HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1. IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1. IV Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 14:24

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 12:07

WRC-ből 450LE körül voltak a B csoportos autók (Audi S1, Lancia Delta S4, Peugetot 206T16), betiltották őket Toivonen halála után, mert uralhatatlanok voltak. A mostaniak fix 300LE-sek 7-800-as nyomatékkal. A csalás szinte kizárt, verseny után darabokra szedik az autót (Burns-t kizárták mert a lendkerék 16 grammal könnyebb volt!!).

Idézet

A Lancia 037-es, majd utódja, a Lancia Delta S4, a Peugeot 205 T16, az MG Metro és az Audi Quattro 600-700 LE körül teljesítettek. Utóbbi tudott volna ezret is, de a fejlesztések közben a pilóták szóltak, hogy ilyen erős gépeket nem képesek az úton tartani. Természetesen négykerék hajtással gyártották őket és turbófeltöltős motorral, ám a Lancia egyben kompresszoros is volt, ami plusz erőt jelentett.

http://index.hu/sport/rali0920/

Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 05. 14:26 -kor

#2362 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 14:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 15:24

Ezt olvastam, indexes.

Audi Soprt Quattro S1

#2363 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:10

Franck Montagny elhagyta a Renault-ot. Versenyezni akar. Több mint 40.000 km-t tett meg Renault F1-es autókkal...

Szerintem van ebben az emberben valami, kár, hogy Briatore nem őt ültette be tavaly az utolsó három versenyre. :(
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2364 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:15

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:10

Franck Montagny elhagyta a Renault-ot. Versenyezni akar. Több mint 40.000 km-t tett meg Renault F1-es autókkal...

Szerintem van ebben az emberben valami, kár, hogy Briatore nem őt ültette be tavaly az utolsó három versenyre. :(

Ebben nem ez a hir, hanem az, hogy jon Kovalainen a helyere...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2365 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:17

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:15

Ebben nem ez a hir, hanem az, hogy jon Kovalainen a helyere...

Samott

Így van, ez lemaradt. Fáradt vagyok ma. :)

Fisichella meg kezdheti kényelmetlenül érezni magát...  :p

#2366 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:20

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:17

Így van, ez lemaradt. Fáradt vagyok ma. :)

Fisichella meg kezdheti kényelmetlenül érezni magát...  :p

Ha Briatore úgy intézi Fisicoval a dolgokat, mint anno Trullival, akkor letagadom, hogy valaha is Renault drukker voltam.

#2367 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:28

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:20

Ha Briatore úgy intézi Fisicoval a dolgokat, mint anno Trullival, akkor letagadom, hogy valaha is Renault drukker voltam.

Szerintem megvárják amíg kifut a szerződése jövő év végére. Kovalainen-ek is kell egy év hogy klimatizálódjon az F1-ben. Kiderül majd a tesztek alatt mennyire gyors, bár már most is elég jó a srác. Aztán meg bye-bye Fisichella... (Jövőre legalább lesz mire hivatkoznia ha a szemére vetik, hogy lassú volt  :p Ti: a pszichikai nyomásra.)

Szerkesztette: Indy 2005. 10. 05. 15:31 -kor

#2368 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:33

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:28

Szerintem megvárják amíg kifut a szerződése jövő év végére. Kovalainen-ek is kell egy év hogy klimatizálódjon az F1-ben. Kiderül majd a tesztek alatt mennyire gyors, bár már most is elég jó a srác. Aztán meg bye-bye Fisichella... (Jövőre legalább lesz mire hivatkoznia ha a szemére vetik, hogy lassú volt  :p Ti: a pszichikai nyomásra.)

Fisico jó pilóta.

#2369 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:35

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. Oct. 5., Wednesday - 16:33

Fisico jó pilóta.

:up:  :up:  :up:
JóSebesség

#2370 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:37

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:33

Fisico jó pilóta.

Lehet. Csak látszana már végre. :]

#2371 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:39

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:37

Lehet. Csak látszana már végre. :]

Látszik.

#2372 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:40

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:39

Látszik.

Lesz most egy éve, hogy megerősítse a helyét a csapatnál. Az idei éve csapnivaló volt és erről nem csak a csapat tehetett. Én szívesebben láttam volna Franck Montagny-t már az év elejétől... Ott van a másik tehetséges francia srác, Sebastien Bourdais, aki sorra nyeri a versenyeket a ChampCar-ban, mégsem kellett a Renault-nak.

Nehéz bekerülni az F1-be, de ha már bent vagy, lehetsz középszerű versenyző, mint Fisichella, mégis van helyed.  :rolleyes: 

Szerkesztette: Indy 2005. 10. 05. 15:52 -kor

#2373 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:49

Idézet: Indy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:40

Lesz most egy éve, hogy megerősítse a helyét a csapatnál. Az idei éve csapnivaló volt és erről nem csak a csapat tehetett.

Én nem nevezném csapnivalónak, de az tény, hogy jövőre kénytelen lesz többet hozni, ha a csapatnál akar maradni. Bár a büdöstalpú Briattoréból kinézem, hogy nem fogja hagyni élni, ha meg akar szabadulni tőle. Utálom azt a fószert, ellenszenves és nagyképű.

#2374 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 15:50

Idézet

Ez miért lenne jó? Miért kell a váltáshoz olyan nagy tudás? A mi kocsink nem autómataváltós, akkor most nekem sokkal nehezebb vezetni, mint akinek autómata van?

Hmm. Ha nem lenne könnyebb vezetni, szerinted bevezették volna? :think:

Idézet

Ez is azt támasztja alá, hogy nem nagy előny a gombos váltó.

Nem. Ez azt támasztja alá, hogy aki igazán tud vezetni, az a botváltóval is gyorsabb a mezőnynél. A mezőnyt rendesen szét tudja rázni, ha a váltáskor el lehet szúrni a dolgokat, mert aki nem tud időben és pontosan váltani, hátrányban lesz. Vagyis egyszerűen többet számít a vezetői tudás, és kevesebbet a technika.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2375 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:03

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 15:32

Ezt olvastam, indexes.

Audi Soprt Quattro S1

Ahány forrás, annyi adat.

Idézet

The S1 had more power than any other rally car in history, reaching over 600 horsepower in 1986, and it had huge wings to aid with traction on faster stages.

Idézet

Perhaps the most incredible feat Audi ever achieved in rallying never made it to rally competition. After the cancellation of Group B in 1986, Audi announced they had built an engine for rallying with more than 1000 horsepower!

http://www.stormload...roupb/audi.html

Ez az Audi amúgy félelmetes volt, az egyik régebbi játék elején van egy felvétel ahogy Röhrl egy hegyi útón megy fel egy ilyan Audival.  :eek:  :eek:  :eek:

Ha valakinek megvan ez a videó akkor felrakhaná!

Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 05. 19:21 -kor

#2376 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:16

Idézet: Friczy - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 16:50

Hmm. Ha nem lenne könnyebb vezetni, szerinted bevezették volna? :think:

Nem. Ez azt támasztja alá, hogy aki igazán tud vezetni, az a botváltóval is gyorsabb a mezőnynél. A mezőnyt rendesen szét tudja rázni, ha a váltáskor el lehet szúrni a dolgokat, mert aki nem tud időben és pontosan váltani, hátrányban lesz. Vagyis egyszerűen többet számít a vezetői tudás, és kevesebbet a technika.

Talán kényelmi szempontból vezették be. Nem kell lenyúlkálni és elengedni a kormányt, így biztonságosabb a vezetés. Keskenyebb, áramvonalasabb lehet a kocsi, és nem utolsó sorban sokkal gyorsabban vált mint az ember.
A dologhoz úgy is hozzá lehet állni, hogy miét ne vezették volna be? Kitaláltak egy új dolgot, amivel bizonságosabban és gyorsabban lehet menni a pályán. Azt, hogy mit vezetnek be nem az nem azon múlik, hogy könnyíti e a vezetést vagy nem.
Egyszerűen nem értem, hogy az miért lenne jó, hogy le kell nyúlni és (kuplung nélkül) tolni egyet a váltón. Ettől senki se lesz rosszabb vagy jobb.

Azt azért megelőlegezem minden pilótának, hogy annyira azért tud vezetni, hogy ne rontson el egy váltást és ne bénázzon a váltóval. Egy váltókar ide-oda tologatása szerintem nem igényel nagy tudást.

Szerkesztette: Lipton 2005. 10. 05. 20:02 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 20:03

Ez az Audi amúgy félelmetes volt, az egyik régebbi játék elején van egy felvétel ahogy Röhrl egy hegyi útón megy fel egy ilyan Audival.  :eek:  :eek:  :eek:

Ezt nem az autosportos topikban kéne megbeszélnünk? Nem akarok kikapni. :)
Amúgy ez a pikes peak-i felfutás lesz. Megvan, a full audi film is. :)

#2378 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 07:40

Idézet

Talán kényelmi szempontból vezették be. Nem kell lenyúlkálni és elengedni a kormányt, így biztonságosabb a vezetés. Keskenyebb, áramvonalasabb lehet a kocsi, és nem utolsó sorban sokkal gyorsabban vált mint az ember.

De ez így együtt nem azt jelenti hogy könnyebb vezetni? :omg: Úgy érzem, pont azt támasztod alá, amivel vitázol.

