HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 07. 00:41

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 21:25

Most értem net közelbe. Váltó témához: Colinnak most Japánban elromlott a váltóelektronikája, kénytelen volt a habverővel váltogatni, km-enként 1mp-et vesztett vele megközelítőleg.

szerk.:

Erre tudsz sportautoban vagy utcaiban élő példát? Érdekelne.

Nem ismerek annyira minden kocsi, hogy erre válaszolni tudjak. Mint írtam, én hasonlóra gondolok mint a motoroknál. Azt nem hiszem, hogy a sima H váltót kuplungal visszahoznák.

#2402 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 07:49

Kiminek megfikkant a motorja az első szabadedzésen.

http://www.eurosport.com/home/pages/v4/l0/...sto774628.shtml

Eredmények: http://www.eurosport.com/home/pages/v4/l0/...mtc125549.shtml

Szerkesztette: Satriani 2005. 10. 07. 07:49 -kor

#2403 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:03

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 8:49

Ennyit az új spéci főtengelyről...  :omg:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2404 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:05

Valahogy nem lepődöm meg rajta, vajon miért?  :rolleyes:
WoT nick: Atti77

#2405 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:06

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 9:03

Ennyit az új spéci főtengelyről...  :omg:

Megérdemlitek a konstruktőri címet? :D  ;)  :p
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2406 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:39

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 9:06

Megérdemlitek a konstruktőri címet? :D  ;)  :p

Hát nem. Kimi értemelte volna meg a VB-t. (Mint ahogyan Alonso is kiérdemelte)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2407 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:48

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 9:39

Hát nem. Kimi értemelte volna meg a VB-t. (Mint ahogyan Alonso is kiérdemelte)

Szerintem is valahogy így áll az "érdemtáblázat".

#2408 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 17:42

Ha ezt valamivel alátámasztod, akkor elhiszem. Miért csak erőhatásokkal lehet elérni? Pont ugyanúgy felmegszik az egész gumi mintha a kocsin lenne. A hőmérséklete a lényeg, nem az, hogy hogy megítetted fel.
Mennyi az üzemi hőfoka a guminak, 100 fok? Egy elektromos melegítővel bőven 100 fok fölé lehet melegíteni a gumit. Csak idő kérdése, és az egész gumi átmelegszik, még a legvastagabb pontján is. Erőhatásokkal se tudod jobban átmelegíteni a gumit.
A hőmérséklet szempontjából teljesen mindegy, hogy azt a súrlódás által érted el, vagy egy melegítővel.
Akkor lehetne ilyen gond, hogy ha szabályozva lenne a melegítőpaplan teljesítmánye, mert mondjuk 100 Wattal biztos nem lehet az egész gumit rendesen felmelegíteni.

Kis beleéléssel el tudod képzelni. A gumi nem egyenletesen x fokos üzemi hőmérsékleten, hanem mindenhol más logikusan. Ezt akár még reprodukálni is lehetne, de szerintem egy prózai oka van, amiért nem: nem lehet megmérni, mert mire felrajzolnád a hőtérképet, lehűl.

#2409 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:02

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:22

Talán lehet saját véleményem, és az az, hogy a sima váltó nem nehezítené a kocsi vezetését.
Még szerencse, hogy te olyan kurva okos vagy. Családon belül hülyézz ha lehet.

Van jogosítványod? Akkor ülj be egy kicsit erősebb, szervótlan elsőkerekes autóba (vagy akár nagy erőkkel operáló szervósba), keress egy olyan kanyargós utat, ahol éppen lehet kettesből hármasba váltani - megengedi ezt a sebesség (80-100 kmh) - és szaladgálj ott egy kicsit. Meglátod, miért nehéz a kézzel kavarás a H kulisszában.

#2410 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:34

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 17:42

Ha ezt valamivel alátámasztod, akkor elhiszem. Miért csak erőhatásokkal lehet elérni? Pont ugyanúgy felmegszik az egész gumi mintha a kocsin lenne. A hőmérséklete a lényeg, nem az, hogy hogy megítetted fel.
Mennyi az üzemi hőfoka a guminak, 100 fok? Egy elektromos melegítővel bőven 100 fok fölé lehet melegíteni a gumit. Csak idő kérdése, és az egész gumi átmelegszik, még a legvastagabb pontján is. Erőhatásokkal se tudod jobban átmelegíteni a gumit.
A hőmérséklet szempontjából teljesen mindegy, hogy azt a súrlódás által érted el, vagy egy melegítővel.

Nem a hőmérséklet a lényeg.
Hanem a megfelelő működés (tapadás) amit a hőmérséklet elősegít.

Nem akarlak megbántani, de nálad jóval okosabb emberek sem tudták ezt a gumimelegítősdit megoldani.
Valószinűleg a nagyobb erőhatásokra reagálva a gumi nem csak a hőmérsékletében változik meg, hanem a szerkezetében is változások állnak be. Ettől tapad jobban.
A hőmérséklet emelése csak elősegíti ezt a folyamatot, de teljesen nem lehet megoldani vele.

Szerintem egy gumimelegítővel nem tudod egyenletesen felmelegíteni csak nagyrészt a felületét.
Nem lesz egységesen, teljes keresztmetszetében megfelelő hömérsékletű.
Pont azért lehet látni, amikor a felvezető körben cikk-cakkoznak a pilóták, ezáltal mégtöbb erőshatásnak teszik ki a gumikat, amelyektől jobb lesz a tapadás. (és ezáltal melegszik fel megfelelően, teljes keresztmetszetében)

Nyilván van egy minimál hőmérséklet amelyet jobb, ha miahamarabb elér a gumi, de az még mindig nem ugyanaz amikor az autók köröznek az aszfalton.
RDaneel_hu

#2411 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:39

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 16:27

A nem előszört mire írod? (Remélem nem a gumimelegítős dologra, mert azt most se hiszem, hogy nem lehet egy gumit felmelegíteni egy olyan ezközzel amivel akár szét is lehet olvaszani.)

Nálad a hit természetesen mindennek a magyarázatára elegendő, függetlenül attól, hogy sokan mondanak okot, te nem hiszed. Sem azt, hogy a gumit nem lehet felmelegíteni teljes mélységben úgy, ahogy az aszfalt teszi, sem azt, hogy könnyebb váltani, és persze sok minden mást sem.

Jól emlékszel, erre gondoltam. Az meg, hogy te hiszed, vagy sem, nem érdekel. Az, hogy az érveket azzal söpröd le, hogy nem hiszem, az már inkább, de legfeljebb levonom azt a tanulságot, hogy ha egyszer a fejedbe vettél valamit, akkor teljesen felesleges megpróbálni meggyőzni, mert nem fog sikerülni, elvégre te akkor sem hiszed. Szíved joga persze. Maradjunk is ennyiben.

(Szerk: gépelési hiba)

Szerkesztette: Friczy 2005. 10. 07. 09:43 -kor

Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2412 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:44

Statikus melegítésre nem melegszik fel teljes keresztmetszetében a gumi, míg a dinamikus (nyúlás) erőhatásokra igen.
BTW... szerintem megolvadna a gumi mire belül elérné a megfelelő hőmérsékletet, ha paplanmelegítőt használna valaki.
RDaneel_hu

#2413 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:46

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:44

Statikus melegítésre nem melegszik fel teljes keresztmetszetében a gumi, míg a dinamikus (nyúlás) erőhatásokra igen.
BTW... szerintem megolvadna a gumi mire belül elérné a megfelelő hőmérsékletet, ha paplanmelegítőt használna valaki.

Na meg valószínűleg nem is egyenletesen kell, hogy felmelegedjen a gumi. ;)

#2414 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:47

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:46

Na meg valószínűleg nem is egyenletesen kell, hogy felmelegedjen a gumi. ;)

Így igaz. B)
De ezt már nem mertem beleírni. :)
RDaneel_hu

#2415 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 09:53

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:47

Így igaz. B)
De ezt már nem mertem beleírni. :)

Ha picivel többet olvasnál, láthatnád, hogy most csak ismételtem magam. :p ;)

#2416 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:53

Ha picivel többet olvasnál, láthatnád, hogy most csak ismételtem magam. :p ;)

A F1-es fórumozás erről szól. :p
RDaneel_hu

#2417 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:17

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:13

A F1-es fórumozás erről szól. :p

Mindent meg lehet ideologizálni. De olvasni gyorsabb, mint írni. ;)

#2418 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:02

Van jogosítványod? Akkor ülj be egy kicsit erősebb, szervótlan elsőkerekes autóba (vagy akár nagy erőkkel operáló szervósba), keress egy olyan kanyargós utat, ahol éppen lehet kettesből hármasba váltani - megengedi ezt a sebesség (80-100 kmh) - és szaladgálj ott egy kicsit. Meglátod, miért nehéz a kézzel kavarás a H kulisszában.

