HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#621 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 16. 15:54

Idézet: freeone - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 14:53

Zollka: köszönöm a türelmet :respect: hihetetlen mennyi (saját hibámból eredő) kavarás után hozzájutottam a radimhoz.

Remélem sok örömed fogod lelni benne :)  :respect:

#622 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 22:28

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 14:02

Kb. 19K-ért tudok olyan blokkot ami mindent hűt a kártyán...UGye az itt GPU+RAM+FET-ek...GPU+FET kötelelző hűteni, a RAM-ot meg ajánlott...

Add el a TT Bigwater-t és sokkal jobb hűtést lehet összerakni mint amit az tud...Olyan 6-7 fokot lehet leszedni a CPU hőmérsékletéből egy jobb blokkal, pumpával és radival...

Más:

Változtak az online shopos dolgaim úgy néz ki...Kicsit több időt fog igénybevenni míg elkészül ,de nagyobb választék lesz és más úton lesz az egész megoldva mint eddig terveztem... Magyarán szólva ,nem lesz kispályás a dolog :) Nade többet nem mondhatok :D

gondolom erről van szó:
Kép

ezzel a probléma csak az, hogy a vga hátoldalán is vannak ramok :rolleyes:

azt gondoltam, hogy a bigwaternél össze lehet rakni sokkal jobbat, de a fő gondom nem ez volt.
igazából ár/teljesítmény jellegű a problémám. ez nem olyan jó, de nem is rossz. viszont árban sem vészes.
a full rendszer pedig elég húzós. pláne ahhoz képest, hogy az a64 gyakorlatilag nem egy fűtőtest.
a mostani 45-nél pl nem tudom mennyivel lenne jobb, ha 6-7 fokkal kevesebb lenne. vga-ról szintén írtam.

viszont a későbbi (esetleg dualcore, stb, stb...) bővítések miatt lehet, hogy mégis ez lesz az irány. ha pedig elkerülhetetlen a viszonylag halk, de jó teljesítményű hűtéshez, akkor inkább most kéne váltani...

egyébként a gpu blokkon kívül a többi cucc a listából okés? mármint a kívánt teljesítményhez.

#623 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 13:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 22:28

gondolom erről van szó:
Kép

ezzel a probléma csak az, hogy a vga hátoldalán is vannak ramok :rolleyes:

azt gondoltam, hogy a bigwaternél össze lehet rakni sokkal jobbat, de a fő gondom nem ez volt.
igazából ár/teljesítmény jellegű a problémám. ez nem olyan jó, de nem is rossz. viszont árban sem vészes.
a full rendszer pedig elég húzós. pláne ahhoz képest, hogy az a64 gyakorlatilag nem egy fűtőtest.
a mostani 45-nél pl nem tudom mennyivel lenne jobb, ha 6-7 fokkal kevesebb lenne. vga-ról szintén írtam.

viszont a későbbi (esetleg dualcore, stb, stb...) bővítések miatt lehet, hogy mégis ez lesz az irány. ha pedig elkerülhetetlen a viszonylag halk, de jó teljesítményű hűtéshez, akkor inkább most kéne váltani...

egyébként a gpu blokkon kívül a többi cucc a listából okés? mármint a kívánt teljesítményhez.

Ezt a blokkot ki sem ejtem a számon...Még figyelemre sem méltó...Figgy amiről én beszélek az ennél sokkal jobb mindenben ...

#624 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 14:08

Üdv!

Zollka hányszor mész ki még ebben  az évben megrendelt cumókat megvenni?
Azt tudom hogy most nem sokára, 1-2 hét múlva , de az ebben az évben az "ucsó" kirándulás?

Lenne 1-2 cucc ami kéne, viszont nekem csak 2 hét múlva lesz sok krajcárom...

#625 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:00

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 14:08

Üdv!

Zollka hányszor mész ki még ebben  az évben megrendelt cumókat megvenni?
Azt tudom hogy most nem sokára, 1-2 hét múlva , de az ebben az évben az "ucsó" kirándulás?

Lenne 1-2 cucc ami kéne, viszont nekem csak 2 hét múlva lesz sok krajcárom...

Megoldjuk :)
Valszeg én már nem megyek sehova ebben az évben hanem nekem hozzák házhoz a cuccokat :)
Majd csörögj rám valamikor és megbeszéljük miket is hozzak akkor a lebeszélt cuccokból :)
Felszerelted a radikat?

#626 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:49

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:00

Megoldjuk :)
Valszeg én már nem megyek sehova ebben az évben hanem nekem hozzák házhoz a cuccokat :)
Majd csörögj rám valamikor és megbeszéljük miket is hozzak akkor a lebeszélt cuccokból :)
Felszerelted a radikat?

Szia Zollka!

A "kínálat" jelenleg az Alphacool paletta?

#627 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 11:58

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:49

Szia Zollka!

A "kínálat" jelenleg az Alphacool paletta?

Áhhh , az nekem sosem lenne elég :)

Keress meg priviben ha kell valami ne itt offoljunk:)

#628 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 19:21

Lenne egy kérdésem: mora2 core-om van, és ugye ahhoz nem jár felfogató pöcök gyárilag. Namármost: a mora2 pro-hoz 2cm-es távtartók vannak. Ha én a lehető legjobban akarom megoldani, akkor 2cm-est csináljak hozzá én is, vagy érdemes nagyobbat? (ugyebár ez szabályozza milyen távol kerül a radi a ház falától).
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#629 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 19:58

Idézet: freeone - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 19:21

Lenne egy kérdésem: mora2 core-om van, és ugye ahhoz nem jár felfogató pöcök gyárilag. Namármost: a mora2 pro-hoz 2cm-es távtartók vannak. Ha én a lehető legjobban akarom megoldani, akkor 2cm-est csináljak hozzá én is, vagy érdemes nagyobbat? (ugyebár ez szabályozza milyen távol kerül a radi a ház falától).

Én múltkor raktam össze egy brutál vízhűtést 2 ilyen radival és ott nem hülyültem a távtartókkal :) Egy  4 milis csavaranyát tettem csak a furatok alá, annél több nem is kell...

#630 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 14:11

Az egyik radit felszereltem, vigyáztam rá mint a hímes tojásra...a másik oldallal várok egy darabig , amig meg nem lesz a komplett cumó.
Látom előrre hogy ez a plexis oldal nem lesz oly egyszerű :)

"Valszeg én már nem megyek sehova ebben az évben hanem nekem hozzák házhoz a cuccokat smile2.gif
Majd csörögj rám valamikor és megbeszéljük miket is hozzak akkor a lebeszélt cuccokból smile2.gif"

Ez jó hír :) látom beindult az üzlet

#631 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 16:07

Idézet: Mekré - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 14:11

Az egyik radit felszereltem, vigyáztam rá mint a hímes tojásra...a másik oldallal várok egy darabig , amig meg nem lesz a komplett cumó.
Látom előrre hogy ez a plexis oldal nem lesz oly egyszerű :)

"Valszeg én már nem megyek sehova ebben az évben hanem nekem hozzák házhoz a cuccokat smile2.gif
Majd csörögj rám valamikor és megbeszéljük miket is hozzak akkor a lebeszélt cuccokból smile2.gif"

Ez jó hír :) látom beindult az üzlet

Annyira még nem mennek simán a dolgok mint majd szeretném ,de megoldom :)

#632 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 20:08

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 19:58

Én múltkor raktam össze egy brutál vízhűtést 2 ilyen radival és ott nem hülyültem a távtartókkal :) Egy  4 milis csavaranyát tettem csak a furatok alá, annél több nem is kell...

Hmmm! Én simán rácsavaroztam a ház oldalára! Ez nagy gond????

#633 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 21:18

Idézet: PET^ - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 20:08

Hmmm! Én simán rácsavaroztam a ház oldalára! Ez nagy gond????

Nem gond! Én is eddig mindet úgy szereltem össze :)

#634 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 16:28

Nah alakul az új rendszerem :)
Még sok minden hiányzik belőle ahogy a linken is leírtam de már kezd körvonalazódni a cuccos :)

rendszerem

#635 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 18:59

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 16:28

Nah alakul az új rendszerem :)
Még sok minden hiányzik belőle ahogy a linken is leírtam de már kezd körvonalazódni a cuccos :)

rendszerem

faszagányos  ;)  :up:

#636 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:01

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 13:39

Ezt a blokkot ki sem ejtem a számon...Még figyelemre sem méltó...Figgy amiről én beszélek az ennél sokkal jobb mindenben ...

melyik az ?

#637 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:51

Hmm... Az utolsó néhány oldalon nagyrészt Zollka önfényezése olvasható. Nem pont ezt kerestem itt...

Szerintem ahhoz nem kell sok ész és tapasztalat, hogy forint százezreket beleölve valaki összerakjon egy tűrhető teljesítményű, igaz ventillátor nélküli "csodát". Ahhoz csupán vastag buksza vagy jó szponzorok  és persze jó adag fanatizmus kell.

Elnézegetve a Zollka stuffját, az árából egy Zalmann heatpipe-s ház is kitelne. Én biztos az utóbbit választanám...

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#638 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 21. 20:57

Idézet: Examinator - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 16:51

Hmm... Az utolsó néhány oldalon nagyrészt Zollka önfényezése olvasható. Nem pont ezt kerestem itt...

Szerintem ahhoz nem kell sok ész és tapasztalat, hogy forint százezreket beleölve valaki összerakjon egy tűrhető teljesítményű, igaz ventillátor nélküli "csodát". Ahhoz csupán vastag buksza vagy jó szponzorok  és persze jó adag fanatizmus kell.

Elnézegetve a Zollka stuffját, az árából egy Zalmann heatpipe-s ház is kitelne. Én biztos az utóbbit választanám...

NA látod ez az ,ha lenne annyi pénzed ,hogy összerakj valamit akkor a rosszabbat választanád mert a Zalman háza ehhez képest egy semmi...Ne is haragudj de azért aki kiad több száz rugót arra a házra az nem komplett...Arról nem is beszélve ,hogy ott mindig olyan lapot kell venned és mindegy egységet ami a házzal kompatibilis...Semmiféle flexibilitása nincs annak a rendszernek...A teljesítménye pedig egy ilyen vízhűtéshez képest siralmas arról nem is beszélve ,hogy nem bővítheted egységekkel sem ,sok egység hűtése nem megoldott stb...Nem akarom sorolni a hibáit annak a rendszernek aki ért hozzá úgyis tudja miről beszélek...

Egyébként pont erről szoktam beszélni minden embernek aki hozzám fordul segítségért, hogy lehet sok pénzből szart venni és 99%-ban ezt látom a vízhűtések terén annál aki sok pénzt öl bele! De Te is bebizonyítottad ezt most ,hogy ha lenne ennyi pénzed a rosszabbat vennéd,tehát nem gondolkozol és nem is igazán értesz hozzá ,de azért leszólod a másikat aki lehet ért hozzá és beleáldoz egy kisebb vagyont...Szal mégiscsak kell ész hozzáá!Másrészt ne is haragudj de az ,hogy ez a rendszer ilyen lett rohadt sok munka...CSak az mondja ,hogy bárki összerak ilyet akinek van pénze rá aki életében nem csinált ilyet...Harmadrészt pl. a FET blokkot én készítettem hobbiból , a kiegészítő tápot ami nincs beépítve külön csináltattam és a borítást magam készítem hozzá,szal nem csak pénz kell ám ide...Az egész rendszer átgondolt és full néma , tudod már csak ez sem kevés idő...

Az pedig ,hogy fényezném magam....Nincs rá szükség mert nics kisebbségi komplexusom már ne is haragudj...Azért mutattam meg a gépem mert ez a topik címe , az ,hogy neked ez a véleményed az elég nagy tapasztalatlanságról tesz szert és hozzá nem értésről...Ez meg az én véleményem...

#639 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 13:19

Idézet: Examinator - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 17:51

Irigységet érzek a levegőben...

Amugy PGDN és megoldodik a probléma...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#640 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 26. 00:04

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 20:57

NA látod ez az ,ha lenne annyi pénzed ,hogy összerakj valamit akkor a rosszabbat választanád mert a Zalman háza ehhez képest egy semmi...Ne is haragudj de azért aki kiad több száz rugót arra a házra az nem komplett...Arról nem is beszélve ,hogy ott mindig olyan lapot kell venned és mindegy egységet ami a házzal kompatibilis...Semmiféle flexibilitása nincs annak a rendszernek...A teljesítménye pedig egy ilyen vízhűtéshez képest siralmas arról nem is beszélve ,hogy nem bővítheted egységekkel sem ,sok egység hűtése nem megoldott stb...Nem akarom sorolni a hibáit annak a rendszernek aki ért hozzá úgyis tudja miről beszélek...

Egyébként pont erről szoktam beszélni minden embernek aki hozzám fordul segítségért, hogy lehet sok pénzből szart venni és 99%-ban ezt látom a vízhűtések terén annál aki sok pénzt öl bele! De Te is bebizonyítottad ezt most ,hogy ha lenne ennyi pénzed a rosszabbat vennéd,tehát nem gondolkozol és nem is igazán értesz hozzá ,de azért leszólod a másikat aki lehet ért hozzá és beleáldoz egy kisebb vagyont...Szal mégiscsak kell ész hozzáá!Másrészt ne is haragudj de az ,hogy ez a rendszer ilyen lett rohadt sok munka...CSak az mondja ,hogy bárki összerak ilyet akinek van pénze rá aki életében nem csinált ilyet...Harmadrészt pl. a FET blokkot én készítettem hobbiból , a kiegészítő tápot ami nincs beépítve külön csináltattam és a borítást magam készítem hozzá,szal nem csak pénz kell ám ide...Az egész rendszer átgondolt és full néma , tudod már csak ez sem kevés idő...

Az pedig ,hogy fényezném magam....Nincs rá szükség mert nics kisebbségi komplexusom már ne is haragudj...Azért mutattam meg a gépem mert ez a topik címe , az ,hogy neked ez a véleményed az elég nagy tapasztalatlanságról tesz szert és hozzá nem értésről...Ez meg az én véleményem...

A topik címében a "komplett vízhűtés" számomra gyárilag összeépített cuccot jelent. Pl. Corsair, Thermaltake, stb. Ezekről vagy hasonlókról kerestem volna véleményeket ebben a topikban... Ennyi.

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.