HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:49

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:38

Na hát az meg a másik. Anyóséknál pesten a ltp-en akkora betonrendőrök vannak, hogy egy utcányit kerülnöm kell...

Öcsém hiába került akármerre, a saját udvarunkba nem tudott beállni a Puntoval :D

#642 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:50

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:04

Mondjuk nem hiszem, hogy én túlzottan megültetném még az autót. Max kis mértékben.

Tied azért egy eleve sportos kis kocsi, kapásból lejjebb van, mint az átlag. :)

Egy alap Astra első kereke, és a dob pereme között van vagy 5-6cm. És hol van még onnan a dob teteje... :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#643 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:49

Öcsém hiába került akármerre, a saját udvarunkba nem tudott beállni a Puntoval :D

Nekem most jelenleg garázsba letolatáskor van jobbra-balra 2-2cm-em, h ne érjen le semmi az alján. :eek:
Azóta elég jól tolatok magamhoz képest. :)
Mondjuk nyári projekt, hogy samuval felverem a lehajtót, plusz a járdát a kocsilehajtó elött, és rendesen megcsinálom.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#644 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:53

Idézet: Indy - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 15:04

Szerintem a Megane Classicra nem tudsz 18-as felnit feltenni, a maximumot pedig már kihasználtad.  :cool:

185/60 R 15 (gyári szerelés)
195/50 R 16 (egyes váltóméret)
215/40 R 17 (kettes váltóméret)

multkor számolgattam, és 18ashoz is van valami passzoló váltóméret, bár az már eléggé vad :)

www.cardomain.com-on van több ilyen megane 18as felnivel, sőt mintha 1 vagy 2 19" is lenne :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#645 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 15:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:53

multkor számolgattam, és 18ashoz is van valami passzoló váltóméret, bár az már eléggé vad :)

www.cardomain.com-on van több ilyen megane 18as felnivel, sőt mintha 1 vagy 2 19" is lenne :)

Kép

Valóban, ez 19-es.  :eek: De ha felüt, jó nagyot üt.  :D  :(
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#646 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:02

Idézet: Indy - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:58

Valóban, ez 19-es.  :eek: De ha felüt, jó nagyot üt.  :D  :(

Na ennek az első kerekének a rugóútja kb 2 centi lehet, mert egyébként  olyat ütne a sárvédőbe, hogy szakadna az egész :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#647 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:06

Idézet: Indy - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:58

Ez szerintem nagyon csúnya. Az irreálisan nagy felnik, az a szárny... Pedig a Mégane kupé alapvetően egy szép autó.

SZERK: ez mindjárt más:

Kép
Kép

Erről nem is beszélve:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

17-es kerekek, kisebb szárny, így még szép :up:

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 08. 16:12 -kor

#648 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:06

Ez szerintem nagyon csúnya. Az irreálisan nagy felnik, az a szárny... Pedig a Mégane kupé alapvetően egy szép autó.

A hátsó szárny még OK-s, bár kellene hozzá valami morci első spoiler is. De ez a kerék tényleg vicc, szerintem közlekedésre alkalmatlan. Persze arra, hogy kiguruljon a tulaj az esti illegálisra, és összemérjék, kié a nagyobb, arra pont jó. :rolleyes:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#649 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:25

hol is függ a felniátmérőtől a rugóút? :confused:
ha a felni nagyobb átmérőjű akkor a guminak kisebb az oldalfala, tehát az átmérő nem változik (legalábbis váltóméreteknél)

amúgy jól megvagyok 17essel :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#650 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:31

Idézet

Az igazság valahol 70 és 80 százalék között van, súlyeloszlástól függően. E téren viszont elvileg segítenie kéne annak a tendenciának, hogy egyre erősemm anyagokból csinálják a karosszériát, így több súly jut a hátsó kerék fölé, arányában csökken az első tengely felett levő motor/váltó dominanciája a súlyeloszlás tekintetében.

Az első része így van.
A második része sajnos így van...

Az, hogy erős egy anyag, nem jelenti azt, hogy nehéz. De ez esetünkben SAJNOS így van.
A kocsi tömegpontját nem a nehezebb (ellenben erősebb) anyagokkal kellene mahinálni, hanem jobb tervezéssel, erősebb és könnyebb.

Idézet

Ez valóban szar, én is jártam már úgy, esős időben, hogy előztem kb. 80-nál egy autót negyedikben, és egy óriási tavon (éljenek a magyar utak) kellett átmennem pont mikor mellette voltam (előtte állt a víz csak ezen a helyen), hát egy pillanat alatt leforgott padlógáz mellett a motor 4-ben max-ra, olyan aquaplaning lett, szerencsére nem lett baj, megjött a tapadás 1-2 másodperc múlva (205-ös 16-os kerék).

Ez még a jobbik eset... de amikor a tócsa "alatt" ott van egy méter mély gödör....
Na az már a rosszabbik.

Idézet

Hát én nem esek túlzásokba, nekem 205-ös gumi van fent, nem vezetek gyengén, de eddig nem éreztem kevésnek a 200 lóhoz.  No és még megállni is megtudtam bármikor...

Hétköznapi 90-130km/h-s közlekedéshez a 205 bőven elég. Sőt még sok is...
Igazán sportos vezetéshez, ne adj isten, versenyzéshez a csillagos ég sem elég.

