HWSW Informatikai Kerekasztal: ASUS WL-500g Deluxe wifi router - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASUS WL-500g Deluxe wifi router

#1021 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 04. 20:15

Idézet: zwodka - Dátum: 2009. jan. 31., szombat - 18:30

Hi All!

Wl-500gP -re felraktam az Oleg alapú, Koppel féle 1.9.2.7-10-USB-1.71 firmware-t.
A helyzet az, hogy az FTP részét csak LAN-on keresztül tudom elérni, WAN-on nem.
Valamikor régebben, már próbálkoztam az Oleg féle 1.9.2.7-10 firmware-el, de azzal is így jártam, ezért inkább használtam a gyárit.
TotalCommander-el próbálkoztam eddig.

Előre is köszi a segítséget

Megoldódott
Pár napig nem foglalkoztam vele, aztán újra nekiestem a problémának, de már nem volt probléma
Csak tudnám mi változott :-)

#1022 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 14:17

Sziasztok!

Bocsánat, ha már volt ez a téma, de szeretnék segítséget kérni egy nálam jobban hozzáértőtől.

Van egy Wl-500GP routerem gyéri firmware-el (legfrissebb) és szeretném kihasználni az ftp-s letöltő tulajdonnságát, viszont az semmi pénzért nem sikerül dűlőre jutni vele. A torrentezés gond nélkül megy mert ugye ott csak pár kattintás, de az ftp-s letöltésnél már bonyolultabb a dolog.

Aki tudja írja már le nekem részletesen, hogy mit hogyan kell irogatni ahhoz, hogy mondjuk egy serverről egy egész könyvtárat le tudjak húzni, főleg akkor kérdés, amikor felhasználónév és jelszó is van, amit alkalmazni kell. Ha persze ez megoldható a routerrel. :)

Odáig ugye gond nélkül eljutottam, hogy beírom a felhasználónevet, a jelszót, a portot meg a kiszolgálót, de onnan hogyan miképp adom meg neki, hogy mit szedjen le? Meg a kiszolgálóhoz be kell írni az ftp "előtagot" vagy csak azt ami utána jön?

Előre is köszönöm a segítséget!

U.i.: még egy technikai kérdés, hogy létezik olyan alternatív firmware ehhez a routerhez, ami tudja ugyan ezeket a funkciókat (főleg a torrent a lényeg meg a nyomtatószerver) viszont kevésbé terhelődik le a masina? Mert sajna ha egy lötötött adatot át akarok húzni a háttértárolóból, akkor nem valami gyors, ami amiatt van (állítólag) mert nagyon le van terhelve a cpu..

#1023 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 21:46

Idézet: pojzon - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 15:17

még egy technikai kérdés, hogy létezik olyan alternatív firmware ehhez a routerhez, ami tudja ugyan ezeket a funkciókat

oleg és ddwrt.

-C0pp3rM!n3-

#1024 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 12:35

Idézet: Coppermine - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 21:46

oleg és ddwrt.

-C0pp3rM!n3-

Köszönöm a választ, közben már megoldódott a dolog, "dübörög" az oleg firmware-e a routeren. :)

#1025 Felhasználó inaktív   Gyuszi001 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 15:38

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem ,hogy van egy D-Link Dir-635 Wireless Routerem és szeretném a szomszédommal megosztani a kapcsolatott de nem szeretném ha az egész sávszélességemet tudná használni! Ezt tudom valahogy korlátozni vagy sem?Vagy hogyan tudnám egszerűen beállítani?

#1026 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 16:43

Idézet: Gyuszi001 - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 16:38

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem ,hogy van egy D-Link Dir-635 Wireless Routerem és szeretném a szomszédommal megosztani a kapcsolatott de nem szeretném ha az egész sávszélességemet tudná használni! Ezt tudom valahogy korlátozni vagy sem?Vagy hogyan tudnám egszerűen beállítani?

itt a globál D-Link topic. ;)

-C0pp3rM!n3-

#1027 Felhasználó inaktív   Spoonman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 23. 21:51

Hi All! Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Netgear router 2 WAN port-tal, failover és load balance képességekkel. Egyik WAN porton megy a kábelnet, a másikra rátennék egy wl500g deluxe-ot egy usb modemmel, azaz egy backup kapcsolatnak, ha valamiért nem megy a kábel. Kérdés, hogy hogyan lehet rábeszélni a wl500g-t, hogy ő csak egy modem.... ill. a Netgear annak lássa és tudja használni a wl500g hsdpa kapcsolatát?

