HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:05

Ezt az elobb kaptam email-ban:

Kép

Mondjuk az az 1.5 GS AC az automata valtoval nem rossz arban.

hobizoli

Szerkesztette: hobizoli 2005. 06. 07. 16:06 -kor

Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#542 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:22

Idézet: Goodman - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:59

Jahh. Nem sportautokat csinalnak :)

De, azért azt is. :)

Ez a széria Clio csak 255 LE-s és 5,8 alatt van százon:) http://www.rsportsca...ars/clio_v6.asp Már majdnem sportautó. :)
Ez a motor is V6 3.0.

Ha valakinek az se elég "házon belül", akkor idén bemutatkozott a Trophy Megane: http://www.rsportsca...gane_trophy.asp

Ez is V6, bár turbósan 320LE.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 07. 16:37 -kor

#543 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:23

Naja, a Clio V6 az ottvan. :)
Meg megemlitenem azert a Safrane Biturbot is, ha mar :)

Az is PRV V6, bar ket feltoltovel 268 gonosz lovat szedtek elo a 2963 kobcentibol. :)

Monnyuk ahhoz kepest nem sok hogy mostanaban milyen feltoltos motorokat gyartanak..

#544 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:32

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:50

Swift nem is lesz akciósan, mármint ki akciózik a hiteleknél, a Suzuki? Amikor kb. 1 hónapja én voltam Suzuki kereskedésbe, írd és mondd 7,5 %-os THM-re jött ki az "akciós" hitel Swiftre...Pedig nem 50 ezer Ft-ot akartam befizetni.

A Megane amikor lett véve 2 millát adtak 1,99%-os THM-re....szal...

Azt pedig szinte biztosra veszem, hogy egy 2,8 milliós Clio jobban felszerelt, mint egy 2,8 -as Swift. (kapásból 4 légzsák és nem 2).

Akkor a hiteleknél nem vagyok képben, csak beszélgettem a SzuzukiHU-s emberkével Ő mondta, hogy árban nem akarnak lejjebb menni, inkább keresnek valami jobbnak tűnő finanszirozási portfóliót. 0 kezdőrészletes csirkés szerintem :D

2.8milliós Clioban kapásból kisebb/öregebb motor van pl... Most kimondottan drágállom a Renaultot ebben a kategóriában, pedig régebben ő volt a favorit nálam. Mondjuk ki a Fusiont is drágállottam mindig is eredetileg, most van jó árban!
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#545 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:36

Nyomás tankolni, éjféltől áremelés! A benzin 260 lesz...

#546 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:36

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:32

Most kimondottan drágállom a Renaultot ebben a kategóriában, pedig régebben ő volt a favorit nálam.

Ősszel vagy télen jön az új Clio, biztos lesz pár kihagyhatatlan akció a kifutó modellre.

#547 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 17:41

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:36

Ősszel vagy télen jön az új Clio, biztos lesz pár kihagyhatatlan akció a kifutó modellre.

Let IT B.  :respect:

#548 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 18:31

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:32

Akkor a hiteleknél nem vagyok képben, csak beszélgettem a SzuzukiHU-s emberkével Ő mondta, hogy árban nem akarnak lejjebb menni, inkább keresnek valami jobbnak tűnő finanszirozási portfóliót. 0 kezdőrészletes csirkés szerintem :D

2.8milliós Clioban kapásból kisebb/öregebb motor van pl... Most kimondottan drágállom a Renaultot ebben a kategóriában, pedig régebben ő volt a favorit nálam. Mondjuk ki a Fusiont is drágállottam mindig is eredetileg, most van jó árban!

A 0 kezdőrészletes hitel mindig a legnagyobb THM-es, szvsz, plusz még elnyújtják a hitel visszafizetését, hogy még tovább adósodj el, 7-8 éves konstrukciók...

Igen, a Swiftben valóban jó a motor/váltó páros, de azért a Clio 1.2 16V -je és az 1.4 16V 98LE-s motorját se nevezném érezhetően rosszabbnak...

