HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#521 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 02. 15:58

Eldontottem, hogy csendes gepet akarok.

Mi a velemeny errol a keszletrol?

Megusznam fu alatt 50-bol. Megeri?, vagy tudtok jobbat ennyiert?

Amire tervezem: Asus A8N-E+Venice 3000+Gef6800GT vagy 7800
Hazam marad a mostani nagy fekete sarkany.

#522 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:05

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:58

Eldontottem, hogy csendes gepet akarok.

Mi a velemeny errol a keszletrol?

Megusznam fu alatt 50-bol. Megeri?, vagy tudtok jobbat ennyiert?

Amire tervezem: Asus A8N-E+Venice 3000+Gef6800GT vagy 7800
Hazam marad a mostani nagy fekete sarkany.

Az a radi pont elég- ha hangos ventiket teszel rá. Akkor meg nem lesz csendes a gép. Szvsz ha a csend a lényeg, akkor passzív radi jobb.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#523 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:22

Ertem, ezek szerint jobban jarok, ha a kisebb keszletet veszem meg+kulon egy tripla radit hozza.

Arban kb. ugyanannyi lenne a dupla radi+2 ventis keszlet, mint a szimpla radi+1 ventis keszlet+kulon tripla radi.
[szerk:]Most nezem csak, a kisebb keszletben 900l/oras pumpa van, a nagyobban 1080l/oras :(

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 02. 16:27 -kor

#524 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:38

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:22

Ertem, ezek szerint jobban jarok, ha a kisebb keszletet veszem meg+kulon egy tripla radit hozza.

Arban kb. ugyanannyi lenne a dupla radi+2 ventis keszlet, mint a szimpla radi+1 ventis keszlet+kulon tripla radi.
[szerk:]Most nezem csak, a kisebb keszletben 900l/oras pumpa van, a nagyobban 1080l/oras :(

Válazoltam mailben...A tripla radi sem viszi passzívban a cuccokat szal nem túl nagy előrelépés a dualhoz képest...Arról nem is beszélve ,hogy a triplaa 3 venti miatt még hangosabb rendszert eredményez...

#525 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:42

Szimpla radit egyszerre gondoltam hasznalni a kulon kaphato triplaval, igy a felulet az eredetileg kiszemelt dupla radi duplaja lenne.

Ha meg igy sem eleg, akkor ugye meg mindig ott van a keszlethez jaro 12-es venti, max rarakom vmelyik radira.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 02. 16:44 -kor

#526 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 16:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 16:42

Szimpla radit egyszerre gondoltam hasznalni a kulon kaphato triplaval, igy a felulet az eredetileg kiszemelt dupla radi duplaja lenne.

Ha meg igy sem eleg, akkor ugye meg mindig ott van a keszlethez jaro 12-es venti, max rarakom vmelyik radira.

Az a gáz,hogy ezek a radik passzívban nagyon gyengék mert nem erre lettek tervezve...Egy igazi passzív radi teljesen más felépítésű...

Egyébként egy passzív rendszer kihozható 60K környékén ha azokat veszed amiket mondok... :)
A tripla radival és a single radival együtt is 60K környékén vagy míg eredményre meg sehol a psszív rendszerhez...

#527 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:44

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 15:56

Az a gáz,hogy ezek a radik passzívban nagyon gyengék mert nem erre lettek tervezve...Egy igazi passzív radi teljesen más felépítésű...

Egyébként egy passzív rendszer kihozható 60K környékén ha azokat veszed amiket mondok... :)
A tripla radival és a single radival együtt is 60K környékén vagy míg eredményre meg sehol a psszív rendszerhez...

Nem igaz, hogy az Asetek passziv radi nem birja el...

Havernal 3 tagu Asetek van, nulla darab ventivel (termeszetesen hazon kivul). A64-et hajt 2400MHz-en tuningolva es 35 foknal nem melegebb a proci.

