már jártam itt, de még mindig nagy hezitálásban vagyok, ezért az ember elgondolkozik egy nagyobb rétékű gép vásárlása előtt...
engem nem igazán érdekel ez a pc mac harc. ami érdekel hogy számomra melyik a megfelelőbb. és ebben krénék ksi segítséget:
- pc-re milyen fél professzionális vágó szoftvert tudtok ami kb final cut szintű, de azért még nem egy avid, mert az már tényleg vérprofi
- ha veszek egy pc-t, akkor szomszéd srácot megkréem és összerak nekem egy olyan gépet amivel simán verem g5-t, de ugyebár ettől még nem elsz egy olyan szoftverem pcre mint egy production suit

namost, ha ezzel a géppel bajom van, bármiféle, akkro szólok srácnak és jön és megcsinálja rögtön. ha apple-el van bajom akkor rohannom kell drága szervízbe vissza pestre?
- egy 20 colos apple cinam displayen vissza tudok nézni teljes felbontású HDV anygot(1440x1080)?
-nem tudtok e vmi hírmorzsát hogy adobe premiere pro-nak mikro jön új változata és az miben lesz új?
-az apple production suit-ot elnézve és az adobe video collection 2.5 pro-t, nekem úgy tűnik hogy editáló progit nem nézve adobe messze kiemelkedik.erről mia avéleményetek? tehát melyik program csomagban nagyobb a "kohézió", tehát az átjárhatóság, illetve melyikben vannak jobb szoftverek.
-premiere pro-ról vélemények tapasztalatok?
- premiere vagy final cut a jobb, kifonomultabb program?
-premeirenek nincsenek gondjai HD, illetve HDV-vel?
-egy duál 2-es g5 le tud kezelni 2db 20-as kijelzőt, úgy hogy egyiken editáló program fut, másikon real-time teljes képernxyős preview?
-egy duál 2ghz-esen mennyire fut zökkenőmenetesen egy apple production suit?
-futhat e az editálás zökkenőmentesen ha minden nyersanyagot külső hdd-n tárolok ami firewire-el fut be g5-be?
-apple termékekre lehet vmi kedvezményt igénybe venni?tehát gépre illetve szoftverre?
és innen
h.andráshoz fordulnék, olyasféle árajánlat kérés félével

adott konfiguráció ára érdekelne hogy mennyiből jönne ki:
-duál g5 2ghz, 2 vagy ha lehet és ez teljesítményt fokozza akkro 4gb ram
-2 db 20 colos cinema display
-egy jó 5.1-es hangfalszett , vagy sima sztereó csak amit jól tudok használni vágáshoz illetve hangkeveréshez
-egy jó videokártya ami lekezeli a két kijelzőt és megfelelő sebességet etsz lehetővé a vágás számára
lehet hogy sokak számára bután ahngoznak ezek a kérdések, de számomra aki majd 10évig pc-t használt és 3 komolyabb rövidfilmet vágott premiere-en, annak ezek az ismeretlen erejével hatnak. szimpatikus az apple, szeretnék rátáváltani, és szeretném ha nem lenne semmi problémám sem vele, de egyelőre még van bennem félsz és bizonytalanság hogy milliós gépet vegyek amkit aztán enmt ok megfelelőpen kihasználni
thx mindenkinek előre is