HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#1731 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:31

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:28

No azért a bőven alkalmazott hőcsöves hűtés elég magas fokú átgondoltságra utal. (most essetek nekem lécci  :) )

Az ACORP házakkal ugyanezt meg tudod csinálni.
Az mindegy, hogy alufoliából van, gyakorlatilag ugyanolyan jó minőségű mint a 2 millás G5. :)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2005. 08. 04. 13:32 -kor

RDaneel_hu

#1732 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:34

Idézet

Ez nagyon buheralos hozzaallas, mert kerdem en: minek megegy optikai meghajto (PC-mben volt ra lehetoseg, es csak azert volt ketto, mert mikor vettem DVD lejatszot meg dragavolt a combo, es amugyis volt mar 1 cd irom), Winyobol pedig sztem eleg 500GB a gepbe, ha ennel tobb kell, akkor azt mar erdemes kulon hazba tenni. (ugy praktikusabb szerintem, ritka hogy 1-2TB vinyo egyszerre porogjon, ha meg felesleges, minek?)

Akkor a g4-es pm is buherálás? Merthogy abban van két dvd hely... Amikor pl. kaptam 15 db archiv dvd-t, azt egyből lemásoltam dvd-ről dvd-re. zenei cd-ket is lekopizom megvásárlás után. Persze átnyomom mp3-ba is, de hát az azért nem ugyanaz. Miután nem olyan drágák most már ezek a cuccok, egyszerűen jó lenne, ha lenne rá lehetőség, és nem az íróasztalt kéne telepakolni.
Dolgozós gép: 1xxGB X 2 HDD Raid0-ban + egy harmadik winyo, amin archivok, ritkán használatos dolgok, zenék, stb vannak. De ezt már csak külső eszközzel oldhatom meg, vagy a g5 újrakábelezésével, na számomra ez a buhera :)

Idézet

Ez eleg valtozo ja:) Az en gepem amig nincs 32 fok felett a homerseklet, csak a mininel hangosabb, de tenyleg eleg csendes. Ebben a par kanukula kozeli napban hangoska volt:)

Bevallom, nem néztem hőmérsékleti adatokat, de hogy egy ilyen egész nap a fülem mellett zúgjon, azt nem szeretném. A nagyobb masinákról meg kétféle infot hallottam eddig: az egyik, hogy még hangosabb, mint a 2GHz-es, mások állítása szerint pedig pont azért nem hangos, mert víz hűti. Nemtom. Kultúrált, csak túl szűkre szabott.

#1733 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:30

Boven alkalmazott? :) Hol? Ez az elobbi nem egy moddolt G5 konfig? Alapbol sehol sincs benne "boven" hocsoves hutes. :D De javitsatok ki... :)

Krinyo

hutocsovek: procinkent ketto vezeti fel a hot a bordakra, es az alaplap hatan is az vezetgeti, + meg peltier elemmel is szorakoztak kicsit. +1 hutocso a moddolt videokarin.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1734 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:28

... (most essetek nekem lécci  :) )

ha lany lennel es jol neznel ki... :p

Szerkesztette: 3V0 2005. 08. 04. 13:37 -kor

macbook air 2014

#1735 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:36

Idézet

Tevedsz, az ellenkezojet nem fogja tudni elismerni az, akinek fikarcnyi erzeke sincs az ilyen dolgokhoz.

Mibol veszed, hogy akinek PC-je van, annak nincs erzeke ehhez? Legfeljebb tenyleg nem erdekli, hogy az asztalban/alatt milyen hazban duhongenek az alkatreszek, mert ez teljesen mellekes, nem ez a lenyeg... az Apple viszont ugy veszem eszre pont ezt hasznalja ki, "kulonlegesse" teszi a termekeit es ez ugy vonzza a felhasznalokat, mint a cukor a mehecsket... :)

Lasd mai nap hire, elindult Japanban is az iTunes.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1736 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:37

Idézet: Macc - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:34

hutocsovek: procinkent ketto vezeti fel a hot a bordakra, es az alaplap hatan is az vezetgeti, + meg peltier elemmel is szorakoztak kicsit. +1 hutocso a moddolt videokarin.