Sajat eredmenyeim:
(szoba 25 fok, dupla radiator, CPU + alaplap hutes, 1200ford/perc ventilatorok, minimalis zaj)

1. AMD Barton, 1.9V, 2550MHz Prime95-el 35 fok stabilan
2. AMD A64, 1.55V, 2402MHz Prime95-el 33 fok stabilan

Csak es kizarolag az Antarctica blokkos Aseteket erdemes beszerezni, de minden komolyabban az van.

Szerkesztette: mozso 2005. 11. 02. 18:49 -kor

#528 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:31

Idézet: rzerge - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:52

Köszke!

Kb ilyenre gondoltam én is. :) Csak mondjuk nálam sokat számít(ana) az is,
hogy ne egybe kelljen kifizetni az összeget. Sajna csak így oldható meg a dolog.
A köv. lehetőség a tuningnet/agysoftware vizicucc.

Vagy ha van tud vki itthon jó cuccot, ahol van hitelvásárlási lehetőség, akkor
szóljon bátran. :)

Vizhutest hitelre:

Edigital + Asetek, teszteredmenyeket a PH!-n talalsz (link), eleg meggyozo.

#529 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:39

VGA-t is vizzel hutod?

Masreszt amit lattam arlistat, annal minden keszletben Antartica van.

#530 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 19:43

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:39

VGA-t is vizzel hutod?

Masreszt amit lattam arlistat, annal minden keszletben Antartica van.

Nem, azon meghagytam a gyari hutot. Ahogy latod a regi Bartonommal 1.9V-on 2550MHz-en alaposan felfutottem (ez kb 130W thermal power), de ha meghalok sem tudtam 35 fok fole vinni a homersekletet, a legmagasabb radiator homersekletem (dual radi, alig forgo ventik) 26.4 fok volt, szoval van benne tartalek.

Az A64 nem fogyaszt annyit, mint a PH-s tesztben levo oskovulet S478 Prescott, sot meg annyit sem, mint a regi Bartonom. Szerintem siman elvisz barmilyen VGA-t foleg a 3 tagu radival, max felmegy a vizhomersekleted 27-28 fokra, na bumm. :D

#531 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 20:07

Most nezem csak, hogy a PH-n pont ma raktak ki egy Asetek tesztet :)

Nekem teccik.

#532 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:08

Idézet: rzerge - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 11:59

Sziasztok!

Erről a komplett cuccról mi a véleményetek?

TITAN - NIKITA (TWC-A04 V2.0)

Egész jó áron tudnék hozzájutni, kb úgy 28K körül, és újonnan.

Nos?
És nem a szar, vagy inkább plusz 15k-ért már jobbat vehecc meg ilyenek érdkelnek, hanem
egy-két vélemény. Vagy esetleg akinek van vagy megfordult nála. Kösszke.

A válaszokat előre is köszi.
pacsker

Szia!

Eleg felejtos a dolog.
1, Kicsit teljesitmeny
2, Nem a legjobb blokkok
3, 6os csovek
4, Kicsi radi
5, Hulye helyen van a feltolto, egy rossz kezmozdulat es folyik lefele az elolapon...
stb

Szerintem ha mar veszel akkor Zolitol vegyel, vagy Asetek WaterChill az ami meg szoba johet. Innovatek felejtos mert huzatos az ara nagyon.

nyunyu: Ahogy mar zoli is emlitette 60k korul jo kis passiv rendszer van.
Nem tudom neked mennyire fontos, hogy passiv legyen? Mert ha egy aktivra raraksz lefokozott PAPST ventiket azoknak hangjuk nincs de rendesen mozgatjak a levegot.
Tiesto Forever!!! No meg a WaTeRCooL!!!
Kezeket a paplanfole es eljenek a csajok! By Fabri Sandor

#533 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:55

Egyelore eleg keplekeny a rendszer.

Asetekben az tetszik, hogy leveszem a polcrol, osszerakom, aztan kesz is, nem kell minden alkatreszert kulon-kulon szaladgalni.

