PayPal - Már Magyarországon is De hogy is kell?
Elküldve: 2006. 10. 27. 20:08
Elküldve: 2006. 10. 29. 11:23
Idézet: melon - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 20:08
Elküldve: 2006. 10. 29. 12:05
Elküldve: 2006. 10. 31. 23:22
Idézet: debaj - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 12:05
Köszönök minden segítséget! Sikerült a paypal regisztrálás... Már vásároltam is
Elküldve: 2006. 10. 31. 23:31
Idézet: tf73ky - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 23:22
Arra figyelj még, hogy kajára is maradjon
Elküldve: 2006. 11. 02. 12:44
Közben rájöttem: Withdraw.
De 25.000 HUF alatt levon 250 Ft-ot. Felette semmit. 5-7 Munkanap kell neki.
Szerkesztette: Cornel 2006. 11. 02. 12:55 -kor
Elküldve: 2006. 11. 08. 17:09
eBay-on vásároltam (volna), az arc akceptálja a PayPal-t, én meg rutinosan fizetem a pénzt. Egyszer csak jön egy levél, hogy a fizetést elutasította, (mert gondolom, a Personal account) nem tud hitelkártyás PayPal fizetést elfogadni. Most itt állok, a PayPal számlámmal, és vakarom a fejemet, hogy mi a szart csináljak.
Látott már valaki ilyet, illetve, ami fontosabb, hogy elvben nem csak hitelkártyát lehet a PayPal accunthoz kötni, hanme bankszámlát is, erről, akinek már van, lehet-e terhelni Magyarországon a PayPal számlát, vagy ez csak a megkapott pénz fogadására szolgál? Mert ha nem, akkor licitálás előtt mindenkit meg kell kérdeznem, hogy az ő PayPalja alkalmas-e az enyémről pénzt fogadni. Gratula.
Thx
Szerkesztette: Hülyesamu 2006. 11. 08. 17:10 -kor
Elküldve: 2006. 12. 21. 10:54
Következő lenne a problémám:
Nem rég vettem paypal használathoz MKB-s Netkártyát, minden rendben van vele, regeltem paypalnál, hozzáadtam a bankkártyát, elfogadta, most várom az expanded use-hoz a kódot ami majd a havi értesítőn lesz rajta. Akartam venni paypallal rapidshare.com-os felhasználót, de nem tudok, azt írja, hogy a kártyámat letiltotta a bank, pedig nem tiltotta le, az fix. Persze a paypal azt is írja, hogy nincs pénz rajta, vagyis 0 Ft van az egyenlegen. Ilyenkor tudja valaki, hogy mi a teendő?
Elküldve: 2006. 12. 21. 11:03
Ez a "kártyádat letiltotta a bank" meg az általános hibaüzenet, ha valamiért meghiúsul a tranzakció. (nincs érvényesítve a kód, a számládon nincs pénz, ilyenek.)
Elküldve: 2006. 12. 21. 22:12
És Kellemes Ünnepeket!
Elküldve: 2007. 01. 27. 16:17
A számla egy hitelkártyaszámla, elvileg 200.000,-Ft-os, a regisztráció miatt éppen 199.599,-Ft-os egyenleggel.
A fiókomnál ez látható:
PayPal Account Balance
Hungarian Forint (Primary): 0 HUF
U.S. Dollar: $0.00 USD
Current Total in Hungarian Forint: 0 HUF
Láma kérdés: először a PayPal account egyenlegét kellene pozitívvá tennem, vagy most már tudok fizetni a PayPal-on keresztül a hitelkeretem terhére?
Csak azért, mert az Add fund menüpontra az alábbi választ kapom:
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
When you make a payment, PayPal charges the buyer's credit card and instantly credits the seller's PayPal account.
Elküldve: 2007. 01. 29. 22:38
azt hiszem elég amatőr kérdéseim lennének
Offtopic: ezt mindig meg akartam kérdezni
Ontopic: most ismét rendelnem kéne, ismét Kínából, nagy értékű dolgot (70k). A cég fogad banki devizaátutalást és Paypalt (orders@cattylink.com). Bementem az OTP-hez, kaptam szép kis nyomtatványt. Mondom ez nekem kínai, itt vannak a cég megadott adatai, mondja hova mit írjak - hát nem volt meggyőző az otp-s ügyintéző se, annyit bizonytalankodott a saját nyomtatványuk kitöltésével, hogy inkább lefújtam a dolgot és elszaladtam "még meggondolommal".
Maradt a Paypalos dolog. Ha valakinek van szabad 5 perce és türelme elmondhatná egyszerűen mi is ez és hogy megy a dolog (bár átolvastam a topicot), de asszem az alapkoncepció sikkadt el nekem vhol
Ha jól értem itt meg kéne adnom egy rakat adatom a paypalnak. Ha az ő rendszerüket feltörik vagy akármi, elvileg van rá esély, hogy kb lenullázzák a folyószámlám, ezen problémázok én...
Biztos jól ki van találva ez a dolog, csak én nem értem, de mindig síkhülye voltam a pénzügyi dolgokhoz
Szerkesztette: Orgi 2007. 01. 29. 22:45 -kor
Elküldve: 2007. 01. 31. 20:50
Idézet: scaurus - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 16:17
Láma kérdés: először a PayPal account egyenlegét kellene pozitívvá tennem, vagy most már tudok fizetni a PayPal-on keresztül a hitelkeretem terhére?
...
Megválaszolom magamnak: kiválóan levonták a forint hitelkeret terhére (nem is annyira durva váltással, mint vártam, kb 203,-Ft-ban állt meg 1 USD), a sms mobilinfo rögtön csipogott.
Orgi, mivel, minden ígéret ellenére én sem bízom az "internet businessben", ezért csináltattam külön számlát külön kártyával erre a célra, így nem érhet nagy(on nagy) meglepetés..
Éves szinten az a párezer forint plusz megéri azt a biztonságot/biztonság érzetet - szerintem.
u.i.: mivel én hitelszámlát/hitelkártyát csináltattam, egy dolgot megszívtam: tudok vele on- és offline boltban vásárolni, készpénzt felvenni, PayPal rendszeren fizetni, egy dologra viszont nem jó: még ha pozitív az egyenlegem (tehát többet fizettem be a hitelszámlára, mint, amennyi hitelkeretet ténylegesen igénybe vettem), AKKOR SEM lehet hitelszámláról másik számlára pénzt utalni.
Elküldve: 2007. 02. 05. 16:51
Idézet: Orgi - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 23:38
Ha jól értem itt meg kéne adnom egy rakat adatom a paypalnak. Ha az ő rendszerüket feltörik vagy akármi, elvileg van rá esély, hogy kb lenullázzák a folyószámlám, ezen problémázok én...
Biztos jól ki van találva ez a dolog, csak én nem értem, de mindig síkhülye voltam a pénzügyi dolgokhoz
A VISA kártyát én csak 1x mertem haszálni a web-en, de akkor én is féltem kicsit attól. hogy megszerzik a számot és kifosztanak. A web-es biztonságos fizetésre szinte minden bank kínál lehetőséget. Konkrétan én az OTP-jét ismerem, mert nekem ilyen van, elektronikus számlacsomagnak hívják. A lényege röviden az, hogy van egy külön számlád, amihez egy virtuális bankkártya tartozik. Erre a számlára mindig csak annyi pénzt raksz, mint amennyire éppen szükséged van és csak akkor amikor kell, igy ha véletlenül megszerzik a kártyád adatait, akkor nem tudnak lenyúlni pénzt tőled. A topic-ot nem akarom terhelni a részletekkel, így ha további kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor privátban szívesen válaszolok.
Elküldve: 2007. 02. 05. 17:13
Azóta szembesültem ilyen nevetséges dolgokkal, hogy még egy smst se kapok megerősítésül, ha külföldi cég le akar pénzt vonni a számlámról (úgy tudom más banknál van ilyen). Arra se igazán válaszoltak az OTP-nél, hogy mi van, ha megadom az adataim és mondjuk 4* annyi pénzt szednek le a számlámról, hogy szerzem azt én vissza... ha nem lenne ilyen macerás már átmentem volna másik bankhoz (fizu, beszedési megbízások, nyugdíjpénztár, lekötött pénz stb...).
Elküldve: 2007. 02. 05. 18:23
Elküldve: 2007. 02. 05. 18:59
Idézet: Orgi - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 17:13
...
Ahogy a PayPal-on a fizetést leokéztam, félperc se telt el és csipogott a telefonomon a K&H Mobilinfo sms-e a tranzakcióról!
Elküldve: 2007. 03. 01. 23:24
Én még nem múltam el 18, lehet valahol olyan bankártyát igényelnem amivel tudok paypal-t használni??? (mert eddig még nem találtam ilyen bankot)
Elküldve: 2007. 03. 02. 00:57
Idézet: scaurus - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 19:59
Előbb eldurrant az agyam és regeltem Paypalra. Bár tudatalattimban már egy hete mocoroghatott vmi, mert előfizettem én is az OTP ugyanilyen sms értesítőjére (bár megadtam neki határértéket, azért bőszen csipogott az 1 forintos levonásért 1 perce).
Innét hogy működik a dolog, látom accom nulla forintos, gondolom vhogy fel kell rá töltenem annyit, amennyiért venni akarok. Vagy olvassak vissza, majd holnap reggel
Elküldve: 2007. 03. 02. 10:01
Idézet: Zsinder - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 22:24
Én még nem múltam el 18, lehet valahol olyan bankártyát igényelnem amivel tudok paypal-t használni??? (mert eddig még nem találtam ilyen bankot)
Szerintem igen, itt bármiféle kötelezően a számlán elhelyezendő összeg nélkül fogsz kapni internetes kiegészítő kártyát ehhez a számlacsomaghoz (talán dombornyomottat is adnak):
http://www.mkb.hu/gray_lakossag/szolgaltat...mkb_student.mkb
http://www.mkb.hu/gray_lakossag/bankkartya...rnet_kartya.mkb
-nincs számlavezetési díj
-havi 2db ingyen kp. felvét bármilyen atm-ből
-ingyen netbank és sms értesítő
MKB 1056 Budapest, Váci u. 38. (Székház)
Szerkesztette: tamas13 2007. 03. 02. 10:05 -kor

Súgó
A téma zárva.