Idézet

A dologhoz úgy is hozzá lehet állni, hogy miét ne vezették volna be?

Ha nincs nyilvánvaló előnye, akkor felesleges pénzkidobás lenne.

Idézet

Kitaláltak egy új dolgot, amivel bizonságosabban és gyorsabban lehet menni a pályán. Azt, hogy mit vezetnek be nem az nem azon múlik, hogy könnyíti e a vezetést vagy nem.

Akkor miért is lehet vele biztonságosabban menni? Mert nem kell lenyúlkálni a kormánytól a botváltóig. Vagyis könnyebb, kevesebb technikát igényel a vezető részéről.

Idézet

Egyszerűen nem értem, hogy az miért lenne jó, hogy le kell nyúlni és (kuplung nélkül) tolni egyet a váltón. Ettől senki se lesz rosszabb vagy jobb.

Ebben te biztos vagy? A vezetőnek pont ugyanannyi idő és koncentrálás egy gombot megnyomni  (és akkor az elektronika elvégzi a fordulatszám-figyelést és a váltást), mint megfelelő ütemben lenyúlni és váltani? Kötve hiszem.

Idézet

Azt azért megelőlegezem minden pilótának, hogy annyira azért tud vezetni, hogy ne rontson el egy váltást és ne bénázzon a váltóval. Egy váltókar ide-oda tologatása szerintem nem igényel nagy tudást.

Térjünk vissza egy kicsit Sennához. Ő rendszeresen szokott nyilatkozni a pole megszerzése után, hogy mit rontott el abban a körben, amivel megnyerte az edzést, mit rontott el, hogyan tudott volna jobbat menni. Szinte mindig volt valami hiba. Volt olyan nyilatkozata is, hogy egész jó idő volt, de jobb lehetett volna, ha egy helyen nem vált mellé. Pedig az ő tudásával nem volt baj.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2379 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:42

Sajnos annak az esélye, hogy bevezetik a botváltót kábé annyi, mint hogy én nyerek az ötöslottón. :(

Pedig én is kíváncsi lennék, mit produkálnak a mostani "ász" pilóták manuális váltóval. :)

#2380 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:47

Idézet

De ez így együtt nem azt jelenti hogy könnyebb vezetni?  Úgy érzem, pont azt támasztod alá, amivel vitázol.

A biztonság, áram vonalasabb kocsi és a gyorsaság szerintem nem támasztja alá azt, hogy könnyebb.

Idézet

Ha nincs nyilvánvaló előnye, akkor felesleges pénzkidobás lenne.

Van előnye. Biztonság és gyorsaság. Na meg ha lehet használni, akkor miért ne?

Idézet

Akkor miért is lehet vele biztonságosabban menni? Mert nem kell lenyúlkálni a kormánytól a botváltóig. Vagyis könnyebb, kevesebb technikát igényel a vezető részéről.

Azért biztonságosabb, mert nem kell elengedni a kormányt. Ez viszont nem jelenti azt, hogy könnyebb.

Idézet

Ebben te biztos vagy? A vezetőnek pont ugyanannyi idő és koncentrálás egy gombot megnyomni  (és akkor az elektronika elvégzi a fordulatszám-figyelést és a váltást), mint megfelelő ütemben lenyúlni és váltani? Kötve hiszem.

Ez azért a gyakorlatban nem így van. A vezető nem figyel ilyenekre, hanem vált amikor kell, ez nagyon hamar beidegződik. Vezetés közben Te se a forimérőt nézed és felkészülsz minden váltásra, hanem vezetsz és megy minden magától.

Idézet

Térjünk vissza egy kicsit Sennához. Ő rendszeresen szokott nyilatkozni a pole megszerzése után, hogy mit rontott el abban a körben, amivel megnyerte az edzést, mit rontott el, hogyan tudott volna jobbat menni. Szinte mindig volt valami hiba. Volt olyan nyilatkozata is, hogy egész jó idő volt, de jobb lehetett volna, ha egy helyen nem vált mellé. Pedig az ő tudásával nem volt baj.

Ha vissza is hoznák a sima váltót, szerintem akkor is szekvenciális lenne és ott nincs lehetőség melléváltani. Lehet, hogy Senna azért váltott mellé, mert pl a kicsi hely miatt nem tudott rendesen váltani.
A gombnyomás és egy kar előre hátra huzogatása között nincs olyna nagy különbség.

Értem én, hogy mi az álláspontod, de szerintem a versenyen semmit se változtatna ha sima váltóval mennének. Talán úgy lenne értelme, hogy ha rendes H típúsú váltó lenne és mindig kéne kuplungolni, de ez se túl nehéz.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.