HWSW Informatikai Kerekasztal: Pinnacle PCTV család új generációja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pinnacle PCTV család új generációja 100, 110, 200, 300, 310, 400 és újabbak Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 08:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 1:14

Ja értem... Kábeltévékál van kábelrádió is általában és egyes helyeken rádiósávon is adják a zenei adókat. ;) És már csak egy rádióprogi kell. ;)

Köszi, ezt megpróbálom.  :)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#342 Felhasználó inaktív   unikornis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 17. 15:43

Idézet: Mykee - Dátum: 2005. júl. 3., vasárnap - 11:50

Üdv mindenkinek!
Bár volt PCTV-s topic, de ezt az új generációs PCTV-knek szeretném szánni. Ezek már nem a régi PCTV szoftverrel jönnek ki, hanem MediaCenterrel. A beállításuk is teljesen másképp történik, mint a klasszikus család tagjainak. Ezért az ilyen problémákat itt megbeszélhetjük.
Remélem így már jobban el tudom különíteni a problémákat a régi családétól.
Várok ötleteket, tippeket is!

A teljes termékcsaládot itt megtalálod!

Laptopomhoz  a napokban vettem egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick nevü USB csatlakozásu tv tunert, amivel elvileg mind analóg, mind digitális tv müsorokat lehet fogni. A tunerhez mellékeltek egy antennát, elöször ezzel próbálkoztam, sajnos nem sok eredménnyel. 3 analóg csatornát talált meg, a kép minösége mindhárom esetben igen gyenge („mákos”) volt, ráadásul hang egyáltalán nem volt egyik adónál sem. Ezután megpróbálkoztam a kábel tv–vel, a rendes tv–böl kihuztam a kábel tv csatlakozóját és bedugtam a tuner csatlakozójába. Most 7 adót talált meg (noha a kábelen legalább 20 adó jön), a kép minösége mindegyiknél jó volt, hang viszont egyik adónál sem volt.

Van valakinek ötlete a fenti problémák megoldására? A legjobban annak örülnék, ha a kábel tv–hez lehetne valahogy hangot is „varázsolni”, itt ugyanis jó volt a képminöség. Olvastam valahol, hogy esetleg a hangnormát kellene átállitani nyugatiról keletire, de sajnos fogalmam sincs, miképpen lehetne ezt megcsinálni. (A tunerhez adott saját program – Media Center – mellett egyébként próbálkoztam két másik ingyenes tv–nézö programmal is – köztük a sokak által ajánlott Chris TV–vel –, de hang továbbra sem volt, és a kép is igen messze volt a tökéletestől.)

Elöre is nagyon köszönöm a segitséget.

#343 Felhasználó inaktív   papuska21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 12:07

Idézet: unikornis - Dátum: 2006. okt. 17., kedd - 15:43

Laptopomhoz  a napokban vettem egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick nevü USB csatlakozásu tv tunert, amivel elvileg mind analóg, mind digitális tv müsorokat lehet fogni. A tunerhez mellékeltek egy antennát, elöször ezzel próbálkoztam, sajnos nem sok eredménnyel. 3 analóg csatornát talált meg, a kép minösége mindhárom esetben igen gyenge („mákos”) volt, ráadásul hang egyáltalán nem volt egyik adónál sem. Ezután megpróbálkoztam a kábel tv–vel, a rendes tv–böl kihuztam a kábel tv csatlakozóját és bedugtam a tuner csatlakozójába. Most 7 adót talált meg (noha a kábelen legalább 20 adó jön), a kép minösége mindegyiknél jó volt, hang viszont egyik adónál sem volt.

Van valakinek ötlete a fenti problémák megoldására? A legjobban annak örülnék, ha a kábel tv–hez lehetne valahogy hangot is „varázsolni”, itt ugyanis jó volt a képminöség. Olvastam valahol, hogy esetleg a hangnormát kellene átállitani nyugatiról keletire, de sajnos fogalmam sincs, miképpen lehetne ezt megcsinálni. (A tunerhez adott saját program – Media Center – mellett egyébként próbálkoztam két másik ingyenes tv–nézö programmal is – köztük a sokak által ajánlott Chris TV–vel –, de hang továbbra sem volt, és a kép is igen messze volt a tökéletestől.)

Elöre is nagyon köszönöm a segitséget.

Hali !!

Nekem ugyan nem ilyen tv-vevőm van ,de ua. a mediacenter működik mint a tiéden. Eleinte nekem sem találta meg az állomásokat kábeltv-n. Én úgy orvosoltam a problémát, hogy először is letöltöttem a legújabb frissítést(pinnaclemediacenter3-1.xxto4.11.exe)majd a futtatáskor nem Magyarországot, hanem Azsztriát adtam meg neki és minden állomást megtalált. A hangot PAL B-re kell állítani, de ezt gondolom tudod. Ha mégsem lenne jó, akkor próbáld meg más országgal is . Nekem működött Lengyelországgal és Németországgal is, mert a hangolásra szükség volt a STUDIO 10-nél is.

sok szerencsét!!

#344 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 13:05

Sziasztok!

Bocsánat a keresztpost-ért, csak most találtam rá erre a topikra.

Egy Pinnacle PCTV PRO PCI (300i) hibrid tunerrel a DVB-T adás mentésénél lép föl az a probléma, hogy időnként minden látható magyarázat nélkül kimaradnak frame-ek az MPEG2 streamből, és az így korrupt lesz. Külön, töküres NTFS partícióra mentek, a jelerősség 85 és 100% között mozog, tehát nem a vétellel van gond, és nem is a lemeztöredezettséggel. Akkor is fellép a probléma, amikor megjelenítés nélkül grabbelek, tehát a videokártya sem forgalmaz sok adatot. (Celeron 2.4, 1G memória, 1G+ virtuális memória, vinyó ATAPI, de digitális adás, tehát nem processzorigényes a rip). Használom a MediaCentert, és az AVS TvBox-ot, mindkettőnél jelentkezik a gond.

Azt olvastam valahol, hogy az ilyesmi jellemző oka a PCI busz sávszélességének nem megfelelő eloszlása. Van a telepítőlemezen egy PCI performance enhancer, de az VIA chipset-es alaplapokhoz van, az enyém meg nem az. Olvastam valahol, hogy a PCI latency-t érdemes magasabbra állítani a BIOS-ban, föl is raktam 96-ra 64-ről, de úgy tűnik, az sem segített. Valakinek ötlete?

Köszi,

K>

#345 Felhasználó inaktív   Zsuzsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 17:48

Idézet: papuska21 - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 12:07

Hali !!

Nekem ugyan nem ilyen tv-vevőm van ,de ua. a mediacenter működik mint a tiéden. Eleinte nekem sem találta meg az állomásokat kábeltv-n. Én úgy orvosoltam a problémát, hogy először is letöltöttem a legújabb frissítést(pinnaclemediacenter3-1.xxto4.11.exe)majd a futtatáskor nem Magyarországot, hanem Azsztriát adtam meg neki és minden állomást megtalált. A hangot PAL B-re kell állítani, de ezt gondolom tudod. Ha mégsem lenne jó, akkor próbáld meg más országgal is . Nekem működött Lengyelországgal és Németországgal is, mert a hangolásra szükség volt a STUDIO 10-nél is.

sok szerencsét!!

Nagyon szépen köszönöm, ki fogom próbálni, mert a frissítéssel még nem próbálkoztam.
Köszi!

#346 Felhasználó inaktív   unikornis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 12:22

Idézet: papuska21 - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 12:07

Hali !!

sok szerencsét!!

Nagyon köszönöm a segitséget!

#347 Felhasználó inaktív   Barnabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 15:11

Sziasztok!

Pinnacle PCTV Stero PCI tv kártyám van és azt szeretném megtudni, hogy lehetséges e haszálni egyébb programot mint a sajátja úgy hogy a távirányítót is tudjam használni! Mert ez a gyári progi nekem nem nagyon nyeri el a tetszésem :(

Szerkesztette: Barnabi 2006. 11. 05. 15:12 -kor

The Sky Was Pink

#348 Felhasználó inaktív   Miki.l 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 13. 12:37

Sziasztok!

Egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro Pci (310i) kártyám van. A problámám vele a következő, sikerült felraknom hozzá a szoftvert amit adtak hozzá és nagy nehezen fel is ismerte a csatornákat. Eddig minden rendben. A kép, a hang rendben. De 5 elindításból 3-szor nem jönnek be a csatornák. Megjelenik a Media Center, kiírja a csatornák nevét, de kép és hang nincsen. Felraktam a legújabb Media Centert, de azzal is hasonló a helyzet. Ha újraindítom a gépet 1-szer, 2-szer akkor utána általában újra elindul .
Van valakinek ötlete mi lehet a hiba?

Köszi

Miki

#349 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 13:43

Idézet: Miki.l - Dátum: 2006. nov. 13., hétfő - 12:37

Sziasztok!

Egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro Pci (310i) kártyám van. A problámám vele a következő, sikerült felraknom hozzá a szoftvert amit adtak hozzá és nagy nehezen fel is ismerte a csatornákat. Eddig minden rendben. A kép, a hang rendben. De 5 elindításból 3-szor nem jönnek be a csatornák. Megjelenik a Media Center, kiírja a csatornák nevét, de kép és hang nincsen. Felraktam a legújabb Media Centert, de azzal is hasonló a helyzet. Ha újraindítom a gépet 1-szer, 2-szer akkor utána általában újra elindul .

Köszi

Miki

Hopp! Én is hasonló cipőben jártam, átraktam másik PCI slotba (1-es), BIOS-t, alaplapi chipset drivert frissítettem, nem a MediaCentert használom, és azóta, "csak" ritkán találkozom ezzel. Egy fórumon azt olvastam, hogy bizonyos alaplapokkal gyakrabban előfordul, főleg tuningolt BIOS beállításokkal. De egyértelmű megoldást nem írtak. Néha az újratelepítés segít, akármilyen rosszul is hangzik.

K>

#350 Felhasználó inaktív   Miki.l 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 14. 13:33

Idézet

Sziasztok!

Köszi

Miki

Hopp! Én is hasonló cipőben jártam, átraktam másik PCI slotba (1-es), BIOS-t, alaplapi chipset drivert frissítettem, nem a MediaCentert használom, és azóta, "csak" ritkán találkozom ezzel. Egy fórumon azt olvastam, hogy bizonyos alaplapokkal gyakrabban előfordul, főleg tuningolt BIOS beállításokkal. De egyértelmű megoldást nem írtak. Néha az újratelepítés segít, akármilyen rosszul is hangzik.

K>

Köszi a segítséget!! Idáig úgy néz ki műkődik. :)

Miki

#351 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 25. 06:51

Már készülnek a Vista kompatibilis driverek! Bízzunk benne, hogy jók is lesznek...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#352 Felhasználó inaktív   pista1985 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 28. 13:13

Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy PCTV 100e-t és olyan gondom lenne hogy felraktam a média centert de egyetle programot sem talál! Nagy nehezen kézileg beállítottam de még is nagyon rossz a kép! Mit lehet ilyenkor tenni? Próbáltam a Chris TV-t is de ott meg nincs hang és valamiért ott is nagyon rossza minőség! Nem tujdom miért!? Pedig koliba használnám ahol kábel tv van és elég jó minőségben jönnek az adások! Légyszi segítsetek! Vagy esetleg vmi jo kis driver, szűrő vagy program kellene??

#353 Felhasználó inaktív   bebar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 15:46

Az 50i és a 300i között mi a lényeges különbség?

Egyik műszaki üzletben az 50i: 8.900.-
300i: 11.900.-
ASUS M2N-E, Athlon X2 5600+, 2X2GB / 800MHz Kingmax Mars, Sapphire X1650XT, 250GB Samsung S-ATA II, Pioneer 111D, X-Fi Xtreme Music, Logitech Z-2300 (Jamo), Realtek WinFast XP 2000 Global, Chieftec 400W, AeroCool T40 (Ezüst), Samsung 940NW TFT.

#354 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 18. 17:13

A 300i tud analóg mellett DVB-T-t is, de rádió nincs benne, az a 310i-ben van.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#355 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 18. 17:54

Idézet: pista1985 - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 13:13

Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy PCTV 100e-t és olyan gondom lenne hogy felraktam a média centert de egyetle programot sem talál! Nagy nehezen kézileg beállítottam de még is nagyon rossz a kép! Mit lehet ilyenkor tenni? Próbáltam a Chris TV-t is de ott meg nincs hang és valamiért ott is nagyon rossza minőség! Nem tujdom miért!? Pedig koliba használnám ahol kábel tv van és elég jó minőségben jönnek az adások! Légyszi segítsetek! Vagy esetleg vmi jo kis driver, szűrő vagy program kellene??

Nemtom azóta sikerült-e megoldani. Nekem az ugyanilyen tunerrel annyi kellett, hogy a Pinnacle oldaláról leszedtem a legújabb centert, és az országot Németre változtattam.
KomposztWC

#356 Felhasználó inaktív   chsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:14

?

Szerkesztette: chsaba 2007. 01. 20. 09:16 -kor

#357 Felhasználó inaktív   chsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:16

Hali
Van egy gis problémám remélem tudtok segiteni. :confused:
Az a hejzet hogy van egy pctv stereo karim de hiába telepitem fel nincs kép csak hang van.
Már elég régóta a gépembe va de egy ideig nem használtam de akkor nem volt vele semmi gond most viszon nem akar müködni.
Szerintetek mi lehet a gond?
Remélem tud valaki segiteni.
Előre is köszi !!

#358 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 10:48

Idézet: chsaba - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 9:16

Hali
Van egy gis problémám remélem tudtok segiteni. :confused:
Az a hejzet hogy van egy pctv stereo karim de hiába telepitem fel nincs kép csak hang van.
Már elég régóta a gépembe va de egy ideig nem használtam de akkor nem volt vele semmi gond most viszon nem akar müködni.
Szerintetek mi lehet a gond?
Remélem tud valaki segiteni.
Előre is köszi !!

Próbáld meg újratelepíteni vagy frissíteni. Nem került be azóta új VGA vagy PCIos kártya gépbe?
KomposztWC

#359 Felhasználó inaktív   chsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:57

Ujra telepiteni probáltam már de nem segit . Hálózati kártyát cseréltem az lehet a gond?

#360 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 18:11

Idézet: chsaba - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:57

Ujra telepiteni probáltam már de nem segit . Hálózati kártyát cseréltem az lehet a gond?

Próbáld meg másik slotba rakni. MInél messzebb, vagy nemtudom. Próbáld használni nélküle, és akkor kiderül.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.