HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#2681 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 23:32

Idézet: kAy - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 22:21

András, ne vedd zokon, de rólad lerí, hogy közöd sincs az IT-hez, jobbára köszönőviszonyban sem vagytok.

a microsoft nem desktopcég, akit holmi mp3 lejátszó tart a piacon, jóember :) a microsoft nem az a cég, akinek saját vasat kell fejleszteni, és árukapcsolások tömkelegét kell a userre erőltetni, hátha ugy megveszik a többi szarát is. arról meg már nem is beszélek, hogy egy "kiforrott" kódot kurva régóta nem szokás csak ugy eldobni, hogy vadi ujat irj, tele vadi uj hibákkal.

de még jó hogy ez csak a te véleményed, igy jobbára egy fájdalmasat röhögtem.

Ja 12 eves hulyegyerek vagyok, kozom nincs az egeszhez, igaz napi 16 oraban massal sem foglalkozok, nem vacsorazok Microsoftnal - HP nal dolgozo emberekkel, ezert lovesem se lehet a Microsoft problemairol. Tudnad az angliai HP fohadiszalason, hanyan hasznalnak Powerbookot, akkor rohognel nagyot :)

#2682 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 23:47

akkor biztos azt a bődületes baromságot is a HP/MS vacsorapartnereid sulykolták a fejedbe, hogy az üdvözülés útja a saját vas + megvett unix kernelre való OS fejlesztés :)

de tényleg, mit csinálsz napi 16 órán át? a mekkes videovágástól, és a kereskedéstől eltekintve - gondolom a vacsoraidő már nem számit bele...

ps: jaigen - hogy lehet az, hogy mindenhol mekket használnak, meg ibookot, meg powerbookot, és már mindenki ráébredt a jóra, csak én (mi) nem láttam még sehol? persze igen, amig amigás voltam, énis azzal dobálóztam, hogy a NASA-nál amigák viszik a belső videoláncot - vagyis már csak vitték...

Szerkesztette: kAy 2005. 09. 08. 23:50 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2683 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 23:55

Gep elott vacsorazom :)

En nem azt mondtam hogy mindenki Mac-et hasznal. Inkabb azt, hogy mindenhol hasznalnak, de nem is ez volt a lenyeg, csak mar kiforgatod a szavaim :)

Microsoft problemairol volt szo, az meg van nekik rendesen. Nem tudjak osszehangolni a ceget mert tul nagy a bánya. Egyebkent eleg ha megnezed, hogy mennyit csusznak a Vistaval, es akkor nem is kell tovabb vitazni. :)

#2684 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 23:57

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 0:55

En nem azt mondtam hogy mindenki Mac-et hasznal. Inkabb azt, hogy mindenhol hasznalnak, de nem is ez volt a lenyeg, csak mar kiforgatod a szavaim :)

sokkal inkább elirás volt részemről, arra céloztam, hogy állitásod szerint mindenhol lehet találni mac-et, akár kis, akár nagy számban.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2685 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 00:14

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 0:32

... nem vacsorazok Microsoftnal - HP nal dolgozo emberekkel...

Ők is a géped előtt vacsiznak?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2686 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 00:28

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 19:00

Think different!
Sztem gyokerseg, amit az Apple csinal.

Mér lenne gyökérség? a unilever engedi hogy belepofázz az ariel mosópor összetételébe?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2687 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 00:32

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 19:26

Az en velemenyem meg az, hogy 5-6 even belul hatalmasat fog szivni a Microsoft. Egyetlen eselyuk van a hosszutavu eletben maradasra, ha sajat Hardwert gyartanak, es arra csinalnak totalisan ujrairt oprendszert. Unix alaput, vagy valami total ujat.

hát pontosan ez fenyeget. a fixbox 360 a legnagyobb ellensége a home user mac-eseknek. a vállalati szféra jó kérdés. a kkv-k esetében az apple életben maradhat, de nagyválalat esetében gáz van megint, mert nincs igazi jól skálázódó apple szervertermék, nagyvállalat meg fullos megoldást szeret vásárolni...

