HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:08

Egyébként az eredeti témához ezt írtam (nem a hobizoli álltal elcsúsztatott 1.9 PD vs. 1.6 FSI.. a téma):

Idézet

De egyszerű, mivel a fiat jtd-n át a saabokon keresztül a bömmösig mindegyik nyomja izomból a füstöt.
Talán tényleg a Peugeot nem kormol annyira... cserébe undoríító szaga van (k*b*szott büdösek a pözsók)
A PDTDI-k tényleg kormolnak... de simán menet közben azok sem.
Nagy gáz hatására még az igenkorszerűnek mondott JTD-k is olyan kormot okádnak, hogy némelyik agyonszídott pédétádé is megirigyelhetné a korommennnyiséget, mert olyat pöffent

Szóval ebben hol az ellenmondás????  :confused:  :confused:

Erre Carmaged te ezt írtad:

Idézet

Aha, tehát a dízel szar, a VW jó, ergo a VW dízel a normálisnál kicsit szarabb, de még mindig a legjobb?

Ki és hol állította? Egyátalán mit. A VW-röl ennyit írtam:

Idézet

A PDTDI-k tényleg kormolnak... de simán menet közben azok sem.

Most akkor mi is a gondod? Nem érzem mi a gond.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#162 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:11

Ja és had ne kelljen idézgetnem sokat...
De még érdekes módon a dízeleket favorizáló Koryval is (bocsi, ha nem így lenne.. és bocsi, hogy megemlítelek) egyezik a véleményem a kormolással kapcsolatban. Miszerint:

Idézet

Valamennyit biztos, de szerintem itt a mennyiség a lényeg.  Nem mindegy hogy egy padlónál böffen egy kicsit vagy végigtolja korommal az utat.
Mondjuk SZVSZ pont én a HDI-ket nem láttam annyira füstölni, sőt az újabbakat szinte semmit.
S szerintem a BMW új generációs d-i sem füstölnek (320d, 120d), persze nagyobb motorból nagyobb füst

Szóval most miért hol és miben kerestek ellentmondást hobizolival?
Mert komolyan nem értelek titeket.

ui:

a márkák elfogultságáról annyit, hogy
1. leírtam hogy füstöl a VW dízel és késöbb, hogy a JTD is (az újak, bár jogos, hogy ezt kihagytam, késöbb írtam).
2. erre Carmaged válasza, hogy szerintem a VW az isten mindenben... erre milyen eszmefuttatás alatt sikerült rájönnöd a "A PDTDI-k tényleg kormolnak... " mondatomból, ami egyedüli mondatként vonatkozott a VW-re...
3. Hobizoli válasza, hogy a JTD-böl van millió generáció és hogy okoskodok...
aztán persze, hogy idáig elcsúszott a dolog... mindjárt a sáskajárás következik... mert én azt állítottam, hogy  a zöld lombsáska.. pedig a barnából van 10 generáció.. hogy mertem....
4. ellentmondást láttok, de miben?

Szerkesztette: GI 2005. 06. 02. 20:15 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét

#163 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 02. 20:17

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:02

:offtopic:

Ja már értem, ha számodra a választás és a vásárlás ugyanaz a fogalom, akkor rendben.
Így már minden világos....

De mondok egy rövid storyt:

odahoznak 2 autót eléd, odaadják viheted, NEM KELL MEGVENNED, VÁLSAZTHATSZ a kettő közül.... És neked az egyik kellene...
Mégpedig a hengerürtartalomból származó előnyök miatt.

Ez még nem jelenti azt, hogy ha VÁSÁROLNOD kellene autót, akkor ezt vásárolnád....
Vili?

Látom tényleg nem értelmezted, ami írtam.
Én inkább FSI-t vásárolnék, ha lenne rá lehetőségem.
Ennek ellenére ha felajánlanának egy 1.6 FSI és egy 1.9Tádéít, a tádéít válsztanám.

Mi ebben olyan érthetetlen?

Nem kedves hobizoli, bárhogy is szépíted. Értelmezési gondjaid vannak.
Nem állítom, én is hibás lehetek az esetleges félreértelmezhető fogalmazás miatt, de nálad van a fő probléma már megbocsájts.

Többiek:
tényleg ennyire érthetetlen ez?

Mi?

