HWSW Informatikai Kerekasztal: PayPal - Már Magyarországon is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PayPal - Már Magyarországon is De hogy is kell? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 20. 10:16

Idézet: o-o - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 11:04

Ezt már megcsináltam. Beírtam a 4 számot, elfogadta meg minden, de azóta sem tudok küldeni 19$-nál többet :(

Amikor belepsz a Paypal oldalara, s bejelentkezel, akkor a neved alatti account type: premier...azalatt a status: hungarian - verified? Ha igen, akkor annyi penzt kuldhetsz, amennyit csak akarsz. Nem lehet, hogy a bankodnal te allitottal be valami korlatot?

#102 Felhasználó inaktív   LGLuke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:02

Hali!

Nekem ez van kiírva:
Account Type: Personal
Status: Hungarian - Unverified

Még várom az sms-t, mert nem emelték le az 1 EURO-t, bar 5-7 nap az átfutási ideje azt írták...
Mi a különbség a personal, és premier között?
Ha jobb a premier, akkor hogyan tudok átváltani rá, mert nem találom a beállítások között?
Köszi

#103 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:18

Idézet: LGLuke - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 12:02

Hali!

Nekem ez van kiírva:
Account Type: Personal
Status: Hungarian - Unverified

Még várom az sms-t, mert nem emelték le az 1 EURO-t, bar 5-7 nap az átfutási ideje azt írták...
Mi a különbség a personal, és premier között?
Ha jobb a premier, akkor hogyan tudok átváltani rá, mert nem találom a beállítások között?
Köszi

Ha jol tudom van valahol egy olyan opcio, hogy "UPGRADE"...ezt allitsd at premierre.

Lehet mar rosszul emlekszem (2eve volt), de az 1Euro arra kell, hogy a kartyadat megadd...annak a verified statuszhoz semmi koze...verified statuszba kell kerulnod. 2hozzaszolassal korabban o-o belinkelte, hogy kell csinalni. Mellesleg az 1.5Euro, nem pedig 1.

ITT megnezheted, hogy mik a kulonbsegek.

Szerkesztette: foxyr 2007. 06. 20. 11:21 -kor

#104 Felhasználó inaktív   LGLuke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 11:30

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 11:18

Ha jol tudom van valahol egy olyan opcio, hogy "UPGRADE"...ezt allitsd at premierre.

Lehet mar rosszul emlekszem (2eve volt), de az 1Euro arra kell, hogy a kartyadat megadd...annak a verified statuszhoz semmi koze...verified statuszba kell kerulnod. 2hozzaszolassal korabban o-o belinkelte, hogy kell csinalni. Mellesleg az 1.5Euro, nem pedig 1.

ITT megnezheted, hogy mik a kulonbsegek.

A premier is ingyenes?

#105 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 13:44

Idézet: LGLuke - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 12:30

A premier is ingyenes?

Persze...ott csak akkor nem ingyenes, ha neked kuldenek penzt.

#106 Felhasználó inaktív   o-o 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 20. 15:05

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 10:16

Amikor belepsz a Paypal oldalara, s bejelentkezel, akkor a neved alatti account type: premier...azalatt a status: hungarian - verified? Ha igen, akkor annyi penzt kuldhetsz, amennyit csak akarsz. Nem lehet, hogy a bankodnal te allitottal be valami korlatot?

Igen, Hungarian-verified van
A bakomnál nemhiszem hogy beállitottam volna bármilyen korlátot is, fogalmam sincs mi lehet a probléma...

#107 Felhasználó inaktív   LGLuke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 16:14

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 13:44

Persze...ott csak akkor nem ingyenes, ha neked kuldenek penzt.

Szia!

Mindent megcsináltam csak van 1 kis problémám.
Apám kártyáját regeltem először, ami egy dombornyomott Citibankos kártya Mastercard.
Csakhogy neki szerintem tiltva van a netes fizetés, és online használat, majd később elintézi.
Most regeltem a saját kártyámat ami egy Erste Bankos Visa Electron. Elfogadta, sőt a neten már zárolta is a 400HUF-ot, de még kód sehol. Gondolom kell vagy 3-4 munkanap, amíg a számlatörténetben is megjelenik.
Kérdésem, hogy ebay-en lehet fizetni ezzel a kártyával, vagy ezt most megszívtam addig, míg édesapám nem engedélyezteti a saját kártyáján az online használatot???

Előre is nagyon köszi!

#108 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 20. 17:55

Idézet: LGLuke - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 17:14

Szia!

Mindent megcsináltam csak van 1 kis problémám.
Apám kártyáját regeltem először, ami egy dombornyomott Citibankos kártya Mastercard.
Csakhogy neki szerintem tiltva van a netes fizetés, és online használat, majd később elintézi.
Most regeltem a saját kártyámat ami egy Erste Bankos Visa Electron. Elfogadta, sőt a neten már zárolta is a 400HUF-ot, de még kód sehol. Gondolom kell vagy 3-4 munkanap, amíg a számlatörténetben is megjelenik.
Kérdésem, hogy ebay-en lehet fizetni ezzel a kártyával, vagy ezt most megszívtam addig, míg édesapám nem engedélyezteti a saját kártyáján az online használatot???

Előre is nagyon köszi!

Az effele keveresekrol semmit sem tudok...sot, en meg ugy tudtam, hogy csak dombornyomott kartyat fogadnak el, ergo az Erste bankos kartyadat el sem kene fogadniuk, mivel az elekrtonikus kartya.

#109 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:40

Hat elsore kicsit bonyolult ez a PayPal, ezert sikerult is egy kis gubncot eloallitani, es most az a kerdes, hogy hogyan is lehetne ebbol kimaszni.

Szoval, szerttem volna vasarolni valamit 180 euroert, valahol, ahol csak PayPal-al lehet fizetni.
Ezert
1. megcsinaltam a PayPal accountot, ahol is megadtam egy kartyaszamot.
Ezutan
2. megrendeltem a cuccot, amikor is a fizetesnel feljott egy ablak "hogy most jelentkezzek be a PayPal-ra"
3. Bejelentkeztem, es kijott, hogy most 400HUF-ert verifikalni akarja a kartyamat.
Mivel fogalmam sem volt, hogy ez mi, ezert ez cancel-altam.
4. Tovabb olvasgatva rajottem, hogy igy ennyi penzt nem utal a PayPal, ezert megcsinaltam a verifikaciot.

De kozben megjott a cegtol a megrendeles visszaigazolasa is, amivel az az egy baj - ha jol olvasom - hogy a PayPal nem utalt egy vasat sem.
De ettol meg - ugy tunik - ez egy elo megrendeles.

Hogyan tovabb?
Hogyan, kinek fizessek? - mert hogy a visszaigazolason semmi erre alkalmas azonositot nem talalok.
Raadasul - ha jol ertem e fentebb olvasottakat - Personal accountal meg verifikalt kartyaval sem lehet ennyit fizetni.
Bar errol a PayPal-on semmit nem talaltam:
amig Unverified volt az account, addig latszottak  mindenfele limitek (5 transaction, 20eHUF, 21eHUF, 63eHUF), de most csak annyit ir ki, hogy 5 tranzakciora ervenyes.

Vegul meg ket aprosag:
A banki kivonat szerint a PayPal levonta a kartyarol a 400HUF-ot, es meg valamivel korabban 1USD-t (ez vajon mi?), de a PayPal history-m teljesen ures. A 400HUF levonasarol legalabb e-mail-ben kaptam ertesitest, de az 1USD-rol meg abban sem.
Hogy is mukodik ez?

Es ha valaki megmagyarazna az alabbi PayPal kifejezeseket:
Send Money gondolom ez lenne a fizetes, de soha nem lehet tudni ...  :confused:
Receive payments funded by... erre meg az a tippem, hogy ez az, amikor nekem fizetnek
es amikrol meg feltetelezesem sincs: Withdraw Funds, Add Funds,

Szerkesztette: malvin 2007. 06. 29. 09:18 -kor

#110 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 09:14

Idézet: malvin - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 9:40

Hat elsore kicsit bonyolult ez a PayPal, ezert sikerult is egy kis gubncot eloallitani, es most az a kerdes, hogy hogyan is lehetne ebbol kimaszni.

Szoval, szerttem volna vasarolni valamit 180 euroert, valahol, ahol csak PayPal-al lehet fizetni.
Ezert
1. megcsinaltam a PayPal accountot, ahol is megadtam egy kartyaszamot.
Ezutan
2. megrendeltem a cuccot, amikor is a fizetesnel feljott egy ablak "hogy most jelentkezzek be a PayPal-ra"
3. Bejelentkeztem, es kijott, hogy most 400HUF-ert verifikalni akarja a kartyamat.
Mivel fogalmam sem volt, hogy ez mi, ezert ez cancel-altam.
4. Tovabb olvasgatva rajottem, hogy igy ennyi penzt nem utal a PayPal, ezert megcsinaltam a verifikaciot.

De kozben megjott a cegtol a megrendeles visszaigazolasa is, amivel az az egy baj - ha jol olvasom - hogy a PayPal nem utalt egy vasat sem.
De ettol meg - ugy tunik - ez egy elo megrendeles.

Hogyan tovabb?
Hogyan, kinek fizessek? - mert hogy a visszaigazolason semmi erre alkalmas azonositot nem talalok.
Raadasul - ha jol ertem e fentebb olvasottakat - Personal accountal meg verifikalt kartyaval sem lehet ennyit fizetni.
Bar errol a PayPal-on semmit nem talaltam:
amig Unverified volt az account, addig latszottak  mindenfele limitek (5 transaction, 20eHUF, 21eHUF, 63eHUF), de most csak annyit ir ki, hogy 5 tranzakciora ervenyes.

Vegul meg ket aprosag:
A banki kivonat szerint a PayPal levonta a kartyarol a 400HUF-ot, es meg valamivel korabban 1USD-t (ez vajon mi?), de a PayPal history-m teljesen ures. A 400HUF levonasarol legalabb e-mail-ben kaptam ertesitest, de az 1USD-rol meg abban sem.
Hogy is mukodik ez?

Es ha valaki megmagyarazna az alabbi PayPal kifejezeseket:
Send Money gondolom ez lenne a fizetes, de soha nem lehet tudni ...  :confused:
Receive payments funded by... erre meg az a tippem, hogy ez az, amikor nekem fizetnek
es amikrol meg feltetelezesem sincs: Withdraw Funds, Add Funds,

Be kene lepned a Paypal oldalara, s ott a historyban benne kell lennie, hogy tortent-e tranzakcio, DE ha a bankod "internetbank" reszeben nezed meg a szamlad egyenleget, akkor ott is latnod kell a tranzakciot. Amikor Paypallal fizetsz, akkor 2-3napig azt fogod latni, hogy az adott Euronak (Eurot atszamitja dollarba, s dollarban fizetunk) atszamitott HUF-ot zaroljak a szamladon. Ha ilyet latsz, akkor megtortent a tranzakcio, ha nem, akkor ertelemszeruen nem. Ebben az esetben az elado valszeg nem is fog neked kuldeni semmit. Ha nem tortent utalas, akkor vedd fel vele a kapcsolatot, s kerd meg, hogy kuldjon mar egy "Paypal request"-et a Paypalnal beregisztralt email-cimeddel (csak odairod az emailcimedet (amivel beregisztraltal a Paypalra) a levelbe).

Leirom, hogy en hogy csinaltam annak idejen, hatha nem minden 2. hozzaszolas errol fog szolni :D

1. Nyitottam egy bankszamlat internetkartyaval (vagy dombornyomott).

2. Beregisztraltam a Paypalnal (premier account), megadtam az internetkartyam adatait. (ez lesz az 1Euros levonas)

3. Verifikaltam a kartyamat (a korabban leirt modon), s innentol kezdve annyit utalok, s akkor amikor csak akarok.

Az egesz tok egyszeru, ha ti is eloszor elolvasnatok ezt a topicot (nem fejetlenul belevagni), akkor nem lenne ennyi problematok.

U.i: csak ugy megjegyzeskeppen, az elmult 3honapban tobb mint 1000Eurot fizettem (neha alkalmankent tobb mint 300Eurot) ki Paypallal. Tehat siman mukodik.

Szerkesztette: foxyr 2007. 06. 30. 09:15 -kor

#111 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 09:15

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. jún. 30., szombat - 8:14

1. Nyitottam egy bankszamlat internetkartyaval (vagy dombornyomott).
2. Beregisztraltam a Paypalnal (premier account), megadtam az internetkartyam adatait. (ez lesz az 1Euros levonas)
3. Verifikaltam a kartyamat (a korabban leirt modon), s innentol kezdve annyit utalok, s akkor amikor csak akarok.[/b]

Az egesz tok egyszeru, ha ti is eloszor elolvasnatok ezt a topicot (nem fejetlenul belevagni), akkor nem lenne ennyi problematok..

En is pont ezt csinaltam, csak a verifikaciot "halasztottam" egy fel oraval kesobbre.

Es abban is igazad van, hogy elobb olvasni kell.
En is olvastam. Igaz, azt gondoltam, hogy a leg authentikusabb maga a PayPal.
Sajnos ebbol - hiaba teljesjogu Mo - magyar nyelvut meg nem talaltam, es igy vannak nemi problemaim egyes kifejezesekkel (ld. fentebb).
Masreszt azert az infok megjelenitese szamomra meg mindig eleg kusza:
pl. meg mindig nem talatam semmi konkretumot (limiteket, osszegeket) arrol, hogy milyen korlatozasok ervenyesek a Personal account-ra.

u.i. amugy az eset vegul is a leheto legszerencsesebben alakult:
jobb hijjan ugyanis en is arra jutottam, hogy fel kell venni a ceggel a kapcsolatot, es akkor kiderult, hogy momentan nincs ez a termek. Ajanlanak helyette mas hasonlot. Nekem viszont konkreten erre van szuksegem. Tehat vegul is szerencse, hogy nem tortent penz atutalas.

#112 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 10:48

Idézet: malvin - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 10:15

u.i. amugy az eset vegul is a leheto legszerencsesebben alakult:
jobb hijjan ugyanis en is arra jutottam, hogy fel kell venni a ceggel a kapcsolatot, es akkor kiderult, hogy momentan nincs ez a termek. Ajanlanak helyette mas hasonlot. Nekem viszont konkreten erre van szuksegem. Tehat vegul is szerencse, hogy nem tortent penz atutalas.

Ez pedig elkerulheto ugy, hogy mielott megvennel egy termeket, megkerdezed az eladot a legfontosabb dolgokrol. Elfogad-e kartyas paypalt, kuld-e Mo-ra cuccot, ha igen, akkor mennyiert...stb.
Ha ezek megvannak, csak ezutan szabad barmit is venni Ebay-rol.

#113 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 12:42

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 9:48

Ha ezek megvannak, csak ezutan szabad barmit is venni Ebay-rol.

csak hogy ez nem Ebay volt, hanem egy internetes aruhaz, amihez meg valodi bolt is tartozik - Berlinben. 

#114 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 14:25

Idézet: malvin - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 13:42

csak hogy ez nem Ebay volt, hanem egy internetes aruhaz, amihez meg valodi bolt is tartozik - Berlinben. 

Azoknal is van "kapcsolat" informacios oldal, ahol tudsz irni nekik...vagy egy mailcim, ahol fel tudod tenni a kerdeseidet.

#115 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 02. 16:02

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 13:25

Azoknal is van "kapcsolat" informacios oldal, ahol tudsz irni nekik...vagy egy mailcim, ahol fel tudod tenni a kerdeseidet.

igen, en is tudok olvasni ...
masreszt viszont az ember elvarna az internetes aruhazaktol - ha masert nem, akkor azert a haszonert, amit felszamolnak, es amit ugye en fizetek - hogy ne nekem kelljen "kerdezoskodni".
Tehat ha egyszer a valasztekban szerepel az aru (beteheto a kosarba) akkor az "legyen is".
Foleg akkor ha elore kell fizetni, mint ahogy kellett volna ha veletlenul nem szurom el a sorrendet.

#116 Felhasználó inaktív   szinesgolyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:00

Sziasztok! Nekem meg egy olyan problémám lenne, hogy mivel nőből vagyok és egy idióta elrontottam azt a 4 jegyű kódot ami kellett volna,mert ugye fogalamaam se volt mi az,naívan meg azt hittem a kártyának az utolsó 4 számjegye, ezért letiltotta a kártyámat és nem tudok ott fizetni... ilyenkor mi a helyzet? hogy tudnám a paypalon keresztül kifizetni? az az érdekes hogy mikor múltkor fizettem nem kért semmi iesmi számot. amit megvásároltam nagyon kellene és jó lenne ha ki tudnám ott fizetni,mert amúgy a westen unionon keresztül lehetne a pénzt átutalni de ők ugye jó kis jutalékot beszednek maguknak... előre is köszönöm

#117 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:11

Idézet: szinesgolyo - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 13:00

Sziasztok! Nekem meg egy olyan problémám lenne, hogy mivel nőből vagyok és egy idióta elrontottam azt a 4 jegyű kódot ami kellett volna,mert ugye fogalamaam se volt mi az,naívan meg azt hittem a kártyának az utolsó 4 számjegye, ezért letiltotta a kártyámat és nem tudok ott fizetni... ilyenkor mi a helyzet? hogy tudnám a paypalon keresztül kifizetni? az az érdekes hogy mikor múltkor fizettem nem kért semmi iesmi számot. amit megvásároltam nagyon kellene és jó lenne ha ki tudnám ott fizetni,mert amúgy a westen unionon keresztül lehetne a pénzt átutalni de ők ugye jó kis jutalékot beszednek maguknak... előre is köszönöm

Szerintem a WU-t keruld. Irj egy levelet a Paypalnak, hogy csinaltad ezt a kis bakit, s hogy lehetne megoldani a problemadat. Valamint kerdezd meg az eladot, hogy nem tudnal-e fizetni Moneybookers-sel, ugy, hogy te allod az o dijait is (meg igy is nagyon olcso..valami 3Euro mindennel egyutt).

#118 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:14

ezért letiltotta a kártyámat és nem tudok ott fizetni...

Ilyenkor talán csak az segít, ha írsz nekik egy levelet és mellékelsz egy számlakivonatot, bizonyítandó, hogy valóban tied a számla. Ha egyszer letiltották a kártyádat, más út nincsen.

#119 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 15:49

Esetleg olyat is lehetne csinálni, hogy egy másik kártyát rendelsz hozzá a PayPal account-odhoz vagy megkéred egy PayPal ismerősödet, hogy küldjön át neked annyi pénzt, amennyire szükséged van te meg átutalod neki a bankszámlájára.

#120 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 21:40

Már többször fizettem PayPal-lal internetes szolgáltatásokért (Usenet hozzáférés, VOIP szolgáltatás), a mai napig nem volt gondom vele.
Ma akartam fizetni szokásos módon a usenet szolgáltatómnak az accountom meghosszabításáért. Be is jött a Paypal Instant Payment képernyője. Paypal-os email címem és jelszavam beírtam, rendben volt. Az adatok is rendben voltak. Rákattintottam a fizetésre erre kaptam egy "Page not found" oldalt, valami ilyesmit:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nem a Retry-t választottam, mert azonnal jött az sms a sikeres fizetésről és féltem, hogy esetleg újra levonja a kártyámról összeget.

Szóval klikk a "Return to homepage" szövegre. Megnéztem mi a pálya az accountommal. A vásárlásnak semmi nyoma nem volt, e-mial értesítést sem kaptam, pedig mindíg szokott küldeni a Paypal. A usenet szolgáltatómhoz sem jutott el a pént, mert a rendelésem státusza: "Awaiting payment". Magyarul a pénzt levonta a Paypal, de nem történt semmi.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 10. 12. 21:44 -kor

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.