#2688 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 00:37

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 19:49

Majd mutasd meg hol irtam en olyat, hogy nem a szar windows miatt valtanak az emberek mekkre. Bar az igaz, hogy ezzel nem ertek egyet. Sztem azok valtanak, akik nem tudjak mire kolteni a penzuket.

Hat igen, a Leopard nagyobb esellyel fogja futtatni a bejaratott alkalmazasaikat, mint a Vista :D

:D Fogadunk, hogy hiaba lesz olcsobb, ha az embertol elvarjak, hogy uj gepet vegyen egy hulye OS miatt?

Ez csak a velemenyed vagy ejszaka keletkeztek eme vizioid, miutan ragasztoztal? Ne haragudj, de sztem te egyaltalan nem latsz ra a dolgokra, ha ilyeneket leirsz. Raadasul fafejuseg azt gondolni, hogy ujra kell irni egy operacios rendszert, ha azt akarjuk, hogy modern legyen. Minden rendszer regi alapokra epul, kulonben nem lehetne ilyen robusztus, grandiozus megoldasokat szallitani, amiket a mai oprendszerekben hasznalunk. Ami a hardvert illeti: tulkepp a Microsoft iranyitja az osszes hardverceget, szinte diktalja az utemet. Ja, es gyart egeret, billt. Az is hardver :)

Az Apple miatt nem fog szivni, keresztbe lenyelne, ha ugy tartana kedve. A Google valoban ellenfel, de ha olvasol ujsagot, akkor tudod, hogy a MS felkeszul arra a versenyre.

ion 2 rossz hírem van:
- Az OSX ergonómiailag jól átgondolt: a windowsban problematikus a "tömegeseablak" használata. err időtlen idők óta vannak megoldásko máshol: virtual dektop, ill. az apple féle exposé. a másik gond a start menüben 1-2 év alatt felhalmozódó struktúrálaltlan alkalmazáskupac
- a vista egy vadi új API-val jön, és az M$ kinyilvánította, hogy masan szarik a legacy szoftok kompatibilitására. ergo a vista-hoz új programverziót kell venned. de ezzel az erővel vehecc akkor OSX-es mek-et és a hz ahhoz való programverziót veszed meg...

#2689 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 00:40

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 20:01

Amíg a feltört játékok csak Win-en mennek addig itt nem lesz switch. Szerintem.

a fennkölt játékok a piaci trendeket követve először az NG konzolokra fognak kijönni: xbox360, ps3. rá egy évvel fognak kijönni PC-re. a PCs játékhoz szükséges hw ára a konzolárnak kb az ötszöröse. a pc 2-3 éven belül kiszorul a játékpiacról. már most érződik, hogy nem elsődleges platform a pc.

#2690 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 01:04

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 23:31

De ertem csak hulyesegeket irsz, es nem akartam nyilvanvalo hulyesegeken vitatkozni. De legyen...

Ez azert furcsa, mert te kezdted a nyilvanvalo hulyesegeket, es a vitatkozast is.

Idézet

Ez hulyeseg. A penzen is mulik, de nalunk kifejezetten kozeposztaly beliek vesznek Mac-et, 23-38 eves koru emberkek

Es ok olcsobban kapjak? :D

Idézet

irhatom demagog modon hogy: meg persze a jol bejaratott virusokat... Leopardon is ugyanugy futtathatnak jol bevalt Apple alkalmazasokat, talan meg olyanokat is amirol nem is almodtak addig.

A demagogiat mar megszoktuk toled :) De ha a Leopard tenyleg olyan jo lesz, es olyan sokan fognak mekkre valtani miatta, akkor gondolom lesznek jol bevalt virusok is. Az Apple alkalmazasok pedig egyre osszetettebbek lesznek, mert olyan sokan hasznaljak majd, hogy igeny lesz ra, ergo tele lesznek hibakkal, amikrol addig nem is almodtak.
Egyebkent azokra az alkalmazasokra gondoltam, amiket emberek szazmillioi hasznalnak ugy, hogy nagyon nehezukre esne minosegi hardvert venni azert, hogy ne tudjak oket futtatni egy csicsas oprendszeren.