Most te is az FSI vs. TD-re gondolsz, vagy a füstőlésre?
Hobizoli az eredeti témától már idáíg csúszott, erröl nem tehetek.
Mert láthatod, hogy a koromokádást nemcsak én gondolom így.

Abban pedig szerintem semmi ellentmodás nincs, hogy szerintem a TDI-k hasonlóképpen kormolnak.

Szerintem a kerdes a cikk vegen arrol szol, hogy amennyiben megvan az elegendo mennyisegu HUF-d kp-ban egy autora, bemesz a VW markakereskedohoz, melyik az amelyiket megvenned, es nagyon nem arrol, hogy a ketto kozul az egyiket odaadjak egy korre, akkor melyiket valasztanad...ez csak a dedoban szokas :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#164 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:25

Idézet

ez csak a dedoban szokas

Ennyit csúsztatni, meg olyan badarságokat mondani, mint az F1 topikban tetted, na azt is csak ott szokás..

Én pedig nem a cikk kérdésére válaszoltam, hanem Korynak.
Nem unod a folyamatos csúsztatásokat?

Mikor jön a hidegháborús témád? A szovjetúnió oldalán állok. Jó? :D

Én lezártam, full komolytalan vagy.

Egyébként, hogy egy kormolás témába hogy tudtad behozni a PDTDI vs. FSI vitát, na ezt rohadtul nem tudom, ugyanis az FSI nem kormol... a csúsztatásaid meg valami emberfelettiek...
Mint ahogy minap az F1 topikban is hülyeségekböl hülyeségekbe csúsztattad tévedéseidet.

Véleményem ebben a hozzászólásban van az eredeti témával kapcsolatban:
Hozzászólás 2005. jún. 2., csütörtök - 20:08

Elnézést a többiektöl emiatt.
Nem szeretném ezt tovább folytatni és személyeskedni...
Csak valahogy ha velem teszik ezt, mert nincsen racionlis válaszuk, akkor kicsit bosszant.
Én lezártam, nem válaszolok nevetséges félreértelmezésekre és csúsztatásokra.

Szerkesztette: GI 2005. 06. 02. 20:29 -kor

#165 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 02. 20:31

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:11

Ja és had ne kelljen idézgetnem sokat...
De még érdekes módon a dízeleket favorizáló Koryval is (bocsi, ha nem így lenne.. és bocsi, hogy megemlítelek) egyezik a véleményem a kormolással kapcsolatban. Miszerint:

Szóval most miért hol és miben kerestek ellentmondást hobizolival?
Mert komolyan nem értelek titeket.

ui:

1. leírtam hogy füstöl a VW dízel és késöbb, hogy a JTD is (az újak, bár jogos, hogy ezt kihagytam, késöbb írtam).
2. erre Carmaged válasza, hogy szerintem a VW az isten mindenben... erre milyen eszmefuttatás alatt sikerült rájönnöd a "A PDTDI-k tényleg kormolnak... " mondatomból, ami egyedüli mondatként vonatkozott a VW-re...
3. Hobizoli válasza, hogy a JTD-böl van millió generáció és hogy okoskodok...
aztán persze, hogy idáig elcsúszott a dolog... mindjárt a sáskajárás következik... mert én azt állítottam, hogy  a zöld lombsáska.. pedig a barnából van 10 generáció.. hogy mertem....
4. ellentmondást láttok, de miben?

GI, tudod mi az a boffenes? Pl amit tegnap lattam abbol a 850i-bol, pedig az ugye egy benzines auto volt. Kb ekkorat boffent egy modern uj koromszuros turbodizel, amit persze nem a VW AG gyart :D A nem elektronikusan agyonszabalyzott Tipo-m sem kormol olyat, mint ezek a hudefasza PDTDI-k okadnak ki egy-egy nagyobb gazadasra, persze ra lehetne kezzel allitani az adagolora par masodperc alatt, es akkor kormolna is -meg nemileg jobban is menne-, de igy a megengedett hatarertek felet eri el a kormolasa (oktoberben mertek es juniusban csereltem ki a legszurobetetet).
Amugy tok LOL, hogy a szakujsagirok szerint az uj, koromszurovel is ellatott 1.9 Multijet JTD 16V motor nem kormol, de Te csak olyat latsz, ami igen. Igaz, ezekre is csak JTD van irva, meg az 5 evvel ezelottiekre is. A regebbi JTD-knel nem volt szokas a 5-6 befecskendezes egy hengerbe minden egyes befecskendezesi utemben, es nem volt koromszuro sem. A mostaniaknal mar piezo-elektronikus vezerles van, ami sokkal pontosabb adagolast tesz lehetove a reginel. Ezert nem kormol.

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2005. 06. 02. 20:35 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#166 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:32

focusról akkor ennyi?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#167 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:37

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:11

ui:

Aham.

Mindenesetre a smileyt nem ártott volna a postomban észrevenni. :p

#168 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 21:32

focusról akkor ennyi?

Én speciel nem venném meg, biztos nem volt kímélve, akármit is mond a tulaj.

#169 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:41

Idézet

GI, tudod mi az a boffenes? Pl amit tegnap lattam abbol a 850i-bol, pedig az ugye egy benzines auto volt. Kb ekkorat boffent egy modern uj koromszuros turbodizel, amit persze nem a VW AG gyart  A nem elektronikusan agyonszabalyzott Tipo-m sem kormol olyat, mint ezek a hudefasza PDTDI-k okadnak ki egy-egy nagyobb gazadasra, persze ra lehetne kezzel allitani az adagolora par masodperc alatt, es akkor kormolna is -meg nemileg jobban is menne-, de igy a megengedett hatarertek felet eri el a kormolasa (oktoberben mertek es juniusban csereltem ki a legszurobetetet).

Oké. Most megkönnyebbültél, hogy ezt leírtad.

Egy valamit nem értek, hol a kapcsolat?
:D

Idézet

Amugy tok LOL, hogy a szakujsagirok szerint az uj, koromszurovel is ellatott 1.9 Multijet JTD 16V motor nem kormol, de Te csak olyat latsz, ami igen. Igaz, ezekre is csak JTD van irva, meg az 5 evvel ezelottiekre is.

Ismét nem értem a kapcsolatot. Tudom, hogy a FIAT mindennél királyabb, de az eredményei is ezt mutatják. Bár igaz az nem a motorra vonatkozik, hanem a komplett autóra.
De ez nem is fontos.
Hanem volt annó a HDI bemutató, amelyek egyátalán nem kormolnak...
Azt tényleg nem olyan mértékben, de kormolnak...
Az, hogy egy vadi új tádé nem kormol még szép...
De mész vele pár 10000km-t azt az is pöffent ki valamit.
Egyébként ha visszaolvasol az előző és a mostani topikban, akkor ezt dízel tulajok is írták.

De tudod mit, legyen. A fiat az egyetlen márka ami nem csinál kormot erősebb gázadásra.

Jobb érzés? :D

Idézet

focusról akkor ennyi?

Szerintem is jó vétel.
Nézd meg, úgyis te döntessz a végén.
Korrekt. Bár computerhibáról 2 helyen hallottam.
A kerékdobban az esőcsillapító havernak első pár szá km után lejött.
A computerhiba egyébként az üzemanyagszintmérésnél nyilvánult meg.

#170 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:41

Hú, fiúk, van éppen egy eladó szamurájkardom, meg egy jó kis buzogány. Múlt héten jó áron vettem őket egy Morti-kicsoda nevű embertől. Nem akartam megvenni, dehát mondta, hogy most megy a rácsosba, aztán kéne a lé az ügyvédre. Szóval ha tettlegességre kerülne sor hívjatok bizalommal :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#171 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 20:46

Idézet

Mindenesetre a smileyt nem ártott volna a postomban észrevenni.

Na jó, megbocsájtva. :D
tényleg nem figyeltem.. a szmájlit...

Idézet

Hú, fiúk, van éppen egy eladó szamurájkardom, meg egy jó kis buzogány. Múlt héten jó áron vettem őket egy Morti-kicsoda nevű embertől. Nem akartam megvenni, dehát mondta, hogy most megy a rácsosba, aztán kéne a lé az ügyvédre. Szóval ha tettlegességre kerülne sor hívjatok bizalommal

Anyám a megyei bíróságon melózik, van pár ügyvéd, bíró ismerősöm, szóval. :D

Egyébként a megyei bíróság is nagy buli egyeseknek...
Full extrás (értsed full) 4 éves passatot adtak el árverésen 2 milláért, szervízkönyvel, kímélve, törésmentesen.
Mondjuk a Golf 2 is onnan van, bár azt annó még árban vettük, ott volt licit. Bíró akarta a fiának.