#1028 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:00

Idézet: Spoonman - Dátum: 2009. márc. 23., hétfő - 21:51

Hi All! Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy Netgear router 2 WAN port-tal, failover és load balance képességekkel. Egyik WAN porton megy a kábelnet, a másikra rátennék egy wl500g deluxe-ot egy usb modemmel, azaz egy backup kapcsolatnak, ha valamiért nem megy a kábel. Kérdés, hogy hogyan lehet rábeszélni a wl500g-t, hogy ő csak egy modem.... ill. a Netgear annak lássa és tudja használni a wl500g hsdpa kapcsolatát?

Az szerintem nem nagyon járható út, hogy az egyik router használja a másik routert mint amolyan internet forrás, azaz úgy hogy az automatikusan történnyen meg. Max úgy tudom elképzelni, hogy az asus kezeli a modemet, ergó folyamatosan fenntartja a netet  és a netgear pedig akkor nyul abba az irányba ha a másik internet kapcsolat megszűnik. De azt, hogy a netgear kezdeményezze, hogy az asus felkapcsolódjon azt nem hiszem hogy megoldható lenne.

Persze nem vagyok egy nagy router guru, hátha megcáfol valaki. :)

#1029 Felhasználó inaktív   Spoonman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:12

Idézet: pojzon - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:00

Az szerintem nem nagyon járható út, hogy az egyik router használja a másik routert mint amolyan internet forrás, azaz úgy hogy az automatikusan történnyen meg. Max úgy tudom elképzelni, hogy az asus kezeli a modemet, ergó folyamatosan fenntartja a netet  és a netgear pedig akkor nyul abba az irányba ha a másik internet kapcsolat megszűnik. De azt, hogy a netgear kezdeményezze, hogy az asus felkapcsolódjon azt nem hiszem hogy megoldható lenne.

Persze nem vagyok egy nagy router guru, hátha megcáfol valaki. :)

Azt hiszem jól látod a helyzetet. Pontosítok kicsit. Adott Netgear 2 független WAN kijárattal. Egyiken kábelnet, közben a Netgear folyamatosan pingel egy címet, ha x kérésre nem érkezik válasz, akkor vált a másik WAN-ra. A problémám az lenne, hogy hogyan tudom rábírni a wl500g-t, hogy a szolgáltatótól kapott értékeket egy az egyben továbbítsa a Netgear felé, mit kellene ehhez az ASUS-on beállítanom? Az, hogy közben az ASUS folyamatosan fenntartja a kapcsolatot HSDPA-n az nem érdekes, ha nincs traffic, magyarán nem kell, hogy a Netgear kezdeményezze, hogy a wl500g felkapcsolódjon.
A cél az lenne, hogy a wl500g úgy működjön, mint ha egy modem lenne, a Netgear annak lássa.

Szerkesztette: Spoonman 2009. 03. 24. 12:14 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 12:38

Idézet: Spoonman - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:12

Azt hiszem jól látod a helyzetet. Pontosítok kicsit. Adott Netgear 2 független WAN kijárattal. Egyiken kábelnet, közben a Netgear folyamatosan pingel egy címet, ha x kérésre nem érkezik válasz, akkor vált a másik WAN-ra. A problémám az lenne, hogy hogyan tudom rábírni a wl500g-t, hogy a szolgáltatótól kapott értékeket egy az egyben továbbítsa a Netgear felé, mit kellene ehhez az ASUS-on beállítanom? Az, hogy közben az ASUS folyamatosan fenntartja a kapcsolatot HSDPA-n az nem érdekes, ha nincs traffic, magyarán nem kell, hogy a Netgear kezdeményezze, hogy a wl500g felkapcsolódjon.
A cél az lenne, hogy a wl500g úgy működjön, mint ha egy modem lenne, a Netgear annak lássa.

Első körben magát az asust kell beállítani, hogy kezelje rendesen a hsdpa modemet, amit ha jól tudom azt gyári firmware-el nem nagyon lehet megoldani, de tételezzük fel hogy ez megvan. Innen kezdve szerintem csak az egyik lan csatlakozót kell rácsatlakoztatni a netgear wan pontjára, és ha a netgear átkapcsol az asus felöli wan portra, akkor gyakorlatilag az asus szépen annak rendje módja szerint küldeni fogja az adatot.

Hogy a hsdpa modemet miképpen kell felerőszakolni az asusra, sajna nem tudom, mert nem volt vele még dolgom ilyen formán, de olyat már csináltam, hogy egy másik router mögött gond nélkül ment, igaz ez pont fordítva működött mint amit Te szeretnél, de gondolom ez nem lenne probléma. Valsz a lényeg, hogy a netgear wan portjára kell kötni az asust.

#1031 Felhasználó inaktív   Spoonman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:59

Idézet: pojzon - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 12:38

Első körben magát az asust kell beállítani, hogy kezelje rendesen a hsdpa modemet, amit ha jól tudom azt gyári firmware-el nem nagyon lehet megoldani, de tételezzük fel hogy ez megvan. Innen kezdve szerintem csak az egyik lan csatlakozót kell rácsatlakoztatni a netgear wan pontjára, és ha a netgear átkapcsol az asus felöli wan portra, akkor gyakorlatilag az asus szépen annak rendje módja szerint küldeni fogja az adatot.

Hogy a hsdpa modemet miképpen kell felerőszakolni az asusra, sajna nem tudom, mert nem volt vele még dolgom ilyen formán, de olyat már csináltam, hogy egy másik router mögött gond nélkül ment, igaz ez pont fordítva működött mint amit Te szeretnél, de gondolom ez nem lenne probléma. Valsz a lényeg, hogy a netgear wan portjára kell kötni az asust.

Az asus + hsdpa combo rendben van (Oleg - Koppel firmware.) A többivel vagyok gondban.

#1032 Felhasználó inaktív   KGy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 17:59

Szia!

Az asus állítsd fix ip-re, ami eltér a netgear alap hálójától. pl. netgear 192.168.0.x-et használ, az asus-t 192.168.1.x-re (pl. 192.168.1.254) lődd be. A wan2-t dhcp-sre (dynamic ip vagy hasonló) kéne állítani, asus-on dhcp-t beüzemelni, kiosztható címtartományt beállítani pl. 192.168.1.1 .. 192.168.1.4, ip-t 192.168.1.254-re.
Asus-on ip&wan-on beállítani a "Idle Disconnect Time in seconds(option): " -t, hogy mennyi időnként kapcsolódjon szét az isp-től (így a hsdpa esetén a mobilnet sem ketyeg, mert állandó kapcsolat esetén azért a router néha pingelget...). ha ezt beállítod, max 0.5-1 percen belül lesz neted a hsdpa-n keresztül, 0-ra állítva folyamatos lesz a kapcsolat, nem szakad meg.
A két háló közti váltást a netgear fogja megoldani, ha az asus-ra kérés érkezik és éppen nem kapcsolódik, ki fog tárcsázni, ez az adsl-nél is így működik jelenleg.
Esetleg fix ip-re is teheted a netgear wan2-jét (az asus címtartományába kell hogy essen az ip-je), de ekkor a routolást is (default gateway/bridge stb) is be kell állítanod. Elvileg gyorsabb, mint a dhcp-s megoldás. A dhcp kiosztásnál kb 2-15 mp lehet, ha nincs folyamatos kapcsolat a két router között.(pl. ha a netgear a wan2-t pihenteti - le van kapcsolva - amíg nincs rá szükség).

Üdv,
György

#1033 Felhasználó inaktív   Spoonman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:21

Idézet: KGy - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 17:59

Szia!