Idézet

Igen, az emberek szoktak vadi uj komplett PC-t is venni, szoval nem olyan nagy magia ez. A Vista hardware kovetelmenyeit ne felejtsd el, Ami ma atlagos gep, azon mind csak szuttyogni fog a Vista,

Szoktak venni, de ha tehetik, akkor inkabb nem vesznek, mert a tobbseg nem elitista, es nem dobja ki a komplett gepet csak azert, mert elavult.
A Vista hwkovetelmenyeirol tudsz valamit-e? A mai gepeken teljesen jol fog menni, amennyiben a megfelelo GUI-t hasznalod. Ha bovebben erdekel, gyere a Vista topikba.

Idézet

Ami ma atlagos gep, azon mind csak szuttyogni fog a Vista, a Leopard meg gyorsabb lesz ugyanazon a gepen.. De mirol is beszelunk a Leopardnak nem lesz ellenfele a Vista. Szvsz meg a Tigernek sem lesz ellenfel.

Errol ez jut eszembe. Amugy jo latni, hogy egy csoppet sem vagy elfogult.

Idézet

A Microsoft a Titanichoz hasonlit szep lassan beledoglik a sajat hibaiba. Az Apple meglepte par eve a gyokeres valtast, sot jovore is meglepi. Igaz sok szivassal jar, de meg kell lepni. A Microsoft nem lepte meg, most mar nem is fogja tudni meglepni.

A Titanic a sajat hibaiba doglott bele? :) OK.
Es a Microsoft-nak mik a hibai? Fura, hogy meg mindig ezt hajtogatod, amikor annyi mindent csinalnak. Most nyaron elerhetove valt a LH Beta 1, a WinFS Beta 1, Visual Studio, Messenger, IE7 Beta 1, a Desktop Search, az MSN Spaces, az uj MSN, es meg sorolhatnam. Az Apple ehhez kepest semmit nem csinal, csak titkolozik, mert azt hiszi, hogy ha suttyomba talalja ki a Leopardot, akkor majd elmondhatja, hogy innovativ, miutan mindent jol szabvanyositott, amit a vilagban kitalaltak, masok hibajabol agyonokositotta magat, aztan learatja a szakmai baberokat.
Maskulonben ne gondold, hogy fan vagyok - a hideg kiraz Ballmertol meg Gatestol, de nem jobban, mint Jobstol, csak nekem egyre szimpatikusabb, amit a redmondiak csinalnak.

Apropo: az Applenel mert mindig csak Jobs-rol lehet hallani? Mintha egyszemelyes vallalkozas lenne, raadasul csak marketingbullshitet nyom.

#2691 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 01:05

Idézet: H.Andras - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 23:55

Microsoft problemairol volt szo, az meg van nekik rendesen. Nem tudjak osszehangolni a ceget mert tul nagy a bánya. Egyebkent eleg ha megnezed, hogy mennyit csusznak a Vistaval, es akkor nem is kell tovabb vitazni. :)

H.Andras te me azt hagyod figyelmen kivul, hogy az a magyar 20onéves akibe a középsuliba 4 éven át beleoktatták a windowst az szerinted mit fog venni. segítek: az emberek többsége buta és görcsösen ragaszkodik ahhoz amit nagy kínnal mexokott. és fél, retteg a változástól. na pl ezért van az, hogy a 2001-ben kijött xp 2003-ra produkált érezhető eladásokat. a 2006-ban kijövő vista meg 2008-ra ha fog...

Szerkesztette: SFIJ 2005. 09. 09. 01:08 -kor

#2692 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 01:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 1:37

ion 2 rossz hírem van:
- Az OSX ergonómiailag jól átgondolt: a windowsban problematikus a "tömegeseablak" használata. err időtlen idők óta vannak megoldásko máshol: virtual dektop, ill. az apple féle exposé. a másik gond a start menüben 1-2 év alatt felhalmozódó struktúrálaltlan alkalmazáskupac

Ezzel mire ohajtasz reagalni, mester?
Nagy franc vagy, SFIJ :)

Idézet

- a vista egy vadi új API-val jön, és az M$ kinyilvánította, hogy masan szarik a legacy szoftok kompatibilitására. ergo a vista-hoz új programverziót kell venned. de ezzel az erővel vehecc akkor OSX-es mek-et és a hz ahhoz való programverziót veszed meg...

Nem magasan. :)

#2693 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 01:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 2:05

az a magyar 20onéves akibe a középsuliba 4 éven át beleoktatták a windowst az szerinted mit fog venni. segítek: az emberek többsége buta és görcsösen ragaszkodik ahhoz amit nagy kínnal mexokott.

bezzeg ha osxt vertek volna belejuk. ahhoz nem ragaszkodnanak gorcsosen :)

#2694 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 01:57

Idézet: ion - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 1:17

bezzeg ha osxt vertek volna belejuk. ahhoz nem ragaszkodnanak gorcsosen :)

de. akkor az osx-hez ragaszkodnának.

Én azt szoktam mondani, hogy hülye debil szellemi toprongy az, aki 1 hét alatt nem tud megtanulni egy dedo grafikus os-t használni :D

#2695 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 03:05

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 22:55

Hisz jelenleg is csak az OS X és a gépek designja az ami eladja az Apple cuccait.

Sajnos a design onmagaban nem eleg.
A heten kiprobaltam a mighty mouset es eltartott egy darabig mire rajottem, hogy lehet a jobb gombot hasznalni. Fel kell emelni a mutatoujjamat egy perc probalgatas utan elegem lett belole.
Hiaba nez ki jol ezt meg gyurni kelett volna egy darabig bar a razr egerek is mindig kicsit betasan erkeznek.

Szerkesztette: Kateikyoushi 2005. 09. 09. 03:06 -kor

Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#2696 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 07:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 18:01

Sumi kiccsillag leszedted a warez-t, ugye? ha negvetted volna az apple devkitet, akkor nem lenne gondod. Amugymeg ha a kurva NFO-t elolvastad volna, kicsit utanajartal volna a dolgoknak akkor tudnad, hogy seamless install csak i915 chipsetu lapokon van 775 labu prescottal, olyannal ami tud SSE3-at. Lehet meg probalkozni AMD venice-szel, azi tud sese3-at, de ott lesz kis izzadas a chipsettel. az apple SOHA NEM IGERTE HOGy A TE PCDEn FUTNI FOG. AZT IGERTE, HOGY AZ ALTALA GYARTOTT PCKEN FOG FUTNI...

ertem..
en mondjuk errol beszelek, mar ha ez szamit valamit:
http://www.osx86project.org/
http://wiki.osx86pro...i/index.php/HCL
Per Aspera Ad Astra

#2697 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 07:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 2:05

H.Andras te me azt hagyod figyelmen kivul, hogy az a magyar 20onéves akibe a középsuliba 4 éven át beleoktatták a windowst az szerinted mit fog venni. segítek: az emberek többsége buta és görcsösen ragaszkodik ahhoz amit nagy kínnal mexokott. és fél, retteg a változástól. na pl ezért van az, hogy a 2001-ben kijött xp 2003-ra produkált érezhető eladásokat. a 2006-ban kijövő vista meg 2008-ra ha fog...

informarikai minixter monnyon le!
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#2698 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 07:42

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 8:30

informarikai minixter monnyon le!

:nevet2: Az emberek butasagarol O tehet? :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2699 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 08:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 8:42

:nevet2: Az emberek butasagarol O tehet? :D

Nem, de arrol igen, hogy meg mindig viszonylag keves animalt gif van az interneten... ;)  :offtopic:

On topic: irtak kicsit feljebb, hogy az intel alapu Mac-ek olcsobbak lesznek 20-30%-al... ez ha jol szamolom akkor a Dell/HP arkategoria lesz mar. Es mivel intel alapu lesz a gep gondolom az aktualis windows verzio is fog futni rajta (sot ha az is igaz amit a processzor virtualizaciorol rebesgetnek akkor akar egyszerre, parhuzamosan is)... nos igy mar nem nagyon lenne erv ellene. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 09. 09. 08:07 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2700 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 08:22

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 9., péntek - 9:06

Nem, de arrol igen, hogy meg mindig viszonylag keves animalt gif van az interneten... ;)  :offtopic:

Samott

:up: És vigyázzunk velük, mert veszélyes vírusok! :nevet2:

Szerkesztette: Brianm74 2005. 09. 09. 08:23 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első