Na?

Mit akartál írni?
Tudom hülye vagyok.. meg minden, mert olyanokat látok másokkal együtt, ami nincs...
És mert az a véleményem, ami a dízel tulajoknak.
Egyébként egy valamit nem értek, ha volt 1,9d skoda pickupod (bár ez gondolom nem feltöltött volt)...
de ez azért eléggé közeli rokonságban lehet a "Voschwagen korom"-al.
Egyébként elhiszem, hogy az
1.4 HDI szemmel láthatóan minimális szinten sem kormol...
másrészt írtad, hogy folyamatosan hajtva van... ezt nem vettem elöbb észre, emiatt bocs.... de szóval ez is számít.
És az
1.5 Clio sem.
Egyrészt mivel hengerürtartalomra sincsenek az 1.9-hez közel, másrészt tényleg nem oly mértékben kormosak.
De kormosak, mint ahogy leslie is látott már kormoló HDI-t...
Lehet persze nem az 1.4-es..
from leslie:
Idézet
Meg a Pug HDi-k, meg a BMW 735-ös kocsik.
Komolyan, mostanában direkt figyelem, és nem láttam még olyan diesel gépet, ami komolyabb gázra nem nyomna nagy füstöt...
Nemtom a Vectrádban milyen moci van... de itt is egy megjegyzés Korytól:
Idézet
Akarod mondani, mint az Opel 1.7-es dízelek
....
de minegy
egyébként nemcsak én felejtek el elolvasni mindent:
írtad:
Idézet
Egyik sem kormolt durván, talán a hiluxnak volt látható koromkibocsátása erősen terhelve, alacsonyabb fordulaton.
én ezt is írtam:
Idézet
És megismétlem, ezeket én csak erős gázadásnál figyeltem meg.. Állandó alacsonyterhelésű üzemben csak nagyon régi kopogós (becsepegős) kocsiknál láttam füstöt.
írtad:
Idézet
Szóval az egész benzindízel topik "füstgomba" érvét kb dízel autóval sosem közlekedő egyének veszik komolyan.
Nem, csak kicsit eltúlzott a dolog...
Mert pl szerintem a nem legmodernebb dízelek (tehát egyidősek az 1.9 PDTDI-vel) (nem rendelkeznek extra szűrőkkel) kb egy szinten kormolnak a VW PD motorjaival.
Az meg a másik, hogy (most nem a skoda pickup kapcsán.... félre ne érts...) ugyanaz a PDTDI motor egy skodában már nem is kormolna... vagy ők nem akarnák látni, nem látnák.
A legjobb mindenütt az, mintha én azt írtam volna hogy a VW dízel nem kormol annyira, mint a többi...
Ez valami k*rvajó kéremszépen.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector