HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 16:12

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. Dec. 27., Tuesday - 14:59

Az alaplapról kapja a tápot is. Ha kell kiegészítő táp a beleillesztett kártyának, akkor azt úgyis külön megemlíti a leírás. De ilyen már volt az AGP-nél is :)

persze ezt tudtam. csak azt hittem kell valami specko pci-e csati.
JóSebesség

#2082 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 17:14

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 16:31

Most ez egy elég hülyének tűnő kérdés, de érdekelne, hogy az egy darab 12 cm-es ventivel szerelt tápoknak jó-e a szellőzése? :)
Mert számomra nem evidens, hogy az, de hallgatok az okosabbakra. :)

Nálam nincs gond vele, pedig ez szellőzteti a házat is.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2083 Felhasználó inaktív   x-not 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:34

bocsi ,hogy iderakom de nem találtam jobb helyet neki.
Szóval az van, hogy van egy DVD-RW-m meg egy CD-RW-.m
Namost külön-külön mindkettő megy,eggyütt viszont csak az egyiket látja a gép.
Hol ezt, hol azt, de a kettőt eggyütt nem látja.
Megnéztem a jumperelést,ugyanazon az IDE kábelen van egyébként ,a DVD-RW-n Master, a CD-RW-n Slave a jumper.Ez elvileg jó.
De nem müködött.
Megpróbáltam a jumpereket máshogy állítani:mindkettőt SCSI-ra.
Megörülte amikor láttam hogy megy mindkettő egyszerre,de amikor ujrainditottam a gépem,akkor már megint csak az egyik volt látható.Persze majd' felrobbantam az idegességtől, lenyugodtam, gondoltam a HWSW-n tudnak nekem segiteni.
Nagyon fontos lenne ,előre is köszi.

UI:probáltam az IDE kábelt is kicserélni, de másikkal is ugyanez volt.
//ha a szüleidnek nem voltak gyerekei,nagy valószínüséggel neked sem lesznek//

#2084 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:59

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 17:14

Nálam nincs gond vele, pedig ez szellőzteti a házat is.

OK, de pl. ugye a venti a ház belseje felé néz, az felszívja a meleget, de a tápból már semmi sem fújja ki ezt a meleget, nemtom, hogy ez végülis akkor nem vezet a táp alkatrészeinek túl gyors elhasználódásához?  :confused:

#2085 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 27. 20:25

Igen részben, de ha nem alul van a venti, akkoris a ház melegét szívja be. Hátul meg akkoris kitódul a huzat, ha nincs ott venti, csak alul.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2086 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 21:39

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 20:59

OK, de pl. ugye a venti a ház belseje felé néz, az felszívja a meleget, de a tápból már semmi sem fújja ki ezt a meleget, nemtom, hogy ez végülis akkor nem vezet a táp alkatrészeinek túl gyors elhasználódásához?  :confused:

12 cm-es venti csak a lefelé néző oldalon van, mert máshol nincs hely:)
Igen, a gép melegét is a tápon keresztül fújja kifelé, de ez nekem nem gond, alig langyos a szél hátul.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 27. 21:49

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 21:39

12 cm-es venti csak a lefelé néző oldalon van, mert máshol nincs hely:)
Igen, a gép melegét is a tápon keresztül fújja kifelé, de ez nekem nem gond, alig langyos a szél hátul.

ha viszont egy tuningolt procid van ami mondjuk 60 fokos és érezhető a borda körül is a meleg, akkor ezt a meleget fogja a táp a kondijai között áramoltatni, ami nem is lenne gond ha rendes kondikkal lennének szerelve a mai tápok... ez kb abban jelenik meg, hogy az amúgy kb. 3 évet is kibíró kondik 2 év alatt kiszáradnak és elkezdenek ingadozni a feszek. A chieftec 410-es is álltalában emiatt hal be, csak ott még a belső elrendezés is el van szúrva, és a hűtés sem megfelelő...

én még mindig az elöl - hátul 1-1 8centis ventis megoldást tartanám a legjobbnak.

#2088 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 23:14

Idézet: diegho - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 21:49

ha viszont egy tuningolt procid van ami mondjuk 60 fokos és érezhető a borda körül is a meleg,

Nem kell, hogy tuningolt legyen, elég ha dualcore pentiumról van szó. :D
És pont ezért kérdeztem, mert ebben gondolkodom...  :rolleyes: alatta egy 6800 GS lenne. De még az is lehet, hogy dualcore X2 lesz...

#2089 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 23:17

Idézet: diegho - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 22:49

ha viszont egy tuningolt procid van ami mondjuk 60 fokos és érezhető a borda körül is a meleg, akkor ezt a meleget fogja a táp a kondijai között áramoltatni, ami nem is lenne gond ha rendes kondikkal lennének szerelve a mai tápok... ez kb abban jelenik meg, hogy az amúgy kb. 3 évet is kibíró kondik 2 év alatt kiszáradnak és elkezdenek ingadozni a feszek. A chieftec 410-es is álltalában emiatt hal be, csak ott még a belső elrendezés is el van szúrva, és a hűtés sem megfelelő...

én még mindig az elöl - hátul 1-1 8centis ventis megoldást tartanám a legjobbnak.

Nincs tuningolt procim, ezért vagyok nyugodt :)

TEAPO kondik vannak benne, majd brekk megmondja, hogy jók-e :p

Elküldve: 2005. 12. 28. 00:09

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 23:17

Nincs tuningolt procim, ezért vagyok nyugodt :)

TEAPO kondik vannak benne, majd brekk megmondja, hogy jók-e :p

ha jól tudom teapo kondik között volt jó és gyengébb széria is.

Elküldve: 2005. 12. 28. 00:13

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 23:14

Nem kell, hogy tuningolt legyen, elég ha dualcore pentiumról van szó. :D
És pont ezért kérdeztem, mert ebben gondolkodom...  :rolleyes: alatta egy 6800 GS lenne. De még az is lehet, hogy dualcore X2 lesz...

én mindenképpen elöl hátul ventiset vennék akkor, nekem Ultra Power (fsp beles) elöl hátul ventis van és mikor a 360-as Chieftec-et lecseréltem erre meglepődtem hogy autómata fordulaton is alapon meg benne a venti és még csak nem is langyos a levegő amit kifúj hátul. Kell hátra 1 vagy 2 venti ami a procitól kikapja a meleget és máris meg van oldva, de ha 12 centis ventis táp van akkor az még mindig kap a proci melegéből direktbe akkor is ha van hátul venti.

Mondjuk tény, hogy elöl hátul ventis tápot nehéz találni :(

#2092 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 08:30

A CT410-nek a készenléti körében van egy alulméretezett alkatrész, többnyire az mondja be az unalmast.
Teapo: Jaja. Nem Rubycon, de már egy ideje nem púposodik :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2093 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 10:27

Lenne egy összetett kérdésem, szerintem sokakat érint a probléma:

Van 2 ismerősöm akiknél a számítógép tönkrement. (az egyiknél 1, a másiknál 2 hónapon belül 2)

Igaz nem voltak új masinák, de mindkét helyen központi probléma, hogy nincsenek földelt konnektorok a lakásban. Az egyiknél a táp ment el (és rántotta magával az egész gépet) a másiknál mindkét gép alaplapja adta be az unamast. Külsérelmi nyom, égési nyom, pupos kondi nincsen rajtuk.

1. Lehet-e ez a földelés hiányától, ha igen miért.. (Sajna a tápokat elektrotechnikus létemre sem ismerem ennyire)
2. Javíthatóak-e ezek az alaplapok valami úton-módon, van-e valami típushiba ami ilyenkor általános

3. Hogyan lehet a földelés bevezetése nélkül védekezni az ilyenek ellen? (Túlfeszvédelmes elosztó, egyéb megoldás, és ha ez jó akkor milyet ajánlatok.)

Előre is köszi a válaszokat, Didyman rád nagyon számítok :)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2094 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 10:35

Idézet: x-not - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 19:34

bocsi ,hogy iderakom de nem találtam jobb helyet neki.
Szóval az van, hogy van egy DVD-RW-m meg egy CD-RW-.m
Namost külön-külön mindkettő megy,eggyütt viszont csak az egyiket látja a gép.
Hol ezt, hol azt, de a kettőt eggyütt nem látja.
Megnéztem a jumperelést,ugyanazon az IDE kábelen van egyébként ,a DVD-RW-n Master, a CD-RW-n Slave a jumper.Ez elvileg jó.
De nem müködött.
Megpróbáltam a jumpereket máshogy állítani:mindkettőt SCSI-ra.
Megörülte amikor láttam hogy megy mindkettő egyszerre,de amikor ujrainditottam a gépem,akkor már megint csak az egyik volt látható.Persze majd' felrobbantam az idegességtől, lenyugodtam, gondoltam a HWSW-n tudnak nekem segiteni.
Nagyon fontos lenne ,előre is köszi.

UI:probáltam az IDE kábelt is kicserélni, de másikkal is ugyanez volt.

