmény. Több megmaradna.
150-175Literrel jó szintre meglehetne fogni a dolgokat.
És ezzel a lépéssel folyamatosan foghatóak lennének a kocsik.
MINIMÁLIS motor áttervezéssel. Nem mint jelen esetünkben a 2.4-es változat.
Eleve megmaradhatnának a fő mechanikus részek egy újabb üzemanyagmennyiség csökkentésnél.
Töredékébe kerülne egy esetleges váltás.
Lehet valamit kihagytam. De hidjétek el ezen iszonyat sokat gondolkoztam és szerintem részlet sem maradt ki. Ez tuti mindenkinek megfelelne.
Idézet
Igen, nem a mérete miatt van a baj, hanem a kialakításuk miatt. 90-es évek elején sem voltak kisebbek a légterelők, csak olyan volt mint egy doboz egy 90°-tól eltérő él sem volt benne.
Így van. A mérettel sosem volt baj.
Biztos jártál már úgy, hogy egy Lada mögött autóztál... mondjuk ótópályán... simán visszaveheted a gázt... szinte húz maga után...
De egy nála nagyobb felületű nyugati kocsi sem hat már a mögötte lévőre annyira...
A felület nem gond. Sőőt.. Jó. Húzza maga után a nála gyengébbet. A kialakítást viszont már annál inkább a rossz irányába viszi a dolgokat.
Idézet
Szerintem ezt írtam le, csak Te nem értetted.
Inkább diplomatikusan akartam fogalmazni....:
Idézet
De ha marad az aero (főleg a hátsó szárnyak nagysága) akkor továbbra sem lesz előzés.
Igen, leírtad amire gondoltam...
De ez tévedés.. hiába is szépítjük.
Mert nem hogy főleg, hanem hogy éppen hogy nem.
Visszatérve...
Kasztni aerodinamika maradjon. Ezt meg kell hagyni a csapatoknak.
Viszont vasalódeszka spoilerek kellene. Növeli az élményt. Viszonylag felzárkózhatnának a kiscsapatok. (talán)
Keskenyebb, mint a mai, de slick gumi. Ez kell a népnek, versenyautóra ez való.
Gumi és motorszabály eltörölve.. mármint a hétvégés marhaságok.
Legyen igenis végletekig kihajtott edzőmotor.
Szeretem a hosszabb távú autóversenyeket. De a forma 1 sosem arról szólt, hogy 2 részben megrendezett hosszútávú....
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector