HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X III.

#201 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:35

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:34

Xero, sztem barhogy is legyen, az Apple gepek ugyanolyan minosegi termekek maradnak, mint azelott.

Legyen ugy de... ne menjen le pc szintre Számomra az is vonzó volt hogy más technológia. De végül is tényleg marad ugyan ilyen kifinomult.. ez biztos szerencsére :)

Üdv

#202 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:38

Komolyan nem ertem, miert vonzo, hogy nem tudsz windowst futtatni a gepeden :) Azert ismerjetek be, hogy van rengeteg dolog, ami miatt nelkulozhetetlen a windows. Es a longhorn elkeszul, talan meg az is visszahuzo ero lesz/lett volna.

#203 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 09. 10:42

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:38

Komolyan nem ertem, miert vonzo, hogy nem tudsz windowst futtatni a gepeden :) Azert ismerjetek be, hogy van rengeteg dolog, ami miatt nelkulozhetetlen a windows. Es a longhorn elkeszul, talan meg az is visszahuzo ero lesz/lett volna.

Mi az a rengeteg dolog, erre kíváncsi lennék. :)

Nekem spec. semmire nem kell a Windows.
Nemhogy nélkülözhetetlen lenne valamilyen oknál fogva.  :confused: :p
RDaneel_hu

#204 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:43

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:38

számomra semmi sem hiányozna.

Üdv

#205 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:48

Ti vagytok a kivetelek

#206 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:49

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:35

Legyen ugy de... ne menjen le pc szintre Számomra az is vonzó volt hogy más technológia. De végül is tényleg marad ugyan ilyen kifinomult.. ez biztos szerencsére :)

Ugyanígy fog kinézni.
Vagy az is lehet, hogy még erre is rádobnak egy lapáttal. :p

Szerintem eddig sem láttad, hogy hogyan néz ki a processzor.
Hacsak nem vetted le a hűtést róla.
RDaneel_hu

#207 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:51

Idézet

Legyen ugy de... ne menjen le pc szintre

Vazz, miert, milyen az a PC-szint? Ettol a szovegtol tudok a falra maszni. Az en PC-m home made, de semmivel sem szarabb, mint egy draga mac. Megbizhato es minosegi alkatreszekbol all ossze. Fura modon a Windows XP sem dob hatast rajta soha.

Felejtsuk mar el ezt a "PC-szint" dumat, mert mar annyira szar, hogy mar faj. :reklamacio:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#208 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:56

A PC-szinttel max annyi gond van, mint a Windows-szinttel... nincs annyira gondosan kialakitva. Pl kivancsi volnek, hogy ezen az intel lapos powermekken is ugy sorakoznak egymas alatt a usb/firewire/modem/stb portok, mint egy G5-os PM-en?

erre gondolok (ilyet pc-s alaplapon meg nem nagyon lattam):
Kép

Szerkesztette: ion 2005. 06. 09. 10:59 -kor

#209 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 10:59

Vegulis van akinek mar a megfelelo csatlakozo megtalalasa is nagy kihivast jelent, ez teny... nyilvan csinalnak majd olyan lapot az Apple-nek, ami megoldja ezt a foldrengeto problemat. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#210 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:03

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:56

A PC-szinttel max annyi gond van, mint a Windows-szinttel... nincs annyira gondosan kialakitva. Pl kivancsi volnek, hogy ezen az intel lapos powermekken is ugy sorakoznak egymas alatt a usb/firewire/modem/stb portok, mint egy G5-os PM-en?

Ehhhh... :)
Ez egy fejlesztői gép, amit hirtelen összedrótoztak.

Mégegyszer mondom... az Apple az utóbbi években különös figyelmet szentelt annak, hogy még belül is jól nézzenek ki a számítógépei. Még egy QuickSilver duál G4-es is baromi jól néz ki, van benne anyag, rendezettek az elemek amelyből összáll. Egyetlen összetekeredett kábelt nem fogsz találni még a régebbi G4-esekben is.
A G5-ösökben pedig totál el vannak dugva. A táp pedig a számítógép alján foglal helyet, lapos kivitelben. :)

Érdekes lenne, ha ekkora szutyok lenne a 2007-ben kiadott PowerMac. :p
RDaneel_hu

#211 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:03

na ez az. ezek valoban nem 'foldrengeto" problemak, de amikor veszel egy autot vagy butort vagy ezesetben egy szamitogepet, de nem akarmilyet, hanem valami nagyon dizajnosat vagy egyedit, korbevizslatod, es azt gondolod magadban, hogy fu baz, meg erre is gondoltak. kb ennyirol szol az egesz.

#212 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:04

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 11:59

Vegulis van akinek mar a megfelelo csatlakozo megtalalasa is nagy kihivast jelent, ez teny... nyilvan csinalnak majd olyan lapot az Apple-nek, ami megoldja ezt a foldrengeto problemat. :D

Így van.
Nem egy nagy durranás.

De erre adni fognak, abban biztos lehetsz ION. :)
RDaneel_hu

#213 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:06

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 12:03

Ehhhh... :)
Ez egy fejlesztői gép, amit hirtelen összedrótoztak.

lehet, de ha majd lesz rola tobb kep, es ugyanugy ott sorakoznak a portok, meg lenyegeben ugyanugy fog kinezni, mint egy regi G5-os, akkor dorgold az orrom ala ;)

egyebkent nem tudom, mirol beszelunk.... :omg:

Szerkesztette: ion 2005. 06. 09. 11:11 -kor

#214 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:12

Idézet: Macc - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 11:51

Visszaterve a vedelemre, sztem 2 dolog miatt nem futhat majd az OSX hagyomanyos PC-ken (emulatoron nyilvan fog futni, jo sebesseggel):

- a valoszinubbik ok, az az, hogy ugyanugy fog bootolni a Mac mint eddig, lesz egy ROM-ja arrol bootol be a rendszer, ugy ahogy eddig, mellesleg nyilvan tovabbra is Apple chipset lesz az alaplapon, ami tovabbra is olyan lesz mint a mostaniak, csak mas proci fogadasara lesznek belove (a leheto legkisebb modositassal). Es Windows meg fusson OSX alol egy ablakban ha kell, es ezt jo gyorsan fogja tudni csinalni, mivel a procit nem kell emulalnia.

- A masik, meg hogy lazan megtehetik, hogy a proci egy mnemonikjat (mondjuk a legsurubben hasznaltat) elerhetove teszik egy masik kodrol, es a x86 Mac binarisai csak ezt hasznalnak, innentol Mac kod nem futna hagyomanyos PC-n, viszont a Win ettol meg optimalisan futhat.
Talan meg egy mellekelt CD-vel akar bootolhatova is tennek a Win-t, es nyilvan akkor adnanak hozza egy alaplapi telepitolemezt is (bar az Apple ezzel nem fog foglalkozni). De sokaknak lesz nagyobb kisertes ugy a Mac, hogy Win-t is hasznalhat rajta, igy nem kell 2 gep, es kockazat nelkul kiprobalhatja az OSX-et.

Egyik felvetesedre:

Szerintem meg az a valoszinu, hogy az Apple mar nem akar foglalkozni azzal, hogy alaplapi chipkszletet fejlesszen (pontosabban nyilvan eddig sem o fejlesztette, de annka a fejlesztese is penzt emesztett fol). Ott van Intel procihoz a chipkeszletek szeles valaszteka egy csomo gyartotol. Sebessegben biztosan szarabb lenne egy Apple x86 chipkeszlet. Az apple nem chipkeszlet fejleszto. Az Apple Macintosh lenyeget a design es az OS X adja. Nem a hardver. Mar nem akar chipkeszletekkel fogallakozni, azt fejleszttetni.
Magyarul. Az Intel Apple gepeknek nem Apple specifikus chipkeszlete lesz. Ez tuti,, fogadnek is erte. Az Apple az inkompatibilitast a BIOS-al intezi el. Amibe beleerthendo egy boot ROM is. De az hogy o deli meg eszaki hidakkal foglalkozzon... miert tenne ilyet...

A masikra:

Nem ertem mirol beszelsz. Ertesz a hardverhez? Lenne egy csak Apple-re jellemzo mnemonic? Nem tudom osszerakni mit akarsz.

A mnemonic az az Assembly nyelv egy utasitasat jelenti, pl imul, add, stosb, ... . Mi koze van az Apple-nek ahhoz, hogy az x86 Assembly nyelvben milyen mnemonicok vannak? Semmi. Bevezetne egy uj mnemonicot? Ahhoz sajat assembly compilert kene irnia. Pl a "mul" helyett lenne egy "applemul" is. Es? Az is egy letezo gepi kodu utasitasra fordulna le, akkor meg ahelyett mar a regi mnemonicot es hagyomanyos compilert hasznalna az ember. Egy compiler es a hozza tartozo szoftverek fejelsztese es karbantartasa csak ezert.... ehhh
Aztan ez az egesz kerdes kizarolag Assembly nyelv hasznalata eseten jonne elo, az emberek viszont 99.9% C, C++, Delphi - magasabb szintu nyelveken programoznak.
Ugye te sem gondolod, hogy az Apple altal majdan hasznlat Intel chipek barmiben is kulonboznenek masoktol, pl lenne bennuk egy plusz utasitas. Kizart. Egy ilyen dolog bevezetese az inteltol dollarmilliardokat kovetelne (uj chipmaszkok, probagyartas, teljes teszteles, gyartas, ...). Ehh.

Most megint elolvastam a masodik hozzaszolast, szerintem te totalisan nem erted hogyan mukodik egy gep.

Minden arra mutat, hogy elsosorban BIOS-ban fognak trukkozni, es megjelenik pl meg egy boot ROM is.

Szerkesztette: tocsa 2005. 06. 09. 11:16 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#215 Felhasználó inaktív   mathias 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:19

Hmm. Szerintem azért lehet jó, ha intel proci lesz a gépben, mert például megveszi valaki az alap Powermacet, mondjuk 350e-ért, amiben csak egy single magos 3.2-es proci lesz(vagy még akkora se), akkor szépen be lehet menni a sarki szamítógépboltba, és lehet rendelni egy dualcore 3.4-est(vagy ami éppen akkor van) és már van is egy nagyobb powermacünk, az eredeti procit, meg el lehet adni.
De akár azt is el tudom képzelni, hogy például a kezemben egy dualcore-os P4-el megyek be Handrásékhoz, és ők szépen kicserélik a procit és már úgy viszem haza, hasonlóan, mint ahogy most megy a memória csere dolog.

#216 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:19

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 12:06

lehet, de ha majd lesz rola tobb kep, es ugyanugy ott sorakoznak a portok, meg lenyegeben ugyanugy fog kinezni, mint egy regi G5-os, akkor dorgold az orrom ala ;)

Miről beszélünk.

Arról beszélünk, hogy az Apple igényesen van összerakva minden ott van ahol annak lennie kell, semmi sem felesleges. Erről beszélünk. Sokan félnek, hogy ezután ez nem igy lesz, de szerintem ez elképzelhetetlen. Ennek semmi köze a processzorhoz. Az én Inteles Hp gépemben sincs egy felesleges kábel sem viszont az agyonerőltetetett atx szabvány miatt olyan szarul vannak elrendezve a csatlakozók, hogy az már csúcs. Pl: a törésgátlós hálókábelt el lehet felejteni, mert nem fér oda a kezem a csatihoz.

Szóval nagyon szoritok neki, hogy csak azt vegyék át amit érdemes. Remélem sikerül.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#217 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:20

Idézet: ion - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 12:06

Nem kell odadörgölni. :)
Semmi értelme másként csinálni - és semmi előnyük nem származik abból, ha kontár munkát végeznének.
Sőt...
RDaneel_hu

#218 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:26

ugy velem, alaposan felreertjuk egymast :) ennyi.

