Hat elsore kicsit bonyolult ez a PayPal, ezert sikerult is egy kis gubncot eloallitani, es most az a kerdes, hogy hogyan is lehetne ebbol kimaszni.
Szoval, szerttem volna vasarolni valamit 180 euroert, valahol, ahol csak PayPal-al lehet fizetni.
Ezert
1. megcsinaltam a PayPal accountot, ahol is megadtam egy kartyaszamot.
Ezutan
2. megrendeltem a cuccot, amikor is a fizetesnel feljott egy ablak "hogy most jelentkezzek be a PayPal-ra"
3. Bejelentkeztem, es kijott, hogy most 400HUF-ert verifikalni akarja a kartyamat.
Mivel fogalmam sem volt, hogy ez mi, ezert ez cancel-altam.
4. Tovabb olvasgatva rajottem, hogy igy ennyi penzt nem utal a PayPal, ezert megcsinaltam a verifikaciot.
De kozben megjott a cegtol a megrendeles visszaigazolasa is, amivel az az egy baj - ha jol olvasom - hogy a PayPal nem utalt egy vasat sem.
De ettol meg - ugy tunik - ez egy elo megrendeles.
Hogyan tovabb?
Hogyan, kinek fizessek? - mert hogy a visszaigazolason semmi erre alkalmas azonositot nem talalok.
Raadasul - ha jol ertem e fentebb olvasottakat - Personal accountal meg verifikalt kartyaval sem lehet ennyit fizetni.
Bar errol a PayPal-on semmit nem talaltam:
amig Unverified volt az account, addig latszottak mindenfele limitek (5 transaction, 20eHUF, 21eHUF, 63eHUF), de most csak annyit ir ki, hogy 5 tranzakciora ervenyes.
Vegul meg ket aprosag:
A banki kivonat szerint a PayPal levonta a kartyarol a 400HUF-ot, es meg valamivel korabban 1USD-t (ez vajon mi?), de a PayPal history-m teljesen ures. A 400HUF levonasarol legalabb e-mail-ben kaptam ertesitest, de az 1USD-rol meg abban sem.
Hogy is mukodik ez?
Es ha valaki megmagyarazna az alabbi PayPal kifejezeseket:
Send Money gondolom ez lenne a fizetes, de soha nem lehet tudni ... :confused:
Receive payments funded by... erre meg az a tippem, hogy ez az, amikor nekem fizetnek
es amikrol meg feltetelezesem sincs:
Withdraw Funds, Add Funds,
Szerkesztette: malvin 2007. 06. 29. 09:18 -kor