Eredetileg azt terveztem, hogy a gepsarkany tetejebe epitem be a tripla radit, a szimplat meg hatra, aztan legrosszabb esetben kapna par halkitott ventit, ha nagyon nem akarodzik passzivan elvinni a rendszert.

Zollka viszont igyekszik lebeszelni errol, mondvan hutesi teljesitmeny szempontjabol felesleges kompromisszumokkal (meg zajjal) jar.
Az altala preferalt termetes passziv radit viszont meg nem tudom, hova fogom rakni, mivel a hazam az asztal alatt van, es a zart jobb oldala mellett kozvetlenul fiokok vannak.
Bal oldalara meg nem lenne celszeru felszerelni a radit, mert ha szerelek valamit, akkor a bal oldalat kell megbontani a haznak. Meg amugy is utban van a kilincs.

Masreszt amit nem gondoltam at elegge, az a VGA hutese.
GPU ugyan nem sulne meg az Asetek blokktol, de a tobbi melegedo alkatresz viszont hutes nelkul maradna.

#534 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 22:39

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 21:55

Asetekben az tetszik, hogy leveszem a polcrol, osszerakom, aztan kesz is, nem kell minden alkatreszert kulon-kulon szaladgalni.

Eredetileg azt terveztem, hogy a gepsarkany tetejebe epitem be a tripla radit, a szimplat meg hatra, aztan legrosszabb esetben kapna par halkitott ventit, ha nagyon nem akarodzik passzivan elvinni a rendszert.

Zollka viszont igyekszik lebeszelni errol, mondvan hutesi teljesitmeny szempontjabol felesleges kompromisszumokkal (meg zajjal) jar.
Az altala preferalt termetes passziv radit viszont meg nem tudom, hova fogom rakni, mivel a hazam az asztal alatt van, es a zart jobb oldala mellett kozvetlenul fiokok vannak.
Bal oldalara meg nem lenne celszeru felszerelni a radit, mert ha szerelek valamit, akkor a bal oldalat kell megbontani a haznak. Meg amugy is utban van a kilincs.

GPU ugyan nem sulne meg az Asetek blokktol, de a tobbi melegedo alkatresz viszont hutes nelkul maradna.

Én is Asetek cuccon filózom most ...

És a VGA blokk kicsit engem is aggaszt ... de én annyira nem félek tőlle ... most Hunfrost blokk van a VGA-mon (6800GT) ugyanez volt előtte a 9800XT-n is ...

És a memek alig melegebbek ... bár igaz hogy rajtukmaradt az eredeti hűtőborda ... szóval én nem félek ettől annyira ... ha valami újabb 7800 és felette karim lenne már lehet hogy gond lenne de egy darabig olyanom nem lesz  :(
"Live Fast! Die Young!"

#535 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 23:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 22:55

Bal oldalra is rakhatod!
Egyszeruen csak veszel 2 kuplungot es mikor le akarod venni az oldallapot leszhuzod kuplung egyik felet es maris vizmentesen zar es lekaphatod az oldallapot leeresztes nelkul.
Kuplung:
Itt ni!

rzerge:ITT a v1,0 titan tesztje.

#536 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 00:29

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 0:27

Bal oldalra is rakhatod!
Egyszeruen csak veszel 2 kuplungot es mikor le akarod venni az oldallapot leszhuzod kuplung egyik felet es maris vizmentesen zar es lekaphatod az oldallapot leeresztes nelkul.
Kuplung:
Itt ni!

rzerge:ITT a v1,0 titan tesztje.

Köszi neked is!

Így már biztos, hogy nem fogok egy percig sem gondolkodni rajta. Mivel a mostani aerocool ht-101 heatpipe-om jobban teljesít! :)

Köszi mégegyszer.
Nézelődök tovább, nomeg keresem a bótokat. :)
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#537 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 04. 11:02

Idézet: hummerdikk - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 23:27

Bal oldalra is rakhatod!
Kuplung:
Itt ni!

