HWSW Informatikai Kerekasztal: Adobe Photoshop CS2 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Adobe Photoshop CS2 Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:38

varázspálcával kijelöltem és szegély finomítása panelt nyitottam meg.
Ott beállítottam a simítást 100-ra, a többihez nem is nyúltam. Akkor a képen mutatta a változást, ami nagyon jó lett.
Rámentem, hogy ok, majd kijelölés eltüntetése, de nem hajtotta végre a simítást.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#202 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:40

Én úgy szoktam, hogy hogy radírral kiradírozom, pici apró lépésekben. Ha hibacsúszik be, akkor visszavonom.

Nem tudom milyen stílusú plakátot szeretnél, ha nem szeretnél túl bonyolultat, akkor Publisher. Ha a képet PNG-be mented, akkor átlátszó marad, és be lehet illeszteni.

#203 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:44

hát a kivágás az jó lett, azzal nincs baj. Csak egy színes háttéren lesz és ahogy ráillesztem nagyon elüt, mert élesek az élek.
Corellel csinálom a plakátot, azzal dolgoztam régen, azért is választottam azt.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#204 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:51

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 14:44

hát a kivágás az jó lett, azzal nincs baj. Csak egy színes háttéren lesz és ahogy ráillesztem nagyon elüt, mert élesek az élek.
Corellel csinálom a plakátot, azzal dolgoztam régen, azért is választottam azt.

Rájöttem a megoldásra. Varázspálcával kijelölöd, majd szegély finomítása...
Le okézod, akkor nem lesz változás, de a kiejlölés megmarad. A kijelölésen jobb klikk, és réteg másolással

#205 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:55

hát létrehozott egy új réteget, de ha arra megyek ott sem látszik, hogy végrehajtotta volna a változást  :(
Vagy valamit én csinálok nagyon rosszul

#206 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 13:59

Én egy portrén próbáltam ki, aminek nagyjából egyszínű a háttere, varázspálcával kijelöltem a hátteret, meg fordíttottam a kijelölést, utána szegély finomítottam, amit leokéztem. Így kijelölve maradt a kívánt terület, amiből másolással egy új réteget csináltam. 
Az eredeti réteget töröltem, így egy olyan képet kaptam amin a kívánt rész van, átlátszó háttérrel.

#207 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 14:03

nekem már egy kivágott alakom van, a háttér ugye fehér. A kijelölést jól megcsináltam, amikor finomítottam akkor a mintaképen szépen mutatta is, hogy mit csinál. Ok, a kijelölés megmaradt. Akkor rámentem a réteg másolással, meg is jelenített egy új réteget, de azon nem voltak az élek finomítva.
Töröljem ki az eredeti réteget?

#208 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 14:20

Szerintem igen.

#209 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 14:25

hát igen, így már jó...

akkor még gyors kérdés :) :
szeretném a bőrömet egységesen barnítani kicsit, erre melyik eszköz a legmegfelelőbb?

Valamint, ami a háttérkép lesz, azt a képet le akarom fakítani, hogy a szöveg jól látható legyen. De hogyan tudom azt megcsinálni, hogy fentről lefele fokozatosan halványodjon a kép, az alja pedig már ne is legyen látható???

#210 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 14:34

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 15:25

hát igen, így már jó...

akkor még gyors kérdés :) :
szeretném a bőrömet egységesen barnítani kicsit, erre melyik eszköz a legmegfelelőbb?

Valamint, ami a háttérkép lesz, azt a képet le akarom fakítani, hogy a szöveg jól látható legyen. De hogyan tudom azt megcsinálni, hogy fentről lefele fokozatosan halványodjon a kép, az alja pedig már ne is legyen látható???

Maszkolással lehet halványítani.
A rétegek alatt van egy olyan, hogy Maszk hozzáadása gomb. Azzal tudod halványítani a kijelölt réteget, méghozzá úgy, hogy megfogod a színátmenet eszközt (G), és csinálsz egy átmenetet.

A háttér telítettségét csökkenteni a CTRL+U-val tudod.

A bőrrel vagy ugyan itt foglalkozol, vagy a színegyensúlynál.
Esetleg a színégetés eszközzel.

#211 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 14:43

Nagyon köszönöm a segítséget, próbálkozom akkor azzal, amiket leírtál!!! :respect:

#212 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 10:48

Idézet: Chewbacca - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 12:09

Itt vagyok, szóval:

A plakátra egy fényképet szeretnék illeszteni.
A háttérről sikerült is leválasztani. Ahhoz, hogy ne legyen csúnya az éleket lesimítottam, viszont amikor a párbeszédpanelen rámentem, hogy ok, akkor mégsem menti el. Nem értem az okát. Többször is próbáltam, többféle kijelöléssel, amikor rámegyek, hogy mutassa meg milyen lesz, akkor meg is csinálja szépen, de ha ok-ra kattintok akkor mégsem hajtja végre a változtatásokat.

Layer 0 vagy background? (nem tudsz levalasztani backgroundrol, katt a background layerre 2x, attol atvaltozik Layer 0-ra, akkor menni fog)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#213 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 12:53

Angolban ez így megy: kép leválaszt a háttérről. Azon a layeren, ahol már csak a kép van: rámenni egérmutatóval a layer előtti kis képre, és kattintani egy balt, a Ctrl gomb lenyomásával egyidejűleg, ekkor ki lesz jelölve a kép körvonala...majd felső menüben: Select és Modify, abból pedig a Feather. Itt meg kell adni, hány pixel vastagságban halványítson, majd egy Ok. Ezek után lehet a halványított réteget áthúzni a külön megnyitott háttérképre.
Kép

#214 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 10:18

Képet akarok rácsosítani. Egy rosszabb minőségű telókijelző látványának az emulálása miatt. Tehát a kép (megnagyobbított) pixelei közé szeretnék egy vékonyabb, megadott vastagságú fekete rácsot. A rácsozott képet majd lekicsinyítem. Hogy lehet ezt a rácsozást legkönnyebben megcsinálni?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#215 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 10:35

Ööö...az nem lenne egyszerű, hogy letöltesz egy rács jpg-t a netről, kiszeded a hátteret, és rárakod a képre, majd úgy méretezed, és állítod az átlátszóságát ahogy igény van rá? :)
Kép

#216 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 12:02

Erre gondoltam már, de ez nem garantálná, hogy két pixel között mindig legyen egy rácsvonal és az eredeti képről ne vesszen el infó. Minden eredeti pixelre szükség lenne.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 29. 12:39 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#217 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 12:41

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 11:02

Erre gondoltam már, de ez nem garantálná, hogy két pixel között mindig legyen egy rácsvonal és az eredeti képről ne vesszen el infó. Minden eredeti pixelre szükség lenne.

picit manualis, de csinalj egy negyzetet (ha shiftet nyomva tartod akkor pontos negyzet lesz), opacity 100%, fill 0%, stroke center 1px fekete (vagy amekkorat akarsz), aztan vagy megprobalhatod beallitani pattern-nek, vagy egyszeruen copy paste modszerrel sokszorositod. az auto align to objects beallitassal mindig a masik mele fog menni.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#218 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 15:55

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 10:18

Képet akarok rácsosítani. Egy rosszabb minőségű telókijelző látványának az emulálása miatt. Tehát a kép (megnagyobbított) pixelei közé szeretnék egy vékonyabb, megadott vastagságú fekete rácsot. A rácsozott képet majd lekicsinyítem. Hogy lehet ezt a rácsozást legkönnyebben megcsinálni?

CS4 automatikusan rácsozza a képet 600% nagyítás fölött. Printscreennel vágólapra rakod, beilleszted új képként és máris megvan amit kerestél. :) A rács alapból szürke, és nem is tudom, hogy lehet-e változtatni rajta, de fekete rácsot könnyű gyártani, és utána ráilleszteni.

#219 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 18:10

A képszerkesztők csak fix vastagságú rácsot tudnak gyártani nagyítási nézetben, ami nekem nem most jó.

Végül megpróbáltam az első elgondolást (amit 1966 is írt) finomítva. Interpoláció nélkül felnagyítottam a képet pixelesre, X-szeres nagyságúra, így 1 képpont lesz X*X pixel nagyságú négyzet. Aztán az óriáspixelek jobb szélső és alsó végeinek egy részét lecseréltem Y(<X) vastagságú rácsmintára (gyártottam hozzá egy X*X méretű transzparens patternt és feltöltöttem vele a képet). Így kísérleteztem X/(X-Y) arány mentén, míg nem hasonlított a kijelző pixelnagyság/pixeltávolság arányára. 4/1 lett ez az arány. Végül a képet Lánczos interpolációval kicsinyítettem vissza az eredeti méretre. Lehet, hogy bonyi és Wyco módszere gyorsabb, mindenesetre ahhoz kell PS, ezt meg tudtam csinálni GIMP-el, rövid idő alatt.

Sikerült, de nem vagyok elégedett az eredménnyel. Kicsit hasonlít ugyan a teló kijelzőjére, de nem olyan fokban, mint gondoltam. A kijelzőn ugyanaz a kép "töredezettebb". Színmélység nem lehetne elméletileg gond, mert 16bites a teló felbontása, a képen meg ~11k szín van csak. Az interpoláció típusa se zavarhat be, kipróbáltam az összeset, az eredmény kb. ugyanaz. Tudnám miért nem hasonlít a végeredmény.

Szerkesztette: N0zer0 2009. 11. 29. 18:12 -kor

#220 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 10. 14:39

Üdv!

Meg lehet valahogy csinálni, hogy az adjustment layer a hozzá kapcsolt layer effekjeit is módosítsa?

Tehát van egy layerem amin gradient overlay van, erre az egészre rárakok egy adjustment layert és nem látszik a hatás, csak ha leveszem a gradientet.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.