#172 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 23:13

focusról akkor ennyi?

Te ismered az autót, nem? :D

Ha tetszik, és még a tulajt is ismered, vedd meg bátran. A Focus alapvetően a kategória egyik legjobb autója. Az árban majd megegyeztek, bár szerintem így sem vészesen drága. Ha nem volt törve és rendszeresen szervízelték, 140e nem látszik meg egy ilyen autón.

Különben nekem nem kéne, mert nem tetszenek az ilyen kaliberű tuning verdák. (Mondjuk én 17-es felniket sem tennék ilyen méretű kocsira, dehát nyilvánvalóan nem azonos az ízlésünk.) Gyári állapotában viszont biztosan tetszene nekem is.

#173 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 02:21

ismerem a focust, utaztam benne párszor, még nem vezettem, mindig is úgy tűnt hogy egészben van, és tudom, hogy nagyon vigyázott rá, szeme fénye, mindig rendben volt tartva...

140ezer km nagyrésze autópálya, ahol saját bevallása szerint (fordfocus fórumot olvasgatom) 40%ban 200 körül megy...
ez nemtom mennyire gáz.

egyedül ez a 140ezer km zavar nagyon, mindig is féltem picit a sokat futott autóktól, nem tudom ennek van-e alapja, vagy csak az hogy kis korom óta apámtól azt hallom, ha autóvásárlás volt, hogy kevés km legyen benne....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#174 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 06:32

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 3:21

140ezer km nagyrésze autópálya, ahol saját bevallása szerint (fordfocus fórumot olvasgatom) 40%ban 200 körül megy...
ez nemtom mennyire gáz.

Vannak olyan nézetek, hogy tartósan nagy fordulatokon nem tudnak rendesen lehúzni, így elégtelen lehet a kenés, gyorsabban kopik a motor. Szerintem ha rendesen karban volt tartva, rendszeresen cserélt olajat, és megfelelő olajakat használt, nem lehet nagy gond.

Kevés km? Ha a saját autóinkból és az ismerőseim kocsijaiból indulok ki, zöldség. A Mégane-odban 100e van. Ha nem tudnád, megmondanád róla? Egyébként meg szerintem egészen más hatással van az autóra 140e városi használat (egyes-kettes, hidegen pár km), mint 140e autópálya tartós sebességgel.

Még annyit, hogy konkrétan ezt a Focus motort nem ismerem, de azt tudom, hogy a Toyota benzinmotorokra azt mondják a tapasztalt Toyotások, hogy 150e körül "má' be van járatva"... Én a motor állapotától nem tartanék, inkább megnézném a fékeket, futóművet, kuplungot.

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 03. 06:38 -kor

#175 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 06:38

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 18:39

Inkább 100km-en át 2 ütemű wartburgot szagolni...

:respect:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#176 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 06:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 20:39

Én speciel nem venném meg, biztos nem volt kímélve, akármit is mond a tulaj.

Ugyan elfogult vagyok, ennek a Trendnek eszméletlenül jó a kanyarvételi képessége, simán rátehetsz +20-30khm-t mint amit megszoktál, a motorja is pörgős, minőségben is az első háromban (kétszer volt első a kategóriájában a Corollat arrébpattintva :D ), de én sem venném meg, kivéve ha te pont ilyen valami tuning verdát szeretnél. Bp-re meg eleve nem vennék semmilyen ültetett kocsit általános használatra, állatkodásra persze miért ne? :smoker:

#177 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 06:45

focusról akkor ennyi?

Mt szeretnél tudni?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#178 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 06:51

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 7:45

...minőségben is az első háromban (kétszer volt első a kategóriájában a Corollat arrébpattintva :D )...

Ugye megbízhatóságra gondolsz?

#179 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 06:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 6:51

Ugye megbízhatóságra gondolsz?

minsőségből már könnyen lehet megbízhatóságot csinálni.
Egyébként is minőség, megbízhatóság, Ford. :D

#180 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 07:03

Azt mondják, hogy az a 2 literes Focus motor elég jónak számít. Az Index benzin-dízel topicjában is van egy srác, akinek ilyenje van, folyamatosan fel szokta hozni példának, hogy milyen nyomatékos, már alul is.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.