Probaltad mar? Csak mert az oldhatosag ara a dramaian szukulo keresztmetszet. Eredendoen a pneumatikaban hasznalatos...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#538 Felhasználó inaktív   hummerdikk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 13:23

Idézet: HookR - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 12:02

Probaltad mar? Csak mert az oldhatosag ara a dramaian szukulo keresztmetszet. Eredendoen a pneumatikaban hasznalatos...

En nem probaltam, de mas igen. Pl Euro, Shavezz stb
Es nekik bevalt. Keretik nem nekem esni!

#539 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 14:32

Idézet: mozso - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 18:44

Nem igaz, hogy az Asetek passziv radi nem birja el...

Havernal 3 tagu Asetek van, nulla darab ventivel (termeszetesen hazon kivul). A64-et hajt 2400MHz-en tuningolva es 35 foknal nem melegebb a proci.

Sajat eredmenyeim:
(szoba 25 fok, dupla radiator, CPU + alaplap hutes, 1200ford/perc ventilatorok, minimalis zaj)

1. AMD Barton, 1.9V, 2550MHz Prime95-el 35 fok stabilan
2. AMD A64, 1.55V, 2402MHz Prime95-el 33 fok stabilan

Csak es kizarolag az Antarctica blokkos Aseteket erdemes beszerezni, de minden komolyabban az van.

1. Az aseteknek nincs passzív radija ,szal hülyeséget kérik mellőzni...
2. 2400Mhz-es A64 egy esetben lehet 35 fokos passzív radival ,ha akkora őrült nagy felületű radit használsz ami szobahőmérséklet közelében tartja a vizet és 2 brutál pumpád van valami rohadtúl turbulens áramlásra kihegyezett blokkal...Másrészt ekkor is max. 20-22 fokos szobahőmérséklet mellett...Magyarúl a haverod lapja rohadtúl mellémér...
3. Az az 1,9V 2550Mhz mellett 35 fokon megint csak azt bizonyítja ,hogy vagy abszolut láma vagy , vagy pedig 10 fok körüli hőmérséklet szokott lenni a szobádban...

Pár dolog:

Az aktív radiátorok amik VENTIKKEL VALÓ HASZNÁLATRA LETTEK KITALÁLVA ,nem képesek felvenni a versenyt a kimondottan passzív üzemre tervezett radikkal.A különbségeket nem akarom ecsetelni...Sok ember itt a fórumon sem lenne olyan hülye ,hogy súlyos tízezreket kiadna kimondottan passzív radiátorokra ha egy aktív radi venti nélkül hozza ugyan azt...

Ezeket meg ,hogy havernál mi mennyin megy és venti nélkül ezzel ne égessük magunkat a fórumon skacok! Rohadt sok rendszert szereltem már össze, tudom miről beszélek.Nekem az első rendszerem két darab innova dual radiból állt...Namost ez alatt kb. egy 80 wattot fogyasztó proci volt.A vízhőmérséklet ha leállítottam a ventiket fél óra idle után 36-37 fok volt...HA terheltem pillanatok alatt 43-44 fok volt a vízhőmérséklet, a CPU pedig 56-58 fokon volt ami megintcsak félre mért mert az a proci ilyenkor legalább 70 fokos volt szimplán onnan tudom ,mert tisztában voltam a blokk képességeivel...Olyan 40 fokos vízhőmérséklet felett simán lehet stabil még a rendszer ,de közel sem életbiztosítás,hogy egy nyári napon nem fagy csontra...Szal lécci hülyeséggel ne offoljátok szét a topicot...

#540 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 14:35

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 21:55

Amit én mondtam sem kell az alkatrészekért külön szaladgálni...Mondtam ,hogy a pumpa az egyetlen amire azt mondom van benne fantázia...A többi mindet tudom hozni...Nem kell neked semmit sem rohangálni :)

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.