Az asus állítsd fix ip-re, ami eltér a netgear alap hálójától. pl. netgear 192.168.0.x-et használ, az asus-t 192.168.1.x-re (pl. 192.168.1.254) lődd be. A wan2-t dhcp-sre (dynamic ip vagy hasonló) kéne állítani, asus-on dhcp-t beüzemelni, kiosztható címtartományt beállítani pl. 192.168.1.1 .. 192.168.1.4, ip-t 192.168.1.254-re.
Asus-on ip&wan-on beállítani a "Idle Disconnect Time in seconds(option): " -t, hogy mennyi időnként kapcsolódjon szét az isp-től (így a hsdpa esetén a mobilnet sem ketyeg, mert állandó kapcsolat esetén azért a router néha pingelget...). ha ezt beállítod, max 0.5-1 percen belül lesz neted a hsdpa-n keresztül, 0-ra állítva folyamatos lesz a kapcsolat, nem szakad meg.
A két háló közti váltást a netgear fogja megoldani, ha az asus-ra kérés érkezik és éppen nem kapcsolódik, ki fog tárcsázni, ez az adsl-nél is így működik jelenleg.
Esetleg fix ip-re is teheted a netgear wan2-jét (az asus címtartományába kell hogy essen az ip-je), de ekkor a routolást is (default gateway/bridge stb) is be kell állítanod. Elvileg gyorsabb, mint a dhcp-s megoldás. A dhcp kiosztásnál kb 2-15 mp lehet, ha nincs folyamatos kapcsolat a két router között.(pl. ha a netgear a wan2-t pihenteti - le van kapcsolva - amíg nincs rá szükség).

Üdv,
György

Részben megtörtént, csak nem traffikol. Randomszerűen eldobja a kapcsolatot is... holnap újra rámegyek, megpróbálom a szolgáltató DNS-ét megadni a netgear-en ahelyett, amit most az asus kioszt.

#1034 Felhasználó inaktív   Spoonman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 21:18

Idézet: KGy - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 17:59

Szia!

Üdv,
György

Kösz egyébként. Ezt a részét vágom egyébként. Van arra valamilyen mód, hogy az asus ne nat-oljon, hanem az ISP-től kapott IP címet, DNS-t satöbbit relay-elje a Netgear felé?

#1035 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 23:47

Hello!

Tomato alapú firmware esetén van valakinek infoja csomagok (pl. torrent) telepítésére?

Köszi
--== envagyok ==--

#1036 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 00:47

Idézet: envagyok - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 23:47

Hello!

Tomato alapú firmware esetén van valakinek infoja csomagok (pl. torrent) telepítésére?

Köszi

csak az oleghez tudok javasolni egy tutorialt ITT. Hátha ez is segít. :)

#1037 Felhasználó inaktív   zergelo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 06:31

Sziasztok.

Most akarok venni egy ASUS USBs routert, es mivel eddig leginkabb csak linksys tapasztalatom volt, ugyhogy lenne par kerdesem.

Amit kineztem az a Asus WL-520gU. Igaz ezen csak egy USB port van, de nekem nem kell tobb. A hivatalos oldalon latom, hogy ez az USB elvileg csak print server funkciora kepes, de gondolom ha felrakok valami custom firmware-t akkor HDD it rakhatok ra. van ezzel valakinek tapasztalata?

Masik kerdesem a torrent kliens lenne...kb ket eve mar akartam ilyet venni, akkor altalaban mindenki azt mondta, hogy nem olyan franko a benne levo kliens, igy kihagytan. Javult mar a helyzet? Most hogy a szemet UPC korlatoz, igy azt a keves savszelet ami jut 0-24ben akarom kihasznalni:)

es vegul de nem utolso sorban, ezen is rendesen allithato az antenna teljesitmenye? helyzeti sajatossag miatt, kb 250meterrol takarasbol jon WDSen keresztul a net, szoval ez fontos kerdes szamomra.

Elore is koszi a valaszokat.
"...egy meggymag meg meg egy meggymag..."

#1038 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 09:54

Lehet beteg kérdés így elsőre, de ki lehet cserélni a ledjeit (gondolom az van benne), kék színűekre?
Jobban mutatna a fehér külsővel. :Đ
Errő' van szó e:
Kép
thx  :respect:

#1039 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 14:48

Idézet: carr - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 10:54

Lehet beteg kérdés így elsőre, de ki lehet cserélni a ledjeit (gondolom az van benne), kék színűekre?

ki lehet, vki linkelt is egy videjót kék ledes wl-500-ról ;)

-C0pp3rM!n3-

#1040 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 02:04

sem "kék" sem "led" szavakra rákeresve nem találtam semmit... mind a 35 oldalon. :(

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.