Amúgy amikor a Swift-ügyben voltam a szalonban egyetlen árva fillért sem akartak engedni a kb. 2.8-as árból, sőt még ha 2,950 ezres GS-re pályáztam volna, még akkor se adtak volna négy szotyvadt lemezfelnit ajándékba (az már alufelnis), hanem 20%-os kedvezménnyel kínálták (valami 7 ezer ft /db).

Egy Renault szalonban jó esély van némi alkura is a listaárakból (főleg ha nem ilyen full akciós 1.999 ezres limitált alapmodellről van szó, hanem mondjuk egy 2,910-es jobban felszereltről).

Bár az is igaz, hogy ott meg nem számítják be a 3-4 éves Swifteket, csak hogy vegyék az újat....  :down:

Egy ismerős itt a t.házban a héten vette át új ezüsszürke Swiftjét (GLX AC), beszámítatott egy 4 éves 3 ajtós 1.0 GLS Swiftet 45 ezer km-el (városban használták), épp mondta, hogy márciusban járt le rajta a 4 éves hitele, hát most belevágta magát egy újabb 5 évesbe...

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 07. 18:33 -kor

#549 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:35

Idézet

Ennek itt semmi keresnivalója, ugye?

Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy abban alkalmaztak először pneumatikus szelepvezérlést :D

Idézet

Egy ismerős itt a t.házban a héten vette át új ezüsszürke Swiftjét (GLX AC), beszámítatott egy 4 éves 3 ajtós 1.0 GLS Swiftet 45 ezer km-el (városban használták), épp mondta, hogy márciusban járt le rajta a 4 éves hitele, hát most belevágta magát egy újabb 5 évesbe...

Na igen, haverék is így vették..
És valami embertelen jó áron beszámolták nekik.. hasonló kocsikat, mint az övéké volt... olyan 200-al olcsóbban lehet látni, mint amennyiért bevették.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#550 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 20:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:36

Nyomás tankolni, éjféltől áremelés! A benzin 260 lesz...

Vpower eddíg is 275 volt... 300Ft körül majd elfilózom azon, h ha napi 1 órát tömegközlekedem pluszban, akkor spórolok havi 15e pénzt.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#551 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 23:09

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 21:26

Vpower eddíg is 275 volt... 300Ft körül majd elfilózom azon, h ha napi 1 órát tömegközlekedem pluszban, akkor spórolok havi 15e pénzt.

Chippes kocsiknak pláne fasza a dolog. Az enyém a 98ashoz lett kalibrálva, ha 95öt tankolok, akkor alul fullad a kocsi :( Érezhető a különbség a két nafta között, pl 1300ról sokkal nehezebben jut el 1800-2000ig. Utánna nincs gond, mert bekapcsol a második torok aztán betolja neki ami kell naftából :D

Szóval pl 1000ftért szoktam azokon a kutakon tankolni 95öst, ahol nincs 98. Mert a racingért, meg ilyen szarokért tőlem nem húznak le 300ftot az biztos.

Múltkor be is szólt valamit a kutas gyerek, hogy ennyire telik, vagy hasonló, de ottvolt a bnőm is gondoltam csak nem csapom le a kormányzárral az idiótáját...
100%

#552 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 23:23

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:35

Persze a 16 szeleppel sincs, főleg akkor, ha mellette 8 henger duruzsol.

Ezzel kénytelen vagyok szigorúan egyetérteni.  :D  :D  :D

#553 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 05:09

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 18:31

A 0 kezdőrészletes hitel mindig a legnagyobb THM-es, szvsz, plusz még elnyújtják a hitel visszafizetését, hogy még tovább adósodj el, 7-8 éves konstrukciók...

Igen, a Swiftben valóban jó a motor/váltó páros, de azért a Clio 1.2 16V -je és az 1.4 16V 98LE-s motorját se nevezném érezhetően rosszabbnak...

Amúgy amikor a Swift-ügyben voltam a szalonban egyetlen árva fillért sem akartak engedni a kb. 2.8-as árból, sőt még ha 2,950 ezres GS-re pályáztam volna, még akkor se adtak volna négy szotyvadt lemezfelnit ajándékba (az már alufelnis), hanem 20%-os kedvezménnyel kínálták (valami 7 ezer ft /db).

