HWSW Informatikai Kerekasztal: ATi Catalyst összefoglaló topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATi Catalyst összefoglaló topik Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#5621 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 08. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 04. 07. 22:19

Hát nem tudom, de én pl. úgy tettem (teszem) fel a mostani 11.3-as drivert, hogy az előző 11.4 preview-et letöröltem (Catalyst Install Manager), majd utána ment fel rendesen az új driver.

Pontosan ez a helyes módszer, nem kell semmi mást tenni.
Control Panel-ben leszeded a Catalyst Intall Managerrel (én az "express remove all" opciót használom mindig). Újraíndítod a géped, felteszed az új drivert és bár nem szükséges én azután mégegyszer újra szoktam indítani a biztonság kedvéért, hogy álljon fel minden normálisan előről.

Amióta HD3870-em volt így ment az évek során és sose volt semmilyen problémám (ez már legalább 4 év).

Nem kell semmi driver cleaner és egyéb "okosság". Csak tönkreteszed a Windows registry-t és a VGA driver bejegyzéseit/vagy épp törlöd amit nem kéne és úgy jársz mint Piftuka. :)

Ja és nem kell külön leszedegetni a drivert. Letöltöd az egybe csomagot és "custom/egyéni" opciót választva csak a drivert és ami kell telepíted.

Szerkesztette: ThomasS31 2011. 04. 08. 12:04 -kor

#5622 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 04. 08. 13:01

Pontosan ez a helyes módszer, nem kell semmi mást tenni.
Control Panel-ben leszeded a Catalyst Intall Managerrel (én az "express remove all" opciót használom mindig). Újraindítod a géped, felteszed az új drivert és bár nem szükséges én azután még-egyszer újra szoktam indítani a biztonság kedvéért, hogy álljon fel minden normálisan előröl.

Amióta HD3870-em volt így ment az évek során és sose volt semmilyen problémám (ez már legalább 4 év).

Nem kell semmi driver cleaner és egyéb "okosság". Csak tönkreteszed a Windows registry-t és a VGA driver bejegyzéseit/vagy épp törlöd amit nem kéne és úgy jársz mint Piftuka. :)

Ja és nem kell külön leszedegetni a drivert. Letöltöd az egybe csomagot és "custom/egyéni" opciót választva csak a drivert és ami kell telepíted.

Pont ugyanígy szoktam, 2x indítom újra miután letörölte, majd miután felment az új drv. :D
Még nekem se volt semmi problémám ebből. (XP/W7)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#5623 Felhasználó inaktív   KisPál 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 08. 16:41

Nos, nekem 2008. november óta van Ati kártyám. Használtam XP-t, Vista-t, Win7-et, de soha nem kellett bajlódnom a driver-el, hála az égnek, pedig rendszeresen frissítettem úgy, hogy nem töröltem előtte le a gépről csak rátelepítettem az előzőre az újat és tökéletesen működött/működik. Egyszer töröltem le a drivert, mert korábbit akartam felrakni, de lehet akkor sem kellett volna, nem tudom.

#5624 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 04. 08. 12:04

Egyszer, valakinek, így sikerült megoldania egy fene tudja - ő se tudta - miből, hogyan összepakolt gépen, fene tudja milyen összegányolt oprendszeren és meghajtók tömkelegén.

Azóta - gondolkodás nélkül - átment mantrává, és mindenki ezt szajkózta. Mert úgy könnyebb.

Jó pár éve - minden hókuszpókusz nélkül - frissül az ATI driverem WindowsXP alatt. Is.

Semmi különleges esemény nem vezetett ide, sőt ha visszaolvasnánk 1-2 évre visszamenőleg valahol ABU javasolta ezt ha jól emlékszem, és azt hiszem akkoriban jött be pont az az újítás hogy driver telepítés után nem kell resizni (csak XP alatt).

Aki egyébként törölgeti meg driversweeper és társait használja az csinálja a legnagyobb baromságot.
Akkor töröld ha nem tudod frissíteni (pl beta/preview driveről WHQL-re szeretnél váltani, mert itt értelemszerűen frisebb a már felrakott driver mint amit telepíteni akarsz és azt nem engedni), vagy régebbit akarsz felrakni. Míg Xp nél okés ez a törlés majd resi addig Vista/Win7-nél csak anynit csinálsz hogy jól megkavarod a sazrt a registry ben mivel felrakja még az első resi után az alap WDM driert is a windows így cska kb 3x nyúl hozzá a területhez a telepítési procedúrában a rendszer.
A driversweeper és társai max akkor érdemes használni ha egy konkurens gyártó termékére váltasz (vagy lusta vagy), de akkor is érdemesebb szerintem friss Win-t felrakni mint gányolni.

Szerkesztette: Virus9AX 2011. 04. 08. 17:06 -kor

#5625 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 18:28

konkretan fel sem tudtam rakni drvsweeper nelkul az egyiket a masik utan...
https://forum.hwsw.h...ost__p__6880823

Szerkesztette: arn 2011. 04. 08. 18:33 -kor

#5626 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 04. 08. 20:28

konkretan fel sem tudtam rakni drvsweeper nelkul az egyiket a masik utan...
https://forum.hwsw.h...ost__p__6880823

de gondoljuk tuti überfasza windows volt, minden fontos .net frissítéssel és nem csak az alap 2.0-val
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5627 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2011. 04. 08. 20:10

de gondoljuk tuti überfasza windows volt, minden fontos .net frissítéssel és nem csak az alap 2.0-val

ha kell neki, rakja fel... korabbi verziok gond nelkul felmentek. amugy uptodate win7.

Szerkesztette: arn 2011. 04. 08. 19:33 -kor

#5628 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 15:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 04. 08. 10:36

Már nem találom az erre vonatkozó cikket de mindenesetre én így telepítem és semmi hiba azóta.[..]

Nem baj, a lényeg, hogy a tanácsod működött. :cool:

Miután csökkentett módban eltávolítottam a Win7 által felismert "Szabvány PCIe grafikus kártyát", az újraindítást követően máris beadta a login képernyőt "Win normál módban" is. Így be tudtam jelentkezni Win7 "normál módban" is, és gond nélkül feltelepítettem a Catalyst programcsomagot.

Feltételezem, hogy a Win7 által felismert "szabvány" videokártya nem tudott mit kezdeni a TFT monitorom (DVI-n keresztül csatlakozik a videokártyához) natív, 1600x900-as felbontásával, mert azt a felbontást nem támogatja, s emiatt nem adta be "normál módban" a login képernyőt. (Csak "csökkentett módban", ami eleve 640x480-as felbontásban működik.)

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 04. 08. 10:36

A komponenseket meg ne külön telepítsed, kb időpazarlás, töltsd le egyben a csomagot és hagy települni (persze az ilyen információkérés, meg trial játékokat lődd ki a telepíteni kívántak közül)

Én is így gondoltam, de kicsit zavarban vagyok most, mert a programcsomag az angol nyelvű CCC-t telepítette. Persze tudok angolul, de ha már a Win7 magyar, s megszoktam az előző változatban a magyar nyelvűt, akkor jó lenne azt telepíteni. (Régebben az ATI programcsomag angol és "nemzetközi" változatban is letölthető volt a cég honlapjáról. Fekete pont, hogy most már csak az angol változatot "fogják össze".)

Most telepítsem rá a magyar CCC-t a programcsomaggal települt angol változatra, vagy előtte távolítsam el az angol változatot, esetleg a teljes programcsomagot, s komponensenként telepítsek fel mindent újra? :think:

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 04. 08. 11:04

Egyszer, valakinek, így sikerült megoldania egy fene tudja - ő se tudta - miből, hogyan összepakolt gépen, fene tudja milyen összegányolt oprendszeren és meghajtók tömkelegén.

Azóta - gondolkodás nélkül - átment mantrává, és mindenki ezt szajkózta. Mert úgy könnyebb.

Ez is elképzelhető, de nem feltétlenül biztos.

Én például ~10 éve ATI videokártyákat használok (ATI Radeon VIVO, ATI 8500, ATI 9600 és ATI X1650 sorrendben), s emlékszem még azokra az időkre, amikor csak moddolt, "béta" driverekkel működött rendesen a videokártyám.

Akkoriban itt a fórumon az általam egyik legtöbbet olvasott topic az "ATI Radeon" volt, s oda messze nem csak hozzá nem értő, "gányolt Win-t" használó fórumtagok írtak. (S Te is biztosan emlékszel arra, hogy ezekbe a szakmai témákba akkoriban naponta akár több száz hozzászólást is írtak a fórumtagok, akkora volt az aktivitás.) Én is ott hallottam először arról, hogy a "helyes" ATI driver frissítés menetébe a Driver Cleaner használata "kötelezően" beletartozik.

A gyakorlatban is megtapasztaltam a szükségességét, pedig én aztán mindig rendben tartottam a számítógépem operációs rendszerét.

Más kérdés, hogy egy idő után, adott ATI videokártyákhoz nem kellett csereberélni a driver-t, mert a tapasztalat azt mutatta, hogy az adott időszakban "discontinued" terméknek számító videokártyák nem a mindenkori legfrissebb illesztőprogramokkal működtek jól, hanem azokkal a régi szoftverekkel, amelyeket még "új korukban" készített hozzájuk az ATI.

Így aztán amíg ezt az új gépet meg nem vettem, a legutóbbi ATI kártyámat is egy 3-4 éves ATI driver-el használtam, amit nem frissítgettem soha. Mint mondtam, azt megelőzően szükség volt a Driver Cleaner használatára az ATI szoftver frissítése esetén, arról pedig fentiek miatt nem volt tudomásom, hogy az ATI ilyen téren előrelépett, s most már korrektül települ egy-egy újabb verzió még a korábbi változat eltávolítása nélkül is.

Ami egyébként tényleg jó hír. :up:

[..]Nem kell semmi driver cleaner és egyéb "okosság". Csak tönkreteszed a Windows registry-t és a VGA driver bejegyzéseit/vagy épp törlöd amit nem kéne és úgy jársz mint Piftuka. :)

:-) Azért jegyezzük meg, hogy - mint kiderült - a Driver Cleaner semmit nem tett tönkre a registry-ben! Csak az ATI szoftver bejegyzéseit törölte, egyébként mivel rég óta használom a Driver Cleaner-t, természetesen meg is nézem mindig, hogy milyen fájlokat akar törölni.

Ez a segédprogram jól működik; eddig soha még csak fel sem ajánlott törlésre olyan fájlt, registry bejegyzést, amely a rendszerindításhoz szükséges.

Ráadásul a 10.12 Catalyst-ról, a 11.2-re váltáskor a fentebb ismertetett probléma nem jelentkezett, ezért is voltam meglepődve most, hogy a Windows "normál módban" nem volt hajlandó elindulni.

Az viszont - ezek szerint - már a Windows7 "sara", hogy "szabvány grafikus adapter"-t telepítve nem hajlandó bizonyos felbontású monitoron képet adni.
(Egyébként a Win7 eddig messze a legjobb, leggyorsabb, legstabilabb Windows, amit valaha használtam - volt Win95, Win98 SE, WinME, WinXP -, de azért még ez sem tökéletes.)

A témához még annyit elmondanék, hogy a registry rendszeres karbantartása hasznos, de figyelmesen kell elvégezni. Aki "ész nélkül" áll neki egy CCleaner, vagy egy Registry Mechanic használatának, az valóban okozhat olyan problémát, amely hatására a Windows-t újra kell telepítenie.

Szerencsére ezek a segédprogramok elég jól "hangolhatóak", s ha valaki körültekintő, akkor használatukat a Windows gyorsabb, "zökkenőmentesebb" működéssel hálálja meg. ;-)
(Azt is aláírom, hogy ha valaki nem "gányolja" össze a rendszerét, akkor ezeknek a karbantartó programoknak kisebb jelentősége van.)

Mindezeken túl köszönöm szépen mégegyszer mindenkinek a segítséget! :respect:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5629 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 04. 12. 16:10

Én is így gondoltam, de kicsit zavarban vagyok most, mert a programcsomag az angol nyelvű CCC-t telepítette. Persze tudok angolul, de ha már a Win7 magyar, s megszoktam az előző változatban a magyar nyelvűt, akkor jó lenne azt telepíteni. (Régebben az ATI programcsomag angol és "nemzetközi" változatban is letölthető volt a cég honlapjáról. Fekete pont, hogy most már csak az angol változatot "fogják össze".)

Még feketébb pont… hogy telepítéskor választható a magyar nyelv, sőt magyar nyelvű Windowson eleve úgy indul.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5630 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 04. 12. 17:02

Még feketébb pont… hogy telepítéskor választható a magyar nyelv, sőt magyar nyelvű Windowson eleve úgy indul.

A programcsomag telepítőjének a neve: "11-3_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl.exe"

A programcsomag tartalma:

Idézet

"Description:
Package Includes:
Display Driver
OpenCL Driver
ATI Integrated Driver
Catalyst Control Center
(English Language Only)

For the 64 bit version of Windows Vista and Windows 7"

(Idézet az ATI honlapjáról.)

A szoftvercsomag letöltési helye az ATI honlapján. Ha erre a linkre rákattintasz, akkor láthatod, hogy a honlapon csak olyan programcsomag van fent, amely kizárólag angol nyelvű "CCC"-t tartalmaz.

Más nyelveken is kommunikáló változatot csak külön komponensként lehet letölteni.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5631 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 04. 12. 17:24

Más nyelveken is kommunikáló változatot csak külön komponensként lehet letölteni.

rakd fel a 11.4 early previewt, abban minden nyelv benne van alapbol Kép

#5632 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 23:06

11.3 Catalyst Application Profile #3

Idézet

Red Faction 4 – Improves CrossFire performance
Need For Speed Shift 2 – Disables CrossFire and resolves image quality issues
Crysis 2 – Improves CrossFire performance and resolves flickering issues

http://www.rage3d.com/cap/
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#5633 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:19

Üdv mindenkinek!

Akadt egy kis gondom VGA driver telepítés közben!

Win7 Pro 64bit (majd SP1 + update-ek) tiszta telepítés után a Radeon 4870x2 karimra feltettem a legújabb 11.3-as (full) drivert, de nem hajlandó a CCC2 megnyílni akárhány kattintás után sem (tálcán sincs ikonja)! Így semmi beállítást nem tok eszközölni a VGA-n!

Annyit kikísérleteztem, hogy a CCC "2"-vel lehet valami gond, ugyanis a 10.12 (ami még a régi CCC1-es) tökéletesen működik! Még csak azt se lehet mondani h telen van a gép minden kompatibilitási problémát okozó programmal, mert totál tiszta oprendszer telepítés volt formázott meghajtóra! :angry:

Neten utána néztem ennek de nem találtam használható megoldást.. :(

Valaki találkozott hasonló hibával (akár más ATI VGA-val), ill. tud vmi helpet? Thx! :)

#5634 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 22:09

Üzenet megtekintéseIdézet: peterxxxx - Dátum: 2011. 04. 16. 19:19

Üdv mindenkinek!

Akadt egy kis gondom VGA driver telepítés közben!

Win7 Pro 64bit (majd SP1 + update-ek) tiszta telepítés után a Radeon 4870x2 karimra feltettem a legújabb 11.3-as (full) drivert, de nem hajlandó a CCC2 megnyílni akárhány kattintás után sem (tálcán sincs ikonja)! Így semmi beállítást nem tok eszközölni a VGA-n!

Annyit kikísérleteztem, hogy a CCC "2"-vel lehet valami gond, ugyanis a 10.12 (ami még a régi CCC1-es) tökéletesen működik! Még csak azt se lehet mondani h telen van a gép minden kompatibilitási problémát okozó programmal, mert totál tiszta oprendszer telepítés volt formázott meghajtóra! :angry:

Neten utána néztem ennek de nem találtam használható megoldást.. :(

Valaki találkozott hasonló hibával (akár más ATI VGA-val), ill. tud vmi helpet? Thx! :)

.net fent van rendesen?

#5635 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Virus9AX - Dátum: 2011. 04. 16. 23:09

.net fent van rendesen?

Elméletileg a Win7 + SP1 combo tartalmaz minden eddig megjelent .net keretrendszert (ennek utánanéztem!)

#5636 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: peterxxxx - Dátum: 2011. 04. 17. 00:16

Elméletileg a Win7 + SP1 combo tartalmaz minden eddig megjelent .net keretrendszert (ennek utánanéztem!)

A Catalyst telepítése közben/után nem adott valamilyen hibaüzenetet ? Esetleg nem ajánlotta fel, hogy a hibanapló tartalmazza az esetleges hibaleírásokat ?
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#5637 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Fefe - Dátum: 2011. 04. 17. 10:41

A Catalyst telepítése közben/után nem adott valamilyen hibaüzenetet ? Esetleg nem ajánlotta fel, hogy a hibanapló tartalmazza az esetleges hibaleírásokat ?

Sajnos semmit. Úgy tűnik mintha minden rendben lenne csak épp nem tudok beállítani a VGA-n semmit, mert nem nyílik meg a CCC. :unsure:

#5638 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: peterxxxx - Dátum: 2011. 04. 17. 10:45

Sajnos semmit. Úgy tűnik mintha minden rendben lenne csak épp nem tudok beállítani a VGA-n semmit, mert nem nyílik meg a CCC. :unsure:

Esetleg még megpróbálhatnál egy dolgot.
1, Eltávolítod a drivert (vezérlőpult/program eltávolítása/ATI Catalyst Install Manager) Ne töröld le a "C" meghajtó gyökerében lévő ATI mappát.
2, Újraindítás után a "C" meghajtón lévő "C:/ATI/Support/11-3.../Config/InstallManager.cfg" fájlt megnyitod a jegyzettömb segítségével. A fájl megnyitása után, annak legalsó sorában lévő "WorkaroundInstall=false" bejegyzést módosítod, hogy a false helyett azt írod be, hogy true. Ezután lemented a fájlt. (Fájl/mentés)
3, Ezután innen telepíted a drivert---> C:/ATI/Support/11-3.../setup.exe
4, Újraindítás
"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#5639 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:05

Még ezek előt megpróbálhatod leszedni a .net 4 webinstallerjét és megnézni hogy az nem e rakja helye:
http://www.microsoft...&displaylang=en

#5640 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 22:15

Köszi a válaszokat sajna egyik sem jött be :(

De mind1 egyelőre hagyom fent a 10.12-t aztán majd nyáron ránézek az akkori legfrissebb driver-re hátha addigra kiforrja magát a CCC2...

Téma megosztása:

• (344 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.