#219 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:26

Idézet: mathias - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 12:19

Hmm. Szerintem azért lehet jó, ha intel proci lesz a gépben, mert például megveszi valaki az alap Powermacet, mondjuk 350e-ért, amiben csak egy single magos 3.2-es proci lesz(vagy még akkora se), akkor szépen be lehet menni a sarki szamítógépboltba, és lehet rendelni egy dualcore 3.4-est(vagy ami éppen akkor van) és már van is egy nagyobb powermacünk, az eredeti procit, meg el lehet adni.
De akár azt is el tudom képzelni, hogy például a kezemben egy dualcore-os P4-el megyek be Handrásékhoz, és ők szépen kicserélik a procit és már úgy viszem haza, hasonlóan, mint ahogy most megy a memória csere dolog.

Na ezt nem bánnám.

Érdekesség:

Szintén a Hp gépemmel történt. SD memória van benne. Ez nekem egy kicsit furcsa P4 szinten, de gondoltam biztos vmi szar Hp chipset. Aztán ráküldtem az Aida-t és kiderült, hogy I845. Hát dobtam egy hátast, mert a 845+SD nem valami gyakori elrendezés de mindegy igy jártam. Na gondoltam, hamár 845 akkor elmegy bele másik proci is. A biztonság kedvéért megkérdeztem a Hp-t. Ott azt mondta a srác, hogy elvileg 1,7GHz-ig jó. Tovább nem akartam okoskodni, mert éreztem a srácon, hogy fogalma sincs miről beszélek.

Úgyhogy most nem tudom, hogy miért nem megy bele nagyobb proci? A BIOS vagy a gyári hűtés (ami nem egészen konvencionális) miatt.

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy annak ellenére, hogy szabványos nagy sorozatu Intel alapanyagokból épül fel a gépem érhetnek még meglepetések.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#220 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 11:29

Idézet: krixkrax - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 16:03

Elôször is, az Apple titokban 5 évig párhuzamosan fejlesztette a x86 verziót.

Másodszor, Bill-ék rögtön szóltak, hogy megcsináljuk az Office-t az x86 Mac OS X-re is. Cirka 300 milliót forgalmaznak belôle évente. Ugyanakkor an már egy rakás szabadszoftver, minden megy a nyilvánosság ? pl XML ? felé, és nemigazán kell majd MS szoftvert venni, ráadásul az x86 Mac OS X-re gyerekjáték portolni.

Titokban. :) Ez mosolyogtato. Szerencsetlen Steve Jobs is ezt mondta. Ne szajkozzuk mar ezt a fassagot. Ha mar ott volt az x86-os Darwin jo par eve, nyilt titok szerintem, hogy karban is tartottak...kis energiaval eletben tartottak.
A titokban azt jelenti mint pl az Intel Yamhill project (Igaz, erre rajott par fanatikus): jo ideje benne volt mar a 64 bites kepesseg a P4-ekben. Szepen csendben ott lapult a lapkan kikapcsolva.

Kicsit ereszkedj le, es vedd le a Mac-es szemellenzot.
Meghogy Billi bacsi felne! :) Ez megmosolyogtato. MS-nek komoly reszesedese van (attetelesen persze) az Apple-bol. Ha olvastatok mar elemzeseket, akkor tudhatjatok, hogy az MS-nek jo is, hogy letezik az Apple. Sot, amikor nagy szarban volt, akkor injekciokkal tamogattak, nehogy tonkre menjen. Remelem itt senkinek sem uj, amit mondok.

Szoval te qrvara nem latod at a dolgokat. Sajnos kell meg par ev, mig az agymosas hatasa elmulik nalad, annyira fanatikus vagy, ahogy olvasom.

Ez mostmar a valo vilag lesz. A Mac-eseknek is.

Szerkesztette: tocsa 2005. 06. 09. 11:31 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »