HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... II. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 09:42

Idézet: Chosen1 - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 8:03

Didyman!
Szerinted mivel érték el ezt az 5-10% hatásfok javulást?
Antec Neo HE

Nincs ebben semmi különös, kisebb nyitófeszültségű diódák, kevesebb energiát igénylő, jobbára FET-es primerkör, kis GS kapacitású eszközökkel és minél kisebb rzveszteségű, vasveszteségű tekercsekkel. Régebben nem volt ennyire lényeges szempont a hőtermelés a tápon belül, mert nem volt a ventik zaja sem az. Manapság versenyeznek a zajszinttel és a szabványokkal, mert divatos dolog környezetbarátnak (=>hatékonynak) lenni. Ez a kettő együttesen azt eredményezi, hogy csökkenteni kell a hőtermelést a tápon belül, ennek módja pedig a hatásfok növelése, a minél kisebb maradékfeszültségek (a hatásfok döntő fele itt megy el, a diódákon), a vezérlésre fordított teljesítmény minimalizálása (egy-egy elcseszett konstrukció képes akár 30W-ot is fordítani vezérlésre), minél kisebb veszteségű alkatrészek használata. Ez többe is kerül, ezért értelemszerűen az eddigiek során nem ezzel foglalkoztak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1522 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:02

Az Antec-ről még annyit, hogy így elnézve, a cikk szerint a jobb felén gyakorlatilag nincs hűtés, de ez nem probléma, mert a kábelek nem igényelnek hűtést és tulajdonképpen ott más nincs, csak kábelek. Pedig dehogynem, ott vannak a kondenzátorok is...Hűtetlenül.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1523 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:34

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 11:02

Az Antec-ről még annyit, hogy így elnézve, a cikk szerint a jobb felén gyakorlatilag nincs hűtés, de ez nem probléma, mert a kábelek nem igényelnek hűtést és tulajdonképpen ott más nincs, csak kábelek. Pedig dehogynem, ott vannak a kondenzátorok is...Hűtetlenül.

Nekem is túlzsúfoltnak tűnik a belseje légáramlás szempontjából.
Mivel egész belső felén szívja be a levegőt minimális légáramlás szorul a jobb oldali hűtőborda mellé is.
Kép

Milyen alkatrészekben különbözhet a 380 és az 550 -es táp? Mert látszólag minden típus kihasználja a rendelkezésre álló teret...

Szerkesztette: Chosen1 2005. 10. 31. 10:36 -kor

#1524 Felhasználó inaktív   Szuszu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:46

Köszi a véleményeket! :respect:  :respect:

#1525 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:10

Szóval engem a Q-tec márka érdekelne  hogy ezek megbizhatoak? mert nekem ez van 500Wattos  1db 12centis ventilátor hűti. :think: 

#1526 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:07

Nah.. én is végigolvastam a topikot, nem volt semmi, bevallom a vége felé már csak bele beleolvastam, így is több napig tartott.

Szóval a kérdésem, mert nem igazán találtam ezzel a táppal kapcsolatban semmit. (talán egy comment volt)
Adott egy CoolerMaster extreme power 380 w-os táp

Erről mik a vélemények? a szakik taliztak már vele?
Ami nekem elsőre furcsa volt(egy szokásos codegen 300as táp után)
1: mikor kicsomagoltam(bevallom nem néztem meg,amikor megvettem) akkor láttam, hogy csak EGY!!! molex?(így hivják a 4vezetékest?) tápága van!  :eek:  Ez nekem nagyon fura volt.. igaz, van egy másik SATA ág.
2: viszont jóóóóóval nehezebb mint a codegen. :up:
3: Bekapcsoltam, elindít.. mondom.. okés.. nem is hangos.. kimentem a szobából vmiért. Jövök vissza pár perc múlva.. és csak sassoltam..
Böszme hangja lett. Jó, nem veszélyes, de a codegenhez képest sokkal hangosabb. Mondjuk sztem a levegő hangja, nem is motor. MOndjuk tolja is kifelé a levegőt.
Szóval úgy néz ki a dolog, hogy bekapcs, és kb 10 perc alatt, szép folyamatosan megy felfelé a hangja... érdekes. Az oldalukon lévő ábra mintha azt mutatná, h a terhelés fügvényében szabályoz.
Namármost az már a bekapcsoláskor megvan maxon nem? (mármint a winfos alapjárathoz képest)

Úgyhogy filoztam, hogy lehetne csendesíteni. azon filózok, hogy kicserélném esetleg a ventijét. Csak hát garis a cucc. MOst vettem sulinetre.
Viszont van itthon egy chiftec táp is.. egyik haveré volt, elszállt benne vmi. ő szétszedte, nem látott benne semmit. Én is belesassoltam, és megtalaláltam kapásból hol a kaki.(mármint optikára) már nem emlékszem mi, de talán egy ellenállat, vagy kissebb félvezető füstölt(szó szerint) el benne.
Mindjárt előszedem, mert látom van itt pár szaki aki foglalkozik ilyenekkel.
Megnézem milyen tipus.. oszt referálunk. Kivi vok, érdemes-e foglalkozni vele...
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#1527 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:17

Hogyn oldod meg a ház szellőztetését, remélem, nem a táppal szellőztetsz!
A CT javítását, csak szakemberre bízd!

#1528 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:20

Idézet: laci4 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 13:07

[...]
Szóval a kérdésem, mert nem igazán találtam ezzel a táppal kapcsolatban semmit. (talán egy comment volt)
[...]

Nyilván nem véletlenül...
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1529 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 12:49

Idézet: jbl - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:10

Szóval engem a Q-tec márka érdekelne  hogy ezek megbizhatoak? mert nekem ez van 500Wattos  1db 12centis ventilátor hűti. :think: 

Itt a kép a táprol eről kérnék egy szakvéleményt

(hibás linkek, a reklámtartalmú képek miatt törölve)

Szerkesztette: didyman 2005. 11. 01. 19:57 -kor

#1530 Felhasználó inaktív   jbl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:18

Itt a kép a táprol eről kérnék egy szakvéleményt TÁPOM

#1531 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:47

Idézet: jbl - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 13:18

emlékeim szerint az itteni szakik nincsenek nagy véleménnyel a kutekről. De ha visszaolvasol 4-5 oldalt akkor meglátod megad is.

#1532 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 13:50

Idézet: jbl - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:18

Vmit nagyon elronthattak rajta, ha 500W-os létére csak 18A-t ad le a 12V-os ágon  :(
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1533 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:02

Idézet: stol - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 12:17

Hogyn oldod meg a ház szellőztetését, remélem, nem a táppal szellőztetsz!
A CT javítását, csak szakemberre bízd!

Háát nem teljesen, de ugyanakkor mégis.. Van egy ventiA ház tetejében bár a táp szerintem jobban elszívja a levegőt, mert sokkal több levgőt szállít.. (mondjuk a proci felett közvetlenül nincs szellőző rajta, csak az oldalán+ hátúlján)

Javúlhatna szerinted a szitu egy ventivel a hátsó helyen? (én is gondolkodtam, nem-é az a baja, h ahogy elkezd a többi cucc is melegedni, azt a levegőt szívja, és attól kezd rákapcsolni)
Mondjuk ez is kérdéses,mert elég szép levegőmennyiséget fúj kifelé a táp! Lehet nem is tudná elszívni előle a házventi..

CT jaja.. azért kérdeztem! Bár ahogy elnéztem csak egy síma ellenállás füstőlt el, ha jól sejtem egy 12voltos feszkocek mellett http://www.kep.tar.hu/laci4/50165256#2
Bár az már más kérdés, hogy mitől?!  Szóval szakik!! Esetleg ötlet? illetve ilyen táppal taliztatok már? Ott a képek között a tipusa is.. (haer elég szakbarbár módon kapta szét..  :mad:  Érdemes foglalkozni vele? (vmi azt súgja, és nem a fanta, hogy igen)    ;)  (elektromüszerészként végeztem, úgyhogy nem vok full laikus, csak épp nem foglalkoztam kapcs.üzemü tápokkal.. )

Esetleg ha csak szimplán ki szokott menni az az ellenállás(bár ezt kétlem) akár én is megcsinálnám.
Bár tesztelni nem igazán akarnám a saját konfigon :cool:
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#1534 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:07

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 12:20

Nyilván nem véletlenül...

Bővebben? Nincs vele baj, nem igazán ismer, vagy pont mert nem veszik mert ratyi? Mind lehet oka,annak h vmiről nincs szó.

#1535 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:18

Idézet: laci4 - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 14:02

Háát nem teljesen, de ugyanakkor mégis.. Van egy ventiA ház tetejében bár a táp szerintem jobban elszívja a levegőt, mert sokkal több levgőt szállít.. (mondjuk a proci felett közvetlenül nincs szellőző rajta, csak az oldalán+ hátúlján)

Javúlhatna szerinted a szitu egy ventivel a hátsó helyen? (én is gondolkodtam, nem-é az a baja, h ahogy elkezd a többi cucc is melegedni, azt a levegőt szívja, és attól kezd rákapcsolni)
Mondjuk ez is kérdéses,mert elég szép levegőmennyiséget fúj kifelé a táp! Lehet nem is tudná elszívni előle a házventi..

CT jaja.. azért kérdeztem! Bár ahogy elnéztem csak egy síma ellenállás füstőlt el, ha jól sejtem egy 12voltos feszkocek mellett http://www.kep.tar.hu/laci4/50165256#2
Bár az már más kérdés, hogy mitől?!  Szóval szakik!! Esetleg ötlet? illetve ilyen táppal taliztatok már? Ott a képek között a tipusa is.. (haer elég szakbarbár módon kapta szét..  :mad:  Érdemes foglalkozni vele? (vmi azt súgja, és nem a fanta, hogy igen)    ;)  (elektromüszerészként végeztem, úgyhogy nem vok full laikus, csak épp nem foglalkoztam kapcs.üzemü tápokkal.. )

Esetleg ha csak szimplán ki szokott menni az az ellenállás(bár ezt kétlem) akár én is megcsinálnám.
Bár tesztelni nem igazán akarnám a saját konfigon :cool:

A durrant alkatrész, a PFC controller panelon van, és biztos, hogy nem csak az égett le/el.

#1536 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 14:23

Bővebben esetleg? Érdemes bűvészkedni vele? (persze nem nekem)  ;)  Vagy lesz két jó kis ventim?  :]

#1537 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 20:05

Végső esetben tudsz élni PFC nélkül is :) , tipikus dolog, hogy egy-egy tüskétől a PFC hal el először.
A 420-as "gyakori" vendég, sokan használják, de az alkatrész funkciójára nem emlékszem fejből, azt hiszem előfeszítést, munakpontot állít a PFC-t ellátó egyik segédfesz zener-ének. Valószínűleg az ment ki s rántotta magával az ellenállást, de az a zener lehet a kapcsolóelem védelme is.

Laci4: Ha ilyen hamar hangosodik, annak oka van, de ehhez a konfiogod részletei kellenének.

#1538 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 07:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 20:05

Végső esetben tudsz élni PFC nélkül is :) , tipikus dolog, hogy egy-egy tüskétől a PFC hal el először.
A 420-as "gyakori" vendég, sokan használják, de az alkatrész funkciójára nem emlékszem fejből, azt hiszem előfeszítést, munakpontot állít a PFC-t ellátó egyik segédfesz zener-ének. Valószínűleg az ment ki s rántotta magával az ellenállást, de az a zener lehet a kapcsolóelem védelme is.

Laci4: Ha ilyen hamar hangosodik, annak oka van, de ehhez a konfiogod részletei kellenének.

Az aláírásomba beraktam.. illetve mi kellene még? (kép a gépről a fenti hozzászólásomban akad)

CT Táp. lenne kedved megsassolni? érdemes lehet megjavítani? Van hozzá rajzod egyébként? Illetve bármilyen táphoz? Kiváncsi lennék, hogy is néz ki egy ilyen szerkezet. esetleg vmi blokvázlat... megjött a rég nem használt szakmai érdeklődésem  :)  (meg mert el van füstölve, igy honnan tudnád az értékét?)

#1539 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:22

Ja :omg:
Ennyitől azért nem kéne 10 perc alatt meghangosodnia szerintem. Bár a fene tudja.
Javítani érdemes lehet, hoygne. Az ellenállás értékét majd megtudom ;) . A DTK PTP-2038 elég gyakori rajz, a többihez én is nehezen jutok hozzá ;) .

#1540 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 03:04

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 2., szerda - 21:22

Ja :omg:
Ennyitől azért nem kéne 10 perc alatt meghangosodnia szerintem. Bár a fene tudja.
Javítani érdemes lehet, hoygne. Az ellenállás értékét majd megtudom ;) . A DTK PTP-2038 elég gyakori rajz, a többihez én is nehezen jutok hozzá ;) .

Igazad volt a DTK ra rákeresve, kapásból dobott is  :)

Táp: hááát nem tom. lehet nem is nagyon hangos, csak a codegen után. az tuti sokkal halkabb volt. Viszont ha összejön lecserélem egy Ilyenre!
Igaz ez is coolermaster, de kicsit komolyabbnak tűnik (no meg ez van csak sulinetre)  ;) már ha sikerül a srácoknak beszerezni.

CT Táp: te merre praktizálsz? pest? vagy nem pest? ez itt a kérdés! :D

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.