Mondjuk nem értem ez hogyan jön a tápkérdéshez, de amíg áthelyezi vaélaki addig megválaszolom:

Külön kábelen próbáltad már?

SCSI-ra szerintem nem nagyon raktad az IDE-s otikai cuccokat, amiről te beszélsz az a Cable Select (CS) ahol az eszköz maga választ helyet magának. Ehhez jó lenne ha kipróbálnád, hogy mit szól hozzá ha az egyik Masteren van a másik meg CS-en. Így a CS-es kényszerítve lesz jó esetben, hogy a megfelelő helyre menjen önszántából. Ha mindkettő CS-en van akkor szintén összeakadhatnak...

Szerkesztette: Zsul 2005. 12. 28. 10:36 -kor

#2095 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 11:44

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 11:27

[...]
1. Lehet-e ez a földelés hiányától, ha igen miért.. (Sajna a tápokat elektrotechnikus létemre sem ismerem ennyire)
[...]
3. Hogyan lehet a földelés bevezetése nélkül védekezni az ilyenek ellen? (Túlfeszvédelmes elosztó, egyéb megoldás, és ha ez jó akkor milyet ajánlatok.)

Előre is köszi a válaszokat, Didyman rád nagyon számítok :)

Itt írt didyman vmi hasonlóról:

"A tápokban a földelés és a fázis/nulla, valamint az egyenirányított +, - ágak között egy-egy kondenzátor feszül. Ezek, lévén a földelésnek életvédelmi jelentősége van, és ezen a ponton kritikus az alkatrész meghibásodása, speciális, többféle szabványnak megfelelő alkatrészeket szokás használni. Esetünk trágyában előszeretettel használnak kommersz kerámiakondikat (szabványilag tilos), melyek eleve gyakoribb meghibásodás esetén olykor zárlattal mennek tönkre. Földeletlen konnektor esetén, amíg valamelyik biztosíték ki nem ég, a készülék burkolatán jobbik esetben nulla, rosszabbik esetben fázis, vagy pedig egyenfesz kószál. A hatásait nem részletezem..."

#2096 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:40

Igen-igen...

Ezt a részét már én is olvastam, de kérdés, hogy ennek milyen hatása van magára a gépre... Továbbá ha a táp működik, akkor mi a helyzet? Attól még az alaplapot elránthatta ez a felállás?

Hogyan lehet védekezni ez ellen? Túlfeszvédelmi elosztó/egyéb ketyere?

#2097 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 17:30

Nem biztos, hogy a táp hibája a dolog. Egyéb csatlakoó eszközök is ki tudnak váltani ilyet, a pillanatnyilag fellépő tüskék ilyenor halálosak és nem lehettudni, hogy mit tesznek tönkre. Ha adott egy gép, annak a testpontján 115V körüli feszültség fog kószálni földeletlen aljzat esetén (az említett két kondi soros kapcsolásában, a közös ponton féltáp jelenik meg), ez, ha földeléssel találkozik, mely rácsatlakozik a gép más pontjaira is, akkor lecsökken 0 köré, a kondiban tárolt energia elegendő ahhoz, hogy tönkre tudjon tenni eszközt.

CS-nél nem az eszköz választ, hanem a kábelen lévő, megszakított ér "dönt".

#2098 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 12:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 18:30

[...]
CS-nél nem az eszköz választ, hanem a kábelen lévő, megszakított ér "dönt".

És mégis melyik ér van megszakítva? Még sose láttam ilyen kábelt  :confused:

#2099 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 13:39

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 12:01

És mégis melyik ér van megszakítva? Még sose láttam ilyen kábelt  :confused:

Dehogynem :)

A sima (p)ATA kábelről van szó. Ha egy eszközt cable select-re jumper-elve dugsz rá, akkor attól függ, hogy master vagy slave lesz-e, hogy a közepére vagy a végére dugtad-e a madzagnak. És ezt onnan "tudja" a cucc, hogy a kábelben egy ér meg van szakítva.

Alapvetően jókat lehet szívni ezzel a dologgal, néhány eszköz/chipset nem szereti, ha magában levő eszköz CS-re rakva egyedül van középen, némelyik a végén sem szereti, némelyik nem szeret egyedül slave-re jumper-elve lenni meg ilyenek :)

#2100 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 15:28

Sot, ha az alaplapot kotod ra a master csatlakozojara, es a vinyokat a masik kettore, akkor egyaltalan nem megy egyik vinyo sem, hiaba vannak jumperolva...

Legalabbis mar szivtam ezzel, hogy fonokom forditva rakta be az ATA100 kabelt a gepbe.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 12. 29. 15:29 -kor

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.