Na es ez miert Mac-es "kulonlegesseg"? :D Ezeket PC-re is fel lehet szerelni, ha valaki igenyli ezt...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1737 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:38

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:24

Figyelj... ez pont olyan mint bármelyik Pistike által összerakott tajvani cucc.
Semmivel sem jobb mint a PC... belül dzsunka szar, olyat mint amit a MISTRAL-ban vehetsz - csak a G5 háza takarja el a szemetet! :D

:D :omg:  :p  :cool:  :rolleyes:  :D

Üdv

#1738 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:40

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 9:26

Ok, de ha bővíteni lehetne akkor jóval nagyobbnak kéne lennie, meg jóval drágább lenne a gyártása. Egyébként az USA-ban jóval olcsóbb a Mini. Ha a Miniben 9600 lenne akkor ki venne PowerMac-et?

Azért a SUSE-val elég nehéz lenne helyettesíteni az ILife-ot :) Egyébként meg száradjon le a kezem, ha linux-ot veszek  :D Nekem az ingyenes is jól működik, sőt szerintem jobban. Legalábbis számomra.

Ha derogal a fizetos szoft, akkor mind a 80 gurigat elihatod....  :p  :p  :p

A Mini egyebkent tenyleg egy pompas dolog lenne (mondjuk en kapasbol feltolnek ra egy linuxot es filecserebere, meg filmnezes lenne a sorsa), en attol tartok, hogy mivel eppen a ket legfontosabb komponense cserelhetetlen (proci, vga), ezert villamgyorsan vesziti el az erteket.

Kepzelheted, hogyha a PowerMac-be mar ATi X1000000-est tesznek, akkor az uj osx nem a csumpi radeonokhoz fog igazodni az uj verziokban.

Szerkesztette: h1ghland3r 2005. 08. 04. 13:42 -kor

#1739 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:37

Na es ez miert Mac-es "kulonlegesseg"? :D Ezeket PC-re is fel lehet szerelni, ha valaki igenyli ezt...

Krinyo

Persze:) na itt a kulombseg: vagyis hogy te nem latod a kulombseget, egy megtervezett legyartott egyseg, es egy univerzalis mindenhova felrakhato kiegeszito kozott:) /de ebbe a vitaba nem akarok belefolyni, mert errol (heat pipe) en nem is allitottam hogy Mac-es kulonlegesseg lenne. Ami sztem az, hogy az egesz szepen meg van tervezve es ossze van allitva. Amugy meg minden szar atomokbol van a foldon, tehat minden ugyanaz!/
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1740 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:45

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:40

en attol tartok, hogy mivel eppen a ket legfontosabb komponense cserelhetetlen (proci, vga), ezert villamgyorsan vesziti el az erteket.

Kepzelheted, hogyha a PowerMac-be mar ATi X1000000-est tesznek, akkor az uj osx nem a csumpi radeonokhoz fog igazodni az uj verziokban.

Hat ez igy nem allja meg a helyet, pedig logikus lenne, de nezd meg manapsag milyen aron aruljak a G4 bologatos iMac-et... Nemeppen olcson... Az annal meg 2-3x erosebb PC-met 30e forintert sem tudtam volna elpasszolni, ezert ment anyamekat boldogitani.

#1741 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:48

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:36

Mibol veszed, hogy akinek PC-je van, annak nincs erzeke ehhez? Legfeljebb tenyleg nem erdekli, hogy az asztalban/alatt milyen hazban duhongenek az alkatreszek, mert ez teljesen mellekes, nem ez a lenyeg... az Apple viszont ugy veszem eszre pont ezt hasznalja ki, "kulonlegesse" teszi a termekeit es ez ugy vonzza a felhasznalokat, mint a cukor a mehecsket... :)

Lasd mai nap hire, elindult Japanban is az iTunes.

Krinyo

egyszeruen elkepeszto... mindig megmosolygom az ilyen cikkeket... :)
macbook air 2014

#1742 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 13:55

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:48

egyszeruen elkepeszto... mindig megmosolygom az ilyen cikkeket... :)

:up:
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#1743 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:05

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 11:39

Otthonra elég a Mini. Bőven.
Ha már befigyel a játék, akkor már eleve szóba sem jöhetne a Mac. (szerintem)

Ez sajnos igaz - amikor megvettem a WoW -ot, és igencsak gyengén muzsikált a Minin, komolyan el voltam keseredve. Tudtam, hogy minden hiába, mert a CPU és a VGA az aztán nem mozdítható. Szar érzés.