Egy Renault szalonban jó esély van némi alkura is a listaárakból (főleg ha nem ilyen full akciós 1.999 ezres limitált alapmodellről van szó, hanem mondjuk egy 2,910-es jobban felszereltről).

Bár az is igaz, hogy ott meg nem számítják be a 3-4 éves Swifteket, csak hogy vegyék az újat....  :down:

OK, a Suzuki hitelei valóban gyanúsak, de úgy tudom azokból dől be a legtöbb is.

A Clio  "1.4 16V 98LE-s" motorjával semmi bajom, de az nem 2.8 evvel a felszereltséggel. :(

Mot láttam, hogy a C3 (kövezzetek meg nekem tetszik kívülről) 2.8 szintén az 'alap' AC/CDrádiós szinten.

Szerkesztette: mocsi 2005. 06. 08. 05:10 -kor

#554 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 06:54

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 6:09

A Clio  "1.4 16V 98LE-s" motorjával semmi bajom, de az nem 2.8 evvel a felszereltséggel. :(

Mot láttam, hogy a C3 (kövezzetek meg nekem tetszik kívülről) 2.8 szintén az 'alap' AC/CDrádiós szinten.

Való igaz, Taboo felszereltséggel 3 millió lenne klímával az 1.4 Clio.
(A Swiftbe nem rendelhető rendes fedélzeti computer).

---
A C3 szvsz rohadt drága, listaáron még az 1.1 61 LE-s pöcs motorral is SX felszereltségben lenne inkább 2.9, mint 2.8 és abban még nincs klíma (+180 ezer).
http://www.citroen.h...a/arlistac3.pdf

---
A Skoda akciózik, Fabia GIFT modellt, ABS, klíma, elektromos ablak, tükör, központi zár. Az 1.4-es 16V-es, de 100 LE-s modell, 2.849 ezer Ft, ami nem rossz ár, tekintve, hogy ez a modell még nem volt 3,1 millió alatt...

http://www.skoda.hu/...cs/price/30.pdf

Szerk: még azt hozzáteszem, hogy tavaly nyár végén voltam Skodáéknál, és az 1.2 16V Euro Fabia (klímáa) modellt kínálták akkor akciósan 2.790 ezer Ft-ért. Ahhoz képest a fenti típus ajándék.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 08. 06:56 -kor

#555 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:14

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 6:54

---
A C3 szvsz rohadt drága, listaáron még az 1.1 61 LE-s pöcs motorral is SX felszereltségben lenne inkább 2.9, mint 2.8 és abban még nincs klíma (+180 ezer).
http://www.citroen.h...a/arlistac3.pdf

---
A Skoda akciózik, Fabia GIFT modellt, ABS, klíma, elektromos ablak, tükör, központi zár. Az 1.4-es 16V-es, de 100 LE-s modell, 2.849 ezer Ft, ami nem rossz ár, tekintve, hogy ez a modell még nem volt 3,1 millió alatt...

http://www.skoda.hu/...cs/price/30.pdf

Szerk: még azt hozzáteszem, hogy tavaly nyár végén voltam Skodáéknál, és az 1.2 16V Euro Fabia (klímáa) modellt kínálták akkor akciósan 2.790 ezer Ft-ért. Ahhoz képest a fenti típus ajándék.

A C3-ast valami plakáton láttam ma hajnalban a Ferihegyi gyorsforgalmin befelé. (lehet hogy ott volt mellette kis betűkkel, hogy plusz ÁFA  :reklamacio: )

Fabia tényleg  :respect: ennyiért, és tavaly pont amiatt a 3.0 feletti ár miatt mondtam, hogy nem kell. Kib drága volt, ennyiért már egész jó.
Bár ha ez az a 100 lovas motor, amit az Ibizában is van, akkor kellene a halálnak. Tipikusan kisköbcentis motor, amiből úgy hoznak ki több kraftot, hogy eltolják (a motort :D) teljesítmény görbéjét a max rpm felé és mivel marad a teljesítmény görbe által bezárt terület nagysága, ezért bizony alacsony fordulatszámon akár harmatosabb is lehet mint a szintén 1.4-es 75-ös változata. De majd GI "VW fan" topictárs ezt elmondja.