Ez igaz, de az F1 kocsi hátsó keres és van benne szervó is. Szerintem nem lenne sokkal nehezebb, inkább kényelmetlenebb és lassabb.
Ha a rendesn H váltót hoznák vissza ott már tényleg lenne lehetőség hibázni, mondjuk mellé váltani.

Amúgy én nem azt mondom, hogy könnyebb lenne, de szerintem szinte elhanyagolható az a nehézség egy pilótának, amit egy váltás okoz.

#2419 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:45

Ez igaz, de az F1 kocsi hátsó keres és van benne szervó is. Szerintem nem lenne sokkal nehezebb, inkább kényelmetlenebb és lassabb.
Ha a rendesn H váltót hoznák vissza ott már tényleg lenne lehetőség hibázni, mondjuk mellé váltani.

Amúgy én nem azt mondom, hogy könnyebb lenne, de szerintem szinte elhanyagolható az a nehézség egy pilótának, amit egy váltás okoz.

No offense, de ennyire rossz passzban vagy? Minden egyszerű példába belekötsz.

Akkor ülj be egy 1979-es Porsche 930 Turboba, abban van szervó, a motor előtt ülsz és hátsókerekes is. Váltogass vele, de azzal ne 80-100 között, hanem mondjuk 180-200 között, egy kanyargós úton. Akkor forogja le ugyanis a harmadikat.

Ha valami kényelmetlen, azt nem nehezebb kezelni? Nem kell jobban figyelnie?

Egyébként pedig... sosem volt kézi szekvenciális váltó tudtommal a Forma-1-ben, miért az lenne? Én is a hagyományos kéziváltó mellett vagyok.

#2420 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:55

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 10:34

Nem a hőmérséklet a lényeg.
Hanem a megfelelő működés (tapadás) amit a hőmérséklet elősegít.

Nem akarlak megbántani, de nálad jóval okosabb emberek sem tudták ezt a gumimelegítősdit megoldani.
Valószinűleg a nagyobb erőhatásokra reagálva a gumi nem csak a hőmérsékletében változik meg, hanem a szerkezetében is változások állnak be. Ettől tapad jobban.
A hőmérséklet emelése csak elősegíti ezt a folyamatot, de teljesen nem lehet megoldani vele.

Szerintem egy gumimelegítővel nem tudod egyenletesen felmelegíteni csak nagyrészt a felületét.
Nem lesz egységesen, teljes keresztmetszetében megfelelő hömérsékletű.
Pont azért lehet látni, amikor a felvezető körben cikk-cakkoznak a pilóták, ezáltal mégtöbb erőshatásnak teszik ki a gumikat, amelyektől jobb lesz a tapadás. (és ezáltal melegszik fel megfelelően, teljes keresztmetszetében)

Nyilván van egy minimál hőmérséklet amelyet jobb, ha miahamarabb elér a gumi, de az még mindig nem ugyanaz amikor az autók köröznek az aszfalton.

Én pedig semmi másról nem írtam, csak a hőmérsékletről, szerkezetről meg ilyesmiről nem.
Az hihetetlen csak, hogy nem tudják üzemi hőfokra, 100 fok körüli hőmérsékletre felmelegíteni. Egy elektromos vízforraló is tud melegíteni, nem is beszélve az elektromos sütőkről. Egy ilyen melegítővel nem csak a felületét tudod felmelegíteni, hanem az egész keresztmetszetét. Pár perc alatt biztos, hogy csak a felülete melegszik át, de ha otthagyod egy órát, akkor már biztos felmelegíti az egész gumit. Nem tudom milyen vastag lehet az F1-es gumi, de 3-4 centinál nem lehet vastagabb, ennyit meg idővel simán át lehet melegíteni.
A torzulásokból adódó szerkezetváltozásokat persze nem lehet így megoldani, de azzal nem is ellenkeztem.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.