Idézet

Valóban, ez 19-es. De ha felüt, jó nagyot üt.

Felette az a kép.. hát egy autó megcsúfitása.
Komolyan mondom, ez olyan távol áll tőlem.. szóval okádék dizájn.

Satrianinak fokkal jobb az izlése. Sőt ahhoz képest. Imádnivalóak azok a kocsik...
De nekem ez a halálosirambansokneonakocsialádeettölnemfogmenni feeling sosem jött be.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#651 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:54

Fura, amiket írtok (főleg WiZARD), lehet, hogy nem helyen élünk? :D Nekem több ismerősöm is inkább 16-os felnit használ a gyári 17-es helyett, olyan szarok az utak (és nem 900kg-os autókon...). Talán csak egyvalaki maradt a 17-es keréknél, de ő is csak azért, mert a fékek miatt nem fér fel kisebb felni az autóra :)

#652 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:00

Idézet: keton - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:54

Fura, amiket írtok (főleg WiZARD), lehet, hogy nem helyen élünk? :D Nekem több ismerősöm is inkább 16-os felnit használ a gyári 17-es helyett, olyan szarok az utak (és nem 900kg-os autókon...). Talán csak egyvalaki maradt a 17-es keréknél, de ő is csak azért, mert a fékek miatt nem fér fel kisebb felni az autóra :)

Már régebben írtam, hogy egy haveromnak 5-ös BMW-je volt (most egy 3-as van neki, az előző generációs). Alapból, az 5-ösön ha jól tudom 16-os kerék volt, na ezt cserélte egy 17-es könnyűfémre, majd hirtelen gondolattól vezérelve a 17-es szinte új kerekeket elcserélte egy haverjával 19-esekre + új gumik.

Azt mondta élete legrosszabb döntése volt, amit valaha hozott autóval kapcsolatban (30 éves, ez már a sokadik BMW-je)...

#653 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:25

hol is függ a felniátmérőtől a rugóút? :confused:
ha a felni nagyobb átmérőjű akkor a guminak kisebb az oldalfala, tehát az átmérő nem változik (legalábbis váltóméreteknél)

amúgy jól megvagyok 17essel :)

Pontosan! De mivel alacsonyabb a gumi oldalfala így sajnos lényegesen kevesebb úthibát nyel el a gumi, ami nagyon kellemetlen tud lenni eme remek budapesti utak mellett.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#654 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:07

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:00

Már régebben írtam, hogy egy haveromnak 5-ös BMW-je volt (most egy 3-as van neki, az előző generációs). Alapból, az 5-ösön ha jól tudom 16-os kerék volt, na ezt cserélte egy 17-es könnyűfémre, majd hirtelen gondolattól vezérelve a 17-es szinte új kerekeket elcserélte egy haverjával 19-esekre + új gumik.

Azt mondta élete legrosszabb döntése volt, amit valaha hozott autóval kapcsolatban (30 éves, ez már a sokadik BMW-je)...

Ha Németországban élne a haverod akkor nem ezt mondaná.  :)
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#655 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:22

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:07

Ha Németországban élne a haverod akkor nem ezt mondaná.  :)

És még csak nem is Pesten él. :)

#656 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:33

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:22

És még csak nem is Pesten él. :)

Ja, hát sajnos máshol se sokkal jobb a helyzet.
De sebaj, állítólag márcsak 200 kátyu van Budapesten  :rolleyes:  (beültetném a Demszkyt az autóba, végighajtatnám a Rákospalotai Határúton, aztán megkérdezném, hogy szerinte a 200-ból itt mennyi van, aki valah is járt már arra, az tudja, hogy miről beszélek)

Szerkesztette: jrpryv 2005. 06. 08. 17:33 -kor

#657 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:34

Idézet: keton - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 17:54

én elismerem hogy ráz, és szarabb, és mint írtam vannak olyan utak amerre nem járok, itthonról általában kerülővel megyek el, és kerülővel jövök haza, és egyes helyeken 10-20km/h sebességgel megyek.

de ennyi áldozatot megér nekem, hogy úgy néz ki, ahogy nekem tetszik :)

#658 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 18:34

én elismerem hogy ráz, és szarabb, és mint írtam vannak olyan utak amerre nem járok, itthonról általában kerülővel megyek el, és kerülővel jövök haza, és egyes helyeken 10-20km/h sebességgel megyek.

de ennyi áldozatot megér nekem, hogy úgy néz ki, ahogy nekem tetszik :)

Ne feledkezz meg a közvetlenebb irányíthatóságról se. Azért a nagyobb felninek nemcsak esztétikai előnyei vannak.

#659 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 17:44

persze ott vannak az előnyei is, de elsődlegesen a kinézet miatt vettem, a többi csak bónusz :)

#660 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 18:25

Egy haverom X3-asára keresünk most felnit meg gumit, 19" méretben. Szerintem nem tudja, mire vállalkozik... :omg:

Szerintem itthon kár ekkora kerekeket erőltetni. A családi flottában is max 17es kerekek vannak, pedig elférne a nagyobb is, de akkor állandóan a futóműveshez járnánk.

Szerkesztette: BoGyesz 2005. 06. 08. 18:28 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.