#556 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:20

Igen, ez az a motor. A "fulladós". Van itt egy ilyen Fabia az ismeretségi körömben, felspoilerezve, ordenáré kipuffal, nagyobb kerekekkel. Azért kíváncsi lennék kb. mit tud.

Amúgy ez a motor már úgy tudom elég régi fejlesztés, már valamikor 90-es évek közepe-vége felé rakták a Polo Sportba...

Tesztek:
TV-adás:
http://totalcar.hu/tv/040612/
Teszt:  http://totalcar.hu/tesztek/ibiza14s/

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 08. 07:22 -kor

#557 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:20

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 8:14

A C3-ast valami plakáton láttam ma hajnalban a Ferihegyi gyorsforgalmin befelé. (lehet hogy ott volt mellette kis betűkkel, hogy plusz ÁFA  :reklamacio: )

Fabia tényleg  :respect: ennyiért, és tavaly pont amiatt a 3.0 feletti ár miatt mondtam, hogy nem kell. Kib drága volt, ennyiért már egész jó.
Bár ha ez az a 100 lovas motor, amit az Ibizában is van, akkor kellene a halálnak. Tipikusan kisköbcentis motor, amiből úgy hoznak ki több kraftot, hogy eltolják (a motort :D) teljesítmény görbéjét a max rpm felé és mivel marad a teljesítmény görbe által bezárt terület nagysága, ezért bizony alacsony fordulatszámon akár harmatosabb is lehet mint a szintén 1.4-es 75-ös változata. De majd GI "VW fan" topictárs ezt elmondja.

Egyik ismerősöm pár hónapja vett egy ilyen 1.4-es 100 lovas Fabiát (3.1-ért a Hatchback-et, klíma nélkül :omg: ), az első pár ezer km-en nagyon gyenge volt a motor, most már kezdi magát összeszedni. Ő egy ~60 pacis 1.3-as Feliciából ült át, szóval neki bármi "erős" lenne, de tényleg egész jól megy. Viszont szerintem drága.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#558 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:24

Ez a 100 lovas Skoda (VW) motor kivételesen sokkal jobb, mint a 75 lovas. Kifejezetten használható, alul sem teljesen erőtlen, felül meg megy, mint a barom. A 75 lovas alul talán minimálisan "erősebb" (mindenesetre érezni nem lehet a különbséget), pörgetve viszont csak a hangja és az étvágya jön meg.

3 milláért én ilyen pici autót benzinmotorral nem biztos, hogy vennék. Vagy Clio 100 lovas dízel (ami ugye sokkal drágább), vagy egy gyenge motorral szerelt Focus, vagy egy normális utasterű és csomagterű Jazz lenne a választásom, ha új autót kéne vennem ennyiért. Viszont ha belegondolok, hogy a Corolla is ennyi volt, akkor csak a drágább Clio lehet vetélytársa két szempontból: jobban megy, kevesebbet eszik.

#559 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 8:24

Ez a 100 lovas Skoda (VW) motor kivételesen sokkal jobb, mint a 75 lovas. Kifejezetten használható, alul sem teljesen erőtlen, felül meg megy, mint a barom. A 75 lovas alul talán minimálisan "erősebb" (mindenesetre érezni nem lehet a különbséget), pörgetve viszont csak a hangja és az étvágya jön meg.

3 milláért én ilyen pici autót benzinmotorral nem biztos, hogy vennék. Vagy Clio 100 lovas dízel (ami ugye sokkal drágább), vagy egy gyenge motorral szerelt Focus, vagy egy normális utasterű és csomagterű Jazz lenne a választásom, ha új autót kéne vennem ennyiért. Viszont ha belegondolok, hogy a Corolla is ennyi volt, akkor csak a drágább Clio lehet vetélytársa két szempontból: jobban megy, kevesebbet eszik.

Az a vicces, hogy kb annyiért lett volna a leg fapadosabb Octávia. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#560 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 07:42

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 8:20

Egyik ismerősöm pár hónapja vett egy ilyen 1.4-es 100 lovas Fabiát (3.1-ért a Hatchback-et, klíma nélkül :omg: ),

Hát akkor igen rosszul járt, most megkapta volna klímával 2,85M ért...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.