#1744 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:10

Idézet

Mibol veszed, hogy akinek PC-je van, annak nincs erzeke ehhez? Legfeljebb tenyleg nem erdekli, hogy az asztalban/alatt milyen hazban duhongenek az alkatreszek, mert ez teljesen mellekes, nem ez a lenyeg...

En nem ezt irtam, hanem hogy akinek nincsen erzeke hozza, az nem fogja latni/erezni a kulomseget:)

#1745 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:11

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:05

Ez sajnos igaz - amikor megvettem a WoW -ot, és igencsak gyengén muzsikált a Minin, komolyan el voltam keseredve. Tudtam, hogy minden hiába, mert a CPU és a VGA az aztán nem mozdítható. Szar érzés.

olyan jo volt mikor megjelent a gta3... akkor meg volt egy "fasza" konfigom... mar alig vartam hogy hozzam haza... minden ok, telepit, run... elso racsodalkozas... az fps nem megy fentebb 4nel... :D

Idézet: fasza konfig

Celeron 300, 96mb ram, nvidia vanta...

:Đ es nem tudtam mit tenni azzal vittem vegig...  :offtopic:
macbook air 2014

#1746 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:16

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:11

olyan jo volt mikor megjelent a gta3... akkor meg volt egy "fasza" konfigom... mar alig vartam hogy hozzam haza... minden ok, telepit, run... elso racsodalkozas... az fps nem megy fentebb 4nel... :D

Idézet: fasza konfig

Celeron 300, 96mb ram, nvidia vanta...

:Đ es nem tudtam mit tenni azzal vittem vegig...  :offtopic:

azért a gta3 megjelenésekor ez már igen karcsu konfig volt... nekem akkoriba aszem 1.2@1.6 tualatinom volt gf2-vel és már az is karcsu volt hozza... mellesleg az a game egy bugos hulladék volt. majdhogynem egy az egyben átrakták a ps2 verziot csak a texturak kaptak 2x nagyobb felbontást. a poligonszám pl maradt ugyan akkora. Rám nem sokkal jött a maffia ami ugye kb ugyan olyan feladatokat látott el (nagy külső terek autósgyalaogos részek sőt ezen felül isteni belső jelenetek) és röhögve ment 2x olyan látványosan 2x olyan gyorsan azonos konfigon...

Üdv

#1747 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:16

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:05

Hat csak azt nem ertem, hogy miert szar erzes, ha eleve ugy veszel gepet, hogy tudod az gyenge jatekra. Masreszt meg miert csak cserealkatreszben gondolkodsz. Add el egybe az egeszet es vegyel egy iMac-et. Kb annyit kell rafizetned, amennyivel tobbet is tud. Igy felno a gep az igenyeidhez, de meg nem jartal rosszul.

#1748 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:17

Idézet: 3V0 - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 13:11

es nem tudtam mit tenni azzal vittem vegig...  :offtopic:

De vehettél volna bele erősebb procit és VGA-t, ha akarsz. A Minivel nincs ilyen lehetőséged. A Minin nem fogsz WoW -ozni. Ennyi.

#1749 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 04. 14:21

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 15:17

De vehettél volna bele erősebb procit és VGA-t, ha akarsz. A Minivel nincs ilyen lehetőséged. A Minin nem fogsz WoW -ozni. Ennyi.

Nem azért de ha jol emlékszem macians-ban (fix.tv) shooby 867-es pb-ján elég korrektül futott  WOW... én pl nem fogom elvárni ibook-tól hogy csutka grafikán susson minden de sztem egy alap felbontásban közepes beállítással akár simán fog futni minden! Meg kell kötni minden téren a kompromisszumokat. A mac-es világ ugy gondolkozik hogy nem alkatrészeket kell cserélni hanem komplett gépeket! Valamennyire egyet is értek meg nem. De ebbe kár belefolyni. Helyesn írta feljebb a kolléga tessék gyűjteni g4 pm-re vagy imac g5-re és szépen cserélni a mini-t ha növekedtek az igények!

Üdv

#1750 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 04. 14:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 14:30

Boven alkalmazott? :) Hol? Ez az elobbi nem egy moddolt G5 konfig? Alapbol sehol sincs benne "boven" hocsoves hutes. :D De javitsatok ki... :)

Krinyo

Az én dzsunkapécém pl. már elég bőven hőcsöves? :)

Kép

Kép

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »