HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:15

Jah, szépen felfeküdne az első vízátfolyásra és juhééééé...... :)

Ez is igaz, viszont gondolj bele, fékezni kell gyakrabban, vagy nagy vizen átmenni gyorsan?

A 195-ös Dunloppal xartam már be nagy tócsánál. Aztán megtanultam, h szélesebb papucs+tócsa=gáz, azóta figyelek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#622 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:29

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 12:23

gumiból jót kell venni nem széleset oszt kész
mikor veszik a 195-ös gumikat a gyári 165 helyett, mindig röhögök, hogy na, vajon 5k km-ert kibír-e a kerékcsapágy? :D

Ha a felni ET száma jó, akkor semmi baja nem lesz a csapágynak. :)
Amúgy SKF csapágy darabja 2-3eFt. Ki kell venni, és elmenni venni. :)

#623 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:32

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:27

A 195-ös Dunloppal xartam már be nagy tócsánál. Aztán megtanultam, h szélesebb papucs+tócsa=gáz, azóta figyelek. :)

Ez valóban szar, én is jártam már úgy, esős időben, hogy előztem kb. 80-nál egy autót negyedikben, és egy óriási tavon (éljenek a magyar utak) kellett átmennem pont mikor mellette voltam (előtte állt a víz csak ezen a helyen), hát egy pillanat alatt leforgott padlógáz mellett a motor 4-ben max-ra, olyan aquaplaning lett, szerencsére nem lett baj, megjött a tapadás 1-2 másodperc múlva (205-ös 16-os kerék).

#624 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:33

Ez is igaz, viszont gondolj bele, fékezni kell gyakrabban, vagy nagy vizen átmenni gyorsan?

Hát én nem esek túlzásokba, nekem 205-ös gumi van fent, nem vezetek gyengén, de eddig nem éreztem kevésnek a 200 lóhoz. ;) No és még megállni is megtudtam bármikor... :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#625 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:35

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:12

Nekünk a Citroen BX-ben tárcsa/tárcsa volt, a sokkal nehezebb, talán jobb súlyeloszlású Xsara kombiban dobfék van hátul. Ennek ellenére jól lassul, ABS nélkül.

Nyilván - a valószínűleg jobb súlyelosztás mellett - jobb hatásfokú az első fékje a Xsara-nak, mint amilyen a BX-é volt. Az ABS-nek ehhez igen kevés köze van átlagsofőrnél (mi itt mindannyian azok vagyunk).

#626 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:40

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:33

Hát én nem esek túlzásokba, nekem 205-ös gumi van fent, nem vezetek gyengén, de eddig nem éreztem kevésnek a 200 lóhoz. ;) No és még megállni is megtudtam bármikor... :)

Az gondolom, neked a gyári méret. Én (is?) mindig azt használom :up: Esetleg egy nagyobb váltóméretet szívesen raknék fel.

A gyári méreteket nem véletlenül találták ki. Nagyobb átmérőjű, szélesebb kerekek - az autó többi részének változatlanul hagyása, azaz motor-, de legalább futóműtuning nélkül - leginkább a használhatóság rovására mennek: hamarabb felúszik az autó, rontja a peres gumi a menetkényelmet, szélsőséges esetben el is pattog, így hosszabb lesz a fékút, stb. Lehet, hogy jobban néz ki, és kanyarban többet bír vele az autó, de ezek olyan dolgok, amiket én semmiképp nem helyeznék a használhatóság elé.

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 08. 12:40 -kor

#627 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:44

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:40

Az gondolom, neked a gyári méret. Én (is?) mindig azt használom :up: Esetleg egy nagyobb váltóméretet szívesen raknék fel.

A gyári méreteket nem véletlenül találták ki. Nagyobb átmérőjű, szélesebb kerekek - az autó többi részének változatlanul hagyása, azaz motor-, de legalább futóműtuning nélkül - leginkább a használhatóság rovására mennek: hamarabb felúszik az autó, rontja a peres gumi a menetkényelmet, szélsőséges esetben el is pattog, így hosszabb lesz a fékút, stb. Lehet, hogy jobban néz ki, és kanyarban többet bír vele az autó, de ezek olyan dolgok, amiket én semmiképp nem helyeznék a használhatóság elé.

Igen, gyári méret. a "sima" Omegákon 195-ös van. Az ültetés mellé ennyi járt gyárilag :) A leírtakkal én is egyetértek. Nekem is nagyon tetszik a peres gumi, nagy felni, de annyit nem ér, hogy lerázza a veseköveimet. A kanyarsebességről meg annyit, hogy nekem teljesen normális 205/60-as R15-ös gumik vannak fent, ha valaki eljön, szívesen veszem egy kört, hogy hogy veszi a kanyarokat. :) Nem lehet rá panasz szerintem így sem. Egy jó futómű többer ér bármilyen peres guminál.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#628 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:52

És a gyár által ajánlott váltó méretekkel mi van? Pl. F Astránál ilyen a 195/50r15. :)

De eleve igazad van, futómű nagyon kell, keményebb gátlók 60/40-es ültetés, és ahol eddig 80-al mentél kanyarban, most majd menni fog a 110-120 is. :)

#629 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 12:55

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:33

Dettó. Igaz nálam hátul is akkora tárcsák vannak, mint elöl, de ennek megvannak az okai :)

#630 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:02

Na azert latom vegul mindenki jobban erezne magat a tarcsafekekkel :D

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#631 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 13:47

én meg vettem a gyári 185/60R15 helyett 215/40R17et. (a legelső meganeokon 13" felni volt, de az enyémből az alapverzion is 14" volt csak) és ahányszor ránézek az autóra örülök neki, jobb lett a kanyarsebesség, fékezés is drasztikusan változott, és legfőképp szép :)
aquaplanningolni még nem sikerült, nem volt annyi víz, amikor volt akkor óvatosan mentem.
az biztos hogy kicsit jobban ráz, és vannak olyan utak amiknek a környékére se megyek, de ez legyen a legnagyobb bajom :)

hátra meg tárcsát akarok, mert csúnya a szép felni alatt a dobfék :p

és bármikor gondolkozás nélkül cserélnék 18" felnire, ha nem lennének anyagi vonzatai :) 19"-en már gondolkoznék erősen :Đ

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 08. 13:49 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#632 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:04

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 14:47

és bármikor gondolkozás nélkül cserélnék 18" felnire, ha nem lennének anyagi vonzatai :) 19"-en már gondolkoznék erősen :Đ

Szerintem a Megane Classicra nem tudsz 18-as felnit feltenni, a maximumot pedig már kihasználtad.  :cool:

185/60 R 15 (gyári szerelés)
195/50 R 16 (egyes váltóméret)
215/40 R 17 (kettes váltóméret)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#633 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:14

Érdekes, a Continental Premium Contact is ilyen a Passaton. Autópályán elég gáz vele, ha sok a víz.

Ellenben a Hondán a Michelin Pilot Exalto PE2 meg úgy szeli át a tócsát, mint forró kés a vajat...
Mindkettő 195-ös.

#634 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:17

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 13:52

De eleve igazad van, futómű nagyon kell, keményebb gátlók 60/40-es ültetés, és ahol eddig 80-al mentél kanyarban, most majd menni fog a 110-120 is. :)

Ez az elmélet, csak sajnos MO kivétel ezalól.
Ilyen szar utakon ugyanis sajnos minél jobban le vagy ültetve, minél keményebb a téma, annál jobban dobálni fog csak kanyarban.
Szal ez mind csak tökéletes sima aszfaltos útra igaz. Ilyen meg MO-n talán az utak 5%-a.

Szal pl pesten egy kanyart hajófutómável még talán könnyebb bevenni :) :(

#635 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:30

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:17

Ez az elmélet, csak sajnos MO kivétel ezalól.
Ilyen szar utakon ugyanis sajnos minél jobban le vagy ültetve, minél keményebb a téma, annál jobban dobálni fog csak kanyarban.
Szal ez mind csak tökéletes sima aszfaltos útra igaz. Ilyen meg MO-n talán az utak 5%-a.

Azért a lágymányosira felfelé, még mindíg egész jó az út :)
Bár kellemetlen ha jönnek a másik sávban is, mert akkor nem lehet annyira túlcsúszni :D

Viszont pl az andor u ban én 20-30közt megyek végig ahol gázos, és többnyire a szembejövő sávban :D

75/60 futómű, toronytámasz elöl hátul, 7x15ös kerekek, és 195/50/15 2.5 helyett 2.8bar ra fújva :)

Sajna viszont az árkád parkolóban lefelé jövet kicsit odakoppant a középdob (az ér le először, de nem akad fel, csak csúszik rajta), tehát tényleg a 60 as rugó kéne előre is :(
Másrészt meg aki volt már ott a felső szinten tudja h eléggé el van cseszve ott a parkoló :(
100%

#636 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:47

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 14:17

Default hajókázós futóművemmel is van, h elpattog a kocsi segge xarabb kanyarban. :)
Viszont az elejét csak nagyon brutális kormánymozdulatra tolja, szépen fognak a gumik.

#637 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:04

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:47

Default hajókázós futóművemmel is van, h elpattog a kocsi segge xarabb kanyarban. :)
Viszont az elejét csak nagyon brutális kormánymozdulatra tolja, szépen fognak a gumik.

Persze, jó úton én is úgy megyek körbe a körforgalomban, mintha középre lenne kötve az autó :)

De vannak olyan utak itt Sopronban is, ahol már 70-80-nál zötyög kifelé az autó...

Mondjuk nem hiszem, hogy én túlzottan megültetném még az autót. Max kis mértékben. Pl a shopping city ikea parkolóházába sem tudnék felmenni alacsonyabban :) Nem beszélve pl a házunk előtti parkoló feljáratáról. Amin én még csak felmegyek óvatosan, de a héten 3-4 napot mostmég asszony hajtja a Hondát...

#638 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:09

Nálunk a Mátrában lehet veretni rendesen, a Toyotánál pl. nem is a futómű, inkább a motor a szűk keresztmetszet: az emelkedőkön nem is mindegyik kanyarba tudok olyan gyorsan bemenni, hogy sok legyen neki.

#639 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:20

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:04

Persze, jó úton én is úgy megyek körbe a körforgalomban, mintha középre lenne kötve az autó :)

De vannak olyan utak itt Sopronban is, ahol már 70-80-nál zötyög kifelé az autó...

Mondjuk nem hiszem, hogy én túlzottan megültetném még az autót. Max kis mértékben. Pl a shopping city ikea parkolóházába sem tudnék felmenni alacsonyabban :) Nem beszélve pl a házunk előtti parkoló feljáratáról. Amin én még csak felmegyek óvatosan, de a héten 3-4 napot mostmég asszony hajtja a Hondát...

Kedveseméknél, kőbányán is qrva magas fekvőrendőröket építettek, és persze a két oldalára, ahol féloldalasan biztonsággal át lehetne menni, mindig parkolnak. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#640 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:38

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:20

Kedveseméknél, kőbányán is qrva magas fekvőrendőröket építettek, és persze a két oldalára, ahol féloldalasan biztonsággal át lehetne menni, mindig parkolnak. :(

Na hát az meg a másik. Anyóséknál pesten a ltp-en akkora betonrendőrök vannak, hogy egy utcányit kerülnöm kell...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.